M-am hotarat.............adoptie(78)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bendis067 spune:

...am si eu o problema....
As dori sa aud de la fetele care au adoptat singure un copil, daca s-au "lovit" de expresia: pai sunteti singura... si au intaietate familiile... adica cum vine asta, atata vreme cat legea ne permite sa o facem, si au facut-o atatea persoane singure, vedete chiar?
Mi se pare un abuz...voi ce ziceti? Multumesc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-maria spune:

Buna,

Eu sunt singura si am adoptat. Sincer, si eu aveam senzatia ca asa mi se va spune la DPC dar nu a fost asa. Tu te-ai lovit de asta? Asa cum ai spus si tu, legislatia ne permite. Pe de alta parte, nu sunt atatia parinti naturali care isi cresc copiii singuri (din diferite motive..), de ce noi am fi discriminate?
Daca iti doresti sa faci asta, mergi cu incredere inainte!!!

Mult succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Laura felicitari pentru reusita . Ti-au cerut un venit anume la evaluare sau nu s-a pus problema ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-maria spune:

Liana,nu s-a pus problema!!!
Oricum, inainte de a-ti lua decizia finala, te gandesti in primul rand daca iti permiti acest lucru din punct de vedere financiar, emotional. Nu cred ca exista cineva caruia sa i se nazareasca peste noapte ca vrea sa adopte un copilas. Mai intai pui totul in balanta, te gandesti daca poti sa-i oferi ce-i mai bun unui copil, daca este suficient ceea ce ii poti darui( mai ales pe plan afectiv).
Si acum, dupa ce sunt aproape de finalul procedurii(incuviintarea), imi mai pun tot felul de intrebari. Eu cred ca este normal sa-ti pui intrebari, e vorba de destinul unui copil pe care tu iti doresti sa-l schimbi in bine, sa aiba parte de tot ceea ce este mai bun in lume.
Bafta multa tuturor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LIANA22 spune:

Laura , te intreb deoarece la noi s-a pus problema foarte serios si inca mai sunt discutii . Te intrebam orientativ daca este un plafon minim sau totul tine de interpretare , de la directie la directie . Asa cum iti spuneam la origine sunt din aceeasi zona cu tine si mi-as fi dorit sa am posibilitatea sa apelez la aceasta directie .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns redrose1976 spune:

Buna fetelor!
Pentru cele care si-au pierdut speranta....
M-am casatorit in 2000 si inca de la inceput eu si sotul meu am vrut copii. Cum acestia nu vroiau sa vina, am inceput tot felul de tratamente , dar fara rezultat.In anul 2005 am pornit foarte increzatori pe calea adoptiei. Atunci aveam impresia ca o data cu atestatul primim si copilasul mult asteptat. Dar , in locul copilasului a venit........ reatestarea. La inceput am vrut fetita cu varsta cuprinsa intre 6 luni si 2 ani, la reatestare am scris ca orice, pana la 5 ani.Cu toate acestea timpul trecea... Dar, toata asteptarea a fost cu folos pentru ca in primavara anului 2008 am devenit parintii unui bebelus, o fetita care ne umple inimile de bucurie. Ea este copilul pe care l-am asteptat atat si care ne-a aratat ca viata merita traita.
Acum stiu de ce am asteptat atat, am asteptat ca puiul meu sa se nasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-maria spune:

In legislatie nu este specificat niciun plafon de venit minim, nimic legat de spatiul de locuit... si de aici, fiecare directie si asistent social poate face ce il duce capul, este ceva pur subiectiv si lasat la voia unor functionari.
Se pare ca fiecare directie are modul ei de a interpreta legea. Mai citeam pe forum ca se iau familiile in ordinea in care s-au atestat. La noi nu se pune problema asa, se identifica care dintre familii ar fi cea mai potrivita pentru copil, cel putin asa am avut eu senzatia...
In plus, la acele cursuri,testari psihologice, vizita de acasa pun tot felul de intrebari si tot felul de situatii mai mult sau mai putin ipotetice care ii ajuta sa-si dea seama ceea ce iti doresti, ce asteptari ai de la copil, ce esti dispus sa-i oferi copilului.
Ca de exemplu, eu am spus ca vreau sa ma atestez pentru un copil. Am fost intrebata la un moment dat de catre psihologul directiei daca as fi dispusa sa iau 2 frati. Soc si groaza :)), eu ma setasem pentru un copilas. M-a luat prin surprindere intrebarea.
M-am lungit.... sunt atatea trairi... ca nu stii pe care sa o impartasesti, si mai ales cum, ca sa te priceapa cei ce citesc postarea.

Toate bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Mai deunazi m-am suparat asa tare pe sistemul asta si m-am hotarat sa scriu la ORA sa intreb cum va decurge procedura adoptiei dupa intrarea in vigoare a noii legi si am cerut lamuriri ref. la copiii din Valea Screzii si Valea Plopului.
Iata raspunsul:"Modificarile legislative care vor intra in vigoare prevad doar faptul ca potrivirea teoretica va fi initiata de ORA, presupunand in linii generale ca directia va primi de la ORA o lista cu familiile/persoanele atestate care raspund in cea mai mare masura nevoilor copilului, iar printre criteriile ce urmeaza a fi folosite in continuare regasindu-se si cel privind data eliberarii atestatului.
Referitor la situatia juridica a copiilor aflati in centrele de ocrotire de la Valea Plopului si Valea Screzii, avand in vedere ca ORA nu detine aceste informatii, va rugam sa va adresati DGASPX X sau dupa caz, Directiei Generale Protectia Copilului din cadrul Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale pentru a va raspunde intrebarilor dvs."
In rest nimic, azi ma duc sa duc toate actele pentru reatestare si cu Dumnezeu inainte.
O zi frumoasa va doresc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

amy, ne-au lamurit cei de la ORA :))) ca sa zic asa,cum pot sa spuna ca nu cunosc detalii despre acei copii, ei chiar nu privesc la tv sau nu asculta la radio, macar asa sa se sesizeze

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loriana74 spune:

Zi buna tuturor! Astazi am intrat in posesia Atestatului, deci suntem oficial in asteptare . Si ce credeti ?! Ne vor suna ei cand vom fi identificati ca posibili parinti! Dragut , nu ?

Mergi la inceput