experiente mistice - (4)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In Suedia medicina alopata nu se amesteca cu cea homeopata. Homeopatii nu sunt medici. Dar am deviat mult de la subiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Multe din metodele alternative (nu le zic tratamente pentru ca nu sunt) sunt excelente pentru dezvoltarea si fortificarea organismului. La fel cum sunt si renuntarea la fumat, la bautura, sportul, plimbarea in natura, dieta sanatoasa.

Cand dezechilibrul organismului trece de o limita metodele alternative nu mai au succes.
Cand spun limite am in vedere initierea unor procese ireversibile spontan. Teoria catastrofelor (teorie stiintifica!) nu lasa portita de scapare.

Este adevarat ca de la om la om limitele variaza. In plus granita dintre sanatos si bolnav nu este ca o linie subtire ci este destul de fuzzy, pentru ca sunt foarte multi factori in joc. Ca sa evitam mersul pe muchie reformulez:
Cand dezechilibrul organismului trece binisor de o limita metodele alternative nu mai au succes.


Am vrut sa-ti dau dreptate la ultima propozitie dar mi-am amintit ce am vazut in China la practica, in spitalul unde se practica medicina chineza. Si am vazut patologie grea (cancer, boli de inima, boli de plamani, CVA, diabet samd) unde aici ar fi fost tratata cu artilerie grea. Nu intru in amanunte pt ca stiu ca e mai confortabil sa contrazici din spatele computerului decat sa mergi sa cercetezi cu ochii tai.
Facand referire la fitoterapie, increderea lui mihaela_s este absolut confirmata. In China intr-un spital de medicina traditionala in infuzia din vene se pun extracte de plante. La absolut orice patologie. Pe langa asta se practica acupunctura.
Stiu ce am vazut acolo si mai stiu ca lumea occidentala nu este interesata. Si da, medicina chineza traditionala se practica la fel de profesional ca si medicina alopata. Si toti medicii sunt si medici alopati.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Pai, mai intai si mai inati sa nu uitam ca primele "medicamente" au fost plantele.

Apoi sa nu uitam de bolile autoimune.
Cauzele care declanseaza o afectiune autoimuna nu au fost stabilite cu certitudine. Organismul ataca propriile tesuturi, afectand functionarea organelor si sistemelor.

Majoritatea bolilor autoimune nu pot fi vindecate, doar pot fi luate masuri pentru ameliorarea simptomelor si imbunatatirea calitatea vietii. Ca forme recunoscute de tratamentsunt: medicina conventionala, terapie complementara, remedii naturiste.


Printre terapiile complementare sunt:
- Acupunctura
- Modificari dietetice
- Tai chi
- Psihoterapie si consiliere
- Terapie prin atingere, cum ar fi Reiki
- Muzicoterapie
- Iridiologie (stabileste prin observatii speciale la nivelul ochiului zonele de slabiciune din organism si reconsidera dieta alimentara si stilul de viata al unei persoane, promoveaza optiuni de sanatate mentala, emotionala si fizica).



Si acum revnind la subiect:
Sunt de acord cu ce a spus b.nica.
Premonitiile exista, sunt prezente in viata noastra.
Telepatia exista.
Explicatii stiintifice? Cu timpul...




Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui viviana
Premonitiile exista, sunt prezente in viata noastra.
Telepatia exista.
Explicatii stiintifice? Cu timpul...

Nu exista nicio dovada ca acestea exista.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:


Sunt de acord si eu cu premonitiile si telepatie, si am trait de citeva ori in viata sentimentul, fara a avea explicatia insa; sau au fost coincidente impuse defactori declansatori pe care-i aveam deja in minte;
imi amintesc doua intimplari recente: anul trecut cind tata era bolnav, stiam ca e, dar nu stiam cit de grav; aveam bilete de avion cumparate pentru aprilie dar din impuls am decis ca plec cu o luna mai devreme (desi recuperam 1/2 din pretul lor) si singura, fara copil; in seara plecarii i-am spus sotului ca in Romania voi fi la moartea tatei, dar nu voi fi la mormintare; dupa ce am fost linga el cind s-a stins, in ziua inmormintarii aveam biletul de retur, am plecat dimineata de acasa...exact cum spusesem ca va fi;
acum citeva saptamini plecam in SUA, pentru un weekend cu prietene; pe drum, dimineata, un sentiment de tristete, dorinta sa ma intorc, neliniste m=a insotit pina am ajuns acolo, iar odata ajunsa am avut sentimentul de eliberare (mie-mi plac de obicei calatoriile, am pus pe seama faptului ca sotul si copilul se certasera inainte sa plec);
ulterior am aflat ca la orele respective, intr-un spital din Viena se stingea un prieten foarte bun din Romania;
incerc sa nu alunec in panta superstitiilor, cred in primul rind in stiinta si logica, povestile cu vindecari din pacate ramin povesti, dar e clar ca exista o comunicare dincolo de cuvinte, doar ca nu avem capacitatea s-o controlam;
Anomar, rezonabil, ma indoiesc puternic de medicatia impusa copiilor doar pentru ca si-au sesizat aura:)))
in legatura cu tratamentele din China, daca-mi amintesc bine un baiat de aici de pe forum a fost acolo...fara rezultate.

