Prietene fara titlu (83)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna seara si de la mine.Drumul a fost cu oleaca de peripetii.Ultimele ture ne-am dus prin Ro ,pe la Oradea, ca e terminat drumul (toata toamna am mers paralel cu granita,prin Ungaria,adica am iesit prin vama Turnu). Pe la Chisineu Cris a nins viscolit o perioada,dar dupa aia s-a oprit.Drumul era cam cu zapada viscolita,deci am mers incet.In plus niste vantoase din lateral cam "zbura" masina.Dupa ce am intrat in Hu, numai bine doua tiruri rasturnate pe sosea ... asa ca ne-am intors si am luat-o pe ceva drum lateral.Ca norocul ca azi am scapat rapid,doar analizele de sange mi le-au facut.La intoarcere,n-am iesit bine din Debrecen spre Oradea,ca iar alte doua tiruri rasturnate pe sosea ,asa ca am facut stanga-mprejur si am "coborat" spre Bekescsaba,deci am venit prin Ungaria.Drumul era curat,dar umed - s-a mai "inmuiat" afara,erau in jur de 0 grade.
Poate de-asta a reusit mami sa il scoata pe Tudor la aer,dar si aici a nins un pic viscolit si imediat a zis ca "ce flig e afala"
Diana a vrut sa mearga la dans - au fost doar 6 copii azi.Cam pustiu e in general pe la palat.De-aseara am inceput sa ii dau Klacid,antibiotic,ca din asta i-a dat.Sper sa ii treaca odata tusea asta urata.Poate chiar o fi bacterian,ca daca era viral de-atunci poate il "potcovea" si pe Tudor,dar el e ok.Si la gradi a fost,n-are rost sa o tin acasa ca vad ca tot acolo e Toata seara a desenat si la un moment dat zice: "Io cand o sa fiu mare vreau sa ma fac desenatoare" Ce sa zic dar tot e ceva nou,ca pana acum doar coafeza se voia (si uneori si doctorita in paralel cu coafura)
http://www.dropshots.com/DIATUD2012#date/2012-02-16/22:09:09 asta e desenul finalizat acum seara dupa model (modelul era intr-o carte de colorat ) A mai desenat inca vreo 3 dar nu le-a colorat si oricum nu era multumita de ce-a iesit.Abia am convins-o sa le lase balta si sa se culce,ca deja se smiorcaia pe-aici
INGRID macar pe mine nu ma pune la cheltuiala ca n-are opere de inramat.Aia ar mai lipsi sa ma trezesc cu asta pe pereti de exemplu ... vorba aia: "Danga langa,langa danga / Suna-n asfintit talanga /Si de la pasune iaca/Tacticoasa vine ... VACA "
Uf si io vreau cartile pentru copii de care ai amintit tu si Brandusa ca nu le avem.De le-as gasi si eu pe la anticariate ...
LILI ce faaaain cu expresul la noi deja s-a fleoscait zapada ,deci pe trotuare nu prea mai vad cum putem scoate sania.
Super ca ai reusit sa il ti pe Nicolas la citit.Daca intr-o zi n-are chef,nu-i bai incearca in urmatoarea.Legat de povestile de care zici si eu le tot "sar" si le evit ,desi Diana mi le tot cere si pe-alea. Evident i le-am oitit odata,de doua ori ... dar o tot duc cu zaharelul si ii citesc altele.Chestia e ca lor le plac si-astea ... pe noi ne deranjeaza.Mai era si aia cu sobolanii," Fluierasul din Hamelin" parca ... brrr nici aia nu-mi place
Povestile cu lupi si la noi au fost in top la Diana cand era mica si la fel la Tudor.
MIRA si la tine e zapaceala Maine cred ca il repatriez si eu pe Tudor ,ca a stat cam prea mult la mami - lipseste ceva din peisaj - e prea ordine in casa fara el

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Saluti si pe ziua de azi.Haideti la o cafea!
MIRA abia acum am observat a doua postare a ta de-aseara.M-am uitat si la poze.Super dragut la gradi si activitatile de-acolo! Mi-au placut si scaunelele cu numele fiecaruia pe ele.Dar cel mai mult mi-au placut pozele cu cei trei in vana plina cu spume Hai ca poate diseara ii las si eu asa - pana acum din cazua lui Tudor nu le-am pus spumant,dar o sa incerc sa vedem ce reactie are.

M-am uitat la prognoza si e de groaza : duminica ploaie,deja de maine incep temperaturile cu plus,aoleu ce mocirla urmeaza


MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teolinda spune:

MIRA - am vazut pozele. Ai 3 copii minutati, frumosi, finuti, zambareti si dulci. Ma bucur ca ai avut chef sa intri sa ne povestesti despre petrecerea domnisoarei Selin.
Si zici ca tot n-ai avut chef sa cauti rezervorul de apa pt parbriz.

