Actiunea "Suspendation"

Raspunsuri - Pagina 31

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

cora, am inteles cu totii punctul tau de vedere, e o tara (inca) libera, poti sa critici si sa votezi pe cine vrei tu!

Pe mine personal in acest moment ma lasa RECE orice fel de barfe de genul asta. Basescu e un om, si in spatiul privat e liber sa injure pe cine pofteste. Daca altii sunt avizi dupa senzational, si ii baga microfoanele sub nas si cand merge la buda, ca sa afle lumea daca trage sau nu vanturi, e fix problema lor! Atata timp cat isi vede de treaba lui, NU INCALCA constitutia, va avea sustinerea mea neconditionata. Daca am de ales intre un mincinos perfid ca Ponta, un somnambul ca Antonescu, si un vulgar ca Basescu, il voi prefera pe ultimul! O sa creasca spectaculos PIB-ul sau o sa-mi creasca mie nivelul de trai daca Ponta vorbeste frumos, dar face ilegalitati pe banda rulanta, prin actele lui fiind la un pas de-a ne elimina din UE?!

Oricum, sunt sigura ca pentru tine basescu e o "javra ordinara", si n-am nici cea mai vaga intentie sa te conving de altceva. La fel cum si tu stii ca cel putin pe min (nu imi permit sa vorbesc si in numele altora) nu ne vei convinge ce buin e usl-ul, si cum o sa curga lapte si miere acum ca au venit ei la putere.



Mickyyy, eu nu sunt USL-ista. Daca e sa am afinitati cu un partid, acela e PNL-ul, insa treaba asta o spun cu jumatate de gura din momentul cand au primit-o pe Sorina Placinta in partid. Asadar nu vreau sa conving pe nimeni ce bun e USL-ul, pe mine nu ma intereseaza daca "pica" Ponta sau Antonescu, n-au decat. Mie imi pasa foarte mult de ceea ce au distrus PDL-ul si Basescu timp de 8 ani pentru ca distrugerea s-a reflectat asupra familiei mele: salarii ciopartite, pensii micsorate, stii si tu, tot tacamul.

Cat despre Basescu, tin sa iti spun ca gresesti foarte mult. El este intr-o functie-model, cea mai publica dintre toate functiile posibile. Ceea ce face el in cadru public si semi-public este foarte important si relevant. Insa daca tu spui ca te lasa "rece" enumerarea de mai sus, inseamna ca inchizi ochii in mod voit la frauda, marlanie si neprincipialitate. Imi pare rau, insa pentru mine cinstea, nobletea si corectitudinea sunt repere morale esentiale, eu (si sper ca si altii gandesc la fel) nu pot trece cu seninatate peste lipsa lor.

PS Nici eu nu incerc sa conving pe nimeni de nimic, fiecare gandeste dupa cum il taie capul. Insa mi s-ar parea nedrept ca anumite lucruri sa ramana nespuse si sa fie trecute cu vederea ca si cum n-ar fi existat vreodata.
Cine uita nu merita.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui catrinik
Da da da .... stim .... cunoastem toate astea.
Sint copy/paste Antene.
Ca astia deobicei vad paiul din ochiul altora .... si nu derapajele grave ale USL-ului.


Ai argumente pentru "domnia" lui Basescu sau iti place sa dai din taste?
Postarea mea nu include nici o referinta la USL.
Limiteaza-te te rog la Traian Basescu si adu contra-argumente la cele scrise de mine (asa cum de altfel te lauzi intr-o postare precedenta - ca "voi" aduceti intotdeauna argumente - ia sa te vad).
Doar argumentele dau greutate ideilor tale; pana una-alta ele(ideile)-ti raman nule.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Citat:

E mult prea domn.


As mai adauga modul complet ireverentios cu care presedintele s-a adresat poporului sau atunci cand a justificat masurile de auseritate. Ma refer la "tara de mamicute si bebelusi", "bugetarii grasi", (dumnealui fiind totusi bugetar in ultimii 20 de ani, si inca unul trecut printr-o cercetare pentru spalare de bani care nu s-a finalizat), pensionarii au devenit niste bieti asistati social, si alte exprimari din acelasi registru, invrajbind cu buna stiinta diverse clase sociale.

