Suedia (6)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

msl1, poti sa dai un link, sa vad ce inseamna astea? Mie ca inginer nu mi-a trebuit asa ceva. Dar stiu ca in sanatate(parca tu esti asistenta medicala) trebuie ceva hartie de la Ministerul Sanatatii. O fi hartia aceea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

Bine v-am regasit. Noi am avut virus in PC si a trebuit reinstalat windowsul. asa ca am avut pauza.
Mihaela - felicitari!
En kvinna - merci pt pumni, o sa vad ce va fi.
Mai trebuie sa-mi vina un betyg si sa trimit . sa vedem ce zic astia, am destule puncte, au ba...!Daca intru....nu stiu cum o sa ma descurc, terminologie, materie, etc. Eu nu-mi mai amintesc nimic de-acu...n ani. Miha tu cum te-ai descurcat??
Msl1_ Poate de pe la scoli si (cum a zis mihaela)ministere? Eu mi-am recunosct diploma si foaie matricola.Ce expresie haioasa -certificat de conformitate! Ce idei mai au si astia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Mihaela,
linkul http://www.safh.no/english/index.html este pt norvegia si la pct-ul 8 aliniatul 7 zice de certificat de conformitate;
link-ul http://www.socialstyrelsen.se/applicationforswedishlicencetopractiseeea/nurseresponsibleforgeneralcare este pt suedia si la pct-ul 5a zice de certificat de conformitate

Habar-nam de unde le pot lua; banuiesc ca trebuie sa ma duc si personal la institutia care le elibereaza...ceea ce nici nu pot acum...
ma gindesc sa le trimit fara si sa le scriu o nota ca in Ro nu se elibereaza nici un certificat asemenea...

si sa intreb la ambasada aici daca pot sa imi fac actul acesta prin ei...

Naiba sa-i ia, am toate actele facute in plicuri sa le trimit in ambele tari in afara de magaria asta...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

msl1, l-am intrebat pe sotul meu. E un certificat pe care il elibereaza Ministerul Sanatatii. Intra pe site-ul lor, vezi daca gasesti acolo ce si cum.

foxy, cum sa fie? ce mi-am adus aminte, mi-am adus, ce nu, am invatat iar :). Eu am terminat liceul de...22 de ani...ce sanse mai aveam sa imi amintesc ceva? Sotul meu spune ca am facut si genetica in liceu, eu sustin si acum ca nu :)). Succes!

Io-s happy. Back to work.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Foxy-le spune:

sotul are castig de cauza-biologia de a 12 a a fost genetica. Eu incepusem sa invat pt ca vroiam sa dau la veterinara si-mi trebuia.
si eu am terminat in 95 liceul, asa ca....)))
succese!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Foxy, daca a fost intr-a 12-a, nu ma mir ca nu stiu...in acel an am invatat numai mate, fizica si chimie. Si romana pentru bac.
Eu am invatat acum, la facultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In alta ordine de idei, ati vazut fata google de azi?

La multi ani Suedia! Voi cum petreceti?

La noi e in vizita perechea regala si cica ii putem vedea in parcul din oras, regele va tine si o cuvantare. Apoi va lua pranzul cu vreo 300 de persoane, care s-au inscris :). Noi nu. :)
Poate ajungem dupamasa la plaja, inca nu am fost anul asta, ca pe vremea aceea superba eram cu scoli si navete...

O zi frumoasa va doresc, sa petreceti frumos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns K3loo spune:

Buna fetelor. Acum citeva zile chiar eram ingrijorat ca prea luaserati toate pauza. Eu inca va citesc, visind la Suedia.
Pai... sa va zic si eu "Grattis!" cu ocazia ocaziei... caut acum pe Google sa vad cum ii zice ocaziei...Sarbatorii nationale. Asa scrie pe http://www.sweden.se/fr/Accueil/Style-de-vie/Festivites-a-la-suedoise/La-fete-nationale/.
Si acum motivul real al scrierii mele : pentru ca imi place cum vorbiti despre Suedia, m-am gindit sa incerc o vacanta pe la voi. Problema a aparut cind am cercetat preturile la cazare. Mi se par cam enorme. Pentru o vacanta la mare cu unul din copii (sau amindoi) am putin impresia ca m-ar costa cam dublu fata de Franta!!! Voi aveti vreun sfat interesant ?
Sa detaliez totusi putintel. Am doua variante in minte :
- fie o vacanta "la mare" - atunci, mi-a soptit o viorea, ca Visby ar fi de vazut (are atit mare cit si oras medieval). In acest caz ar trebui hotel de 3 stele si ar fi un "demi-pensiune" ca sa vin si cu un copil ; poate si o piscina unde sa se balaceasca piticot.
- fie o vacanta " la oras" - Stockholm sau Göteborg sau... poate Kalmar (parca a fost capitala, nu ?). In acest caz ar merge un hotel de 2 stele.

Acum, in ce ar consta sfatul : in ceva de genul "nu veni in iulie ca toate preturile sint triple, d-aia ti s-a parut mai scup decit pe Coasta de Azur" sau "Booking.com nu are chestii interesante in Suedia incearca Zbooking.moc" sau "noi am stat la hotelul X si a fost 2 lei si 15 bani pe noapte" :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Keloo, uite ce recomand eu in Visby. Nu un hotel ci sunt multe locuri mai ieftine. Iti dau mai jos link-uri, umbla pe ele si vezi ce gasesti, apoi intreaba-ma.

http://www.gtsab.se/
http://www.destinationgotland.se/en/Accommodation/
http://www.gotland.net/en/stay
http://www.kneippbyn.se/bo-och-ata/boende/
http://www.toftacamping.se/index.php/sv/boka
http://bovidhavet.se/
http://www.gotland.info/language/eng/bo-boende.php

Daca totusi vreti hotel, uite aici gasesti:
http://www.hotellgotland.com/

In Stockholm gasesti cele mai bune oferte aici:
http://www.visitstockholm.com/en/

In Kalmar si Göteborg cauta cu google, eu nu am nicio recomandare. ;) Poti lua si booking.com la purecat, sunt oferte faine uneori. :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns msl1 spune:

Fetelor,
aveti idee cum as putea obtine actul de care am nevoie de la ministerul sanatatii fara sa fiu prezenta acolo si fara sa cunosc pe nimeni in bucuresti care sa ma ajute? prin ambasada de aici nu se poate dar as putea face procura cuiva de acolo; problema e ca nu am pe nimeni in ro care sa se ocupe de asta; exista ceva firme specializate in ro care se ocupa cu asa ceva, aveti vreo idee?

Mergi la inceput