Mamici din Grecia (13)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Am uitat, cursul il fac la Casa de Cultura si dureaza 2 luni, doar ca se tot amana..:d

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Ioanulla stiam ca vei decide asa.
E ok,fiecare face cu viata lui ce vrea....dar fi prevazatoare si 'dasteapta' cum a zis cineva de dincolo si incearca sa FI MEREU PREGATITA
In rest noroc pt a incercare...cind revii?
Eu sint racita si numai cu gindul la problemele din RO azi incepem ciclul de intlneli cu fam de francezi belgieni ce stau aici.
Nu am nici un chef...azi parisieni,miine o tipa din Angouleme,apoi un nene din Bruxelles
Sint prezenta alturi de ei dar nu le impartasesc nebuniile si obsesiile lor cu Grecia...;eu iarasi ma lovesc de sistemul asta...NU MAI VREAU!
Am fost sa mi rezolv o chestie in Franta mi au trimis scrisoare care nu a ajuns....
Sint de acord ca paradisul nu exista nici aiurea dar grecii sunt departe rau iar romanii nici nu exista!
In RO nici cu spaga nu ti rezolvi dreptul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Anouk, super dialog.Mutul cu surdul la voi acoloCat despre umblatul oricum o fi si pe mine m-au socat initial la bazin la vestiare (la fetite e comun vestiarul cu femeile desi piscinele sunt separate) insa dupa aceea si eu si Ioana ne-am obisnuit cu ele. Bine ca la baieti sunt separati complet pentru ca la vestiarul "pana in 8 ani " intram noi mamele cu ei sa-i ajutam pentru ca altfel astia mici se joaca la dusuri si se stropesc cu apa la nesfarsit deci chiar ar fi fost de neconceput sa fie impreuna.
Carmen, mi-am notat hotelul poate ne facem curaj.Noi avem un prieten ce a patit-o in Bulgaria si si-a recuperat masina in final doar pentru ca tatal lui este o persoana super cunoscuta si influenta in Romania si a vorbit direct la Haga dar asta era in urma cu trei ani.Daca eram eu de exemplu ramaneam si fara masina si cu multi bani dati pe alergatura cu actele in Bulgaria adica nu am fi avut nici o sansa pentruy ca politia bulgara era implicata direct.Probabil ca in urma scandalurilor au luat masuri ceea ce e bine.Si pastravii imi plac si mie .Noi de cate ori mergem la plimbare la Ag.Nikolaos luam pastrav.
Ioannoula e greu dupa ce ai trait in afara tarii sa mai intelegi mizeria si mentalitatea celor din Romania.Am observat ca dupa aproximativ doi ani chiar si daca nu ai fost intr-o tara super civilizata oricum incepi sa intelegi ca in Romania nu se va schimba nimic in curand pentru ca majoritatii celor ce traiesc acolo ii convine asa.Romanii ce nu au trait deloc afara nu au probleme ca in parcurile pentru copii intra cainii (cu stapan) destul de des-eu personal am avut n discutii despre asta in tara - nu au probleme ca mormane de zapada gri stau saptamani intregi pe marginea soselei sau ca se fac nunti in fata blocului in corturi de exemplu.S-au obisnuit si pace. Sau ca un curs se amana doua luni si eventual fara explicatii sau scuze
Este exact acelasi mecanism pentru care nici in Grecia nu se va putea introduce niciodata programul de munca nemtesc de exemplu. Cei mai multi greci nu vor accepta niciodata asa ceva. Cei ce au furat bine la varf aici au crezut ca se schimba mentalitatea majoritatii datorita greutatilor si au luat plasa.. Majoritatea de aici stie in schimb ce inseamna o curte frumoasa si ingrijita, curatenia pe strada, un ulei bun sau un fruct de calitate.Insa nu este interesata de multe alte lucruri ce in occident de exemplu sunt la loc de frunte.
Deci si eu cred ca e greu sa traiesti acolo dupa ce ai vazut cum poate fi in alta parte insa de asemeni cred ca este bine chiar si in Grecia sa devii cumva independenta pentru a putea evita scandaluri ulterioare.Stiu ca e greu dar decat sa mergi la "masaj" in Romania sau ce ai mai scris tu acolo, e mult mai bine sa iei aici in Grecia un post sezonier la un hotel sau la o cofetarie sau ma rog ceva de genul asta, e sigur, e totul in regula si e un inceput.Fannoula poate merge la paidiko daca tu lucrezi si stiu ca inclusiv la particular poti face acte prin Ergatiki Estia si plateste asigurarea asta daca iti face IKA mai tarziu.Si inca ceva: pentru ca sotul si copilul sunt greci cred ca ai dreptul sa depui cerere de cetatenie. Asta poate dura multi ani intr-adevar insa nu pierzi nimic absolut daca o faci.Nici macar plata nu o dai inainte .Doar alergatura vrea pentru hartii la Periferia.Spune-i sotului la telefon inainte de intoarcere eventual ca ai hotarat sa iti faca acte grecesti. Altfel vei fi intotdeauna aici dependenta de Consulatul Roman si sunt niste H--I
P.S. La intoarcere neaparat spune-i ca la numarul asta: 1440 poti suna oricand fara plata si arata-i eventual site ul asta: http://www.domviolence.org.cy/v2/

