Prietene la bine si la greu - 160

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica_80 spune:

Lumi of ..greu si la adulti cu febra...algocalmin stiam si eu fiole sau pastile, ce ai prin casa, lichide multe si la temperatura camerei si cum spuneau fetele cat poti de dezbracata. Multa santate si ma rog sa nu ia si Annabelle

Mami fericita de Mariuta
si de de 22 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns smaranditza spune:

Lumi, sanatate multa! Si multa lamaie si miere baga. Altceva in afara de paracetamol si algocalmin nu stiu nici eu.
Ce fain ca o ai pe mama ta la voi! Sa stii ca imediat ce am citit de febra ta, instinctual, primul gand a fost: ioi, saraca Annabelle ...cine o fi avand grija de ea? Apoi mi-am amintit de mama ta si am inceput sa te compatimesc doar pe tine.


Licu, FELICITARI pt Amalia isteata! Si sotul i-a luat lui Timi de Craciun un puzzle de lemn (era ceva targ si venisera niste romani cu jucarii doar din lemn ) de 25 de piese! Cand a venit cu el acasa i-am zis sa nu i-l dea decat peste vreun an , ca o sa-mi imprastie numa bucatele toata casa, o sa le piarda si cam atat... Exact ca Amalia, si el tot venea cu puzzle-ul sa i-l facem, pana intr-o zi cand l-am vazut ca il face singur cap-coada. Asa socata am fost, ca l-am pus sa-l mai faca o data si l-am si filmat. NU de alta, da sa am dovada pe cand vine sotu de la lucru. Si-apai sa nu mai zic cum a circulat dupa aia filmuletul pe la toate neamurile , de l-au mai cadorisit pe Timi cu un puzzle cu 30 de piese. Si pe ala il face singur, si inca ii mai da lectii si la tat-su.
E clar ca seamana pe sot la cap. rabdare, ca mie nu mi-a placut niciodata sa bibilesc la puzzle-uri. Acum de cand cu el...m-am mai "domesticit" si eu.

Concluzia: sa-i luati si cu mai multe piese, ca o sa ramaneti uimiti garantat de istetimea ei!
Intrebare: stiti unde pot gasi/comanda in RO puzzle-uri din lemn cu piese mai multe? de la 20-25 in sus? Ca eu am dat un search pe net dar gasesc numai din alea cu 4-5 piese. Sau nu stiu eu unde sa caut...
Pe aici gasesc numai puzzle din carton si Timi...pana se gandeste unde sa le puna...le mai baga si prin gura... le indoaie si se rup urgent. Astea din lemn sunt mult mai faine, ca imi raman si pt Dora.

Legat de crizute pe-afara nu stiu ce sa zic, sunt si obosita de numa' azi; poate iti scriu fetele ceva. La noi merge inca cu vorba. Asa il fac din vorbe pe fiu-meu de mi-i si mila de el uneori. Bine, nu-l mint, dar il aburesc. Deocamdata tine.


Ma duc sa termin bagajele, ca maine ne duce sotul la socri cu catel cu purcel pt o saptamana (cat va fi el in delegatie). Tot ma uit pe net ca dau astia asa calduri saptamana urmatoare.... de nici nu-mi vine sa pun gecile copchiilor si haine mai grosute.
Sper sa prindem vreme buna si sa stam mai mult pe-afara la soare. Inainte de culcare Timi mi-a si enumerat toate animalele pe care o sa le vada maine si la care o sa le dea mancare, stie si ce mananca fiecare, mi-a zis ca vrea sa lucreze cu sapa si grebla sa puna ceapa (ca data trecuta asta o muncit ) si cate si mai cate....


si s-aveti o saptamana faina.







Mami de Timi nazdravan si micuta Dora pisicuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdaz_ina spune:

Citat:
citat din mesajul lui laurairina13
Intrebare: cum gestionati crizele celor mici cand sunteti pe afara?? adica vad ceva si vor cu orice pret, si se pun pe zbierat si trantit si urlat si tras de haine, etc etc?? ii luati in brate si acasa cu ei? cum le vorbiti, daca urla si nici nu asculta?ce le spuneti?

