Mergeti la referendum?

Raspunsuri - Pagina 47

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Eu sunt convinsa ca USL va castiga alegerile parlamentare de la toamna. Cu ce scor depinde cat isi mai dau singuri cu stangul in dreptul.
Deasemenea, cred ca daca nu-l suspendau acum pe Basescu si promiteau suspendarea lui ca trofeu dupa alegerile din toamna ar fi castigat si mai detasat.

Dar nu m-au intrebat pe mine ci pe Vantu si Voiculescu care au alte calcule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

[[/quote]

Pe rand:

OUG 103/2009 prevede:

1. La articolul 5, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente."

Legea prevedea inainte de OUG:
Art. 5.
(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor inscrise in listele electorale. S-a adaugat cuvantul "permanente". Cu ce schimba asta situatia ?


[/quote]

Uite cum au modificat cei din PDL legea referendumului in aprilie 2012 www.prefecturatulcea.ro/documente/referendum/legislatie/lege_62%20din%2010.04.2012.pdf" target="_blank">http://www.prefecturatulcea.ro/documente/referendum/legislatie/lege_62%20din%2010.04.2012.pdf

VEzi art 10, chiar la inceput. Crezi ca asa era corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

OUG mentionata de lucialu nu modifica articolul 10.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Eu cred ca e o modificare la aceeasi OUG de care spui tu.

Iar USL a modificat iarasi acest articol www.dreptonline.ro/legislatie/legea_131_2012_modificare_art_10_legea_organizare_referendumului.php" target="_blank">http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_131_2012_modificare_art_10_legea_organizare_referendumului.php

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Ali, nu mai reiau. Citeste cu atentie postarile mele si ale lui lucialu. Cand ea a scris despre modificarea legii in 2007 i-am raspuns. Apoi a spus ca nu e vorba de articolul cu cvorumul, ca e vorba de o alta OUG am cautat-o si pe aia.

Acum tu in link-ul tau vorbesti de modificarile din 2012. Asta-i altceva decat ce discutam noi. Noi vorbeam de cele din 2007.

Sincer, nu mai reiau. Legea e din 2000, modificata la propunerea PSD in 2007 si incercata a fi modificata de USL in 2012.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

Uite aici vigilenta: ministrul agriculturii, adica marioneta pusa sa conduca partidul fantoma PC, a dejucat un plan diabolic indreptat impotriva, ghici ciuperca, da,ati ghicit, Dan Voiculescu de o persoana infiltrata de presedintele suspendat si de pedelei, tradatorii de neam si tara, destabilizatorii leului. Aplauze in public.
E vorba de celebrul proces ICA din cauza caruia Voiculescu s-a uschit un pic din Parlament, din cauza de tribunal. Daca ar mai fi stat prin pavaza democratiei romanesti, procesul s-ar fi judecat in acelasi loc in care Nastase a incasat verdictul cu bucluc.
Yeees, ma simt in siguranta acum. Insusi prim ministrul si-a gasit timp sa-mi spuna asta. Pacat insa ca a uitat sa il acuze si de provocarea secetei, adevarata problema din acest moment a agriculturii romanesti. Mai astept.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

"ORDONANTA DE URGENTA Nr. 103 din 30 septembrie 2009
pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului
EMITENT: GUVERNUL ROMANIEI
PUBLICATA ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 656 din 2 octombrie 2009

