Viatza in Germania-cap.77

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

deci e frig peste tot. am zis ca numa la noi este, asa un nor geros deaspura orasului. de trei zile si noi am pornit caldura.
noi am stat acasa, nici macar la biserica n-am fost.

Ruxandra, bafta cu slujba. ii dau dreptate Andreei in legatura cu firmele de Zeitarbeit. personal n-am avut de-a face cu ele, am fost sfatuita de prieteni nemti sa le ocolesc. acuma sper ca nu-i peste tot asa, dar e bine sa ai antenele intinse.

saptamana cat mai buna, eu mai am liber si maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RuxandraV spune:

Alina, multam pt recomandare, o sa vad daca putem ajunge Multi ani inainte pe plaiurile bavareze. Clar nici eu nu m-as intoarce, si sper nici sa n-am motiv

Helbi si Kariguld, multumesc ca m-ati atentionat si mi-ati impartasit experientele voastre Mda, poate ca uneori chiar e prea frumos ca sa fie adevarat, insa eu sper sa nu am probleme. Contractul e in engleza si l-am citit cat de atent am putut, la fel si prietenul meu si nu am observat nimic dubios. Una dintre colegele de la firma la care lucrez mi-a spus ca ea a mai colaborat cu alte firme similare si a fost dezamagita, dar cei de la DIS AG au un renume bun aici si de cativa ani de cand colaboreaza cu ei nu a avut niciun fel de probleme. Ce sa zic, fel si fel de oameni, ca peste tot de altfel.
Om trai si om vedea, dar e bine ca macar m-ati pus in garda sa fiu atenta

Legat de entuziasmul meu, da, sunt o persoana care se entuziasmeaza usor si pt orice fleac Mi-am dorit de multi ani sa parasesc Romania si nu mai credeam ca am vreo sansa, cand a aparut aceasta ocazie de care vreau sa profit la max.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Ruxandra, f. frumos ca esti o persoana care se entuziasmeaza usor. Incearca insa sa ramii realista, ca apoi sa nu fie socul prea mare.
Tu ai batut acum palma cu DIS AG si sper din tot sufletul sa nu te dezamageasca. Insa, nici o firma de personal nu isi permite sa te tina pe tine zile intregi fara job, in caz ca tzi se termina colaborarea la client, doar pt ca scrie in contract ca e pe perioada nelimitata. In primele 2 luni itzi dau Kündigung de azi pe maine si ai o sapt. Kündigungsfrist, in urmatoarele luni, pina la 6 luni, ai 2 sapt. Kündigungsfrist. Apoi, intra legea in vigoare.

Experienta mea cu DIS AG?! Am fost la ei la Tag der öffenen TRür in octombrie 2011. Au "batut cimpii" cu o prezentare power point 2 ore. Apoi au avut un mini-bufet cu brezel si 2 feluri de praji+cafea, timp in care asteptai ca cineva "competent" sa se uite pa mapa ta. In fine, dupa inca vreo ora si ceva de asteptare, s-a uitat o tipa, a luat mapa sa o dea celei care se ocupa de ceea ce cautam eu. Dupa inca vreo 3 ore am intrat la Bewerbungsfoto. Vai ce m-am mai bucurat ca o sa am poze profesionale facute de ei. Niste mizerii, daca cineva e curios, trimit pe mail. Fundalul e cica "modern" jumate gri si jumate alb Cu acele foto nu ai nici o sansa sa te bewerbuiesti in alta parte. Ma rog......n-a costat decat timpul meu, sa zic asa.
La 2 zile dupa, am primit in aceeasi zi 2 mailuri de la 2 persoane diferite, colege la filiala din Frankfurt. Teoretic, ar fi trebuit sa existe colaborare, sa se puna de acord ce scriu..........in fine, una imi trimitea un "Serienbrief" - Absage clasica. Cea de a doua, ma anunta ca mi-au trimis mapa inapoi, ca poate mai am nevoie de ea si sa ma bewerbuiesc online la ei Am facut si asta, nu itzi ia decat pe putin 45b min sa completezi toate chestiile care, de altfel le ai in CV-ul pe care oricum i-l cer atasat la Bewerbung.
De atunci nici n-am mai auzit de ei.....

Au procedat la fel ca marea majoritate a Firmelor de Zeitarbeit.
E adevarat ca depinde si de pozitia pt care aplici, dar si de persoana care se ocupa de tine.

De platit, platesc toti dupa acelasi Tarifvertrag. Tzi se face rau daca ai sansa (mai bine nu o ai) sa vezi ce suma frumusica plateste clientul pt tine si cit iei tu in mina. L ainceput, esti bucuros, zici ca ai prins pe Dumnezeu de coada. In realitate, esti platit cu mai putin de 1/3 decat colegii tai angajati direct la client.

Totusi, pentru inceput e o poarta de lansare. Daca ai noroc si clientul te preia, se schimba situatia. Daca ai ghinion si se termina colaborarea.....e cam nasol.
Multa, multa bafta itzi doresc!



