"Corida" politica romaneasca!

"Corida" politica romaneasca! | Autor: Deceneus

Link direct la acest mesaj

Cum vad eu situatia politica din Romania.

Servicile secrete au regizat evenimentele din decembrie, dar pentru ca erau mai multe grupuri independente cu ierarhi separate, a existat o perioada de "turbulente", in care s-au creat diversiuni si fiecare a aratat adversarului de ce-i in stare. Unii cu arme, altii cu diversiuni, altii cu mass-media.

Odata cu asaltul asupra puterii si cu degringolada creeata au aparut si partidele istorice.
"Fostii", grupati in activisit si securisti pe de o parte, si DIE pe de alta parte, au semnat un armistitiu cat sa epureze societatea de "bosorogii intrusi" si de naivii care-si infintasera ziare particulare. Primul punct a fost blocarea dezvoltarii mass-media, stanjenind distributia si aprovizionarea cu hartie a publicatilor. S-au opus unei televiziuni private a opozitiei. S-au opus retrocedarilor de imobile si terenuri, ultimele au fost nevoiti sa le retrocedeze, dar nici azi nu s-a incheiat procesul eliberarii titlurilor de proprietate.
Dupa 2000 partidele istorice aproape ca au fost eliminate, singurul PNL a fost populat cu "transfugi" din FSN si conducerea confiscata.

Mass-media a rezolvat-o partial Adrian Nastase in perioada 2000 -2004. Si-au infiintat posturi de televiziune, institute de sondare a opiniei publice, posturi locale de radio sau tv.
Prin publicitate de stat publicatiile puterii au practicat preturi de dumping, iar prin diversificarea posturilor de televiziune au facu ca presa scrisa sa dispara.

Pretentile lor au crescut odata cu imbogatirea. Nu se mai dau jos din pat pentru 50.000 de Euro, lucreaza cu sutele de mii euro.
Criza a redus "casacavalul" bugetar. Daca nu mai au ce exporta se reorienteza spre investitii interne.

In general ci din DIE au format PDL, iar securitate si activistii au ramas in PSD, dar au avut si colaborari transpartinice, cum ar fi Patriciu.
Fractura s-a produs in '91 cand a fost demis P Roman, pentru ca guvernul lui a introdus un ritm de reforme prea rapid si nu aveau timp sa acapareze societatile comerciale de stat. Membrii din guvernul lui erau in general specialisti scoliti de DIE in occident. Multi au plecat in sistemul bancar privat.

PDL-ul este mai prezent in exterior, prin diaspora, prin ambasade si consulate, sau comertul exterior, ocupandu-se de importuri si exporturi.
Au influenta in media internationala, in general in Frankfurter Allgemeine Zeitung apar articole pro PDL, dar si-au plasat oameni si la Bruxelles printre functionari. De asemenea cred ca au racolat bursieri romani plecati in universitati occidentale.
Fiind dispersati sunt mai prezenti pe online, dar activitatea de pe internet nu influenteaza electoratul in mare masura. Din cauza asta Baconski voia legea votului prin corespondenta pentru ca acolo puteau introduce masiv voturi. Ei au evidenta celor plecati din tara si au retea care le permite sa participe la fraudarea voturilor.

PSD-ul se sprijina pe batranii activisti si securisti pensionati si retrasi la tara sau in orase, cu relatii la administratorii de bloc sau alte posturi.
Multi s-au pozitionat in primarii sau deconcentrate. La sate oamenii lor inca au influenta puternica si s-a vazut la ultimele alegeri locale cu ce scor au castigat. "Baietii destepti" carora nimeni nu le da numele, de parca si numele ar fi confidentiale nu doar clauzele contractuale, au "basculat" fiind pozitionati in permanenta cu cei de la putere.

Ponta acum face ce-a facut Basescu, preia "sistemul ticalosit" sub control si in final o sa preia si PDL-ul.

La toamna PDL-ul nu mai are decat pe Basescu si servicile secrete cu care poate compromite liderii USL. Multi spun ca PDL-istii sunt mai rai decat PSD-istii. Pana la toamna Presedintele vrea sa demostreze ca PSD-istii sunt mai rai decat oamenii lui. In realitate nu-i nici o diferenta, sau este aceeasi diferenta ca intre cancer si SIDA. Si unii si ceilalti erodeaza si duc in dezastru natiunea, daca oamenii stau pasivi si privesc detasati la lupta lor pentru putere.

Ar fi bine ca sa existe al treilea, care sa confirme proverbul cand "doi se bat al treilea castiga".
Daca ar apare "a treia forta" sunt convins ca lupta dintre PSD si PDL ar inceta si si-ar indrepta armele spre "pericolul comun".

Acum este o lupta a orgolilor, benefica pentru Romania, pentru ca poate declansa o dezbatere publica si o epurare in clasa politica.
Probabil Ponta i-a spus lui Basescu ca este un personaj "penal", care compromite Romania si ar fi bine sa nu mearga la Bruxelles.
Basescu vrea sa-i demonstreze ca si el este un personaj la fel de penal, si ca nu-i cu nimic mai bun.
Cartile inca nu sunt jucate.
"Corida" politica si dezastrul continua si noi vom deconta costurile.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Sa vedem cata forta va avea viitorul partid de centru dreapta pe care-l infiinteaza MRU. Si daca este cel care poate schimba ceva.