Avand în vedere faptul ca Presedintele Romaniei a demarat procedura pentru organizarea si desfasurarea referendumului national pentru organizarea în Romania a unui parlament unicameral, prin anuntul public din data de 24 septembrie 2009, trebuie luate de urgenta masurile necesare, atat legale, cat si tehnice, pentru a se putea organiza în conditii optime acest referendum si pentru a se profita de oportunitatea realizarii simultane a acestui demers constitutional cu cel al desfasurarii scrutinului pentru alegerea Presedintelui Romaniei, stabilit, prin Hotararea Guvernului nr. 985/2009 privind stabilirea datei alegerilor pentru Presedintele Romaniei din anul 2009, la data de 22 noiembrie 2009, ceea ce ar determina o reducere a cheltuielilor aferente acestor procese electorale cu aproximativ 15 milioane de euro.
Tinand cont de faptul ca, pentru a se putea desfasura la aceeasi data, 22 noiembrie 2009, atat alegerile pentru Presedintele Romaniei, cat si referendumul national de consultare a poporului privind trecerea în Romania la un parlament unicameral, se impune o concentrare a eforturilor tuturor actorilor implicati pentru a se parcurge procedurile legale si organizatorice necesare,
avand în vedere cerinta ca Presedintele Romaniei în functie sa poata exercita prerogativa constitutionala a stabilirii referendumului national, precum si necesitatea realizarii în fapt a continutului acestei atributii,
retinandu-se necesitatea obiectiva a completarii, în regim de urgenta, a Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, cu modificarile si completarile ulterioare, cu norme care sa înlocuiasca prevederile declarate neconstitutionale prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 392 din 17 aprilie 2007 si care nu au fost puse de acord cu normele Constitutiei, în termenul de 45 de zile de la data publicarii deciziei Curtii Constitutionale în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I,
vazand si ca formula modificarii Legii nr. 3/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, pe calea ordonantei de urgenta a fost folosita de 4 ori pana în prezent, probabil tot din motive similare, de guvernele anterioare, respectiv prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 92/2003 pentru modificarea si completarea unor reglementari referitoare la organizarea si desfasurarea referendumului, aprobata prin Legea nr. 550/2003, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 99/2005 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 27/2007 privind stabilirea unor masuri pentru organizarea referendumului national din data de 19 mai 2007 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, aprobata prin Legea nr. 65/2008, si Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2007 pentru completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, aprobata prin Legea nr. 276/2007,
avand în vedere practica europeana în materie, concretizata în rezolutiile Comisiei Europene pentru democratie prin drept (Comisia de la Venetia), care a adoptat, cu prilejul celei de-a 18-a reuniuni din 2006, documentul intitulat "Liniile directoare cu privire la organizarea referendumului", în care se precizeaza ca, în cazul în care Parlamentul are obligatia de a transmite un punct de vedere cu privire la organizarea unui referendum, trebuie sa fie fixat un termen înauntrul caruia Legislativul sa îsi dea acest aviz consultativ, iar în cazul în care termenul nu este respectat, textul va fi supus la vot fara avizul Parlamentului, aspecte care impun necesitatea modificarii legislatiei romane,
retinandu-se ca toate acestea vizeaza interesul public si constituie o situatie extraordinara, a carei reglementare nu poate fi amanata,
în temeiul art. 115 alin. (4) din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

