Mamici din Grecia (12)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioannoula spune:

Buna fetelor. Pe-aici e nebunie ca am grija de 2 copii spirt, Fanu si nepoata mea, care se bat, se imping, se trag... Nepoata-mea (18luni) s-a lipit de mine si ma pupa si ma iubeste..fi-mea geloasa, tipa si plange si da in ea. Aia normal, fiind mai mare, da si ea. Si desparta-le... Nu prea am iesit. Toata lumea cu treburi, alergaturi de sarbatori, nu au timp de noi. Cam atat de la noi. Va uram un an nou fericit, sanatate, spor in toate si speram ca in anul care vine sa fie mai multa miscare pe site. Va pupam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica11 spune:

La multi ani tuturor.
Ioannoula, frumos la voi acolo cu cele doua micute.Carmen, cand ai timp povesteste-ne despre smecheriile celor ce inchiriaza in Romania macar sa stim sa ne ferim, vrem si noi la vara sa facem un tur prin tara, sper sa nu dam de destepti de genul asta desi de cate ori merg in tara ma ia groaza de cate feluri de a fura la nivelul serviciilor necesare omului de rand exista.Despre varza calita uite nu am stiut desi si sora-mea sta de multi ani in Belgia, asta nu o auzisem. E buna insa varza , si mie imi place.
Anouk, cu vaccinurile astea si mie imi vine sa mor de ciuda insa uite ca nu am avut destul curaj sa spun nu si sa ma pun cu sistemul si asta e. In primul an de viata al copilului am numarat o data mai demult si sunt peste 20 de vaccinuri plus rapeluri bagate in organism chiar daca unele sunt grupate cate 2, 3 , 4.Bine, astea grupate sunt si mai "bomba" dar ce sa mai spun. Saracutul o sa isi revina el. Si de la an la an vor fi mai multe si mai multe si la varste si mai mici si ne mai miram ca e lumea per total mai bolnava decat acum nu stiu cati ani.
Esthera, esti priceputa in "a da strigarea" vad ca ne-ai mobilizat pe toate la scris. Felicitari pentru rabdarea in bucatarie. Multe bunatati ai mai facut si tu.
MoRoK si Hellen va salut cu drag si eu.
Despre noi acum : ta, taaaam: 1. Medicamentul asta de mi l-au dat pentru stomac e super super, nu m-am mai sculat cu dureri noaptea de cel putin trei nopti si peste zi e mult mai bine. MAi am inca destule hapia de luatinsa se vede deja diferenta deci l-a nimerit desi era tare tinerel medicul ala si nu mi-a inspirat mie prea multa incredere insa fiind in spital intrat deja ca medic oricum nu putea fi bleg m-am gandit si se pare ca asa e, si 2. Ne-au trecut de tot bubitele. Deci, Nicola a scos foarte multe, inca si mai multe decat Alexandru, a avut de luptat destul organismul cred ca nu exagerez daca zic ca a avut o suta de bubite mici pe tot corpul vreo 3 zile de ma speriasem si eu insa in afara de asta nu a fost nici o problema. Acum e complet curat deja insa nu l-am scos inca "in lume" asa ca singurul care s-a plimbat bine vacanta asta a fost cel mare caruia i-a priit de altfel, a fost zilnic la prieteni dimineata sau afara in alana cu copiii pentru ca vremea e buna inca si dupa pranz l-a dus taica-sau la Noesis (aici adica: http://www.noesis.edu.gr/index.php?action=firstPage) pentru ca e la noi in primarie adica foarte aproape si merg si bineinteles ca sunt si multi copii de la noi de la scoala pe acolo zilnic. L-a dus si in Thess la satul lui Ai Vasilis si in alta zi la nu stiu ce muzeu asa ca e tare incantat de vacanta desi initial la inceputul vacantei cand a auzit ca ramane cu noi si fetele pleaca la bunici se pusese pe comentat.
Mos Craciun am uitat sa zic la noi nu vine de Craciun, este Ai Basilhs si vine de Sf. Vasile cand vine la toti copiii aici in Grecia deci inca asteptam. Asta pentru ca ai mei copii au legaturi foarte multe cu colegii si cu copiii prietenilor nostri de aici chiar si in vacante deci ar fi fost foarte greu sa le explicam de ce la noi a venit pe 25 iar la copiii vecinului vine abia pe 1 ianuarie. De liuat le-am luat insa toate, le avem in Patari ascunse, scriu zilele urmatoare ce cadou a cerut fiecare sau fac o poza la scrisoare si o pun aici .O seara buna tuturor si sarbatori frumoase in continuare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitza_alex spune:

fetelor,noi suntem bine,de cracun am avut musafiri,bya a fost incantata de ce ia adus mosul,dar dej le-a uitat in lada de jucarii.deseara iar ne chefuim am terminat cu pregatirile.noi pe 4 plecam in tara(eu cu bya).va doresc un an nou mai bun plin de realizari,bucurii,multa sanatate si fericire!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Esthera2011 spune:


Ce surprizaaaa!!!