Selon ce que je pense de moi, je suis limitée ou illimitée, libre ou esclave


http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amonar spune:

AnaStroe, ar fi bine sa fie asa cum spui tu. Eu am cunoscut persoane, intr-adevar sunt acum mature, care au fost duse la doctor de catre parinti. Pe acelasi motiv. Sunt convinsa ca mai exista parinti care nu vor sa aiba de a face cu asa ceva si considera ca, copiii lor nu sunt in ordine.

In legatura cu China, nu stiu pt ce a fost acel baiat in China. In China se merge si pt tratament alopat, transplant de celule stem sau alte organe, parca. Dar oricum rezultate nemultumitoare exista si in medicina alopata. Nu toti pacientii sunt vindecati, ar fi bine sa fie asa.

Viviana, am deviat de la subiect pentru ca am fost curioasa cum gandesc altii despre forta intrisenca a celulelor. Noi o consideram normala dar nu ne punem intrebarea de unde provine. S-ar putea sa existe o forta divina ( sa o numim forta prin care universul isi continua existenta).



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capcaunul spune:

Citat:
citat din mesajul lui Amonar
am fost curioasa cum gandesc altii despre forta intrisenca a celulelor. Noi o consideram normala dar nu ne punem intrebarea de unde provine.

La intrebarea asta s-a raspuns clar.
Citeste www.amazon.com/Molecular-Biology-Cell-Bruce-Alberts/dp/0815341059/ref=pd_sim_b_5/175-5347659-0316646" target="_blank">Biblia!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihaela_s

In Suedia medicina alopata nu se amesteca cu cea homeopata. Homeopatii nu sunt medici.


Interesant, ceea ce ai spus conduce la niste concluzii:
-in Suedia Homeopatia este ignorata;
-la noi in tara, unde se predau cursuri postuniversitare(ma refer la capitala ,la Brasov stiu ca este o disciplina de terapii complementare), H este luata in serios din moment ce numai medicii atestati au dreptul sa o practice,;
-in tari ca Olanda sau Germania terapiile homeopatice sunt compensate de sistemul lor de sanatate, ,pt. ca pretul este derizoriu si se pare ca pacientii sunt multumiti daca apeleaza la acest fel de terapie.
Concluziile sunt suficiente pt. Capcaun ca sa mai gugalesca un pic sa vada cu ce se mananca terapia cu.. nonmaterie dar cu ...memorie?
Categoric se gasesc o multime de argumente contrahomeopatie pt. ca se porneste de la PREMISE gresite.
Capcaunule, te rog sa ma crezi ca dupa ce am aruncat cativa ani buni de la achizitie o carte de Homeopatie pt. ca nu intelegeam nimic, dar o cumparasem de la Anticariat pt. ca incercam sa ma informez cu tot ce aparea la noi despre Medicina, am vazut un caz dramatic , un esec total si declarat de cei mai buni specialisti nevindecabil, vindecat total intr-o luna, spectaculos, exclusiv prin tratament homeopatic.
Desigur o sa spui ca nu stiu cat la suta sunt vindecari spontane, nu era cazul, era un caz de afectiune cronica care trena de ani buni agravat si care nu mai raspundea la niciun tratament clasic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Nici nu trebuie dovezi. Nu ai cum sa aduci dovezi pentru asa ceva. Si tu stii foarte bine asta.
Trebuie doar explicatii stiintifice legate de functionarea creierului uman.
Pur si simplu exista.
Asa cum exista intuitia, al saselea simt - abia acum se incearca niste explicatii legate de activarea lobului parietal si de faptul ca 2 indivizi la un moment dat se pot alinia psihologic (sistemele lor nervoase sa pulseze in armonie).

Eu sunt incredibil de intuitiva. Toate alegerile importante le-am facut pe baza ei. Am avut incredere in mine si implicit in intuitia mea. Nu am dat gres niciodata.
Dovezi nu pot sa aduc. Si nici nu am de ce. E de ajuns sa stiu ca asta functioneaza corect pentru mine.



Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

In Suedia homeopatia nu e recunoscuta ca fiind medicina. E homeopatie. Sunt cursuri particulare, scumpe. Nu e vestita deloc pentru ca nu e dovedita stiintific. Cine se increde in ea in aceste conditii are insa homeopati la care sa apeleze.

Suedezii se bazeaza mult pe dieta sanatoasa si pe miscare. Pe aer nepoluat, pe verdeata, paduri. Si pentru astea militeaza.

Aici nici macar antibioticele de generatie noua nu sunt folosite decat in cazuri speciale. Amigdalitele sunt tratate cu penicilina, da...banala penicilina si cu...inghetata! Copiii sunt tare fericiti ca atunci li se prescrie special inghetata.

Sunt insa chiropracticieni, maseuri, acupuncturisti si altii de genul acesta care chiar au succes. Dar astea se bazeaza pe niste tehnici dovedite, nu pe licori si dilutii.


Mergi la inceput