Viatza in Germania-cap.77

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Andreia,nici eu nu am idei de cadouri.
Eu i-am luat fiica-mii si de Pastele catolic carti pt ca asta mic a auzit la cresa de Osterhaase si numai asta mi-a zis continuu si nu am vrut sa-l dezamagesc ca el e prea mic sa priceapa ca e ortodox asa ca le-am luat la amindoi cite ceva .
De ziua ei i-am luat haine si i-am facut o Brotdose personalizata cu numele ei si a fost f incintata mai ales ca e culoarea ei preferata,lila .
A mea isi dorea ceva de la Swarovski dar nu stiu daca am timp sa trec sa ma uit.
Apoi eu ii iau mereu cite ceva,ba i-au trebuit pantofi si i-am cumparat,ba una,ba alta...sincer,ma gindeam la un Kindle pt ca ea citeste f mult si i-ar fi util dar mi-ar place sa-l pot folosi si eu dar trebuie sa studiez de care si parca i-as lua mai spre vara.

Si eu am calcat vineri si simbata dar de cind mi-am luat noul Bügelstation mi se pare muult mai rapid si mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Alina, e bun aideea cu Kindle, Bia are o alta "forma" si, pt ca citeste f mault, ac si Marie a ta, e super incintata. Ea a primit de ziua ei. Si eu ii iau perioadic, mai ales ca acum hainele de anul trecut nu-i mai vin.

Poate ne mai sugereaza fetele cite ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Miriluta spune:

Buna sear din Hamburg
La noi ploua si e frig de mori. Am sarbatorit ieri Pastele catolic (ca Henrik inca nu pricepe de ce ceilalti copii sarabatoresc Pastele si il asteapta pe Osterhase) si Floriile si sapatmana viitoare sarbatorim Pastele ortodox. Henrik a inebunit cautand oua de cicolata, vroia sa iasa si azi dimineata sa caute.

Eu de calcat nu mai calc in casa decat pentru copii. In rest, camasi si pantaloni sau fuste pentru mine si pentru serif le duc la calcat. Avem la birou serviciu de Concierge si au preturi super (1,25€/camasa pt spalat si calcat).

Cadouri eu nu am facut de Paste si nici nu facem. Le cumparam mai mereu cate ceva, fie haine, fie jucarii sau carti sau jocuri...desi Kindle nu e deloc o idee rea (pentru Geburtstag).






Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmeen spune:

Buna seara si din Bad Neuenahr! ...

...sunt franta de oboseala, dupa un tur de forta in Phantasialand, insa ai mei copii sunt hiper-fericiti, si asta conteaza!...si eu sunt multumita, am avut o zi minunata!...nu ma asteptam, am pornit chiar cu putina strangere de inima la drum (45 min. cu masina) spre Phantasialand, fara confirmarea rezervarii prin mail (cine stie cum s-a ratacit)...am ajuns la fix, si ...a mers totul ca pe roate...de la prima impresie (Lim Bao - cu toate chinezariile), pana la ultima (Stickers impartite la copii, la iesirea din parc)...pretul este imbatabil, am cheltuit mai putin decat daca as fi cumparat bilete normale, doar pt. parc - si ne-am infruptat pana nu am mai putut din toate bunatatile - specialitati sau nu - , incepand cu salate, felurite feluri de mancare, nu'sh cate feluri de Nudeln, sushi, si terminand cu fructe, prajituri, sucuri, ceaiuri si cafele ...dupa care am avut acces gratuit la parcul de distractii, unde ne-am dat in toate alea (inclusiv alea la care stateam altfel 2 ore la coada), pana am obosit...cu totul am platit 122€, parcarea gratis, (normal as fi platit in jur de 140 €, 3 adulti si un copil - cea mica, 11 ani), la care s-au adaugat bling-bling-urile de rigoare, ca amintire ... a cam plouat si a fost cam racoare, insa nu am simtit, decat la Colorado, cand mi-a batut ploaia in fata, si mi-a inghetat mana, cramponata mai mult de frica, decat de frig ...

Alles in allem, o zi reusita, nu fac reclama, insa va recomand, daca aveti drum pe acolo, sa incercati combinatia asta, Brunch - cu parc, in Anschluss ...

Andreia, multumesc mult pentru informatii!...noi suntem la inceput de drum, cu asta mica, baiatul a avut si el, insa acum vreo sase-sapte ani, si parca nu era asa complicat...ei abia i-au facut radiografiile si Abdruck pt Spange, planul inca nu l-am stabilit - pe mine ma interesa mai ales ceea ce trebuie platit in mod privat (außervertragliche Leistungen), mai putin suma pe care o va plati in procent de 80% asigurarea - pentru ca nu prea cred ca ex. se va da in vant sa plateasca si as vrea sa stiu la ce ma inham, in mod suplimentar...sper sa aflu cat mai curand, intre timp duc tratative cu asigurarea, sa semnez eu contractul cu KO, lucru neobisnuit, pt ca eu sunt inca asigurata de familie, cu copiii, la ex - asa e legea, nu pot sa fac altfel, decat dupa divort ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraV spune:

Dragelor, multam din nou pt sfaturile si sugestiile voastre E bine sa am pe cineva care ma tine cu picioarele pe pamant, eu sunt oricum mai head in the clouds Am 32 de ani, insa uneori gandesc, simt si reactionez ca la 16 ani Ceea ce in anumite privinte e fain, din altele e cam penibil, insa asta sunt

