M-am hotarat.............adoptie(77)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Carmen o sa vezi ca exista o diferenta mare intre copilul initial din poza si pe cel pe care o sa-l vezi. Si la noi a fost o mare diferenta intre poza si realitate.
Acuma depinde si de gradul de educatie al mamei, asa cum a spus si Analias....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckarmen spune:

dragele mele, va multumesc mult pentru incurajari. intr-adevar, asa simt, ca trebuie sa-l vad, nu pot lua o decizie doar dupa o poza si trei randuri scrise intr=o fisa.
analias, mi-a placut mult ce ai spus despre fetita ta si asta imi intareste si mai mult convingerea ca fac bine sa merg sa-l cunosc .
baietelul are 1an si 11luni, fisa a fost intocmita la 1an si 8luni, atunci mergea ajutat si silabisea cateva cuvinte... probabil ca se inscrie in limita de jos a dezvoltarii unui copil de varsta lui.
asta nu e o problema,vreau doar sa aflu mai multe despre parinti, tata in mod special.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iepumic spune:

ckarmen, sunt in aceeasi situatie ca si tine. Noi nu am reusit inca sa ajungem sa-l vedem pe baietel si stau ca pe ace, asteptarea asta este ingrozitoare. Acelasi lucru si la noi: baietelul are o privire foarte trista...sigur, asta poate sa nu insemne nimic, pana la urma este doar o poza. Daca vrei, da-mi PM sa mai povestim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

ckarmen, e corect ce spui: nu te poti lua dupa 3 randuri scrise intr-o fisa. Dupa cum ziceam inainte: in fisa medicala a fetitei mele zicea ca are tahicardie usoara si probleme de limbaj/ pronuntie, nu rosteste corect nu stiu ce litere, stalceste altele etc. La prima intalnire am descoperit ca fetita nu avea absolut nici o problema de pronuntie (absenta tahicardiei a reiesit mult mai tarziu, cand am facut fetitei toate analizele). Deci nu intotdeauna hartiile lor reflecta chiar realitatea. E drept, cazul meu a fost unul fericit, pentru ca se poate intampla invers si atunci e rau. Eu am pus intrebari despre parinti abia dupa ce am intalnit fetita si luasem deja decizia. Asta vara am aflat ca fratii ei, ramasi in ingrijirea mamei, sunt nescolarizati, neinscrisi la medic de familie si cel mai mic are retard. M-a marcat intr-un fel. Insa e clar ca fiecare copil e diferit si isi are fiecare steluta lui. Daca e sa fie copilul vostru, veti sti. Daca nu, mergi mai departe si mai tarziu ii vei povesti copilului drumul pe care l-ai parcurs pana l-ai gasit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mbadaran spune:

Buna,

Fetelor, meritati toata stima, pretuirea si aprecierea pentru ceea ce faceti! . Sunteti niste fete deosebite pentru ca faceti tot ceea ce va sta in putere pentru a va intalni micutii.

Va urmaresc de ceva timp, imi face placere sa va citesc povestile minunate, ma bucur de fiecare data cand o mamica isi intalneste copilasul.



Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

BunaN-am mai dat demult pe aici, dar v-am mai citit. Deh, sunt o mamica ocupatavreau sa ma dedic total pustiului meu care e un scump si cel mai dulce copil din lume, mandrie de mama. Mergeti cu inima deschisa si nu va luati dupa ce scrie in fisa. Pe noi cand ne-au sunat, nu ne-au oferit prea multe informatii, abia la Directie ne-au zis anumite lucruri care, pe moment, ne-au descurajat, dar totusi am mers sa vedem copilul si iata-ne parinti fericiti. Nici vorba de ceea ce era inscris in fisa copilului, iar ca mama poate avea retard usor, poate fi si o problema a saraciei si a lipsei de educatie.
Ckarmen si Iepumic, va astept cu vesti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamghicu spune:

buna seara!
am inceput si noi sa mergem pe calea adoptiei si suntem in faza in care strangem hartii pentru dosar atestare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Bun venit fetelor noi, asteptare usoara celor care inca nu si-au vazut puiutii si multa fericire celor care ii au deja acasa.
Eu nu am mai scris de mult pentru ca nu am vesti. Sunt foarte suparata pe doamnele de la DPC, nu stiu daca am mai scris insa pe 10 ianuarie listuta de asteptare arata 17 familii inaintea noastra si pe 21 ianuarie erau 16. In ritmul asa nici in septembrie nu avem copilul acasa. Eu nu inteleg de ce totul merge greu in oras la noi, eternele scuze: nu sunt copii. Frate, la Valea Plopului si Valea Screzii e plin de copii, ei de ce nu au dreptul sa fie adoptati???
Mi-e sila de sistem, mi-e groaza ca trebuie sa ma duc iar sa-mi fac actele pt reatestare (pe 18 martie imi expira atestatul). Am obosit, nici nu mai vreau sa sun acolo, o sa ma duc cu actele in brate si gata.
O zi frumoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

buna fetelor,
cum spune si amy, asa stau si eu, ASTEPT, cand dai telefon primesti raspunsul NU SUNT COPII, deci, nu stiu ce sa mai zic, nu am cuvinte, dar traiesc cu speranta ca doar in urma adoptiei am sa devin mama, chiar daca e mai tarziu

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LittleAngel spune:

Copii sant,destui parasiti,dar cine sa umble sa le faca situatia,sa caute rude si altele?Ca daca ar umbla ei pe teren ar rezolva cazurile la sute de copii.Dar stau la cafele,dau cateva telefoane si atat.Copii din Valea Plopului sant tinuti acolo cu un scop,sa primeasca biserica ajutoare,bani,si probabil iau si ei o parte din ciolan.E un acord tacit intre mai multe institutii sa tina copii acolo.400 de copii care au fost parasiti,nu pot fi adoptati ca ramane popa fara venituri.
Daca intrebi de caz,se supara toti,urla la tine.In tara noastra totul se face pe pile si pe relatii.Popa are relatii mari,acum in decembrie a strans peste 100 000 euro.
Copii aia vad numai mancare,si nu cine stie ce mancare,si atat.Haine primesc de la ajutoare,incaltamine la fel.
Ce face popa cu banii nus tiu,el zice ca construieste case,si tot el zice ca pt o casa sa o ridici iti trebuie f putini bani(l-am auzit intr-un video).
Eu sant super pornita pe ei si pe sistem,am tot vorbit si la presa dar le este frica sa faca reportaje de rau despre Valea Plopului,chipurile nu vrea nimeni sa depuna marturie.
Oricum sant f mari interese la mujloc.
Intre timp,copilasii aia,sant vai de ei,tristi,fara mama si tata,crescuti la gramada,bagati in seama numai de Craciun.

Mergi la inceput