Cezariana vs nasterea normala

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nadaflorilor spune:

Citat:
citat din mesajul lui teodora.naf

In dezbaterea Cezariana vs. Naturala votez maxim pentru Natural.

Scurt metraj: O tanara romanca de 28 ani locuieste in Anglia de ceva timp, lucreaza si are rezidenta acolo deci implicit si asigurare de sanatate - standard. A nascut la un spital de stat unde nu se efectueaza cezariana decat in conditii cu totul deosebite. In cazul ei- bebe nu vroia sa se intoarca cu capusorul in jos ...pentru a porni la drum in conditii de siguranta.
Au ales medicii cezariana?? NU!
Au supus viitoarea mamica unui exercitiu de gimnastica - sarituri cu sezutul pe o minge gonflabila din cele pe care le folosim la aerobic sau pilates ...sub stricta supraveghere si indrumare a personalului medical. La scurt timp bebe s-a conformat a luat pozitia corespunzatoare...si pe'aici ti-e drumul! Felicitari amadurora pentru curaj si personalului medical pentru initiativa!

P.S. la noi cu siguranta nu ar fi avut rabdarea asta si ar fi optat pentru cezariana, situatia fiind cnsiderata la fel de grava ca si cea in care cordonul ombilical este pozitionat in jurul gatului.


au supus-o aerobicului poate si pentru ca a tinut mortis sa nasca natural, ei nu duc pe nimeni cu forta la sala de operatii daca mai exista o speranta si daca pacienta se tine batoasa ca ea poate..si daca bebe nu dadea semne de "oboseala"...


insa in momentul in care iti recomanda cezariana te si sfatuiesc sa renunti la "prejudecati"...nu toate femeile pot naste natural

Xio, pacientele cu cezariana parasesc spitalele britanice la fel de repede ca si cele care au nascut natural, te instruiesc cand sa scoti ciorapii chirurgicali, cum sa scapi de pansament la dus si cu asta basta ...revi doar in caz ca apare ceva urgent

in spital medicii sunt pasari rare, medicul vine sa discute cu pacienta doar in caz ca apar probleme, pacientele discuta cu moasele... dupa nastere, ce iti face o moasa in spital face si una in afara spitalului....



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristoiu spune:

Eu ma gindesc acum la prima mea nastere si cred ca daca ma punea cineva sa sar pe mingie de pillates ii scoteam ochii cu unghiie.

Eu am fost dintre cei care condamnau cezariana la cerere si voiam nastere naturala fara epidurala si mai ales in apa. Nu imi era frica deloc de nastere, copilul era in pozitia normala, totul era ok. Si eu am pragul de rezistenta la durere foarte sus, poti sa imi faci extractie de nerv pe viu, ma doare, dar nu lesin.

Ei bine, dupa stat 2 ore cu dilatstie 10cm si urlind de durere desi aveam epidurala - am ajuns la cezariana de urgenta. In cazul meu mi s-a spus - de doctorii din spital - ca pe vremuri cind nu se facea cezariana muream si eu si copilul la nastere in citeva zile. La a doua nastere nici nu am mai stat pe ginduri. Am ales cezariana programata si nu regret deloc.

Acum sunt de parere ca e o alegere personala cum nasti si nu trebuie judecata. Ambele nasteri au suficiente riscuri, si gata. Unii nasc foarte usor fara dureri, altii nu reusesc sa nasca dupa 20 si de ore de travaliu. Insa sunt de parere ca cezariana la alegere nu trebuie suportata din banii publici, daca nu e necesara, atunci ar fi ok sa fie facuta contra plata. Si atita vreme cit eu suport costurile nu vad care e problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Da Lavi, isi baga mana in tine dar nu esti constienta de asta si atunci nu te traumatizeaza. Cand vine insa un medic si-si baga mana pana la cot in tine ( am exagerat putin) pe acea parte,nu ramai taman indiferenta.

Mersul la logoped nu inseamna retard, inseamna insa niste probleme. Si poate e doar un inceput, poate e afectarea cea mai putin grava, poate alti copii au probleme mai mari din cauza asta dar daca ies ok din spital dupa nastere nimeni nu coreleaza.
Am o prietena ginecolog care mi-a zis clar sa nu nasc natural daca am copil mare citat "daca vreau sa se lege la sireturi singur cand creste" Ea a nascut prin cezariana amandoi copii. Nu, nu pentru ca ar fi avut probleme ci pentru ca erau maricei si a zis ca e cel mai bine asa pentru amandoi.
Am o fosta colega de liceu fata unui cunoscut ginecolog care desi nu a avut probleme a nascut prin cezariana, mi-a spus ca taica-su nici nu ia in calcul varianta nasterii normale si ca e mult mai bine asa. Si totusi eu m-am incapatanat sa incerc natural doar ca sa ajung acum, la fix un an distanta la concluzia lor.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Matzaila_81 spune:

Anglia sta mult mai rau ca noi la capitolul nasteri. Prietena mea cea mai buna s-a mutat acolo si cumnatul ei e medic intr-un spital si mi-a spus ca la noi e parfum in comparatie cu ce e acolo.

Mergi la inceput