Helbi, imi pare sincer rau ca te confrunti cu o astfel de situatie neplacuta

Ce sa spun, o sa fiu cu ochii in 4. Pana acum nu am avut experiente neplacute si nici n-as vrea, desi stiu ca-s inevitabile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Ruxandra, firmele de Zeitarbeit sunt ca o plaga dar pt inceput un rau necesar. Altfel e dificil daca nu imposibil sa pornesti la drum cu un job cat de cat decent, nu-ti da nimeni nici o sansa sa arati ce poti. Tu ai noroc ca aici gasesti pareri, experiente, si stii la ce sa te astepti. Poate ai in continuare noroc si nu ai exper. neplacute cu DIS sau cu alte firme. Tine ochii deschisi si daca ai ocazia candideaza pt contracte directe. Si eu am chestii similare de povestit, nu f placute. Mi-am jurat ca nu mai accept in viata mea sa lucrez prin ei dar om vedea.. never say never:). Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

andreia eu nu cumpar cadouri neaparat pt. ocazie ci cand gasesc sau trebuie fiecaruia cate ceva, acum i-am luat fetei un tv mai mare ca era nevoie, mamei un ceas dragut (de la real cu puncte) iar pt. noi 2 ceva tricouri, dar asta pt. ca am fost cu fiica-mea o zi in trier si am colindat magazinele ca altfel pt. mine f. rar iau ceva, de regula cand nu-mi mai vin blugii
ruxandra eu astept sa scrii despre ostern, imi place sa te citesc

la toate

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Alina & Andreia , multzam de sfaturi & recomadare..e departe..ca nu am timp sa ajung acolo. mi-e imi trebe unul la care sa prind cate o pauza din ciclu meu saptamanal.

ach so, nu stiu care sunt cele mai potivite cuvinte sa le astesni aici pe public, dar io stiu ca uneori prea multe infos, sunt daunatoare si asta pt ca experietele pot fi unice: io am primit loc la cresa la 1 luna dupa ce l-am cerut si nimeni nu m-a intrebat daca lucrez/studiez ceva..gradinitza imi place si acu la 6 ani dupa ce am cunoscut-o si la nr 2 idem si asta dupa ce primisem asigurari pe aici ca pan la 3 ani in veci pururea nu o sa primesc. deci cam extrem. nah acu io stiu ca parerile nu-s litere de lege, numai cand ii spui unii om timorat abia venit intr-o lume total necunoscuta si fara sa stie pic de limba ii creezi gratuit angoase.

aici am reusit si sa conduc fara stress masina, acu zambesc dar ce spaime am mai avut si sa inot

o saptamana frumoasa va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Enza spune:

Am avut de citit, nu gluma ... Saptamana trecuta nu am mai apucat sa intru ca m-am pregatit de sarbatori (oua inrosite-n foi de ceapa, snitele dupa "model" romanesc, drob, cozonac, etc.). Fiindca sotul e de-al locului si a fost liber, am tinut Pastele catolic. Pentru duminica viitoare nu o sa mai fac mare lucru, poate o prajitura si eventual niste oua umplute.

Astazi implinesc si eu opt ani de Germania, respectiv Bavaria si prefer sa nu prezint bilanturi . Nu va spun decat ca in ultima vreme mi s-au intamplat doua chestii, in urma carora m-am intrebat daca s-a rasturnat carul cu prosti aici.
In ceea ce ma priveste, am zis intotdeauna ca odata ma voi reintoarce definitiv in Romania.
Chiar daca usor naiv, mi-a placut blogul Ruxandrei pentru optimismul debordant. Am preferat sa ma abtin de la comentarii realiste, pentru a nu-i taia elanul. E timp destul pentru variante contrare, desi ii doresc din suflet, sa nu le intalneasca.

E ceva cu data de "11"? Anul trecut pe 11 martie cutremur si tsunami in Japonia, acum pe 11 aprilie, din nou in Indonezia. Sau s-a saturat Pamantul de oameni si s-a hotarat sa-i mai scuture?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

Citat:
citat din mesajul lui Enza



E ceva cu data de "11"? Anul trecut pe 11 martie cutremur si tsunami in Japonia, acum pe 11 aprilie, din nou in Indonezia. Sau s-a saturat Pamantul de oameni si s-a hotarat sa-i mai scuture?



si 9/11...? cine stie, poate putin din fiecare.

cu cresa si gradi, eu am mai scris ca nu am avut probl., nu stiu de unde pana unde acuma zvonuri panicoase. E drept ca am scris de atatea ori ca la un mom. dat m-am plictisit, dar la cap. asta n-am avut probl. Si cand ne-am mutat cu 2 copii de gradi am primit locuri in mijl. anului.
Mai tarziu, cu hortul am avut ghinion, dar mai avem 1 an si scapam si de sc. generala, iar la Gymn. e OGTS fara bani si locuri suficiente. OGTS=Offene Ganztagsschule.

PS: Andreianici noi nu facem cadouri de paste, doar dulciuri.
PS2: mi-am adus aminte ca am primit de la cineva un Geschenkset de la Weleda, imi place f mult, mai ales ca eu n-as fi dat atatia bani pe ele

Jasmeen, m-am uitat acum la Phantasialand, arata f bine dar e tare departe de noi. Tocmai ce-am trecut sapt. trecuta pe langa el... Bravo voua ca v-ati simtit bine, ma bucur pt voi, meritati un respiro.

Mergi la inceput