Un gest destul de graitor a fost cel in care nu a vrut sa dea mana cu fostii presedinti ai tarii la festivitatea de 1 decembrie de anul trecut. (Chiar mi-am amintit aceasta imagine jenanta ieri cand l-am vazut dand mana atat de voit dezinvolt cu Antonescu si cu Zgonea.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

cora, uite din punctul meu de vedere lucrurile stau cam asa: salarii taiate, pensii taiate etc ( la mine in familie), doi ani foarte grei material vorbind, dar: libertate de exprimare, lipsa fricii, lipsa presiunilor la locul de munca, oameni care dupa 20 de ani au intrat in legalitate cu munca ( nu credeam ca voi vedea asa ceva la cateva persoane), e adevarat un nivelul de trai scazut fata de 2008 dar totusi mai ridicat fata de 2003... versus ceva in plus la salarii ( care se va duce rapid pe majorari de preturi, crestere euro etc), dar vorbit susotit sau mai bine mers pe burta ca cine stie pe cine superi ca nu-ti place o anumita culoare... Am inteles, toti fura, diferenta eu am simtit-o din faptul ca la unii poti striga hotul in piata mare la ceilalti ...

Iar din asta cu "mamicile" si "bebelusii", eu am inteles altceva...dar oi gandi eu mai sucit, nu stiu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Imi pare rau, insa pentru mine cinstea, nobletea si corectitudinea sunt repere morale esentiale, eu (si sper ca si altii gandesc la fel) nu pot trece cu seninatate peste lipsa lor.


Ponta - model de cinste si corectitudine (premierul copy-paste care ignora deciziile CC). Poate confund, sunt zeci de pagini scrise peste tot, dar din amintirile mele tu n-ai facut parte niciodata din gasca celor indignati de furtul intelectual al premierului. De ce nu folosesti aceeasi unitate de masura cand decizi daca cineva e cinstit si corect, ci daca e pro PDL e mai vinovat decat ala pro USL?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns coracora spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mickyyy

Citat:
citat din mesajul lui coracora

Imi pare rau, insa pentru mine cinstea, nobletea si corectitudinea sunt repere morale esentiale, eu (si sper ca si altii gandesc la fel) nu pot trece cu seninatate peste lipsa lor.


Ponta - model de cinste si corectitudine (premierul copy-paste care ignora deciziile CC). Poate confund, sunt zeci de pagini scrise peste tot, dar din amintirile mele tu n-ai facut parte niciodata din gasca celor indignati de furtul intelectual al premierului. De ce nu folosesti aceeasi unitate de masura cand decizi daca cineva e cinstit si corect, ci daca e pro PDL e mai vinovat decat ala pro USL?


Mickyyy, topicul e despre suspendarea lui Basescu.
De ce nu te poti abtine sa faci referire la Ponta / USL?
Ti-ai propus vreodata sa-l "analizezi" pe Basescu fara sa-l compari cu altii?

Dar daca totusi e sa vorbim despre Ponta, sunt de acord sa suporte consecintele faptelor sale daca o Comisie de etica (deci nu caraghioslacuri formate din chimisti si veterinari) il gaseste vinovat.
Insa, daca e sa pornim pe firul cronologic al faptelor, Kovesi trebuia sa fost demult zvarlita din functie pe motiv de plagiat, de-acolo a pornit totul. Insa ea si-a insurubat bine-merci fundul pe scaunul de procuror general si nimeni n-a atins-o nici c-o floare. Si sa mai avem incredere in deciziile "instantelor" din Romania..... dadada....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

haideti sa fim seriosi.
ii rog pe sustinatorii PSD/ antipatizantii lui Basescu sa-mi raspunda la o intrebare:
de ce credeti ca guvernul Boc a luat masurile de austeritate in vara lui 2010? e o intrebare serioasa, vreau sa vad ce au inteles oamenii din asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Argumentul cu taierea pensiilor si salariilor bugetare ca si motiv al distrugerii economice este total incorect economic discutand exista in mod clar un fundament al gestiunii bugetare insa la nivel de populatie indiferent ce partid ar fi la guvernare efectele masurilor de austeritate pentru compensarea partiala a crizei mondiale vor fi nepopuliste. Insa ca si masuri economice aplicate sunt corecte.
Pot sa afirm ca neaplicarea acestora ar fi dus la un dezastru pe termen mediu. USL reclama ca nu este asa insa acum cand au in mod concret de aplicat conceptia lor nu reusesc sa faca nimic si cresterile bugetare chiar si asa diminuate sunt achitate pe baza reducerilor din alte surse bugetare pe romaneste au luat de la unii si au dat la altii iar cand au fost intrebati au justificat ca ar da banii dar nu au de unde - practic au reluat exact afirmatiile lui Basescu care a spus ca ar s-ar da insa nu este de unde.
Asta ca sa fim corecti in afirmatii.