ART. I
Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 84 din 24 februarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 5, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Referendumul este valabil daca la acesta participa cel putin jumatate plus unul din numarul persoanelor înscrise în listele electorale permanente."
2. La articolul 11, dupa alineatul (2) se introduc doua noi alineate, alineatele (3) si (4), cu urmatorul cuprins:
"(3) Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului initiat de Presedintele Romaniei urmeaza sa fie exprimat, printr-o hotarare adoptata în sedinta comuna a celor doua Camere, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti, în termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea Presedintelui.
(4) Daca Parlamentul nu îsi transmite punctul de vedere în termenul stabilit la alin. (3), Presedintele Romaniei emite decretul privind organizarea referendumului dupa expirarea acestui termen, procedura constitutionala de consultare a Parlamentului considerandu-se îndeplinita."
3. Dupa articolul 15 se introduce un nou articol, articolul 15^1, cu urmatorul cuprins:
"ART. 15^1
(1) În situatia în care referendumul are loc simultan cu procesul electoral desfasurat pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului, respectiv pentru alegerea Presedintelui Romaniei ori alegerile pentru Parlamentul European sau alegerile locale, organizarea si desfasurarea referendumului se realizeaza potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv ale Legii nr. 33/2007 privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificarile si completarile ulterioare, dupa caz.
(2) În situatia prevazuta la alin. (1), ambele scrutine se realizeaza în cadrul acelorasi sectii de votare, operatiunile electorale fiind îndeplinite de catre aceleasi birouri electorale, constituite potrivit legii.
(3) Guvernul stabileste prin hotarare programul calendaristic pentru realizarea actiunilor necesare pentru referendum, bugetul si cheltuielile necesare în vederea organizarii si desfasurarii scrutinului, modelul copiei listei electorale permanente, modelul copiei de pe lista electorala suplimentara sau, dupa caz, modelul tabelelor electorale, modelul stampilei Biroului Electoral Central, a biroului electoral judetean, a Biroului Electoral al Municipiului Bucuresti, a biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate, modelul stampilei de control a sectiei de votare si modelul stampilei cu mentiunea <<VOTAT>>, modelul buletinului de vot, modelul timbrului autocolant, conditiile de tiparire, gestionare si utilizare a acestora, masurile care trebuie luate de autoritatile publice centrale si locale pentru buna organizare si desfasurare a scrutinului."
4. La articolul 17, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 17
(1) Operatiunile pentru desfasurarea referendumului au loc în circumscriptiile electorale si la sectiile de votare, organizate potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008, cu modificarile si completarile ulterioare, pe baza copiilor de pe listele electorale permanente si a celorlalte liste electorale prevazute de lege, cu exceptia situatiilor prevazute la art. 15^1 din prezenta lege, care se aplica în mod corespunzator."
5. La articolul 20, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 20
(1) Cetatenii cu resedinta în alta localitate decat cea în care îsi au domiciliul pot solicita primarului din acea localitate, în cazul organizarii unor referendumuri locale, înscrierea lor pe liste suplimentare. Cu 3 zile înainte de data referendumului nu se mai fac înscrieri în aceste liste."
6. Articolul 43^1 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"ART. 43^1
(1) Procesul-verbal pentru consemnarea rezultatului referendumului, însotit de buletinele de vot nule si cele contestate, de contestatiile formulate si de copiile listelor electorale permanente si ale listelor electorale suplimentare completate la sectia de votare, va fi înaintat biroului electoral ierarhic superior de catre presedintele biroului electoral al sectiei de votare, însotit de 2 membri ai biroului, stabiliti prin tragere la sorti, si de paza militara.
(2) Buletinele de vot folosite, cele neîntrebuintate si anulate, stampilele de la sectia de votare se depun spre arhivare la judecatoria la care este arondata unitatea administrativ-teritoriala pe raza careia se afla sectia de votare.
(3) În cazul referendumului national, procesele-verbale întocmite de birourile electorale ale sectiilor de votare din strainatate, însotite de toate întampinarile si contestatiile privitoare la operatiunile electorale ale biroului electoral al sectiei de votare, sunt transmise prin mijloace electronice la biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, prin grija reprezentantelor diplomatice, în cel mult 24 de ore de la primirea acestora. Exactitatea datelor din aceste procese-verbale este confirmata de catre presedintele sau loctiitorul biroului electoral pentru sectiile de votare din strainatate, care consemneaza si stampileaza documentele primite. Procesele-verbale contrasemnate sunt utilizate în centralizarea rezultatului votarii.
(4) Procesul-verbal întocmit de birourile electorale judetene, ale sectoarelor municipiului Bucuresti, respectiv de biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, în cazul referendumurilor nationale, însotit de toate procesele-verbale ale sectiilor de votare din subordine, împreuna cu copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate, precum si de contestatiile nerezolvate, va fi înaintat la Biroul Electoral Central.
(5) Biroul Electoral Central va înainta copiile listelor electorale permanente, respectiv tabelele electorale utilizate în cadrul sectiilor de votare Autoritatii Electorale Permanente, care le va verifica în vederea depistarii eventualelor voturi multiple, în termen de 60 de zile de la data referendumului. În situatia în care Autoritatea Electorala Permanenta va constata existenta unor persoane care si-au exercitat votul de mai multe ori, va sesiza organele de urmarire penala în aplicarea prevederilor art. 54 alin. (2)."
7. Anexele nr. 2, 3 si 4 se modifica si se înlocuiesc cu anexele nr. 1, 2 si 3 la prezenta ordonanta de urgenta.
ART. II
(1) Dispozitiile prezentei ordonante de urgenta se aplica si procedurilor de referendum aflate în curs.
(2) Termenul prevazut la art. 11 alin. (3) din Legea nr. 3/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, curge de la data intrarii în vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
ART. III
Legea nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 84 din 24 februarie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta de urgenta, se va republica, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.

