Mamici din Grecia (13)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Ce mindra s de fetele mele harnicute si pricepute!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna fetelor!!!! Esthera bine ai revenit, nu fii suparata pe mine, inca nu m-am hotarat, sunt...nu stiu ce sa fac. Ma simt o ratata in momentul asta vreau doar sa ofer copilului meu ce e mai bun, numai ca nu stiu ce e bine... Nu am gasit de munca, bani nu mai am.... Mama ma streseaza, simt ca nu am de ales... Nu as dorii nimanui sa fie in pielea mea. Inainte sa ma casatoresc, cand aveam o functie si puteam sa ajut...aveam o groaza de prieteni...acum nu ma baga nici in seama...simt cs am esuat pe toate planurile...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

ZOE,ZOE FI BARBATA!!
Ti am dat un plan.INCEPE!
Ia fa matale o lista si o imparti in 2.Deci:
CE POSEZI:
tinerete
educatie
frumusete
voce
sanatate
Stii sa lucrezi croitorie,ai notiuni de cum se lucreaza intr o curatatorie chimica etc
stii greaca,engleza
================
CE NU AI:
curaj
atit!
========================
Gindeste te ce VREI si cum sa ajungi si daca ai gasit CUM....ACTIONEAZA nu mai sta pe ginduri
Deci linisteste te!
=============================
E f greu?
Eu zic ca nu!
=========================
Nu fi socata de cum se poarta romanii intre ei...e numai ciinosenie.Raspunsul corect este in afara Ro si in afara GR
Uita partile negative, nu merita retinut, dar daca pt a ti face lumina ina actele copilei trebuie sa te intorci in Gr si sa joci teatru...FA O!
Deci ZOE ZOE fi si 'dasteapta'
CA POTI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Carmen, cu ceea ce ai postat tu acolo la "ce posezi" eu ma indoiesc sincer ca in Romania Ioannoula are multe sanse la a gasi un mod de intretinere decent pentru ea si copil.Daca mai postai si "o ruda ce detine un restaurant decent sau un paidotopo de ex sau o cofetarie, etc) da, atunci avea sanse.Fara asta insa cu frumusete, tinerete, voce,engleza din nefericire in Romania nu gasesti decat chestii incerte din punct de vedere moral si chiar periculoase in cazul in care se va ajunge (sper din tot sufletul ca nu ) la un divort in care ea va trebui sa demonstreze cum intretine copilul in Ro.Aici insa in Grecia pentru ca in sezon cel putin functioneaza de nu stiu cate ori mai multe unitati de genul asta munca angajatilor este foarte bine reglementata si de asemeni sesizarile sunt luate in considerare imediat.Si mentalitatea lumii este alta, inclusiv studente si studenti stii si tu ca se angajeaza pe perioada estivala in unitati de genul asta si asa isi fac si ei vacanta in insule fara baniAdica, poate spune cu capul sus ce face.
De asemeni pentru o mama cu un copil mic ideea de a o lua de la capat intr-o tara straina complet in care nu are acte, nu detine o slujba si nu are cunostinte pentru ajutor intru inceput nu e una foarte buna.Vrea, nu vrea ea acum va alege doar intre Romania si Grecia.
Ioannoula, incearca sa te linistesti putin, uite vine si Invierea in curand si apoi sigur vei vedea in ce parte sa o iei.
Anouk, si mie imi place Brasovul, intotdeauna mi-am dorit sa stau acolo Nu suporta comparatie cu Bucurestiul de dupa anii 80.
Pupici tuturor, nu va spun cata treaba s-a strans in casa in weekend


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


La o pauza de un frappe rece..intru si eu sa spun cateva vorbe!