...deci n-ati emigrat in Australia!

Ce ma bucur ca in ultima zi din an ne-am mai intalnit sa stam de vorba putin!!!.
Ma mai bucur ca v-ati distrat toate (Anouk-ule hai sa facem anu viitor Craciunul impreuna.vrei??)....ce-o sa ne mai distram...
Ma mai bucur ca Mami11 e bine si n-o mai doare stomacul si ca toti puisorii ei sunt bine!(poate,poate ma Binecuvanteaza si pe mine Dumnezeu si Sfanta Fecioara anul viitor cu un pui mic!...si daca-s doi...mai fericita am sa fiu).
Ma bucur pentru Carmaw care a ajus iarasi pe taramuri elene(care-s mai hoti...romanii sau grecii?)si sper ca anul viitor(sau chiar de azi din ultima zi a anului) sa devenim BEST FRIEND(caci e viata asa de scurta...pentru ce atatea antipatii,nu?).Oricum tot anul am salivat la ce-ai gatit tu(o sa-ti cer candva sprijinul caci as vrea sa mananc un iepuras).
Ma bucur ca si ca Alex e sanatoasa si ca pleaca in Romanica(sper sa nu ne uiti acolo).
Ma mai bucur si pentru Oana(si eu care credeam ca-ti incarci bateriile) ca a petrecut Craciunul cu familia ei!(nimic nu e mai frumos pe lume decat sa-i ai alaturi pe cei dragi).
Ma bucur si pentru Mihaela ca acum e bine si cu siguranta anul viitor va veti mari familia...cu cel putin 1 membru!!
Andreea ma bucur si pentru tine ca esti sanatoasa si ai trecut cu bine peste niste hop-uri!
Hellen..si pentru tine mai am loc sa ma bucur ca uite-asa se mai mareste aici familia
...si nu in ultimul rand ma bucur si pentru Theo!!!!...te rog fa-ti timp si mai spune-mi cate ceva de perechea de ochi albastrii!!

Eeeeee...mai sunt cateva ore pana pasim in Noul An!!!
2011...un an greu, cu criza economica, taieri de salarii,reduceri si majorari!...Dar a fost si un an pe care l-am petrecut impreuna! Cu bune, cu rele, cu nervi si mai ales cu armonie!!
A fost anul in care ne-am cunoscut mai bine virtual, am devenit mai prietenoase si(cel putin parerea mea)am avut sprijin una ...alteia!!
A fost un an in care am mai pland de una ...de alta...dar uite ca sfarsitul anului ne prinde pe toate si pe toti sanatosi!!!
Iar daca suntem la sfarsitul anului si suntem sanatoase noi si cei dragi noua...eu spun cu convingere ca a fost un an bun!!!

Dar e timpul sa plece si sa lase loc Noului AN!
Eu sunt optimista!!! eu vreau sa fiu optimista...si mai am si convingerea (cica scorpionii au un feeling al lor) ca 2012 va fi bun!!
Ce-mi mai ramane de spus???...sa va urez!!!!

Un 2012 plin de sanatate
Un 2012 cu 12 luni pline de fericire!
Un 2012 asa cum va doriti
Un 2012 Norocos!
Un 2012..pe care sa-l parcurgem impreuna!

La 00:00 noapte cand cu un pahar de sampanie intampinati Anul Nou sa nu uitati sa va puneti o dorinta!!!

Ma bucur(cam tot anu m-am tot bucurat)ca familia mea s-a martit o data cu voi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

A cam spus Esthera tot ce era de spus despre 2012, dar hai sa zic si eu:
Ma bucur in suflet ca va cunosc si sa dea Dumnezeu sa avem cu toatele (si totii) un an bun, frumos, cu realizari mici si mari, cu sanatate din belsug si, nu in ultimul rand, sa ne avem oamenii dragi pe aproape!

