Nasterea la Arcadia - Iasi (41)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

am pus DADA,si ou si cartof,reteta e cea de pe diversificare .ro- chiftele de somon
LENA, nu le-am pus in apa fierbinte ca nu zicea in reteta,am facut asa cum scria acolo.
nici a mea nu sta in scaunul de masa, imi ocupa loc degeaba momentan.se ridica in picioare, se foieste..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia_iulia spune:

Yamyyy ce discutii pe aici despre mancarici
Eu i-am dat lui ANDREI acum de curand cartof dulce si ii place ,am mai adaugat caise ,nectarine ,prune ,pepene galben si niste conopida dar nu prea a fost incantat si i-am pus si rosii in mancare dar mi-a facut reactie ,i-au iesit pete
Am fost la dr pediatra si l-a cantarit , a mai luat 250 gr ceea ce e f bine ,mi-a dat mie liber la mancat lactate ,sa vedem cum reactioneaza bebe .
Am intrebat despre decalotare ,s-a mai pomenit ceva pe aici cu cateva pagini in urma ,mi-a aratat dr cum se face si m-am speriat ,eu nu am tras nicidata asa de tare de kuk la baiat ,cica nu-i doare ,mi-a zis dr ca subiectul acesta cu decalotarea e inca in discutii ,cica chirurgii nu recomanda decalotarea pana la 2 ani deloc ,totusi risti ca bebe sa faca fimoza sau asa ceva ,pediatrii pe de alta parte recomanda aceasta manevra la baita .
Am mai intrebat de pusul la olita si mi-a zis ca e prea mic ,sa incerc pe la 1 an jumate
E posibil sa-i mai facem niste analize lui ANDREI peste vreo 2 sapt sa vedem cum mai stam ,sotul meu face fite fite cand aude iar de analize la un copil asa mic dar eu sunt pro pt ca eu consider ca asa putem stabili un plan de tratament corect,nu pe ghicitelea .
Ci ca maine vor fi cu vreo 10 grade mai putin ca azi ,oare asa o fi ?
la fete ! o zi buna sa aveti !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Hello si de la noi!!

Iulia se pare ca vor fi dupa vijelia de afara.... Si noua pediatra ne-a zis sa decalotam la baie dar atat cat permite,sincer nu am facut, dar uneori observ ca se decaloteaza singur(noi stam in baie pe putin juma de ora)si zic eu ca o fi de la tata apa :d.

Si noi papam conopida, brocoli,fasole verde, am incercat si cu mazarea dar a fost un esec total, mai incerc cand s-o mai raciri afara, la rosii noi suntem ok, suntem la juma de gslbenus, abia astept sa fie unul intreg sa pot face parjolute, galuste si diverse sufleuri.

Dada chiar imi era dor de voi, dar va inteleg perfect
Dupa cum am mai zis eu is sclifosita rau de tot, asa ca am folosit acvest termen dur de "pute", dar acum am analizat mai bine si nu e chiar asa de puturos, chiar OK,eu sunt foarte bucuroasa ca papa bebe,in rest nu mai conteaza.

Lena felicitari ptr dintoc , chiftelele de curcan erau ptr Maia sau ptr toata lumea??
Eu folosesc la cuptorul electric exact cum a zis si Dada,aer susu si jos si sunt f mulltumita de rezultat, totul f uniform...eu leg chiftelutele cu gris sau pesmet, cel putin la gris raman super rotunde, trebuie pusa apa in palme cand le modelezi.
Eu fac des bors cu perisoare de pui/curcan si e oarecum acelasi lucru cu parjolutele...a si un pont la parjolute, eu le pun in forme de briose de hartie, de alea mai mici si-s super faine ca nu mai biluiesc

