Cezariana vs nasterea normala

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miram spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bia_Mi

La multi ani mamici daca aveti sarbatoriti in familie!


Nu vreau sa razgandesc pe nimeni, si cred ca ar trebui sa facem ce simtim. Sincer cred ca ar trebui sa iti pui unele probleme cand un medic in care ai incredere iti spune ca ar fi mai bine sa programezi o cezariana daca vrei sa fi asistata de el/ea. Poate exista si alti medici care sa iti inspire incredere si sa fie disponibili si mai ales sa te faca sa ai mai multa incredere in corpul tau decat in medicina. Inteleg si frica ta de-a fi singura intr-un spital din Ro, unde macar dr e o figura familiara. Concluzia mea ar fi gaseste un dr care sa fie intradevar "familiar" si aici nu ma refer sa fie sluga ta, dar sa ai reala incredere ca totul o sa fie ok si nu sa fi dependenta de dr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bia_Mi spune:

Sincer nu stiu kta incredere poti avea in ziua de azi...dar incercam!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OanaKo spune:

Si eu am nascut in 2011, la 31 ani, un baietel de nota 10, natural, fara epidurala. Fara perfuzii, superusor. Travaliul a durat 1 ora. Fara apa rupta (mi-au rupt-o moasele la spital) si cu epiziotomie- ca se vedea capul copilului, dar era prea stramta gaura sa iasa din vagin. Mi-au facut anestezie locala si mi-au taiat putin muschiul fesier.

Ce mai, in rezumat: La 2:30 dimineata au inceput primele contractii (usoare la inceput) si la 4:35 tineam puiul in brate. Pe urma mi-au scos placenta (dar faza aia nu mai doare, cel mult ca niste piscaturi). Si la 5:30 deja ii dadeam tatica. La 6:00 a adormit, eu m-am dus la baie, normal, pe picioarele mele. Am luat 2-3 zile niste calmante orale pt ca sa nu ma doara taietura si asta a fost tot.

Recomand la toate mamele sa fie relaxate, sa astepte cu nerabdare si curiozitate momentul, sa respire corect, ca sa se oxigeneze muschii in momentul nasterii, si in rest mult noroc!

ps: mie medicii mi-au spus ca sunt riscuri mult mai mici la naturala, se pierde mai putin sange si sincer eu oricum sunt pronatura si mi-e frica de operatii, anestezii, etc. Am mers cu credinta ca pentru asta avem acest organ lasat de la Dumnezeu si nu ca sa-l taiem. Natura si-a urmat cursul, si o sa vedeti ca in acel moment e o minune ca se declanseaza totul pe baza de hormoni (dilatatie si toate cele). Nu recomand epidurala- prelungeste travaliul si exista riscuri asociate pe nervii coloanei. Acum sunt insa constienta ca am avut si noroc, ca am ajuns cu 9 cm din 10 cm dilatatie la spital, si asta dupa doar 1 ora de travaliu (din care prima jumatate ma gandeam ca e alarma falsa). Si la spital imediat dupa ce mi-au rupt apa, mi s-a facut dilatatia de 10 cm, si hop puiul :-) A fost totul asa rapid, ca a asistat si sotul- care i-a taiat cordonul. Ca nu a mai avut timp sa iasa din sala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora.naf spune:

In dezbaterea Cezariana vs. Naturala votez maxim pentru Natural.

Scurt metraj: O tanara romanca de 28 ani locuieste in Anglia de ceva timp, lucreaza si are rezidenta acolo deci implicit si asigurare de sanatate - standard. A nascut la un spital de stat unde nu se efectueaza cezariana decat in conditii cu totul deosebite. In cazul ei- bebe nu vroia sa se intoarca cu capusorul in jos ...pentru a porni la drum in conditii de siguranta.
Au ales medicii cezariana?? NU!
Au supus viitoarea mamica unui exercitiu de gimnastica - sarituri cu sezutul pe o minge gonflabila din cele pe care le folosim la aerobic sau pilates ...sub stricta supraveghere si indrumare a personalului medical. La scurt timp bebe s-a conformat a luat pozitia corespunzatoare...si pe'aici ti-e drumul! Felicitari amadurora pentru curaj si personalului medical pentru initiativa!

