Viatza in Germania - cap.80

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Mihaela, m-am uitat acum in corespondenta cu ei: pe 25 martie 2011 am depus Antrag-ul si pe 15 iunie 2011 ma anuntau pe mail ca mi-au trimis recunoasterea (a mai durat apoi 2-3 zile pina a ajuns)...deci, aproape 3 luni

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Buna ziua
Imi poate da si mie cineva detalii despre obtinerea dreptului de munca in Germania?
Ma intereseaza in primul rand cam cat dureaza?Adica daca mergi in Germania si depui actele poti incepe imediat sa lucrezi pana vin aprobarile??
Actele de studii trebuie apostilate si traduse in Ro??
Va multumesc anticipat pt informatii!

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

ali24siadanyra,

de dreptul de munca pt romani se ocupa Agentia de munca din Duisburg, aici aveti linkul lor http://www.arbeitsagentur.de/nn_29928/Navigation/Dienststellen/besondere-Dst/ZAV/ZAV-Nav.html.

Ei sunt responsabili pt romani si bulgari, membrii EU cu libera circulatie dar inca cu ingradire la munca.
Pt obtinerea dreptului de munca sunt necesare diverse documente si dureaza cam 5 saptamani (atentie, am spus circa!). As putea da mai multe info daca sunt necesare, insa sa-mi spuneti daca emusai sa la scriu.Pe site-ul de mai sus, daca va uitati, exista un pdf cu info in engleza, ce poate fi downloadat si citit.

Pt depunere acte insa tb sa aveti mai intai "Anmeldung mit Wohnsitz"in Germania si de regula Agentia face mai intai o cautare in data ei de baze pt posibili doritori aipotului respectiv, inainte de a-l da voua (o preselectie).

Daca aplicati pt un post ce necesita studii superioare, aceatsa Preselctie nu se mai face si in plus, nici nu va trebuie Drept de munca. Actele pe care le cer ei trebuiesc totusi trimise la acel Birou.

pupici, fug la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

Aschiutza, sora mea a adus cu ea harta veche a Bucurestiului. Te intereseaza? Da-mi mesaj aici si vorbim.

pupici si numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

salutare! voiam doar sa spun ca noua nu ne-au cerut certif. de nastere noi, le.am dat pe cele pe care le.am avut. Dar noi nu tinem de Muenchen, avem norocul sa locuim la 500 m de granita Lk Muenchen

Numai bine si succes la scoala boboceilor si nu numai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyanira spune:

Panselutamultumesc mult pt raspuns!
Stiti cumva cat se poate circula pe teritoriul Germaniei cu masina inmatriculata in Ro??
Ahh si inca o intrebare ce preturi aprox au electrocasnicele frigider, masina de spalat???

Diana

mamica fericita de ANDREI TUDOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Va trebui sa ma mut in Germania si as dori sa va intreb despre cateva lucruri marunte si nu numai.Nu stiu exact unde voi locui, probabil in est, pe langa Dresden.
1.Diferenta dintre Kaltmiete si Warm in ce consta?Kalt e fara NB, si warm e cu totul inclus? sau amandoua au NB?
2.Cum e mai ok sa icnhiriez, mobilat sau nemobilat?Voi avea nevoie de un apartament pe o perioada de 3 ani.Tatal meu a spus ca decat sa dau banii pe chirie mai bine imi iau credit sa cumpar un apartament, dar mi se pare ca e prea mare bataia de cap...sa spunem ca il cumpar, stau 3 ani timp in care platesc rate, si dupa aia pot sa il vand si sa continui cu plata ratelor?
3.Masina e ok sa cumpar de la orice dealer sau pers?

va multumesc



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianda spune:

Uite aici poti citi tot ce te intereseaza despre inchirierea unei locuinte in Germania si nu numai:

http://consilierjuridicgermanoroman.com/2010/12/05/inchirierea-unei-locuinte-in-germania/#comment-16090

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina30 spune:

Hi Xio,


La apartament te sfatuiesc sa inchiriezi, Dresden eu zic ca nu au chiriile asa mare, e inca zona de est a Germaniei; mobilat sa vezi cum e, cel mai important e sa ai deja mobila de bucatarie cel putin, in rest cu ikea mai mobilezi ce iti trebuei. De vrei sa cumperi apartament e aiurea ca trebuie sa vezi sa fie zona buna, apoi estul Germaniei nu e chiar asa de cautat si nu poti sa stii ce si cum... Acuma o garsoniera sau apartament cu 2 cameri nu e asa de acump; daca gasesti fara agent imobiliar e f bine, atfel tb sa il platesti si pe el, apoi i de platit cautiunea, iar vreo 2-3 chirii reci.
Masina e mai sigur sa o iei de la dealeri ca esti mai sigura zic eu.

Cristina

Cristina Ingrid Evelina(20.03.2010) si Magnus Tiberius (7.04.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Panseluta spune:

dyanira, din cate stiu eu, poti circula cu masina cu numere romanesti oricat doresti. Suntem in EU acum. Unica diferenta e ca atunci cand trebuie sa iti faci reviziile si verificarile standard, trebuie sa te duci cu masina inapoi in romania, la reprezentanta de unde ai luat-o.
Exista insa si posibilitatea sa intrebi in germania daca o alta reprezentanta de aici ar prelua verificarile, ca sa nu fii dependenta de drumurile in Romania. Mai multe nu stiu, intreaba mai degraba barbati, astia sunt mai informati.

Masinile de spalat si alte electrocasnice difera ca pret in functie de model, e greu sa iti spunem un pret exact. Banuiesc ca la masina de spalat pornesc preturile pe la 350 euro...si urca. Intra pe un site de genul Saturn.de si vezi la Waschmaschine cam ce preturi au. Sau daca vrei un anumit model, poti da cautare dupa modelul respectiv (ca de ex Bosch 772, dau aici un exemplu fictiv)

Mergi la inceput