Fetele am niste emotii ptr sambata viitoare...nu mai vine mama mea sa stea cu David si o sa stea cu nanuta,el e super plangacios si dependent de mine, si culmea e ca in unele zile mai vrea si tzitzi dupa masa, asa la o ora-doua, si se aunta tot vreo 35 grade afara si nu pot cara pe bebe dupa mine la starea civila, apoi la biserica.Ma gandesc ca o sa fiu stresata si cu gandul in alta parte, chestii de astea, ca pe seara nu-mi fac probleme ca-l iau cu mine, am luat camera.
Daca ma credeti m-am uitat si dupa o cutie de LP, stiu, nu dati cu rosii, dar m-am gandit ca daca i-o fi foame sa-l faca cu cereale sa mai grosut,dat la lingurita,stiu ca nu e vb decat de 5 ore,dar daca nu o sa pape..off greu tare si cand ma gandesc ca acusi plec la munca..parca n-as mai pleca

Am scris o gramada.....si ce mai ploua de nu pot deschide nici un geam sa ma racoresc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Dada, unde aveti casa de vacanta de e asa racoare? :)

Iulia la ce pediatru mergi? ti=a dat vreun argument pt olita?
Si eu as puneo dupa 1,5 ani, desi acum practicam putin EC (elimination communication)

Claudia, chiftelutele erau pentru noi. Inca nu i=am dat carne Maiei :)
Multumim, dintele e tare cret si funny :P
Si eu folosesc la fel cuptorul sus si jos, dar daca vad ca se arde jos si sus nu e rumenit fac switch :D
Eu as face asa:
hranit bebe mers la coafor,
hranit bebe mers la st civila, apoi daca vrea poate veni cine sta cu el cu masina cu ac pornit... hranit/pupacit bebe,
apoi la biserica (la fel venit cu masina daca e cazul)
bebe e prioritatea, nunta merge si asa, tu trebuie sa fii relaxata si linistita
Sa zicem ca nu e sfarsitul lumii daca ii da LP, dar tb sa ai un bakcup plan daca nu accepta :D


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

ola pe racoare
CLAU,bb e prioritatea si ceilalti trebuie sa inteleaga .tot ce faci atunci in acea zi trebuie sa se invarta dupa programul lui nu altfel.nu are rost sa schimbi ceva pt un eveniment de cateva ore. adu-l la mine ,titi este .. dar eu as alapta fara prb oricand are el nevoiesi orice as face
seara poti alapta in acea camera si cand adoarme gaseste pe cineva ..cu randul macar..o bunica /matusa sa l supravegheze.in carut langa voi nu ar dormi in acea galagie?am ami vazut..de aia zic.sau scoate la pompa o rezerva de lapte ,sa fie acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Neatza!!

Lena teoretic daca papa bine la mic dejun de 9 si la pranz de 13 nu as avea probleme,biserica se termina la 17 si apoi am liber pana la 20 cand incepe sala, daca nu planul suna cum ai spus tu, pus in masina si adus la stareacivila/biserica,trebuie sa rezolvam situatia,faza e la finuta ca desi e insarcinata e cam hormonica si deja mi-a zis sa nu-i stric seara cu David...ca daca ma supar o las balta .

Eu am luat olita la 7 luni dar ne jucam ca daca nu e constipat si nu are un program de kk pana in prezent nu am facut nimic,se zice ca dupa 18 luni se dezvolta sficterul la bebei, de aia se recomanda...

Sunt asa mandra...aseara stateam la masa,David in scaunul lui papa iaurt,eu flamanda am ratat sa-0i dau si cand ma intorc spre el, piticul tacticos era cu lingurita plina in dreptul guritei

Lena si cum e cu EC?? acum am citit un pic....David imi scoate cablu de alimentare de la laptop si aproape nu mai am baterie, asta asa de ceva vreme...
Cunoscv in parc o mamica care scuteceste ca si tine ,fetita are un an si jumate de acuma, faza e ca merge cracanata,ea e convinsa ca e de la ele,acuma nu-s ce sa zic, tu esti mai documentata de aia te intreb.
O super zi si saptamana!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MElise spune:

Claudia, relax! Tudor avea doar 2 luni cand am fost nasi si am supravietuit, asa ca sunt convinsa ca o sa treci cu brio peste eveniment. Lena are dreptate in privinta programului, asa ma facut si eu. Alaptat, coafor, alaptat, machiaj, alaptat, stare civila + biserica, alaptat, petrecere. Ceva de genul... La petrecere l-am luat cu noi, am avut o camera inchiriata. Au facut cu randul mama si sora mea, iar cand era nevoie de laptic ma sunau. A fost ok.