--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Eu nu-i dau nici o sansa pentru ca:
- Ce se incearca cu MRU a incercat Mihail Neamtu fara succes.
- MRU este perceput ca omul lui Basescu, deci Baescu este piatra de moara pe care MRU nu o poate duce.
- ca premier prestatia lui a fost lamentabila.
- oferta de omeni cu imagine nu convinge daca nu este insotita de masuri credibile, si oamenii din jurul lui MRU nu au si nu mizeaza pe masuri. Ei mizeaza pe ce a mers si Crin Antonescu sau Iliescu, "sarac si cinstit", sau "tineri educati" in cazul "ungurenilor".


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Chiar asa, cred ca fiecare om politic a "marsat" pe o eticheta. Iliescu a inceput cu "sarac, dar cinstit", Constantinescu si ai lui au lansat pentru prima data "schimbarea" (auzeam atunci deseori dialoguri gen "Tu cu cine votezi/ ai votat?", raspuns "Cu schimbarea"), Nastase... cred ca ramane cu "patru case" si "matusa Tamara", Basescu cred ca a ramas cu "Sa traiti bine", care s-a transformat intr-o ironie dureroasa pentru multi, MRU n-a apucat prea mult ... eu i-as spune "Sunt intelectual dar ma tratez".
Toate bataliile astea s-au dat in final pe bani, si ce sa zic, nici daca se intelegeau nu le iesea mai bine, pentru ca au ajuns cu totii, pe rand, sa se infrupte dupa pofta inimii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Pana acum lupta a fost mediatica. USL-ul cu Antenele si Realitatea, iar PDL-ul cu B1 si TVR plus publicatii scrise RL, EVZ.

Au fost arestari cu mascati si dosare fara probe puternice, sau cu vicii de procedura.
Atacurile s-au mentinut in limitele opinilor si a etichetelor.
Faptul ca Basescu a simtit ca-i fuge pamantul de sub picioare, si s-a pus in miscare o strategie impotriva lui, l-a determinta sa incalce protocolul si sa "atace la baioneta".

Isi da seama ca electoral nu mai are sanse, decat daca ii executa juridic pe principalii adversari. De la acuzatii de plagiat de acare au uzitat si unii si ceilalti, masurile au escaladat la sentinte juridice.

Morar ameninta www.cotidianul.ro/morar-urmeaza-si-alte-condamnari-186602/" target="_blank">Urmeaza si alte condamnari

www.cotidianul.ro/dragnea-in-ultimele-ore-am-vazut-o-dorinta-de-sange-186600" target="_blank">Dragnea: Īn ultimele ore am vazut o dorinta de sānge
"Este inuman ce se īntāmpla, faptul ca īn ultimele ore am vazut o dorinta de sānge.." a spus Dragnea
"Īncepānd de astazi lupta politica se duce īn alt registru, nu vom avea nicio ezitare sa avem o atitudine ferma fata de orice atac murdar, luptānd cu mijloacele strict institutionale si politice pe care le avem la īndemāna", a conchis Dragnea.
Ponta le-a spus ministrilor:
"Va rog pe toti sa va pregatiti pentru cele mai urāte si murdare atacuri pe care nu vi le-ati fi putut imagina vreodata."


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Isi da seama ca electoral nu mai are sanse, decat daca ii executa juridic pe principalii adversari ...

Deceneus, obiectivitatea ta s-a dus de mult pe apa sambatei.
Peste tot vezi numai scenarii care mai de care mai abracadabrante urzite de un anumit regizor care nu-ti este pe plac.

Esenta este cu totul alta. Ca Ponta este un nimic in materie de drept. Ca o sleahta intreaga de politicieni sunt nulitati cu titlul de doctor. Ca Nastase, unul din cei mai mari corupti ai Romaniei plateste in sfarsit pentru o mica parte din nelegiurile lui. Ca altora li se apropie ceasul dreptatii. Ca useleul isi bate joc in ultimul hal de naivitatea romanilor, propunand un proiect de lege acum doua luni cand era in opozitie, pe care ... l-a respins astazi cand e la putere, sau spunandu-le romanilor ca le va reda resursele, pentru ca acum sa se pregateasca de marele tun al vanzarii Hidroelectrica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Isi da seama ca electoral nu mai are sanse, decat daca ii executa juridic pe principalii adversari ...

Deceneus, obiectivitatea ta s-a dus de mult pe apa sambatei.
Peste tot vezi numai scenarii care mai de care mai abracadabrante urzite de un anumit regizor care nu-ti este pe plac.