MONI - bine ca ai ajuns in siguranta la unguri si inapoi. M-am gandit la tine cu drumul si zapezile.
Eu m-am hotarat... las balta povestile astea triste. Azi le-am citit din Cheita de aur/Aventurile lui Burattino. O am decat "era lupu' catel". Da-i in stare buna. Zi cum le chema pe cartile alea de care a zis Brandusa ca o montez pe matusa lui Robert sa-mi faca rost de ele ca ea stie tot.. Si pe-asta cu Cheita de Aur si Aventurile lui Habarnam mi le-a dat tot ea.. cine stie de unde le-a "cules". Cred ca le-am avut si eu da' nu-mi aduc aminte ce s-o fi intamplat cu ele..cui le-oi fi dat candva? Cel putin pe Habarnam ala il citeam des

Si zici ca Tudor a reclamat frigul de-afara. Cosmin abia il bag in casa. Trebuie sa-l vrajesc de fiecare data ca nu ar intra nicicum. Eu stau si ma minunez cat de dornic e sa se tavaleasca prin zapada si sa se bage in toti nametii. Pai frate-su la varsta lui facea crize marete daca il scoteam afara.
Asa imi place de el ca se imbujoreaza la fata si-are o mutraaa. In plus nu va spun ca ma terorizeaza... el sa se dezbrace/descalte..el sa inchida/deschida fermoarul salopetei.. sa-si dea jos pantalonii, caciula, geaca. Bai nene faza e ca ii si ies ca altfel... m-as impusca pt ca nu va spun ce urat face daca indrazneste cineva sa faca operatiunile cu pricina in locul lui. Eu il ajut f putin si f. subtil ca altfel ...nu se poate.
Deja a inceput sa comunice cu noi din ce in ce mai bine. Nici asta nu-mi vine a crede avand in vedere ca pana acum vreo 2 luni nu spunea mare lucru. In schimb ce spune... este DIRECT corect sau aproape corect. Macar atat ..ca as fi zis ceva vreme in urma ca nu va mai invata copilul asta sa si vorbeasca?!?

Eu ma retrag... merg sa mai bantui pe net dupa una-alta... am un pic de "fereastra". Copii mari se joaca, Cosmin doarme iar mama face ceva de mancare. Pentru maine a facut deja sarmalele si coliva ca sunt Mosii de Iarna. Toata casa miroase ca de Craciun...si se asorteaza perfect mirosul de sarmale cu peisajul alb de-afara, cu atat mai mult cu cat de Craciun nu a fost zapada.

Pe curand..

LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)

www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE


"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Hello,nimeni la cafea?
LILI bravo lui Cosmin ca e independent si acum si vorbaret !
Toate ca toate ,dar cu zapada e beton Eu am venit aseara cu Tudor de mana de la mami - afara viscolea si a comentat un pic ca "il ploua" pe fata.L-am intrebat daca sa mai ramanem un pic pe-afara si a zis ca NU!
Dar sa si il laud: azi a cerut puzzle si m-am trezit ca a facut singur-singurel puzzle-ul de 12 bucati !!! L-am gasit gata facut pe masa,nici nu ma anuntase macar.Diana e dusa la vecina,ca n-a mai tacut,ca altfel as fi banuit-o pe ea ... dar si Ghita mi-a confirmat ca el l-a facut,ca pe-ala simplu de 12 bucati l-a mai facut singur.Cand??? Cred ca io-s cam dusa cu sorcova ca nu l-am mai vazut pana acum.Odata tin minte doar ca l-am facut impreuna,cand i l-am scos.Si mai tin minte cand s-a mai jucat odata singur cu el si am gasit toate piesele indoite - facuse "scaunele" din cartoane Atunci i l-am luat si nici nu i l-am mai dat.Dar dupa cum lucreaza,parca are mai mari inclinatii decat Diana in domeniu.De exemplu azi cand a cerut puzzle i-a dat taica-su tot setul 12-24-36-48 - iar el le-a scos pe toate din pungi si le-a amestecat - chiar se enervase rau taica-su ca uite iar le imprastie - si cu toate astea a selectat din toate piesele alea sa faca puzzle ala de 12 bucati.Am un puzzle urias cu piese ff mari,asta e de 20 de bucati si am zis ca i-l scot si pe-ala,dar acum a cerut insistent "valiza" - avem in camara o valiza plina cu tot felul de jucarii-prostioare si periodic ii place sa cotrobaie prin ea.
LILI ziceai de carti ,pai e vorba de Nils Holgersson,Indianul din dulap si nici Cheita de aur n-o avem.Aventurile lui Habarnam i le-am cumparat Dianei mai demult - eu n-o avusesem si am citit-o impreuna cu ea,cate un capitol in fiecare seara si mi-a placut si mie.N-am apucat decat pe prima sa o caut pe net,dar cam erau "stoc epuizat".
Apropo de carti l-a apucat si pe Tudor,ca acum vrea in fiecare seara aceeasi poveste - o vrea pe-aia cu "Omuletul din turta dulce" Aseara a trebuit sa i-o citesc intai pe-aia ,abia pe urma abia am putut sa le mai citesc altceva.Erau fiecare in mana cu cate o culegere de povesti si le-am citit alternativ cate doua povesti din fiecare culegere,ca sa ii calmez