Fug la gatit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Un pupic fugitiv tuturor!
Azi n-a vrut putza sa iasa deloc din casa si o iau razna cand am atata treaba afara.
Sper maine sa-l conving sa iesim macar la cafea.
Duminica, o sa mearga A in Skopelos sa deschida firma un magazin acolo si se duse pe pustii si unica zi in care stam impreuna. De-acu' incolo tot asa o sa fie ca incepe perioada lui de foc la munca. Toata lumea se imbulzeste sa faca toata treaba pana se deschide sezonul. Off.. noroc ca merg prin Romanica ca altfel ma vedeam cu Diazepamul in buzunar.
Carmaw, cat te inteleg ca nu mai poti cu grecii.. Chiar sunteti asa legati de Grecia si nu va puteti muta de aici?
Mamica, asa-mi place de tine! Cu toate ca ai ziua plina tot iti gasesti timp sa dai un sfat.
Eu sa stii ca nu vad mare diferenta intre halul in Grecia si halul din Romania. Cel putin in Brasov (eram si pe teritoriul meu) eu ma simteam mult mai respectata decat aici. Iar oamenii.. da, exista marlani peste tot, dar aici s-a rasturnat carul. In fine.. cred ca ar trebui sa fac un noi forum.. "Grecia mea iubita, NOOOT!"
Oana, ce sa-ti spun?.. Ai maaare grija de tine, de fetita ta si, asa cum ti-am mai spus, fii fata desteapta si nu te lasa calcata in picioare! Sper din suflet ca iei decizia de a te intoarce in Grecia pentru ca iti doresti sa ai o familie alaturi de sotul tau, pentru vrei sa-i dai inca o sansa si nu pentru ca ti-e greu sa incepi o noua viata in Romania. Orice ai hotari, multa multa intelepciune! Si pupici norei mele!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:



O aburinda...serveste cineva???
Hai ca e gratis...c-am inteles ca traim intr-o tara strapunsa de criza.

....hai ca nu e pacaleala de 1 aprilie!
M-am intors.
Nu-mi puneti multe intrebari despre lipsa mea
...si nici sa nu ma tachinati cu dieta sau sportul nu sunt fotomodeala lui Badea...si ca orice lucru care are un inceput...musai sa aiba si sfarsit,nu?

...dar am o gradina......de VIS.

PS:....daca nu vine nici una la cafea....maine e pe bani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Neata,
Bine ai aparut Esthera,
buna miha(ce face bobita?)
Anoukule de abia astept sa ne cunostem
Oana succes in noul capitol al vietii tale....tine ne la curent cum esti tu si fetita
Mamico11...pupici
si salutari la toate celorlalte fete
eu va citesc!
pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Kalo mina, fetele!!

Hai ca ma bag eu la o cafea, Esthera, daca ai cumva si frappe.. Am trecut deja la rutina de vara care presupun si niscaiva cuburi de gheata prin cafea.
Barbatu' mi-e inca in Skopelos, copilu' nu vrea sa se culce nici cu cele mai fierbinti rugaminti si promisiuni asa ca.. ma uit la Friends.
Cat despre gradina ta de vis.. dai si poze? Ai pus flori sau de-ale gurii?
Noi avem plantutele la incubator (rosii, ardei, vinete..) si sper sa le plantam pana de Paste. Cel mai probabil o sa facem gradina la terenul nostru si nu aici unde stam ca poate vand englezoii casa intre timp si pierdem recolta.
Carmaw, te-ai intors sau tot prin Romanica? Ca deja am pierdut sirul calatoriilor tale..

