Citim impreuna-"Necredincioasa" de Ayaan Hirsi Ali

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns galisia spune:

Nu am citit de mult timp o carte atat de fascinanta precum "Necredincioasa".
Monixy a sintetizat perfect.Nu as vrea sa ma repet cu elementele prinse deja bine de voi.
Este o carte puternica,valoroasa(inclusiv literar) pentru ca reuseste sa creeze si sa explice coerent imaginea unei lumi,conflictul intre mentalitati la scara colectiva,determinismul social si istoric al vietilor omenesti.
Forta ei de seductie sta insa in carisma autoarei.Axa acestei carti cu o arhitectura perfecta ( nimic steril,in plus sau fara semnificatie)- rezida din povestea ei de viata,din perspectiva individuala pe care o ofera asupra evenimentelor.
Tonul echilibrat,egal,lipsit de orice exaltare,patetism sau stridenta -vorbeste de la sine despre aceasta femeie ,croita fara indoiala "dintr-un alt aluat".
Ce a salvat-o in fond pe Ayaan de la destinul comun al" milioanelor de femei musulmane nevoite sa se supuna "(cum ea insasi a spus in introducere )? Totul.Intalnirea fericita dintre sirul intamplarile exterioare si ceea ce Ayaan avea inauntrul ei.
Oricat de mult am incerca insa sa analizam (si sa explicam )o traictorie,povestea lui Ayan te lasa cu senzatia ca destinul uman va inchide mereu in el ,ceva misterios si tulburator.
Da,forta autoarei de a-si cauta alta viata m-a miscat cel mai mult.O carte care-ti dinamiteaza perspectiva personala asupra existentei bulversandu-te prin dimensiunea dramei la care te face partas.O carte care isi atinge citiorul ... deep inside.


Mergi la inceput