Prietene la bine si la greu - 158

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns shtephy spune:

Hello
Am citit deocamdata doar ultima postare ,revin mai tarziu.
Acum vreau sa o pup tare ,tare pe Sabi si sa-i urez sanatate multa . Nu am folosit siropelul de care intrebi ,Ancuta ,dar am citit cand am fost noi raciti si cautam siropuri minune pt tuse ca la unii functioneaza . Am fost si eu tentata sa il iau ,dar deja aveam un arsenal pt tuse :miere cu lamaie ,sirop cu patlagina si www.propolisc.ro/2/18/Propolis_C_AntitusivExpectorant_Kids_sirop.html" target="_blank">acesta . In trecut scapam de tuse cu Prospan ,dar acum aveam in casa siropul cu propolis si am incercat asa.
Va pup ,sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ancutza_Bro spune:

Citat:
citat din mesajul lui shtephy

Hello
Am citit deocamdata doar ultima postare ,revin mai tarziu.
Acum vreau sa o pup tare ,tare pe Sabi si sa-i urez sanatate multa . Nu am folosit siropelul de care intrebi ,Ancuta ,dar am citit cand am fost noi raciti si cautam siropuri minune pt tuse ca la unii functioneaza . Am fost si eu tentata sa il iau ,dar deja aveam un arsenal pt tuse :miere cu lamaie ,sirop cu patlagina si www.propolisc.ro/2/18/Propolis_C_AntitusivExpectorant_Kids_sirop.html" target="_blank">acesta . In trecut scapam de tuse cu Prospan ,dar acum aveam in casa siropul cu propolis si am incercat asa.
Va pup ,sanatate



Propolis cu Vit C Kids am luat si eu aseara, doar ca nu e siropel, sunt pliculete de pus in ceai...vad ca Sabinei ii place gustul si nu pot decat sa ma bucur. Prospan am folosit acum vreo 2 saptamani si ne-a mers tare bine, dar dct. mi-a spus ca trebuiesc alternate, asa ca acum ii dau Eurespal. Ma minunez si eu cate feluri de tuse poate "fredona" copilul asta...parca niciodata nu e la fel.

Va pup tare tare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

neatza
poftiti la si ceaiuri calde.

Ancutz sanatate multa Sabinei. sper sa fie mai bine. poate ar trebui s-o duci la medicul de familie totusi.

Licu si RamoC dupa cum am mai spus si in alte dati, parerea mea e ca trebuie insistat cu olita. stiu ca poate fi exasperant la un moment dat pt. parinti, insa trebuie avut rabdare si insistat. si e posibil ca, cu cat te vede copilul mai pornit pe chestia asta, cu atat sa se inversuneze mai tare sa nu asculte.

monica, Lalu ce mai fac burticile?




Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pirelia spune:

Salutari,

Ramonika, deci i-a placut la teatru. Sa o duceti mai des.

Gabitza, trimite copii departe de zgomot - Craiova sau gradinita, tu alegi.

Cory - si Oanei ii place sa cante La multi ani!. De sambata mortilor i-a impartit si ei mamaia si cum a vazut paharelul cu coliva si lumanarea ea a inceput sa cante La multi ani.

Ancutza, sanatate micutei. Din pacate noi nu am patit asa ceva. Poate din cauza febrei sa se fi spart un vas mic de sange si de acolo sangerarea. Daca persista nu strica sa mergi la medic.
Acel sirop l-am luat si eu pentru micuta. Are un gust rau si Oana a fost greu de convins sa-l ia. I l-am dat in paralel cu Eurespal, care este un antiinflamator, si pentru a-l inghiti ea usor il dadeam cu o siringa. A avut ceva efect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:


Neata cu intarziere!

Ramonica,ce fain ca ati dus-o la teatru! Vreau si eu sa o duc pe Lexi,dar nu gasesc pe nicaieri programul pe saptamana asta....

Ancutza,cred ca v-ati speriat rau cu hemoragia Sabinutei. Ma bucur ca nu s-a repetat episodul....cum mai este acum?
Eu am suferit toata copilaria din cauza hemoragiilor nazale...la fel si fratele meu,si mama.