Vai, fetele, cand vad soarele asta imi vine sa incerc si marea.. O fi congelata tare tare? Haha.. ma dau si eu viteaza ca sigur inainte de jumatatea lui mai nu imi ud nici un deget.

Puuuup si pe maine sau cum zice N.. "emeis miliso avrio!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

Kalo mina!
Bravo pentru rasaduri. Chiar ca esti vrednicuta Anouk.Mie mi-e foarte greu vara cu buruienile printre dovlecei, ardei, etc asa ca in ultimul timp suntem reprofilati doar pe ceapa verde, usturoi, morcov adica doar ceea ce creste sub pamant si nu necesita multa ingrijire deasupra spre rusinea mea pot spune.Partea buna este ca avem tot anul ceapa si usturoi verde toamna,iarna si primavara , cum se termina o brazda resapam si punem alti bulbi.Dar voi sunteti de-a dreptul specialisti daca le ridicati singuri in incubator.
Esthera si eu vin la cafea.Si pe balconul cu gradina de vis
Carmen mai scrie nu citi doar.Dupa cate am priceput eu esti in Grecia acum nu-i asa?
Marea e sloi, doar cu picioarele se poate intra. In mai incepem noi baile de obicei si anul asta cu iarna asta asa de rece nu cred ca se poate mai devreme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Carmaw, anouk bine v-am regasit!

Ana avem frappe, avem si gheata si putina inghetata...avem de toate.
Trebuie sa spun ca traind intr-o casa cu o curte fac lucruri pe care nu le-am facut niciodata! Si-mi place enorm..si pun pasiune..iar rezultatul este excelent!
Daca anul trecut am zugravit cu grecul din dotare casa...acum a urmat vopsitul gardurilor,garduletelor,balcoanelor,usilor de metal....o nebunie! De vreo 10 zile ma trezesc la ora 6:00..beau cafeau pe balcon si in linistea diminetii(este inca intuneric) am ca fond sonor...un adevarat concert al sutelor de pasarele din livada de lamai...iar dupa cafeluta ma apuc de munca! Grecul si catelusa(pe care in sfarsit am reusit s-o dresez)...dorm!
Aveam o scara de metal vopsita in alb si negru. Dupa ce-a taiat-o grecul a devenit un suport pentru frumoasele mele flori.
Am pus si masa in curte, cu umbrela,scaune...si ceva lumanari de decor.
De maine ne apucam de terenul de langa noi(al fratelui din Australia) si cat de curand ne facem fermieri.
Incepem cu cateva puicute...si cocosei!..in timp as vrea si ceva bibilici..si poate si ceva curcani. E pacat sa avem langa noi un teren destul de mare...si sa nu-l folosim.
Am facut si o dulceata excelenta de portocale si ma uitam ca au inceput sa faca si smochinii fructe!...abia astept sa fac dulceata din ele.

Ahhh Ana...ce-as mai intra si eu in mare!!!...ma gandesc ca vara e mai aproape decat credeam...asa ca poate,undeva in aprilie..ma incumet

Seara buna..oriunde v-ati afla!


Acum am vazut mesajul tau mami11.te astept si pe tine in gradina mea la o cafea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna fetelor....eu m am reintors la capre si apoi pe 18 aprilie ma reintorc la romanica(asa ca arunc cu banii....maiculita lor de chiriasi uita ca ultimul cuvint se spune sau scrie la final....si ca unul o sa plinga dupa vize iar altul....hmmm o sa aiba o surpriza frumoasa)
Deci Anouku eu calatoriile le mai fac si se nevoie nu numai de placere.
In fine ieri am fost sa ne intilnim cu niste frantuzoaice(au fetelor o vila decorataMINUNAT)
Azi omu sa intilnit cu un consatean(trebuia sa ma duc si eu dar chiar ca nu am avut chef) si dupa ce au servit masa s au dus la 'domeniul' ultimului....a venit omu meu acasa innebunit de ce a vazut.!!!
Ma rog sa bagi atita banet in niste ziduri....da fiecare cu ideile lui!
Mai bine voiajele,momentele placute,amintirile minunate care ne vor incalzii sufletul....

Mergi la inceput