Esenta este cu totul alta. Ca Ponta este un nimic in materie de drept. Ca o sleahta intreaga de politicieni sunt nulitati cu titlul de doctor. Ca Nastase, unul din cei mai mari corupti ai Romaniei plateste in sfarsit pentru o mica parte din nelegiurile lui. Ca altora li se apropie ceasul dreptatii. Ca useleul isi bate joc in ultimul hal de naivitatea romanilor, propunand un proiect de lege acum doua luni cand era in opozitie, pe care ... l-a respins astazi cand e la putere, sau spunandu-le romanilor ca le va reda resursele, pentru ca acum sa se pregateasca de marele tun al vanzarii Hidroelectrica.

Eu sunt de acord cu tot ce-ai scris in ultimult paragraf.
Obiectivitatea mea este reala pentru ca nu sunt nici fan Basescu nici fan Nastase sau Ponta. Am mai scris ca PSD si PNL si-au ales in conducere ce-au avut mai slab ca resursa umana.
Ambele partide au oameni nult mai dotati intelectual si moral, dar si la PDL este la fel. Boc a fost pus de Basescu pentru lipsa lui de personalitate. Boc nu a fost ales pentru ca ar avea o valoare intelectuala sau morala.
Si doctoratul lui Boc banuiesc ca are multe texte plagiate, dar nu s-a obosit nimeni sa le caute.

Eu nu vad intr-o parte a esicherului politic "demoni" si in partea opusa "ingeri". Pentru mine si pentru majoritate romanilor "toti sunt la fel", sau "nici unul nu-i mai bun".
Cand unii exagereaza cu laudele idolilor sau cu demonizarea adversarilor simt nevoia sa echilibrez situatia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Eu sunt de acord cu tot ce-ai scris in ultimult paragraf.

Atunci mai am sanse sa te vad revenit pe linia de plutire intre cele doua extreme.
Citat:

Si doctoratul lui Boc banuiesc ca are multe texte plagiate, dar nu s-a obosit nimeni sa le caute.

Uite, vezi, iar te scufunzi sub linia de plutire. Ce cauta cuvantul banuiesc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deceneus spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
citat din mesajul lui Deceneus
Eu sunt de acord cu tot ce-ai scris in ultimult paragraf.

Atunci mai am sanse sa te vad revenit pe linia de plutire intre cele doua extreme.
Citat:

Si doctoratul lui Boc banuiesc ca are multe texte plagiate, dar nu s-a obosit nimeni sa le caute.

Uite, vezi, iar te scufunzi sub linia de plutire. Ce cauta cuvantul banuiesc?

M-am gandit ca Boc ca si Codruta au beneficiat de relatiile din viata sportiva ca sa-si faca o cariera profesionala, pentru ca asa se proceda. Sportivii beneficiau de sprijinul autoritatilor, de influenta servicilor si de clementa profesorilor.
In aprecieri politice lucrez cu probabilitati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Tocmai am ascultat atacul lui Antonescu la adresa lui Basescu, un atac manat de o ura fara precedent in poltica romaneasca.
Asta vrem?

Faptul ca Basescu i-a cerut lui Hassoti sa dovedeasca autenticitatea doctoratului este ilegal, neconstitutional, insa e moral sa o faca dupa ce atatia ministri plagiatori si-au dat dat demisia si dupa ce chiar prim-ministrul e suspectat de asa ceva.

Din spusele lui Antonescu:

"Daca Basescu nu semneaza luni investirea lui Puiu Hasotti ca ministru al Culturii, voi cere imediat PNL demararea procedurilor de suspendare. Basescu va semna ca notarul! Masculul Alfa il va investi pe Puiu Hasotti cu coada usor intre picioare "

"Pentru noi presedintele tarii nu e seful unei haite de animale. Va invata sa fie un lider civilizat"

"Lui Basescu ii e frica si va semna numirea lui Puiu Hasotti"

"Ii spun lui Basescu: "Semneaza numirea lui Hasotti sau vei pleca"

Departe de mine sa tin cu Basescu, insa porcariile ce le ies astora pe gura ma depasesc.











--------------------------------------------------------------------------------------------------
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns glimmer spune:

Si eu traiesc cu impresia ca ura, atat intre politicieni, cat si intre politicieni si popor, a atins cote maxime de cativa ani in coace, si nu intamplator.
Ceea ce mi se pare cel putin la fel de grav este felul in care domnul presedinte a iscat si chiar alimentat ura intre diversele categorii de populatie. Nu cred ca exista politician de 20 de ani in coace care sa se fi exprimat mai ireverentios la adresa propriului popor. Exprimari ca "tara de mamicute si bebelusi", "bugetarii grasi care traiesc pe spinarea celor slabi", pensionarii coborati la nivelul de asistati sociali care secatuiesc bugetul statului etc, au dus la manifestari de ura, atat fata de politicieni, cat si intre respectivele categorii. Imi era dat sa aud intre pensionari si salariati dialoguri in care un pensionar se vaita ce pensie are, salariatul ii inchidea gura zicandu-i ca el se duce si munceste pentru aceeasi bani. Sa recunoastem ca un program de austeritate se poate anunta cu ceva mai mult tact.
Nu justific gestul nimanui, chiar nu ma intereseaza asta, am vrut sa arat o alta fateta a "coridei".

Mergi la inceput