Jasmenn, parca tu intrebai de KO?
Noi am inceput tratamentul acum 1 an jumate, cu o Losezahnspange. Am platit 8 euro pt ea, si apoi, pe fiecare Quartal facturi de cca 13 euro (prima a fost de vreo 65, pt ca i-a facut si radiografie).
Dupa 1 an, am schimbat KO pt ca nu se putea comunica cu ea. Am mers la una draguta, de la care am primit ieri prima factura
Din 18 ianuarie, Bianca a primit Zahnspange fixa, cu brecheti si noi am ales (sau mai bine zis Bianca a ales) una cu elastice colorate, suma totala 899 euro (suma care o platesc integral eu), 42 euro in 24 luni. Pe linga asta, la fiecare 3 luni mai vine o factura, din care eu platesc 20% si casa de sanatate restul.

Ei bine, acum citeva zile a venit intai factura pe Quartal, 114 Euro (partea mea). Si eiri m-am trezit si cu factura pt Zusatzleistung....899 euro S-a creat, sper eu, o confuzie, si a trimis intreaga factura, desi eu am vorbit cu ea ca vreau in rate (in rate factura ajunge la 1008 euro, ca se baga si dobinda 7,9%). I-am scris acum un mail, si sper sa rezolvam cu ratele, ca altfel, e so suma frumusica ce trebuie paltita odata.

Am inteles de la Zusi_Simona care a fost si ea cu fata pt un Kostenvoranschlag la aceeasi KO, ca s-au mai marit preturile. F. mult depinde si de pb pe care o are copilul de indreptat. La Bianca nu e ceva f grav, avem insa o cunostinta care avea un dinte drept si unul perpendicular pe gingie. Dupa 1 an jumate de tratament, a renuntat de citeva sapt la Zahnspange si acum are niste dinti superbi. Deci, efortul si durerile (ca doare al naiba de cite ori ii stringe sirma) se merita. Vezi ca era si un subiect deschis pe la medicale, pe tema asta. Voi ce pb aveti?

Zi frumoasa va doresc. Aici ploua, asta ca sa nu intelega saracii copii mai nimic din vacanta asta de Paste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!!.

noi pe duminica viitoare.

Woww Andreia, imi pare rau la ce s-a ajuns

Ruxandra, am rasfoit si io la randu-i blogul tau si mi-a placut tare. Nu stiu cat ani ai, dar scrii foarte frumos si "naiv" as zice. Felicitarile mele pt mobilizare. Ai scris cumva si despre cum ai venit in DE ?..cred ca e o poveste foarte frumoasa

mi-a placut cum ai scris despre Carnaval si despre Anmelden :). o sa afli ca orice anmeldung are si o Abmeldung pe care io nu o stiam si am platit ceva cunoasterea asta.

io dupa niscai ani de DE mi-am dat seama ca experieta fiecaruia e unica si gradul de toleranta e la fel de unic.
Io sunt cea cu experieta pozitiva. si norocoasa ..asa o percep io. si ma simt fff bine aici.

si entuziasmul initial a lipsit cu desavarsire..dar asta e alta poveste..

noi in vacanta si io mi-am luat CO si o vreme oribila

Pan la urma i-am luat copilului bicicleta dupa Ebay SUNDANCE cu 70e. e foarte incantat de ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

*neatza fetele!

Si la noi tot frig! Si eu tot destul de ametita...

Andreia,multumim .

Sincer,nici eu nu am auzit chestii prea bune despre firmele de Zeitarbeit,probabil ca ramine ultima solutie la care sa apelezi...

Eu nu am avut decit putin de tot de lucru cu unii,mai demult(firma de ZA cu sediul in centrul Mü). Nu mi-au placut din start cum au abordat problema,am constat ca nu exista prea buna colaborare la ei in firma si in plus,ce mi s-a parut aiurea ca desi le-am cerut ca corespondenta sa o purtam pe mail pt ca nu pot vb in timpul programului la handy (il las deschis numai,Doamne fereste,de tel de scoala/cresa)ei ma sunau oricind...apoi am citit pe net ca multi fac asa,vor sa vada cum te comporti in toate situatiile,etc ceea ce mie mi s-a parut aiurea si m-am lecuit....

Bineinteles fiecare cu experienta,avintul si entuziasmul propriu.

Kari,si eu am dat drumul la caldura aseara.Hm,azi sunt vreo 5 grade si miine cica se fac 19 si de miercuri dauerregen...

Saptamina buna si linistita sa aveti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

iar io..de fapt m-a luat valu si am uitat sa scriu despre ce vroiam sa scriu

ach so Cristina (tinatache) Danke pt recomandarea de carti "eat pray love" ..si imi pare rau daca te simteai in pielea ei..dar nah io am ajuns abia pe la 110 sper ca la final o sa fie okei :) & Danke Andreia, pt recomandarea cu biblioteka, asa ca le-am luat gratis si cartea recomadata de Enza.