Oana...astazi de curiozitate inainte sa accesez acest forum m-am uitat si-am vazut ca sunt 154 de raspunsuri(aici..la "mamici din grecia"...si 5.644 vizualizari.
Nu sunt suparata pe tine doar mi-e ciuda ca in afara de sfaturi nimeni nu te poate ajuta cu nimic!...si mai stii cand ti-am spus ca nu are rost sa ne expunem aici problemele de viata!! Sunt si alte cai de comunicare...unde macar stiu ca nu sunt si alti ochi care citesc(...sau poate doar ochii albastrii...stiti voi ai cui).
Aici vorbim de vreme, de copii, de marea albastra si de criza economica.
Am sa-ti scriu mesaj privat sau te caut pe mess.
Mamica 11 nu vreau sa creez polemici,(fiecare are modul lui de a vedea viata)vreau sa intelegi ca iubesc Grecia(si-aici ma vad traind multi ani de acum incolo)dar nici nu pot sa ponegresc la nesfarsit Romania. Este tara in care m-am nascut(chiar daca adult fiind as fi optat pentru o relocare)tara in care am familia si cei dragi mie, tara care mi-a permis sa ma formez in scoli bune, care mi-a permis sa studiez intr-o facultate de stat, cu profesori valorosi, este tara a carei limba indiferent in ce colt al lumii as merge n-am cum s-o uit,sunt cantecele de dor, doinele...pe care cu surprindere le fredonez in fiecare zi! Este tara care are oameni buni, oportunitati si sanse de reusita! Sunt sigura ca Oana si-ar gasi un job bun(sa nu uitam ca ea este in Constanta) si-ar putea sa traiasca si acolo bine. Indiferent ce acte are...este roman!!! Si despre mentalitati ar fi multe de spus.....caci hai mai mamico ca nu e Grecia paradisul!

Ioi...ce logoree am! ...ca doar m-am trezit ca 7:00 si de atunci tot muncesc prin gradina.

as mai avea de spus...dar o las pe data viitoare!

O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Adica aici citesc 6000 de persoane tot ceea ce indrugam noi?
Esthera, cu Oana repet fara sa vreau polemici, nu e chiar asa.In nici un caz nu ponegresc nimic insa situatia este asa: justitia greaca nu va discuta la fel cu cetateanul grec si cu cel strain din nefericire.Si pana una alta pentru ca ea sa ramana in frumoasa Romanie impreuna cu copilul va trebui sa aiba aviz favorabil ori de la sotul grec ori de la justitia greaca .Ma indoiesc sincer ca scoala buna romaneasca sau peisajele Constantei si oportunitatile asteptate ii vor inmuia. Realist vorbind, daca ramane la nesfarsit acolo fara sa aiba barbatul alaturi si nici sanse reale de a avea un venit propriu risca custodia. In afara de faptul ca nu poate da nici o sansa impacarii.Dar, desi nu inteleg cum de 6000 de oameni sunt interesati de viata in Grecia iti dau dreptate, nu e bine poate sa se supraexpuna aici.

PS: am incercat acum sa-mi sterg raspunsurile de pana acum si nu ma lasa, putem doar in cel mult 20 de ore sa le editam .Eu nu am stiut asta, e bine de aflat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu sunt unul din cei ce vizualizeaza dar nu scriu (6000 de vizualizari nu inseamna 6000 de oameni, ci ca de 6000 de ori a fost deschis subiectul. Pot fi doar 10 oameni care citesc o postare, inchid, merg sa citeasca altceva, apoi revin si citesc postarile noi. Si un F5 daca faci cand esti pe pagina se inregistreaza ca vizualizare noua, chiar daca esti tot tu care faci un refresh sa vezi daca a mai scris cineva ceva).
Am inceput sa va citesc de aproape 2 ani cand ma interesa cum evolueaza vremea inainte de a pleca in vacanta in halkidiki. Mi-a placut sa va citesc despre vremea din Grecia, despre cum merg lucrurile pe acolo (incercam sa inteleg din postarile voastre daca e asa dezastru cum se zicea la tv sau oamenii sunt de fapt ok), despre livezile sau gradinile voastre , despre mare si soare . Asa ca am continuat sa va citesc din cand in cand.
Va salut cu ocazia 'iesirii mele la lumina' si marturiesc ca voi continua sa citesc din cand in cand .