Legile economice si economia in general isi are propriile teorii si practici nu au fost descoperite nici de Ponta nici de Basescu ele sunt aplicabie si cu o doza de predictibilitate.


www.romleas.ro/Rosia%20Montana/" target="_blank">Ce nu stiu romanii despre aurul lor!

Eu pur si simplu / Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Un punct de vedere personal, oricate rosii mi-as lua: chestia cu "Base a taiat salariile", din punctul meu de vedere, nu e motiv de blamare. Cei care il puneti la zid din cauza asta - unde lucrati??

Statul ar trebui sa functioneze, per ansamblu, similar cu o firma "privata" - are niste costuri, niste venituri, iese pe profit sau nu, are niste business case-uri in functie de care ar trebui sa ia diverse decizii.
Acum, cei care lucrati la firme private - firmele stau in lapte si miere de cand a dat criza? Ma indoiesc profund. Daca firma privata are venituri mai mici, reduce din cheltuieli. Nu e exclus nici sa renunte la o parte din angajati, sau sa reduca din salarii, sau sa inghete salariile pe o perioada destul de lunga (eu personal sunt in aceasta ultima situatie) ca sa se mentina macar pe linia de plutire, in baza unor forecast-uri. Si inca nu stiu cate firme vorbesc de cresteri semnificative pe forecast-uri in acest moment. Si nu, firma mea nu e finantata nici de stat, nici de americani, nici de greci - ci de un stat care se presupune ca o duce binisor in acest moment.

Din criza asta nu sufera doar bugetarii, si nu sufera doar romanii. Suferim toti, intr-un fel sau altul, intr-o masura sau alta. Eu zic ca da, era de blamat daca facea taierile astea intr-o perioada de boom economic, sau macat de stagnare. Dar in conditiile astea, asta e. Li s-au micsorat salariile si celor angajati in firme private - nu e acelasi lucru?

Vorbiti de Grecia, ca acolo nu s-a taiat nimic. OK. Din cate am inteles, mai au bani sa plateasca luna iulie. Dupa care gata. Imi aduc aminte de parintii mei, care lucrau la un "combinat" falimentar, si nu luau banii cu lunile (da, combinatul era in situatia Greciei). Ar fi preferat sa ia salariile reduse, doar sa vada niste bani, se bucurau ca niste copii cand primeau cate un strop din cate o restanta...

Ca sa nu se inteleaga gresit - nu sunt pro Base, nu sunt pro PDL. De fapt, la modul general, ma apropiu mai degraba de ideologia liberala. Cu toate astea, nu ma identific nici cu PNL-ul romanesc (si mai ales in combinatiile pe care le face), deci nu sunt nici macar pro actualul USL. Sunt pro-mine si familia mea Si mai sunt pro-echilibru. Sunt impotriva unei "puteri supreme" (mai mult sau mai putin auto-declarate) care sa taie si sa spanzure fara sa poata fi oprita in vreun fel. Sunt pro Constitutie, pro separarea puterilor in stat, pro justitie.

Daca se ajunge la referendum - voi vota pentru pastrarea presedintelui actual. Nu ca as fi pro el, dar sunt impotriva "miscarii" de acaparare a tot ce se poate la care asist in ultimele zile.

p.s. Da, recunosc, la un moment dat al existentei mele chiar am votat cu Antonescu, mi se parea a fi totusi "ceva" de capul lui. Intre timp totusi m-am trezit pff, dar cu ce pret...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Marius si diana mi-ati luat vorbele din taste...
asta voiam sa zic si eu. nu cred ca cei din PDL ar fi fost atat de batuti in cap incat sa faca taierile astea fara sa aiba un motiv serios. e la mintea cocosului ca sunt masuri nepopuliste si stiau ca vor cadea bine de tot in sondaje. dar totusi au facut-o.
normal ca nu ne-a convenit tuturor (si eu am fost afectata de reducerea cu 15% a indemnizatiei CIC). insa daca nu mai dadeau nici un ban deloc, era mai bine?
tot aud ca s-au sinucis oamenii din cauza lui Basescu, ca nu mai pot plati ratele. pai de ce s-au intins mai mult decat le era plapuma? asta a si fost cauza crizei, inainte de toamna lui 2008 toti cheltuiau bani pe care nu ii produsesera inca si cine stie daca o vor face vreodata.

pensiile pe caz de boala nejustificate, pensiile "nesimtite", ajutoarele sociale la cei care detin Mercedesuri in curte, copii turnati pe banda rulanta doar ca sa beneficieze parintii de alocatia de 200 lei, asistati social din diverse motive care de care mai stupide, pensii pt. revolutionari falsi, plus cate altele.

Mergi la inceput