Licu,la fel a fost si la noi in prima zi,am avut 8 perechi de pantaloni de spalat. Si,cum aveam doar 4 perechi de chilotei, am spalat frumos la mana,si uscat pe calorifer. Am spalat si dupa treaba mare,norocul meu ca a facut tare
Astazi a facut pt prima oara treaba mare la olita! A incercat la toaleta de 2 ori,apoi i-am pus pampers,sa nu o chinui. S-a dezbracat singura si s-a asezat pe olita,cat pregateam eu micul dejun. M-a strigat fericita ca a facut caca!

Lili,voi ce mai faceti? Ce mai face Liluta?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

Lumi luni e liber la teatrul Luceafarul. inca nu au afisat programul pt. saptamana asta pe site. probabil o vor face maine.



Ramonika Ruxandra (30.11.2009) tati si Vladutz
zebra roz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grigore_tina spune:

Buna ziua,
Eu va servesc cu ceai.Sunt iar racita,dar de data asta mai putin ca acum o luna.
Geo are si el ceva mucisori galbeni,grosi dar in rest e ok.
Sambata am fost la nasi si copilul meu s-a distrat super bine.
Cu sotul s-au rezolvat ca prin farmec micile neintelegeri.Si,"vinovatul" impacarii e Geo care doarme acum cu noi.Intre timp ne-am dat seama ca faceam prea putine lucruri impreuna si eram ocupati tot timpul cu treburi casnice sau cu chestii legate de copil.Asa ca sotul a inceput sa ma ajute,in 2 terminam mai repede si avem timp si de noi si de copil si e super.
Am depasit etapa izolarii ca sa zic asa.In sfarsit am gasit cheia:comunicarea.
Ancutza imi pare rau ca v-ati speriat asa tare.Eu de cand am ramas insarcinata cu Geo am hemoragii nezale.Nici acum nu mi-au trecut.De regula cand ma doare capul sau sunt racita se produc .In rest nu.Nu stiu daca trebuie sa te ingrijorezi sau nu,tu decizi.Eu mi-am facut toate analizele si sunt ok.
Floricik sigur rezolvati voi cumva.
Dankutza cand Geo e foarte nervos si eu la fel (eu imi pierd foarte rar rabdarea.Mai ales de cand am inceput munca sunt de un calm neintalnit (la mine).) il pun la colt pana se calmeaza .Exact asta ii spun.Nu dureaza mai mult de un minut si se calmeaza.Apoi vorbim relaxat si ii explic ce a gresit.
De regula ,ii explic cu calm de ce nu facem asa.Daca vine plangand ca vrea ceva il rog sa se calmeze si sa imi explice frumos ca sa pot intelege.Daca nu il inteleg il rog sa imi arate ce vrea,ce a gresit ,etc.La noi functioneaza.
Daca e foarte obosit cade sau imprastie toate jucariile prin casa.Atunci renunt la tot ce fac,il schimb in pijama si fie ma duc cu ele in pat fie il plimb 2 minute in brate in dormitor.Fac asta cand e urgent sa termin ce incepusem.Cand nu,in 15-20 de minute adoarme langa mine.

O zi buna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns strumfy_12 spune:

Salutare!!!
Sunt si eu prin zona... in asteptare.. si am intrat sa va salut...
Inca suntem 2 in 1 si incep sa devin din ce in ce mai stresata... realizez ca a trecut timpul... si acus n-o sa mai am burtica miscatoare.
Licurici am o dilema... Amalia nu a cerut san cand a vazut ca ii dai lui Dragos?
Ancutza sper ca sunteti bine...
Lumi felicitari pt progresele cu olita.
Sigur trebuia sa mai zic ceva...
Va pupik pe toate si sa aveti o saptamana faina.

Mami fericita de Strumfita si 39+ cu Motzata
AMR < 14 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lumi_Richard spune:


Beatrice,chiar ma gandeam la tine! Deci tot 2 in 1,si asteptam in continuare!
Ce mai face Andruta? Te-ai hotarat cu medicul?