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Tot eu
Am gasit pe net cartile alea la o librarie,dar nu stiu ce sa fac daca sa le comand sau ba.La unele-s mai multe editii - de exemplu la Cheita de aur sunt de la vreo 5 edituri si nu stiu pe care sa o aleg.In plus nu stiu daca-s si cu ilustrate sau ba - alor mei inca le face placere sa le citesc din astfel de carti - inclusiv Dianei - nu conteaza ca-s mai lungi,doar sa fie si ceva poze pe-acolo Sa vad,poate ajung inainte pe la o librarie ,poate le gasesc si studiez live.Voi de la ce edituri le aveti?

Eu astept sa se trezeasca puradeii sa plecam in vizita la nasa-mea (ieri a fost ziua ei).
Sa va zic pana nu uit de Tudor.Aseara sa mor de ras nu alta.Le-am pregatit vana plina cu spuma si i-am dezechipat,dupa care i-am zis lui Tudor sa vina sa faca pishu inainte.Numai ce-l vad in curu' gol,ridicat pe varfuri ,tinandu-se de "instrument" deasupra wc-ului ca el face singur ca baietii si nu m-a mai lasat sa il tin eu ridicat. Mi-a zis ca l-a invatat Diana Azi aceeasi faza,nu ne-a mai lasat defel sa il ridicam/tinem noi,doar el singur.Si s-a descurcat,atat ca a trebuit o data sa ii schimb chilotii si sa il spal pe picioare ca a mai ratat partial Se pare ca nici nu-i mai necesar sa ii iau scaunel d-ala ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asteryaro spune:

Bon soar si de la mine!

Moni , chiar ca e tare Tudor cu pishul . Ai baiat mare , oare cand a crescut?
Sa stii ca si lui Razvan ii plac cartile din care citim cu poze, si sunt de parere ca ii vor placea mult timp de acum inainte, si mi se pare normal, ca doar au doar 6 ani abia.
Nu stiu ce-i cu cartile acelea despre care povestesti, nu am auzit de ele.

Noi suntem bine sanatosi, ne pregatim de ceva schimbari majore.
Fata care are grija de socru ne-a anuntat tam-nesam ca pe ea nu o mai lasa sotul sa mai lucreze, asa ca nu mai vine, cel mai probabil de la 1 martie. Cadou de martisor .
Asa ca am luat o decizie: il aducem la Buzau pe socru, si ne mutam toti cu chirie la casa, la curte, adica.
Bucurie mare, doar ca e greu de gasit si timpul fff scurt.
Azi am fost sa vizionam ceva, pare ok, sunt si niste minusuri, oricum ce luam pe mere vom da pe pere, in sensul ca inchiriem si apartamentul si chiria apartamentului va plati chiria casei. Zona e buna, are si ceva curte, aproape de scoala, si de gradi, pt. putinul timp cat mai merge Razvan acolo... Va fi greu cu ingrijirea socrului, trebuie sa gasim pe cineva care sa faca munca asta de ingrijire batran (ca eu nu ma bag, nah).
In fine, eu sper sa iasa bine, doar ca vreo 2 luni de acum incolo voi avea de lucru la asezat, impachetat, despachetat etc etc.

Lili , azi dimineata, cand s-a trezit fii-miu, primele lui cuvinte au fost: mami, mi-e dor foarte tare de Nicolas! Nah belea, zic, si cum sa facem?
Ei, si pe cele doua Diane le pomeneste destul de des.

Noi suntem acum la A mare de mana, scriem pe caiet Tip 1. E chinuiala mare cand nu vrea, cand are chef totul merge absolut minunat, doar ca momentele astea sunt rare.
Eu inca am sperante, ca doar astea mor ultimele .
hai ca mai revin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miraklucker spune:

https://picasaweb.google.com/117646415556753840331/February202012#

........ daor niste poze de la petrecerea de sambata. De fapt am realizat mult prea tarziu ca nu am facut decat cateva.