P.S. la noi cu siguranta nu ar fi avut rabdarea asta si ar fi optat pentru cezariana, situatia fiind cnsiderata la fel de grava ca si cea in care cordonul ombilical este pozitionat in jurul gatului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Teodora, acest lucru este posibil doar cand fatul este destul de mic cat sa se poata intoarce, nu inainte de nastere. Si trebuie sa fie anumite conditii si sa aiba noroc, doar nu crezi ca toate pacientele care sar pe-o minge nasc usor. In UK dupa cum am mai spus este o problema de bani, de-aia nu se face cezariana, pt ca inseamna spitalizare mai lunga si costa mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_alinta spune:

xio, eu cred ca toate femeile ar naste usor daca nu le-ar fi frica de nastere , nu trebuie sa sara niciuna pe nicio minge!

dar m-ai facut curioasa cu afirmatia ta ca in uk e problema de bani si de aia nu se face cezariana. oare in romania nu e problema de bani si de aceea se fac cezariene la cerere?
in romania spitalizarea costa mai putin decat in uk?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larasarit spune:

S-ar parea ca in proportie de 50% in spitalele de stat de la noi si 80% in cele private se naste prin cezariana, ireal de-a dreptul.
Votez de 1000 de ori pentru naturala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

O radiografie in Romania costa 7 lei, in Franta costa 100 si ceva de euro.
2 zile de spitalizare in Romania costa in jur de 700 de lei in Germania 900 de euro.

Sunt spitale in UK in care au un plafon pt cezariene, de-aia indicatia de cezariana se da in ultima instanta, cand uneori e prea tarziu.
E ca si cu analizele facute in unele tari, nu poti sa ii faci unui pacient ce analiza iti trece tie prin cap, trebuie sa te incadrezi in niste protocoale, si daca ai facut prea multe primesti telefon de la asigurari ca nu platesc toate analizele pt ca nu le considera importante.

In Romania este altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Hai sa-ti spun experienta mea. Am vrut neaparat sa nasc natural desi toata lumea, prieteni, rude m-au tot sfatuit ca e mai bine sa recurg la cezariana. Nu am vrut.
Am stat 16 ore in travaliu, peridurala nu mi-a prins, la sfarsit masuram din ochi sa vad daca am timp sa ajung la geam sa sar. A fost oribila toata experienta. Am ajuns la cezariana desi eram de o ora cu dilatatie maxima pentru ca bebe era prea mare.
Ca persoana care a trecut prin ambele variante iti zic cu mana pe inima ca as alege cezariana a doua oara.
In primul rand e mai civilizat, nu-si baga toata lumea mana in tine iar experienta nu e atat de dureroasa. Ok, refacerea e un pic mai grea dar fata de durerea nasterii...... toata durerea operatiei de cezariana adunata nu da cat durerea unei contractii la sfarsit de travaliu. Daca as fi avut un pistol in momentul ala nu as fi ezitat nici o secunda sa-mi trag un glont in cap.
Se spune ca bebelusii nascuti prin cezariana sunt mai inceti, mai lenesi, mai predispusi imbolnavirilor. Ce nu se spune insa e ca a inceput sa fie plin pe la cabinetele de logopedie de copii care la nastere au fost maricei si au fost nascuti natural.
Am ajuns cu baietelul meu vitreg la logoped, 4 kg la nastere nascut natural cu scor apgar 7 si astea au fost primele intrebari, cum s-a nascut si ce greutate a avut. Cand mi-am manifestat nedumerirea medicul mi-a zis ca majoritatea covarsitoare sunt nascuti natural.
Nu spun ca se intampla asta mereu, zic doar ca si nasterea naturala are mai multe pericole de care nu esti informata.
Cred insa ca nu e o decizie pe care sa o poti lua pe forum.
Daca bebe nu e foarte mare, e asezat ok, te dilati cum trebuie atunci nu ai de ce sa te gandesti la cezariana. Daca insa nu e asa, copilul e mare, travaliul intampina probleme te sfatuiesc sa reconsideri imediat modalitatea de a naste. Un medic competent te poate indruma cel mai bine. Fiecare a avut alta experienta, fiecare de aici vede lucrurile altfel, nu poti trage linie si sa numeri la final ce varianta a avut mai multe voturi.
Repet, ce-ti spun aici e doar prin prisma experientei mele personale.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Matzaila_81
In primul rand e mai civilizat, nu-si baga toata lumea mana in tine


O-ho! Si inca cum! Cat de " in tine" isi baga mana doctorii la cezariana! Ca doar nu crezi ca iese copilul ala pur si simplu, i-or fi crescand niste aripioare si iese din burta zburand. Normal ca isi baga mainile doctorii prin tine ca sa scoata copilul. Apoi colul uterin iti este dilatat manual ca sa iasa lohiile.

In alte tari expulzia e lasata sa dureze si 2 ore, deci nu e nimic iesit din comun sa stai o ora la dilatatie maxima. Poate ca doctorul tau nu a mai avut rabdare.

Ai zis-o cu logopedia!
Pana acum 2-3 ani majoritatea copiilor se nasteau normal, asa ca e normal ca majoritatea copiilor de 4 ani dintr-o multime sa fie nascuti normal, inclusiv din cei care merg la logopedie. Iar logopedie nu e egal retard.

Mergi la inceput