M-am hotarat.............adoptie(81)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

cred ca rabdare este cuvantul care-mi vine in minte in ultimul an . totul se intampla prea repede sau vrem sa se intample prea repede . scuze ca e off-topic . si eu vreau "repede" asta e.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Buna fetelor
Vreau sa va povestesc cum a decurs ziua de astazi si anume intalnirea mea de astazi cu bubulina mea.
Azi dimineata la ora 10 am mers eu cu sotul la directie unde trebuia sa ne intalnim cu cele de la protectie , cu fetita si cu maternala, am ajuns acolo si urma sa mergem in parc , am plecat impreuna cu bubulina eu cu sotul, bubulina il tinea de mana pe sot, maternalei i-au spus fetele de la protectie sa plece inainte si sa nu vina dupa noi, urma sa fie o vizita doar noi cu bubulina. totul a fost in regula pana in momentul cand am trecut pe langa o aleea si in urma noastra la un metru iese maternala de dupa un tufis si o striga pe una dintre fetele de la protectia copilului, in acel moment fetita auzind-o a inceput sa planga nu a fost chip sa o linistesc, deja toata vizita era ratata, fetita nu a mai venit la mine, doar dupa ce am ajuns in parc aproximativ dupa o ora, dar maternala nu s-a mai miscat de acolo in nici un chip.
De data asta au vazut si fetele de protectie ce s-a intamplat si am avut o discutie foarte serioasa cu ele ca asa nu se mai poate merge mai departe, daca continuam in stilul acesta poate sa dureze si 2 ani, pentru ca ele o menajeaza pe maternala iar noi dupa ele ar trebui sa rabdam.
Eu stiu ca in lege spune ca datoria maternalei acum este sa pregateasca copilul pentru schimbarea de mediul dar in cazul meu maternala nu coopereaza deloc, tot ce face este doar sa ii atraga atentia celei mici, e normal ca cea mica sa se duca la maternala ca doar pe ea a deschis ochii, dar ar trebui sa fie constienta ca daca continua in felul acesta nu face decat sa o deruteze si mai mult pe cea mica.
Sper ca de data asta sa intelega cele de la protectia copilului si sa faca ceva in acest sens, pentru ca altfel nu se mai poate, credeti-ma am incercat sa fiu calma sa tac din gura timp de 2 sapatamani dar nu ma pot lasa calcata in picioare de o asistenta maternala.
Sa va povestesc si vizita de aseara: nu a fost chip sa mergem la un loc de joaca pentru copii, matyernala a tinut sa stea pe banca la scara blocului impreuna cu 5 vecine si mancau seminte, iar eu stateam pe alta banca pana cand intr-un final cea mica a venit la mine si unde credeti ca ne-am jucat ? ne-am jucat la scarile blocului si in casa scarii, nu stiu daca este normal asa???? ii adusem fetitei o masinuta, iar cand am plecat ce credeti ca zice maternala fetitei:da-i masina inapoi ca tu si asa o strici.
Fetelor este strigator la cer
Astept parerile voastre
Va rog sa ma credeti ca sunt la un pas sa fac sesizare la ORA.
astept un sfat de la voi, daca vreuna a avut o astfel de maternala, simt cum lupt in zadar, dar pentru bubulina mea am sa merg pana cand Bogdan Panait o sa imi spuna ca nu ma potrivesc cu ea (mai exagerez si eu)
va pupacesc


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Am uitat ceva
Cand maternala a strigat la cea de la directie a fost ceva de genul: dna , dna, dna sunt aici, cand ea ar fi trebuit sa taca sa nu zica nimic, dupa parerea mea
O strigase ca voia sa ii dea un corn.
Le-am spus celor de la protectie si le-a aratat: am venit pregatita pentru vizita in parc am:jucarii, am apa, ama banane,mere, am corn, am biscuiti, la ce a mai strigat la dumneavoastra????????????? nu vedeti ca o face intentionat??????????
Si mi-au dat dreptate de data asta, chiar m-au intrebat de cand se comporta maternala asa, si stiti ce le-am spus: helauuuuuuuuuuuuuuuu cand v-am atras atentia prima data ati zis ca am ceva cu voi.
Le-am spus ca nu m-a lasat sa particip si eu la o baia a fetitei, la o masa.
Si acum erau surprinse.

Va rog din nou astept sfaturi de la voi pentru ca stiu ca voi sunteti alaturi de mine, suport orice sfaturi



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alabina spune:

Buna Simo,

Stii ca am vb si la telefon ca si eu sunt in aceeasi situatie cu maternala, si la mine e si mai grav, ca fetita are 4 ani si intelege toate discutiile ce se poarta in casa maternalei, discutii care bineinteles sunt impotriva noastra. Au facut-o sa nu-i mai placa nimic din ce i-am dus noi: au vazut ca ii plac cartile, acum cand noi ii aducem carti,fetita e indiferenta si stiu ca sufera si se abtine ca sa nu-i supere pe cei din casa. Cand o intreb ce jucarie isi mai doreste, imi raspunde sa nu-i mai aduc jucarii, ca are destule. Daca ii spun la telefon ca ii aduc o minge, cand ma intalnesc cu ea data viitoare, are curtea plina de mingi, si ea cu o minge in mana!!!! Am fost la loc de joaca, unde i-a placut f mult, ce credeti, data viitoare avea un tobogan micut in curte. Toate facute sa o descurajeze sa se apropie de noi sau Doamne fereste, sa nu cumva sa-i placa ceva din ce-i ducem noi sau din ce face cu noi.
Cand e cu noi, fara maternala, e un copil mai mult decat normal, rade, se joaca, se prosteste, se alinta, ne pupa. Ei, cum intra pe usa casei, gata, se transforma, incepe sa maraie, sa scanceasca, se ascunde dupa fusta maternalei. Ma gandeam chiar sa vorbesc cu un psiholog, sa intreb daca e normal comportamentul asta atat de diferit in casa si in afara casei. Cand o sun in timpul saptamanii, tot asa o aud maraind, e mofturoasa, nu vrea sa vb cu mine (dupa ce cu cateva ore inainte ne-am simtit f bine impreuna).
Cum a zis si Simo, as aprecia sa aud din experientele altor fete care au trecut deja de aceasta perioada de potrivire. Am citit aproape tot forumul, dar nu imi aduc aminte de povesti cu maternale.

Va pup

MTHFR C677T Heterozigot, PAI - 675 Heterozigot 4G/5G, 4 sarcini oprite in evolutie,mutatiile descoperite dupa ultima sarcina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

dragele mele fete, eu nu am trecut prin asta dar eu asa as proceda: copilul este mic, nu stie exat ce se intampla, nu trebuie musai sa ii castigati afectiunea, cat s-o castigati pe maternala. stiu ca nu e corect, dar din pacate asa se rezolva dilema. as incerca sa ii intru pe sub pielea maternalei, chiar daca nu as suporta-o, as impartasi cu ea dragostea care a purtat copilului, as intreba-o cum a crescut-o, ispraviile ei, etc, etc, as imbratisa-o si sa ii ofer incredere ca copilul va intra pe maini bune, i-as face daruri. cu copilul as avea mai putina treaba, o sa am timp destul sa o iubesc cand va ajunge acasa. sper sa ajute acest sfat. mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliGuran spune:


Dragele mele,dar ce povestiti voi e mai mult decat ,strigator la cer".Oare pana cand se mai pot intampla atatea ipocrizii la noi in tara?Am discutat cu o mamica care la 2 sap. dupa atestare si-a gasit fetita si intr-o luna era la ea acasa si m-a sfatuit ,,sa ma fac prietena cu dracul pana trec puntea" ,eu sincer nu am inteles ce vrea sa zica, in acel moment cand am pornit procesul de adoptie .Dar va sfatuiesc si pe voi sa aveti rabdare cat se poate caci bunul D-zeu la randuie pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

dacris, nici odata nu am sa fac asa ceva , adica sa ii duc daruri??????????
niciodata, pentru ea este un serviciu ce nu intelege
sa inteleaga si cei de la protectie ca aceste maternale sunt angajate care sunt platite din banii nostri pentru a avea grija de acesti copiii, eu nu imi cumpar copil si punct
ea prin fisa postului daca are fisa de post nu ar trebuii sa se "ataseze" de copil


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

Principii de lucru ale asistentului maternal profesionist:
In cazul in care copilul care urmeaza a fi adoptat se afla in plasament la un asistent maternal, se vor lua in considerare si urmatoarele principii de lucru:
Asistentul maternal pregateste copilul pentru adoptie si participa la procesul de potrivire (teoretica si practica); Asistentul matermal sustine procesul de adoptie, prezentand atat punctele forte cat si cele slabe a copilului;
Asistentul maternal este informat cu privire la demersurile pe care specialistii intentioneaza sa le realizeze cu privire la deschiderea procedurii de adoptie a copilului pe care il are in plasament. In cazul in care asistentul maternal profesionist intentioneaza sa-l adopte in momentul in care copilul este liber la adoptie, familia asistentului maternal profesionist trebuie sa fie atestata ca familie apta sa adopte; Asistentul maternal profesionist pastreaza confidentialitatea de caz a copilului, a familiei biologice si a familiei de adoptie.

este un paragraf din cartile pe care mi le-au dat cei de la protectia copilului
in cazul meu unde este profesionalismul asistentei maternale???????????????


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dacris77 spune:

de la teorie la practica...AM sunt platite dar sunt platite si moral? copilul tau a fost crescut cu mangaiere, cu imbratisari, lucruri care il fac sa creasca ptr a ajunge la sanul tau in conditii cat de cat de bune. a avut grija de copilul tau! cred ca merita mai mult decat salariul pe care il primeste. si eu daca as fi AM m-ar durea (nu se poate sa nu te implici emotional) sa vad ca vine un cineva sa il ia pe copil. nu stiu, zic ca esti la mana ei pana copilul ajunge in casa ta. dandu-te bine pe langa ea, castigi atat de mult! parca am inteles ca ele noteaza fiecare eveniment din viata copilului in caietel si poate o rogi sa o citesti. AM este si ea un om cu bune si rele. tu faci cum crezi, eu ti-am zis cum as proceda eu, nu te supara pe mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabriela_tutuianu spune:

rabdare , din nou off-topic . trebuie sa nu pierdeti momentele frumoase cu copii vostri-viitori . sunt clipe unice - aici parca vorbeste sotul meu - nici nu ma recunosc . las ca-mi vine si mie randul ...

Mergi la inceput