Dankutza,ma intrebai daca functioneaza metoda de "time-out". In general,da. Eu stau langa ea,locul nostru de "pedeapsa" este pe scari. Ma calmez si eu,in acelasi timp,ea plange dupa mamaia(ca intotdeauna fuge de la una la alta). Daca vrea sa se ridice,ii spun ca stam pana ne calmam,ca sa putem discuta. Ii repet ca nu a fost bine ce a facut,ca ea e buna,dar a gresit,bla,bla,bla...
Am incercat sa o trimit in camera,dar s-ar parea ca metoda asta nu este eficienta: ori isi gaseste de joaca,ori se culca(am incercat de 2 ori). Nu vreau sa incerc nimic de genul fata la perete,colt etc. Pe scari se joaca de multe ori. Vreau sa stea hopa acolo doar ca sa se calmeze si sa ii pot explica ce nu a facut bine.

Tina,ma bucur ca v-ti rezolvat problemele!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dankutza spune:

Aseara am ajuns iar la camera de garda. Iar si-a bagat in nas. O margica.
Stateam pe canapea amandoua si eu am scos punga de martisoare si din ea, au curs si niste margeluse dezlipite de pe niste martisoare. Stand langa mine, numai ce o vad cu margica pe care incerca de zor sa o bage in nas. I-am smuls-o din mana. Era aproape bagata in nas.
O asez pe canapea sa ma uit mai bine. Se vedea inca una in nas. Incep sa plang, sa ma agit, sa tip, ... adica iar am intrat in panica. Il sun repede pe sot care era la mama in scara vecina. Vine de urgenta.
Intre timp eu ma chinuiam cu aspiratorul de muci sa o scot. Nu vroia si pace. Suna sora-mea si cumnatu-meu sa mergem repede la Grigore Alexandrescu pt ca la Emilia Irza degeaba ma duceam. Nu au pe numeni de garda, duminica la oara 9 seara.
Ne ducem acolo. Mi se parea ca timpul trece greu. Cezara era cuminte rau. Stia ca facuse iar rahatul praf. Ajung la urgenta. Fugim pe scari. Ma pune sa astept. Era un alt copil acolo.
Intram ii spun doctorei care un corp starin in nas. O ia sora-mea sa o tina pt ca eu simteam ca ma prabusesc dac aincepe sa se agate de mine si planga. Imi spune dr "nu are nimic in nas". Pai cum , eu vazusem, daca a alunecat???
I-a bagat tot felul de luminite. Nu avea copilul nimic. Mi-a zis ca ceea ce vedeam eu, era cornetul nazal. M-a intrebat daca a tusit, dar nu a zis nici pas. Problema era ca margica pe care i-o scosesem era de culoarea pileii. Si de aceea m-a indus in eroare. Credeam ca de fapt impinge alta mai sus.
I-a pus la nasuc o lamela de oglinda si ne-a aratat ca aburul e simetric pe lamela. I-am aratat o margica si mi-a zis ca sigur nu e in nasuc. I-a controlat si urchile, dar Cezara inca nu a descoperit ca are urechi. Nasul e cel mai bun depozit. Acum a fost nara stanga.
M-am speriat ingrozitor si nu numai eu. Aseara aveam palpitatii la inima de psaima, tasu era si capiat.
Recomndari de la cumnat: bate-o pana uita.
Recomndari de la sora-mea: da-i peste maini
Recomnadari de la dr: ascundeti tot ce poate fi mic si sa bage in nas, stati cu ochii pe ea, si inarmati-va cu rabdare ca poate face chestii din astea pana la 5-6 ani.
Ce am facut noi: am ceratat-o amandoi, am trimis-o in dormitor sa se gandesca la ce a facuit si daca va mai face. A stat 5 min acolo. Am mai intrat iar la ea si iar i-am spus s anu mai faca ca o sa se duca iar la dr ca face buba. Dadea sa planga. Apoi am intrat iar acolo dupa vreo 2 min si i-am spus s avina la mine. A inceput sa planga cu gura pana la urechi. I-am mai facut teoria chibritului. Am intrebat-o daca mai face si a zis DA. Si o cred. Chiar daca nu a inteles intrebarea. Va mai face asa si alta data. Pana nu uita, tot o sa faca.
Aseara ne pupa de zor pe amandoi. E foarte zagarcita cu pupaturile, dar a realizat ca ne-a suparat tare pe amandoi. Sunt convinsa ca si mama a trebuit sa-si ia medicamente ca altfel facea puseu de tensiune.
Ei i-a trecut, dar noua...

Mergi la inceput