Cate despre ce trebuie sa faci ca nasa... nu sunt chiar multe chestii. Si eu am nasit pt prima data. Finii nostri nu au fost foarte traditionalisti, in sensul ca au renuntat la multe dintre obiceiuri. De exemplu...mireasa s-a "gatit" singura, la coafor, ne-am intalnit si am mers direct la starea civila...Parca la biserica te interesa... Acolo tineti lumanrile si in rest faceti ce zice preotul. E simplu.Am aduc niste bomboane, care se impart invitatilor dupa cununie... Teoretic se arunca prin biserica, practic fiica-mea a servit pe cei prezenti. Nu stiu care e faza, dar stiam si eu din copilarie chestia cu bomboanele... Nasa cica tre sa le aduca. Cozonac si vin pentru miri la mine a adus mama miresei. Nu stiu daca ar fi trebuit sa le aduc eu, dar cel mai bine vorbesti dinainte cu finii. Ideea e ca tre sa existe o felie de cozonc (chec etc.) si un pic de vin pentru o anumita parte din ritual...

In rest... la preot am dat 400 de ron. Mama a zis ca e cam mult, dar preotul era cunostinta de familie cu parintii miresei si na, m-am gandit sa nu o dau in bara, asa ca ori cu un milion in plus ori fara... Mai erau niste tineri, un fel de cor, vreo 3 - 4. Le-a dat Dragos un milion la toti (25 de ron de pers adica) parca, daca nu ma insel. Cam atat.

PS: Unde e nunta?
MElise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claumarcoci spune:

Citat:
citat din mesajul lui MElise

Claudia, relax! Tudor avea doar 2 luni cand am fost nasi si am supravietuit, asa ca sunt convinsa ca o sa treci cu brio peste eveniment. Lena are dreptate in privinta programului, asa ma facut si eu. Alaptat, coafor, alaptat, machiaj, alaptat, stare civila + biserica, alaptat, petrecere. Ceva de genul... La petrecere l-am luat cu noi, am avut o camera inchiriata. Au facut cu randul mama si sora mea, iar cand era nevoie de laptic ma sunau. A fost ok.

Cate despre ce trebuie sa faci ca nasa... nu sunt chiar multe chestii. Si eu am nasit pt prima data. Finii nostri nu au fost foarte traditionalisti, in sensul ca au renuntat la multe dintre obiceiuri. De exemplu...mireasa s-a "gatit" singura, la coafor, ne-am intalnit si am mers direct la starea civila...Parca la biserica te interesa... Acolo tineti lumanrile si in rest faceti ce zice preotul. E simplu.Am aduc niste bomboane, care se impart invitatilor dupa cununie... Teoretic se arunca prin biserica, practic fiica-mea a servit pe cei prezenti. Nu stiu care e faza, dar stiam si eu din copilarie chestia cu bomboanele... Nasa cica tre sa le aduca. Cozonac si vin pentru miri la mine a adus mama miresei. Nu stiu daca ar fi trebuit sa le aduc eu, dar cel mai bine vorbesti dinainte cu finii. Ideea e ca tre sa existe o felie de cozonc (chec etc.) si un pic de vin pentru o anumita parte din ritual...

In rest... la preot am dat 400 de ron. Mama a zis ca e cam mult, dar preotul era cunostinta de familie cu parintii miresei si na, m-am gandit sa nu o dau in bara, asa ca ori cu un milion in plus ori fara... Mai erau niste tineri, un fel de cor, vreo 3 - 4. Le-a dat Dragos un milion la toti (25 de ron de pers adica) parca, daca nu ma insel. Cam atat.

PS: Unde e nunta?
MElise




Ma bucur ca ai avut timp sa-mi raspunzi.