In rest asa cum ne stiti. cu multe............
Mama nu e bine cu urticaria ei. acum e pe cortizon, verisoara-mea a alunecat ieri dimineata in fata blocului cand vroia sa mearga la spital si si-a fracturat glezna. A ajuns la spital, chiar mai repede . au operat-o. 2 tije, 7-8 suruburi, 300Eu plus maruntis (deloc de neglijat), 2 saptamani spital, 6 imobilizata, dupa cele 6 alta operatie de scos o tija , si candva cand o fi bine inca o operatie scos tija nr 2.
David are ochelari. -1.75 din primul foc. Muuuuult, doctorul m-a certat de ce am asteptat atat. De unde sufletul sa stiu??? abia acum a spus. eu am ajuns la atat in facultate pornind de la -0.5 la 8 ani. Ma bate gandul sa le fac un control si la fete sa nu mai am surprize. suntem amandoi miopi, asta e, doar ca David l-a intrecut pe tata-su cu mult.
sper sa se opreasca aici vestile astea ca eu nu mai pot!!!!!!!!!

v-am pupat. Multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica70 spune:

Buna seara si de la mine.
CRISTINA na ca pana la urma tot la casa ajungi,chiar daca momentan in alta forma.Lasa ca o fi fain, mai ales la vara
MIRA imi pare rau de vestile proaste,asa se zice cand vin, vin toate deodata Sa duci si fetele la control sa vezi ce si cum.Nu e obligatoriu sa se mosteneasca,dar se poate pati invers, ca la mine - maica-mea si taica-meu sunt ok,iar eu cu miopie forte - cca -9/-13 (la lentilele de contact am -10 acum la amandoua) Doar un frate de-al mamei - din 6 cati erau - avea miopie (adica el purta ochelari si presupun ca asa ceva avea). Pe mine m-a depistat taica-meu pe la cca 8 ani ca ma cam bagam cu nasul in TV si m-a pus sa citesc la o harta de la distanta ... jale.Deja aveam cca -2,5! Si a crescut in ritm cu ochiul.Mai am doua verisoare primare una din partea mamei,una a tatalui care au miopie dar mica,in jur de -1/-2.
Eu de-aia am dus-o pe Diana pe la 4 ani la control si sper sa fie adevarat ce-a zis aia ca e ok si daca n-are acum miopie,nici nu va avea.Doar usor astigmatism avea.Dar am in plan sa mai merg curand cu ea la control la alta .L-as duce si pe Tudor,ca cica la aparat se poate vedea si la el chiar daca e mic,dar nu sta el la tuns darmite la oftalmologie
LILI mi-am amintit alataseara de povestile tale triste.Pai a sarit Diana ca vrea musai Fetita cu chibrituri - ca se deschisese acolo cartea si am zis ca hai ca le-o citesc ca e in varianta mai scurta (doar doua pagini cu imagini cu tot) si mai light.Dar ce sa vezi ca bietul Tudor frigurosul - cand a auzit de fetita dezbracata careia ii tare era frig - deja era cu bot luuung gata-gata sa il pufneasca plansul Spre final am mai imbarligat-o si-am terminat inainte de vreme ,apoi am trecut rapid la altceva sa uite.
INGRID ai fost cu Diana la "evaluare"? Ce tampenie de nedescris acum cu mutatiile: toata lumea isi face mutatie pe la unii,altii ca sa poata inscrie copiii tot la scolile pe care le vor ...

MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009) www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
"10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor!
Am un necaz in familie si cum spui tu Moni, ca nu vine singur, astept sa vad ce urmeaza. Nu detaliez, ca n-are rost sa va intristez si pe voi.
Mira, intradevar, ghinionul cat casa. Imi pare teribil de rau de David. Si de vara-ta. Si de mami tau. Se aduna puhoi necazurile.
Sa duci fetele la control, eu o duc pe Diana peste vreo luna. Anul trecut a fost, dar atunci inca nu citea atata singura. Si era ok, vedea bine.
Frumos tortul Selinei, evident Hallo Kitty. Are si hainute cu pisicuta?
Ce ciudat se serbeaza acolo ziua copiilor, aici duci prajituri, sucuri, ii canta LMA si gata pauza! Mi-au placut pozele si de la gradi si din baie, cu cei trei fratiori.
Cristina, iaca te facusi chiriasa la casuta. O sa-i placa sigur lui Razvan. Mai greu cu mutatul, n-ai pe nimeni sa te ajute?
Va fi fain...abia astept sa vad poze de la noua voastra locuinta. Cum vei face fatza cu ingrijirea socrului, o sa cauti pe cineva, nu?
Transmite-i lui Razvan ca si Diana intreaba de el. Anul acesta vroia la mare, la hotel California, cu el si cu Diana Monicai. Uf...n-a fost sa fie, mergem la greci. Sa vedem falimentul la fata locului. Glumesc.
Si Diana mai face mutre la scris, scrie o pagina de dictare si cica nu mai poate...dar sa deseneze cu orele, poate?
Bravo lui si la cat mai multe (si frumoase) litere scrise.
Lili, ati terminat de mancat sarmalele? Si aici faceam chec sau praji si mirosea super...cald in casa si afara zapada. Ok, acum zapada se topeste vazand cu ochii. Caldura e mare, 2 grade, chiar 4 ieri. Pe cuvant de nu imi venea sa ies in tricou.
Super ca e Cosmin asa de independent. Rabdare sa avem. Eu cand ma grabesc si asta mica tine cu dinadinsul sa-si incheie singura 100 de nasturi de la sarafan imi vine asa, sa ma urc pe tavan. Dar respir si tac si o las.
Am citit mai demult de Habarnam, nu am cartea. Am zarit aici pe DC carti vechi de vanzare ilustrate ca pe vremuri. Ma bate gandul sa iau din cand in cand cate una. O las pe ea sa-si aleaga.
S-a topit zapada?
Moni, ce baiat mare ai, face singurel puzzle. Te iubeste mai, a vrut sa-ti arate ce poate.
Mi-a placut desenul Dianei, vaca aia e foarte expresiva. Nu mai are si altele?
Sa stii ca nu-i inramez toate desenele. Doara n-am cazut in cap de dimineata. I-a cerut fratele meu sa-i picteze un lup, s-a executat si a iesit ok pentru cei 6 anisori. Dar s-a chinuit foarte mult cu firele de par, a cautat pe youtube cum se picteaza parul de animal pana m-a naucit de cap. A sters, a refacut, a sters iarasi, a plans un pic...
Acum isi imagineaza ca are un caine chiuaua. Ii place draga soiul ala de nu stii ce e: sobolan, matza egipteana, dihor..nici intr-un caz caine. Asa. Se preface ca-l tine in brate, ca-i da de mancare...vorbeste cu el, face aport.
Tu cand o duci pe Diana la control la ochi? Inainte de scoala? Asa i-a spus ca are un usor astigmatism? Uf.
Am vorbit cu invatatoarea ei, cica sa nu-mi fac griji, comisia aia nu e bau-bau. N-am nicio treaba cu comisia, daca se va alcatui una. Va constata ca e apta de scoala. Eu am fost la 6 ani si o luna la scoala si stiam foarte putin comparativ cu copiii de azi. Si iaca ce mare m-am facut.
Aveam nervi ca cica nu apartinem de scoala. Stam la 5 minute de ea, dar nu suntem in zona. In fine, pana la urma e ok.
Denisa, tu nimic? Ai reusit la jobul pe care-l vroiai? Ce face Emma? Cu pianul? Cu inotul? Alex?
Daniela stiu, e pe facebook. Bre, mai coboara din crengile alea stufoase si la noi, oamenii simpli. Povesteste de copilasi.
Zbor sa calc ceva pentru al meu sotz. A facut azi cartofi frantuzesti. Mai, ce buni au iesit, e ca la restaurant cu el: dau comanda si se executa. Eu cu prajiturile. Fiecare cu ce poate.
Am plecat.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ingrid S spune:

Ceau fetelor! Imi beau cafeaua de dupa-masa si citesc noutatile.
Am fost sa ii tund varfurile Dianei si ma batea gandul sa imi improspatez si eu coafura...asa ca m-am programat la tuns. Pana maine am tot timpul sa caut un look care sa ma inspire.
S-a lasat ceata la noi, dar vestea buna e ca se incalzeste. Saptamana viitoare imi schimb iar garderoba, adica bag hainele de iarna la pastrat.
Moni, Diana ta si-a ales meseria deja? Desenatoare? Nostim. Eu o vad ca pe o profesoara sau psiholog, ceva ce implica o buna comunicare cu oamenii. E foarte sociabila.
Tu cum esti? Tacuta, cu siguranta, dar in rest?
Mai bantui forumul catva timp, apoi s-ar putea sa am o iesire in oras.

Ingrid S si Diana

Cativa nebuni si-au spus la masa: "Numai noi formam aici lumea buna". Si lumea ii crede.
Vauvenargues

Mergi la inceput