Ne auzim la anu'!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Fetelor cu toata raceala..;dar si cu falca umflata(te omor Dimitris) ma bucur si eu de ce citesc ,frumos scris!
Deci va urez la toate un an mai bun cu bucurii si implinirii asa cum vreti voi!
Eu sunt in Campina ma pregatesc pt Belgia pt una luna...apoi iarasi RO si altceva.
Eu serbez cu dafalgan si antibiotice....pe 3 ma reped la dentist, in seara asta nu ma mai tin bretelele de nimic!
De abia astept sa scap de anul asta si cu incredere intr unul mai bun va pup virtual!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

La multi aniii!Sa dea Domnul sa avem cu totii/toatele un an cat mai bun si fericit(si anul si noi :D )sa fiti sanatoase(voi si toti cei dragi voua)si voioase!
Si eu ma bucur ca suntem o gasca frumoasa :)si sunt sigura ca dc apare vreo sansa macar 2 cate 2 si o data si-o data tot ne vedem...ca doar e mica lumea:)
Mamica11 ma bucur ca ti-a gasit remediul doctorul si ca e ok stomacelul...si eu dp tratamente sunt ok(pu pu pu sa nu ma deochi singura:D)si astept sa vad scrisoarea catre mosh:)
Esthera ce frumos zici tu acolo.....frumoase urari!
Carmaw si sanatate multa si sper sa ai o vacanta in belgia care sa-ti incarce bateriile.aaa...si imi place mult de Ciupi fotogenic foc:)...cum se simte in deplasare?
Inca n-am reusit sa citesc tot din urma...nu prea am timp in general,v-am mai zis eu ca din septembrie dintr-una in alta dam,acum in saptamana cu Craciunul si-a fracturat bunica genunchiul,a facut operatie acum e bine,dar evident la pat repaus,bine ca a iesit vineri inainte de Craciun din spital....dar uite alergam si eu si sotul,si acum cineva tre sa fie permanent acasa,si uite asa....speram anul asta de-a inceput sa fim sanatosi cu totii...si sa reusim sa intram intr-un ritm normal.
O chestie frumoasa e ca zilele astea am castigat pe net 5 bilete duble(eu,sot) la film....deeci asteptam filme bune,ca expira la anul biletele....ma gandeam ca nici nu mai stiu de cand n-am mai fost de 5 ori intr-un an la film:D si niciodata moca
Theo ce mai faci?
Anouk,Ioannoula,Mamitza-Alex,Lukas-Nikolas si ma bag sa citesc din urma sa vad ce-ati mai scris!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

mai primiti cu colindul?


Aho, aho, copii si frati,
Stati putin si nu manati,
Langa boi v-alaturati
Si cuvantul mi-ascultati.

Ia mai manati, mai!
Hai, hai...

S-a sculat mai an
Badica Traian
Si-a-ncalecat
Pe-un cal invatat
Cu saua de aur,
Cu nume de Graur,
Cu frau de matasa,
Impletit in sasa,
Cat vita de groasa.
El in scari s-a ridicat,
Peste campuri s-a uitat,
Sa aleaga-un loc curat
De arat si semanat.
Si-a pornit intr-o joi
Cu un plug cu doispreceze boi
Boi boureni,
In coada codalbeni,
In frunte tintatei.

Ia mai manati, mai, flacai!
Hai, hai...

La luna, la saptamana,
Isi umplu cu aur mana
Si el vru sa vada
De-i dete Dumnezeu roada.
Era-n spic cat vrabia,
Era-n bob cat trestia.

Ia mai manati, mai!
Hai, hai...

Traian iute s-a intors
Si din grajd alt cal a scos.
Un alt cal mai nazdravan,
Cum ii place lui Traian,
Negru ca corbul,
Iute ca focul,
De nu-l prinde locul.
Cu potcoave de argint,
Ce da sporul la fugit.
Traian iute-a-ncalecat,
La Tinchin a apucat
Si otel a cumparat,
Ca sa faca seceri mari,
Pentru seceratorii tari.
Si-altele mai mititele,
Pentru fete ochesele
Si neveste tinerele.

De urat, am mai ura,
Dar ma tem ca va-nsera,
Pe-aici, pe la dumneavoastra,
Departe de casa noastra.
Si ne-asteapte si-alte case,
Cu bucate mai gustoase,
Cu paine calda pufoasa,
Cu vinul de vita-aleasa,
Cu Cotnar de Dragasani,
La anul si la multi anī!

La multi ani dragelor, sa aveti un nou an senin si vesel!

Imi cer scuze ca n-am intrat sa va urez nimic, insa sa stiti ca in noaptea dintre ani am fost cu gandul la fiecare dintre voi, am inchinat un pahar de sampanie si in cinstea voastra si a familiilor voastre minunate. Motivul principal pentru care n-am mai intrat a fost unul foarte fericit: ai mei mi-au facut o surpriza nemaipomenita si au venit la noi in Ajunul craciunului si au plecat ieri. Am fost extrem de fericita, am petrecut cu totii si a fost f frumos. Sper sa pun zilele astea pe Fb si niste poze, desi n-am facut prea multe. Ma bucur sa vad ca ati petrecut frumos, care pe unde, important e sa fim cu totii sanatosi, ca restul se rezolva. Sper sa pot intra mai des, sunt zile intregi in care nu mai deschid laptopul, caci, mai nou, noua pasiune a lui Stelios sunt cartile, a primit de sarbatori zeci (nu exagerez!) de carti si toata ziua stam calare pe ele, imi arata ce-i in ele si eu trebuie sa-i spun, si e asa simpatic, ca daca gresesc (intentionat) se ratoie la mine si asa facem again and again la nesfarsit pana se plictiseste. Saptamana viitoare socrii mei vor sa mearga la Atena cateva zile si ma bate gandul sa ma duc si eu cu Stelios, ma mai gandesc sa vad.