Strict legat de discutia ce a pornit de la situatia lui Ioannoula, vreau doar sa spun ca si in Romania traiesc 19 mil de oameni si nu sunt toti muritori de foame. Si aici sunt mame singure care se descurca bine, care au servici, casa, au grija de copii si viata le merge inainte. Nu e iadul pe pamant, nu e Africa. E o tara europeana unde exista si joburi si scoli si mai exista si bun simt si prieteni si oameni buni si cu zambetul pe buze.

o zi senina tuturor!



Am marfa la bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Am inteles Laura cum e cu cei 6000
Cat despre mamicile din Romania sa stii ca si eu am fost pana nu de mult una insa aveam copilul cu acte in regula, un tata langa copil si aveam si un venit. Ceea ce face diferenta. Daca tatal langa copil nu este neaparat necesar, actele in regula si un venit pentru intretinerea copilului sunt insa necesare pentru a trai oriunde.
Nu stiu daca cineva trait doar in Romania poate cu adevarat intelege ce inseamna un proces intre un strain si un grec in Grecia.Banuiesc insa ca nu.Grecia este o tara cu tenta nationalista clara.Si din nefericire in acest caz pentru a fi asa cum tu ai spus: o mamica singura ea va trebui sa treaca prin justitia greaca.Eu in postarea mea prima de zilele trecute am incercat sa ii spun ca e mai normal sa se intoarca in Grecia accentuand cu buna stiinta dezobisnuirea ei cu viata in Romania tocmai pentru ca nu am indraznit sa ii spun cat de riscanta poate deveni prelungirea sederii in Romania in conditiile actuale.Nu m-am gandit ca atata lume se va sifona in ideea de patriotism.Nu mi-am permis pur si simplu necunoscand-o sa spun mai mult despre situatia particulara asta pentru ca logica dupa care Ionnoula (ce singura a spus ca deocamdata nu s-a adaptat acolo) este sfatuita sa ramana acum in tara si sa munceasca oriunde este una riscanta (foarte) in ambele cazuri: si in cazul in care totusi in sinea ei inca isi iubeste barbatul si poate se va impaca in anumite conditii si in cazul in care vrea sa fie o mamica singura (oriunde in lume) pentru ca risca acuzatia de indepartare a copilului din tara de origine (grecia) fara aprobarea tatalui.Mie mi se pare atat de clar.
Dar, nu noi hotaram.Un pranz bun tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Asa e fetelor ....parerile noastre sunt impartite,oana va face ce.... va putea.(mai intii)
Sa i uram succes si alegeri chipzuite....!!
Si ca sa vorbesc despre altceva....incep sa spal totul si din cind in cind ma uita la glicina mea(asa ca n 'recreatie') care va bate un record floral:)
Astazi fac conopida la cuptor pt mine si pt domnul ...cu carne!
Nu stiu daca mi a reusit intoarcerea ...dar incerc!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Cine s-a sifonat mamico???..patriotism spui tu???...eu as zice ca-s mai degraba niste realitati! N-am ochelari roz asa ca tine...vis-a-vis- de Grecia si nici patriotism cand vorbesc de tara mea!...tare-s curioasa acum in ce conditii ai venit tu aici de esti asa pornita impotriva Romaniei???!!!
Diferenta dintre noi doua este ca Oana mie mi-a povestit mai multe...iar daca tu, ca mama de 4 copii o inveti sa se reintoarca la un barbat care i-a dat cu pumnii-n nas.....no comment!!!
...asa ca o iau si eu pe urmele lui Carmaw...azi gatesc snitele de pui cu piure si salata verde!
Laura 25 linistita poti sa-ti faci vacanta de vara aici. Desi e criza viata isi urmeaza cursul firesc. Ba chiar am inteles ca s-ar putea sa mai scada putin preturile! Marea e aceiasi, mancarea pe bune ca nu si-a schimat gustul, localnicii pasnici iar patronii de hoteluri dorinici de turisti

Mergi la inceput