Am patit-o si eu, cu amandoi copiii, cate o criza de fiecare (in public, ca acasa... sunt fara numar) .
Nu am facut nimic, am asteptat sa le treaca, i-am tinut in brate daca au vrut; la un moment dat se opresc; fie pentru ca obosesc, fie pentru ca se calmeaza.
Daca reusesc sa raman calma, criza se stinge de la sine; daca ma enervez si intru in joc... dureaza mult mai mult; ca are sursa de intretinere.

_
Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionelamaria spune:

seara buna

azi am umblat pe la soare toata ziua.... ce fain a fost!!!

Lumi, cum sa ma supar? Eu nu neg faptul ca medicina inseamna progres, doar ca eu cred ca rutina nu e chiar atat de ok. Ideea e asa: in tarile mai normale ca Ro ( olanda, canada, australia spre ca retin corect)), rata nasterilor acasa e mare mare.... si nu ca in Ro ( unde nasterea acasa e pentru saracii din capatul lumii care nu ajung la spital)... ci pentru oameni informati.
Ce spun eu e ca nasterea acasa ar trebui reglementata si in Ro. Sa aiba voie sa nasca acasa numai mamele care au sarcini bine urmarite si perfecte... iar acasa = cu moasa cu experienta...
Adica daca totul e ok de ce nu?
Apoi, citeam la zoozie ca Denis s-a nascut cu manuta sub barbita. Daca era "presat"sa iasa contra cronometru ca in spitale putea sa se aleaga cu fractura de umar si ea cu rupturi greaznice. Acasa a fost in ritmul lor, corpul ei a avut timp sa se adapteze...etc.
Una peste alta eu cred ca presarea burtii la mine , la nasterea lui Tudor a avut ceva repercursiuni: Tudor a plans groaznic primele 5 sapt. Ziceai ca il taie cineva. Prin saptaman a 4-a am citit cu coada ochiului ( ca in rest ilplimbam sa nu mai planga) ca la nasterile rapide sau cu presiune exterioara ceva oase isi schimba conformatia fortat ( logic) si ca pana isi revin copii au dureri groaznice. Cica un osteopat ar putea rezolva problema ...
Ei, acasa probabil nu se urca nicio asistenta pe burta mea si ma lasa in timpul meu. Un copil de 4,5kg nu iese tot atat de repede cu unul de 2-3.
Asta nu inseamna ca nu sunt unele mici avantaje in spital... dar ....Povestea e lunga...
Un bebe respira prin cordon si dupa nastere ( daca i se da sansa) si nu are nevoi de intubare-resuscitare... Cat de repede e dispus medicul sa ii dea sansa asta? Nu! se taie cordonul si plamanul preia fortat functia si nu treptat cum e natural. daca da rateu... tam-tam... masca de oxigen...Concluzia: vai, noroc ca erai la spital!" ei nu... daca erai acasa nu avea nevoie nici de oxigen...
Sunt insa si cazuri cu probleme grave (malformatii, etc) cazuri pe care medicii nu reusesc sa le vada in sarcina... EI, aici e problema, pentru alea spitalul poate fi sansa la viata.
A, si NU, nu indemn pe nimeni sa nasca acasa in romania si mai ales neasistat

Na ca pic de oboseala.... despre crize poate scriu maine... sau... cand apuc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Danut a inceput sa recunoasca animalele!!! Nu le spune pe nume la fiecare(rata e ba pt ca face baie, gaina e cocoi pt ca e sotia cocosului) porcul face groh groh iar calul ihhha! Sunt asa incantata. Pe el e un mare progres. Cand deschidem frigiderul spune papa iar cand intra cineva in baie intreaba pisu? Se pare ca terapia functioneaza si suntem pe drumul cel bun.
Lumi eu la febra mare combinam doua pastile una cu paracetamol si una cu ibuprofen si imi scadea imediat. Multa sanatate .
Si Danut a facut asta noapte febra 39.6 ca 00.30 si 39.3 la 6 dimineata. Initial m-am panicat ca sunt singura cu el(tati e la Bucuresti) dar a scazut repede. Nu are alte simptome(tuse sau muci). Si in octombrie a facut la fel o noapte cu febra mare de am fugit la doctor si dupa un supozitor cu novocalmin pus dimineata nu a mai facut deloc. Sunt curioasa daca si acum e la fel. Oricum sambata viitoare facem o urocultura ca e febra prea mare sa fie de la masele.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Dy felicitari pentru progresele lui Danut
Strumfy felicitari, bun venit pe lume pui mic, sa cresti mare,a le aduci parintilor doar bucurii alaturi de surioara ta.
Lumicum esti? eu stiu ca la adulti la febra mare se aplica o doza soc (cel putin la mine functiona) 2 algocalmine si un paracetamol si apoi la pat, insanatosire grabnica.
Licuti-am vazut ultimele poze, pai mami arati tare bine, nici nu zici ca ai nascut 2 copii, Amalia e o domnisoara, iar Dragos
Sa nu uit : cele care sunt interesate de chilotei de antrenament, am gasit aici :https://www.facebook.com/pages/MamaRo-scutece-refolosibile/150167195048916
Smarauite aici cateva puzzel-uri din lemn,daca te ajuta www.pui-de-leu.ro/2012/02/jucarii-pentru-copii-puzzle.html" target="_blank">http://www.pui-de-leu.ro/2012/02/jucarii-pentru-copii-puzzle.html
Va pup pe toate, fug sa fac friptura ca imediat se trezeste pitica si nu mai pot face nimic, aveam in plan si un tiramisu da cred ca il aman