Va pup si va urez un an de vis.

Theodora mami de Stelios
09.06.2010

STELIOS

DE'ALE GURII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Fetele, va pup!!

N-am disparut, dar parca mi-a intrat timpul in sac. Maine ne adunam mai multi la noi acasa la un gratar si iar o sa fie balamuc, da' nu-i bai ca e tare bine sa-ti fie plina casa.
Revin cu cateva cuvinte pentru fiecare ca acum ma duc sa-l plimb pe printul mostenitor. E asa de bine ca ma pot intelege acum cu el! Zice o multime de cuvinte, asculta povesti, zice si el de-ale lui in cuvinte aiurea.. Super dulci sunt bebelusii, dar varsta asta e de-a dreptul delicioasa!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anouk3 spune:

Hai, fetele, adunarea!! Se termina azi sarbatorile si va rog imperios sa va regrupati si sa treceti la povestit! (si ma includ si eu in acest apel ca tare nu ma regasesc..)

Carmaw, cum esti, draguta mea? Ai rezolvat cu falca cea umflata? Multa sanatate iti doresc! Zi-ne cu pensiunea aia sa-i facem reclama 'buna'.
Imi place asa mult poza lui Chupy la brad!!
Alex, deja esti in Romanica asa ca nu pot decat sa-ti urez distractie placuta si relaxare totala cu familia ta! Pupici carliontatei!
Theo, asa ma bucur cand mai vad vesti de la voi. L-am vazut pe Stelios pe FB si.. vai, cat a crescut! Este deja un baietel, iar tu esti o mamica tare frumusica.
Te cred ca a fost o surpriza superba ca au venit parintii tai. De surprize din astea sa ai parte tot anul!
Miha, bine ca au trecut necazurile sau, ma rog, sunt pe trecute. Ce filme ati vazut pana acum?
Andreea, sper sa nu aud de la tine ca ai lucrat si de revelion. Cum ati petrecut? Am vazut si la voi pozici, dar mai zi detalii despre deschiderea cadourilor, anul nou.. Te pupam dulce!
Oana, la multi ani!! Tu cred ca esti in continuare vesela langa familia ta ca se vede si din poze cat de bine iti prieste aerul de Romania si de acasa.
Ati inceput proiectul 'deschidere afacere in Romania' sau mai amanati?
Vroiam sa te intreb: cand ai plecat in Romania ti-au cerut procura la notar cu acordul tatalui? Trebuie apostilata? Trebuie tradusa? Da-mi si mie detalii, te rog frumos, cand poti. Sau celelalte fete care stiti!
Esthera, frumos revelionul? V-ati facut de cap? Hai ca te asteptam si pe tine cu mesaje frumoase sa incepem anul frumos si optimist.
Mamico, pe la voi cum a fost? Ma bucur ca si-a facut efectul medicamentul minune, dar nu lasa sa treaca timpul fara investigatii.
Ati terminat cu bubele sau s-a lipit si altcineva de ele? Chiar vroiam sa te intreb.. noi avem in lista de vaccinuri si cel pentru varsat de vant. Voi nu l-ati facut?

Noi am petrecut in liniste si pace, dar zau ca nu-mi doream nimic altceva! Nicolas e cu toane ca stau sa sparga gingia ambii molari din spate de sus, dar in rest e delicios. Si-a dat drumul incredibil la vorbire si se bulucesc cuvintele la gura lui de nici nu mai tin pasul. Pana acum ii intelegeam vocabularul, dar acum ma cam incurc si eu cu gramada asta de cuvinte noi. Picteaza in continuare, deseneaza, acum a primit si niste plastelina (play-doh) si e fascinat.
Saptamana asta trebuie sa au un raspuns la hotelul unde am lucrat pentru vara care vine si am hotarat cu A ca nu am cum sa lucrez (n-am cu cine sa-l las pe putza) si deci.. vara asta sunt freeeee!! O sa fie greu financiar, dar deja am planuri de afaceri pentru dupa vara. M-am gandit si sa-mi platesc ensima ca sa iau somajul in iarna, dar.. inca nu am primit somajul pe anul asta!! Actele depuse din octombrie si suntem la jumatatea lui ianuarie si inca astept. Deci la naiba cu IKA si somajul lor si ma reorganizez.

Hau va pup ca m-am lungit si trage de mine cineva. Va astept la apel!


Mergi la inceput