PRIM-MINISTRU
EMIL BOC

Contrasemneaza:
Secretarul general al Guvernului,
Daniela Nicoleta Andreescu

p. Presedintele
Institutului National de Statistica,
Cristian Nicolae Stanica

Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Pogea

Bucuresti, 30 septembrie 2009.
Nr. 103."

asta fu ordonata 103, textul initial.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catrinik spune:

Citat:
citat din mesajul lui loryi1974

Uite aici vigilenta: ministrul agriculturii, adica marioneta pusa sa conduca partidul fantoma PC, a dejucat un plan diabolic indreptat impotriva, ghici ciuperca, da,ati ghicit, Dan Voiculescu de o persoana infiltrata de presedintele suspendat si de pedelei, tradatorii de neam si tara, destabilizatorii leului. Aplauze in public.
E vorba de celebrul proces ICA din cauza caruia Voiculescu s-a uschit un pic din Parlament, din cauza de tribunal. Daca ar mai fi stat prin pavaza democratiei romanesti, procesul s-ar fi judecat in acelasi loc in care Nastase a incasat verdictul cu bucluc.
Yeees, ma simt in siguranta acum. Insusi prim ministrul si-a gasit timp sa-mi spuna asta. Pacat insa ca a uitat sa il acuze si de provocarea secetei, adevarata problema din acest moment a agriculturii romanesti. Mai astept.




Da, deci se pare ca a existat un Grajdan si pt Voiculescu.
Din cite am inteles un "grajdan" a trimis nu stiu ce expertiza la tribunal, unde se judecata procesul lui Voiculescu. Prin care spunea ca min agriculturii nu era prejudiciat.

Si o "tradatoare de neam si tara" a depus si ea o alta expertiza, care zicea cu totul altceva.

Iar ei, vigilenti, au prins-o la timp si au mai si concediat-o.
Asa e?

Iar EI ( pucistii ) au depus deja o plingere la DNA.
Dar oare deja DNA-ul era sa-i salte si ei au facut miscarea inainte?

Deja pucistii nici nu se mai obosesc sa se ascunda, fac totul pe fata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Si astea sunt primele modificari la aceasta ordonanta:
Se aproba; Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 103 din 30 septembrie 2009 pentru modificarea si completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 656 din 2 octombrie 2009, cu urmatoarele modificari si completari:

1. La articolul I, dupa punctul 1 se introduce un nou punct , punctul 11, cu urmatorul cuprins:

„11. Articolul 10 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

„ Art. 10

Demiterea Presedintelui României este aprobata; daca a întrunit majoritatea voturilor cetatenilor înscrisi în listele electorale. "

2. La articolul I, punctul 2 se modific#259; #351;i va avea urm#259;torul cuprins:

„2. La articolul 11, alineatul (3) se modific#259; #351;i va avea urm#259;torul cuprins:

„(3) Punctul de vedere al Parlamentului asupra referendumului ini#355;iat de Pre#351;edintele României urmeaz#259; s#259; fie exprimat, printr-o hot#259;râre adoptat#259; în #351;edin#355;a comun#259; a celor dou#259; Camere, cu votul majorit#259;#355;ii deputa#355;ilor #351;i senatorilor prezen#355;i, în termen de cel mult 20 de zile calendaristice de la solicitarea Pre#351;edintelui. "

3. La articolul I, dup#259; punctul 2 se introduce un nou punct , punctul 21, cu urm#259;torul cuprins:

„21. La articolul 11, dup#259; alineatul (3) se introduce un nou alineat, alineatul (4) , cu urm#259;torul cuprins:

„(4) Dac#259; Parlamentul nu î#351;i transmite punctul de vedere în termenul stabilit la alin. (3), Pre#351;edintele României emite decretul privind organizarea referendumului dup#259; expirarea acestui termen, procedura constitu#355;ional#259; de consultare a Parlamentului considerându-se îndeplinit#259;. "

Aceast#259; lege a fost adoptat#259; de Parlamentul României, în condi#355;iile art. 77 alin. (2), cu respectarea prevederilor art. 75 #351;i ale art. 76 alin. (1) din Constitu#355;ia României, republicat#259;.



p. PRE#350;EDINTELE CAMEREI DEPUTA#354;ILOR,

IOAN OLTEAN



PRE#350;EDINTELE SENATULUI

VASILE BLAGA



Bucure#351;ti, 10 aprilie 2012.

Nr. 62.
Lali probabil fiecare alege ce-i convine.Si subiectul vine in zilele noastre( 2000,2007,2009,2012)
Am modificat prima parte restul mi-e greu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

http://www.darkq.net/zi-de-zi/despre-constitutionalitatea-unor-modificari-ale-legii-referendumului/

mnoh. cetiti si voi. si comentariile va rog

O zi buna!

Mergi la inceput