Bianca, mami de Maia Teodora (28.11.2009) http://picasaweb.google.ro/Byara23" target="_blank"> Maia Teodora minunea noastra cu ochi de peruzea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

salutare si de la noi!!!

noi suntem bine mersi,ne bucuram de vremea faina de afara..nu-mi vine sa cred ce tare s-a incalzit...

Luni avem programare la stomatolog...sper sa fie k si sa coopereze cat de cat...

Lumi multa sanatate iti doresc....probabil,ti-a crescut febra rapid din cauza aceea ai facut si frison...daca se repeta,poti incerca o combinatie de antipiretic+antiinflamator (asa cum zicea si Dy)

Licu ei,vezi cum e..toate la vremea lor;felicitari ptr.progresele donsoarei ,dar si ale motanelului!!

Dymomo ce fain ca terapia incepe sa dea roade!!Bravo,Danut!!! si succes in gasirea unei bone care sa corespunda cerintelor..

Smara sedere placuta la bunici!!! sa aveti parte de temperaturile prognozate!!!

RamoC ne-ati luat-o inainte cu despampersirea ...felicitari soricelului!!!

cred ca imi scapa ceva...dar,revin...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

aaaa....despre gestionarea crizelor...din punctul meu de vedere e destul de dificila treaba:David e un incapatanat si jumatate,cu argumente logice nu prea merge treaba, o tine pe a lui si e in stare sa faca orice (inclusiv sa loveasca,nu copiii ci pe mine daca incerc sa-l indepartez de ceea ce isi doreste)numai sa obtina ce vrea....daca nu reusim cu vorba buna,si incerc sa-l iau de unde e se tranteste pe jos...daca il las se calmeaza destul de repede ,daca insist cu ale mele se supara mai cu foc...

noi suntem iar intr-o "acuta" faza de "nu vei"...azi m-a terminat de-a dreptul....pe balansoar era un baietel cu tatal lui ,a vrut si el sa se urce..l-am pus langa ,dupa care a inceput sa-i ceara baietelului sa se dea jos;i-am explicat ca incap amandoi,ca e loc destul ,dar ti-ai gasit ..nu si nu,sa se dea jos baietelul...bietu de el era consternat,dupa care fiu-meu a vrut sa il impinga (sau sa-l loveasca?nu am reusit sa-mi dau seama,ca am vazut rosu in fata ochilor)...in momentul ala l-am "luat de aripi" si jos cu el,am incercat sa-i explic ca nu e bine ce face,la care el se tranteste pe jos....am crezut ca mor de jena...nu-mi dau seama de unde pornirile astea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miany75 spune:

fetelor, stiti cumva cand incep inscrierile la gradi?

m-am intalnit cu o mamica si mi-a zis ca ,cica,ar incepe pe 1 aprilie???!!!

se aplica si aici regula cu arondarea in functie de domiciliu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dymomo77 spune:

Miany la Iasi au inceput inscrierile din februarie(la gradinitele de stat). La cele private e loc oricand. La Iasi iti inscrii copilul la ce gradinita vrei(nu conteaza unde locuiesti). Din cate am opservat pilele functioneaza f bine in domeniul asta...

Mergi la inceput