Andreia, oricum tie tre sa iti ridic o statuie cat iti tocesti degetele pe aici cu sfaturi .

io tot o astept pe sunshine sa ne spuna de asigurarea dentara. Angiuta si io ii spal pe ai mei zilnic, indiferent cat cariaie. Io ii duc la dentist si il instruiesc pe dentintis sa le spunea mereu poezia cu spalatul pe dintzi. hai ca la al mare merge dar piticul e un capos..dar daca zice Dom`Dr atunci a lege..
si asta l-a convins si cu supozitoarele a spus dr sa ii pun supozitoare..mai ca ma ruga el sa i le pun si cand nu trebuia

io vreau o asigurare dentara pt ca dupa "ce-s urata si sluta ma mai chema si Rada, avea tatal meu o vorba..adika am o paradontoza care imi mananca toti dintii. Unul din dentistii vizitati mi-a recomandat sa mi-i scoata el pe toti si sa imi puna unii asa deosebiti ca la actrite

inca o intrebare : le copil trebuiesc iesite toate maselutzele (4) si apoi se face sigilarea?

io am fost in septembrie cu el meu copil de 7 ani si acel dr a spus ca nu e nevoie..ca nu are canale adinci apoi la al doilea, ca nah nu ma las mi-a spus ca trebe toti si apoi le face..am fost de curand si tot nu a facut si mie mi se par toti..ach so tre sa schimb iar dentistu ? nu-i bai gasesc io altu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Didi,esti simpatica cu dentistul care iti scoate toti dintii .Si eu cred ca voi avea nevoie de un implant si studiez problema,ce e mai avantajos pt mine...

Maselutele trebuiesc iesite perfect si apoi sigilate.Sincer,nu am mai auzit ca nu se sigileaza ca nu are santuri adinci...

Ma voi cursa si eu despre asigurarile astea si noul GÖZ,va mai zis si eu peste niste luni...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns zuzi.simona spune:

noi la KO am primit estimare de 6000 min si cum voia toni 8400€, si tocmai am platit consultatia de atunci 630! ce au facut: modele, radiografie...nu mi-au trimis cu toate ca le-am spus la tel. ca nu fac aparatul la ei si sa-mi trimita posta cu ce au lucrat.
la sf. lunii o luam de la capat la KO din oras
si aici ne tine frigul in casa, doar ca eu tre sa fac schimbul la marinari maine si miercuri deci o sa fiu pe drumuri

gradina
Simona, mama Antoniei (27.06.1998)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Simona, si factura mea tot spre 650-700 e, numai ca eu platesc 20% si casa restul.

Alex, eu ma ghidez dupa zicala(proverb?!): ce nu ne omara, ne face mai puternici si vad totul ca o experienta de viata. Sincer, dupa ce am citit primele rinduri din blogul Ruxandrei, am renuntat pt ca mi se ridicase singele la cap Nu pt ce a scris Ruxandra, pt ca fata a impartasit propria experienta (pozitiva), ci pt ca atitea am auzit, si acum trait pe propria peile cu aceste ZA, ca am simtit ca e mai bine sa-i impartasesc si o alta experienta, ca sa nu aiba Dne Fereste un soc, daca ajunge in asa situatie. Ah, si inca un sfat Ruxandra: pt ca ai intrat in jocul ZA, fa-tzi asigurare juridica. Nu glumesc, Eu nu am, si nu vrewau sa ma gindesc ce factura voi primi de la avocat. Insa, am considerat ca, atita timp cit ZA nu a raspuns la mailurile mele si la scrisoarea avocatului, + nu au platit tot si cel mai naspa, de 2 luni nu mi-au inapoiat hartiile, este singura cale de a rezolva pb cu ei. Pe cale amiabila nu au vrut.

Alexandra, multe dintre noi traim de ani de zile aici, si vedem lucrurile cu alti ochi, decat le vedeam la 3 luni dupa ce am aterizat pe plaiuri nemtesti. Vezi partile negative si mai putin frumoase. In plus, cind am venit noi (sau eu, Alina, Kari) nu exista DC si internetul + posibilitatile a schimba impresii erau ca si inexistente. Mi se pare f ok sa impartasim din experienata noastra, fiecare e liber apoi sa decida ce face mai departe. Ea e la inceput si cred ca e si f tanara. E bine ca are asa un elan!

Ce idei de cadouri de Paste putetzi sa datzi?! Eu i-am luat ceva hainute Biancai pt ca avea nevoie, dar le-a vazut, ca trebuiau probate. Totusi, o "surpriza" i-as face In plus, n.am idei pt sora si cumnatul, ca au tot avut zile acum (40 ani + Floriile la sora, si sapt, urmatoare sf Gheorghe la cumnat). Asa ca, de imbracat am tot luat, Gutscheine la Thai Masaj la fel..........le-am sugerat sa le iau un Gutschei la Saturn sau Amazon.......dar, daca aveti si alte idei......

Ai ploua, e tare aiurea, si eu trebuie sa ma apuc de calcat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Tot eu

Alex, cit de departe esti de Wiesbaden? Am un super dentist (roman), face si OP (ii fac eu sapt viitoare Biancai la gingii, ca i-au crescut prost caninii.........sunt spre cerul gurii si singuri nu vor iesi niciodata) si implanuri.

Mergi la inceput