Ma bucur ca tot cam atat am alocat ptr biserica, biserica e Sf Lazar, cea de langa Tribunal,nu e o biserica cu fite si finii nu au vrut cor(oricum din cate stiu corul il platesc miri nicidecum nasii:D).

De bomboane eu stiu ca soacra mica tre sa le aduca, si de vin si piscoturi,la nunta mea le-am adus eu,aku o s-o sun pe fina:D sa stabilim ce si cum.

Ati avut noroc de fini care nu au tinut traditiile, eu nu am avut norocul asta dar le-am pus conditia din start ca nu vreu jocul cu gaina, dar avem gatit, chiuiala si nu mai stiu ce, nu de alta dar lui sotulica al meu "tare-i plac astea".

Petrecerea se va tine la Pensiunea Alexia , undeva dupa Little Texas.

Mii de multumire si scuze la fete de off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LenaC spune:

Cori, o sa te tin minte, daca ma duc la vreo nunta si nu o pot lua pe Maia :D

Claudia, EC presupune sa observi semnele pe care le da copilul inainte de a face pipi sau kaki. Bebelusul da semne inca de la nastere, dar daca vede ca nimeni nu le baga in seama renunta cam in jurul varstei de 6 luni.

Eu incerc, dar e un hibrid, in esenta o pun sa faca la chiuveta dupa somn, cand o vad k e agitata sau plange si cand venim de la plimbare.

Cu siguranta nu e de la scutecele refolosibile, dar o sa confirma cu mame care au copilasi mai mari si scutecesc.
[LE1] Mi-au confirmat 3 mame ca nu merg copii cracanati copii de 5 ani, 3 ani, 1 an si 9 luni, 1 an si 5 luni si 2 ani :)

[LE2]
_

***

"hehe...eu ziceam de noi mamicile, ca doar si noi adultii am crescut cu textile si nu suntem cracanate :)))) Fetita mea a purtat doar de la 7 luni, de 5 luni aproape poarta exclusiv lavabile, dar scutecele textile sunt indicate si in displazia de sold...in nici un caz nu modifica mersul. Sigur ca atunci cand le au pe ei e posibil sa umble mai cracanat daac sunt mai late sau pline dar daca il dai jos umbla normal; iti dai seama ca altfel tot mapamondul ar fi fost cracanat pana la pampers."

***

"Fetita surorii mele are 1,5 ani si merge cam cracanata, ca un mic cimpazeu :) ea nu foloseste decat pampersi"

***

"Fetita mea a avut scutece refolosibile de la nastere, a mers de la 9 luni si nu e cracanata deloc. Dar, in primul an de mers e normal ca bebelusii sa mearga cu picioarele departate. Abia de pe la 2 ani incep sa mearga asa cum stim noi.
Pe undeva e normal, mersul cu picioarele departate le ofera o baza larga de sustinere (ei se simt mai siguri). Dar mersul nu are nici o legatura cu scutecele.
Stiu ca par late unele scutece dar pe la 1,5 ani nu se mai vede nici o diferenta fata de cele de unica.

Si cand sunt bebelusi e foarte buna pozitia cu picioarele departate - previne displazia de sold."

***

"Ai mei nu merg cracanat... :) (5 ani si 1 an+9 luni)
Nici ai sorei mele (3 ani si 1an+5 luni)"
In afara de cel de 5 ani, toti au purtat exclusiv scutece textile

_-

Bravo bb David ca papa singurel !!!
Eu azi i-am dat Maiei afine si apuca cu doua degetele si baga singura in gurita, inainte i-am dat eu cu mana. Stiu ca nu se dau fructe mici copiilor dar i-am dat una de test si am vazut ca s-a descurcat foarte bine :)









Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gravidacori spune:

LENA, cu drag!
fetelor, micutii vostri beau cu paiul?incerc sa o invat da ' nu prea vrea.de fapt ,inafara de titi nimic nu prea vrea.f putin bea din cana cu cioc.
azi avem o vreme faina

Mergi la inceput