La France (3)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Buna fetelor,
Va citesc oarecum din umbra caci asa mi se mai alina dorul.Traiesc la greci ,am pensie franceza ,casa de asig de boala a transmis aici unde stau toate documentele si deci am asigurare de boala in GR
Acum pt a calatorii am nevoie de cartea CEAM...am sunat in F dar mi au sters n de securitate sociala si deci' nu exist'.Am scris peste tot cu documente(...decizia de pensie, pasaportul cu ultimul domiciliu in F , cartea de inreg la ambasada de aici, noul CI facut de ambasada F in GR)
OUff ...astept raspuns caci am scris si in LILLE si in Perigueux
Acum 2 zile m a sunat o tanti de la CRAM si mi a zis ca din 2010 beneficiez de asigurare medicala si in F deci in drumurile mele prin B sa ma apropii de Lille si sa cer o carte Vital si apoi deci o sa am CEAM-ul ...mult asteptat.
Deci daca e asa si o sa am Vitale cum o sa fac??...pot veni asa in F la un cabinet de doctor(sub rdv)sau acum e ca in Ro si Gr suntem arondati la un anume toubib.
Si cum o sa fie caci eu deocamdata am domiciliu in afara tarii(adica in Gr)????
======================================================================
Multumesc mult de raspuns.
O saptamina buna va urez!...eu imi fac valizele pt RO ,Belgia,Franta(...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Iata ce am gasit dragut nu??
http://perenoelmagique.ca/homepage.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor

doruletz, am scris, dar bag de sama ai sarit peste mesaj
doruletz, la dr romanca fu ok, nu era prea incantata doamna cand m-a auzit vorbind romaneste, dar consultati a fost ok, am primit si o recomandare de cezariana, si m-a programat la un control prin iunie.Mi s-a parut intersata de pacient, deci ca medic oftalmolog, dar pana la urma asta e important, ca de asta am fost acolo.



cat despre mos, io sincer nu prea mai stiu ce sa ii cumparprostia mea cea mare a fost anu trecut ca ii cumparam cate 7-8 jucarii saptamanal din piata, avem peste 300 de carti, aproape toate enciclopediile, sa nu va spun de jocuri ca avem pana la 10 ani, si lego la fel.Acum imi pare rau, ca nu se mai bucura de nimic, primeste o jucarie , se joaca 30 de minute si nici nu se mai uita la eaMa gandeam sa vand din jucarii pe leboin, dar sincer nu ma pot nici eu desparti de ele, plus ca le-am luat la niste preturi de tot rasul, 1-3 euro si numai super marca, iar aici nu prea am de unde sa i le cumpar.
ii scot saptamanal altele, da tot se plictiseste de ele.
Sigur nu mai reped greseala cu Sophia

De mos Nicolae ma gandeam la o cartede la leap frog si niste dulciuri.
De Mos Craciun, vrea bucatarie, al meu sot nici nu vrea sa auda zice ca e pt fetite, inca mai vedem.
Eu vreau ca mosul sa ne aduca sanatate, ca Alex era suspet de mononucleoza, dara iesit testul negativ, doar ca are mucisi tuseste si abia respira, asa ca sta acasa, cred ca pana joi sa isi revina.Desi el saracu abia asteapta sa mearga la scoala, dar e asa obosit dupa o luna de boala, antibiotice, plus ca nu vreau sa imbolnaveasca si alti copii.

Sa nu uit sa va spun, am fost sambata la ikea si i-am luat Sophiei patut roz, si azi am luat un tour de lit si turbulette mov, abia astept sa ii facem camera.
Miercuri semnam la notar compromisul, si apoi avem celebrele 7 zile sa luam marea hotarare, al meu tot nu e pe deplin convins de casa, dar nua vem alata oportunitate, plus ca pozitia si gradina fac toti banii.Inca cautam oferte.
Gata, fug sa dorm si eu putin ca suntem obositi amandoi.
Va pup si va astept la o poveste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

carmaw, nu prea stiu ce sa iti zic cum e sistemul, dupa mine stupid de-a dreptul, noi asteptam carte vital de 2 ani si tot degeaba, acum de exemplu asteptam de 6 luni titrul de sejour sa il faca, si intarzie deoarece trebuie sa transfere fisierul cu datele noatre dintr-o regiune in alta!
Mi se pare lipsit de bun simt sa nu mai zic de profesionalism din partmoltora din cei ce lucreaza in astfel de locuri.Multi chiar nu isi merita salariile, dar nu vreau sa zic mai mult, ca nu vreau sa supar pe nimeniDar sistemul este foaaaaaaaaaaaa greoi, asta datorita dezinteresului celor care lucreaza in el, adica sa treaca vremea sa vina banii, cam asta vad eu in multelocuri.Din pacate suntpaltiti din impozitele noastre, care nu suntdeloc mici.

Multa bafta sa ai si sa obtii repede actele de care ai nevoie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

carmaw, in mod normal ai un medic referent dar poti sa te duci la oricare generalist. Cauti in pages jaunes in localitatea respectiva, suni, iei un rdv si daca nu ai carte vitale o sa-ti dea "fiche de soin" cu care te duci la CPAM si iti iei banii inapoi pe consultatie. Daca ai nevoie de un specialist e nevoie sa te trimita generalistul acolo (doar la oftalmo sau ginecolog sau la dentist te duci de capul tau)
Nu stiu cum e cu stersul nr de sécu, ,nu am mai auzit dar aici spune ca ai "couverture" cand vii in franta:
http://www.ameli.fr/assures/droits-et-demarches/a-l-etranger/vous-partez-vivre-votre-retraite-a-l-etranger/retraite-dans-un-etat-de-l-union-europeenne_indre-et-loire.php
En cas de séjour en France
Vous retrouvez l'intégralité de vos droits à l'assurance maladie. Pour cela, vous devez vous adresser soit à la caisse d'Assurance Maladie à laquelle vous étiez affilié en dernier lieu en France, soit auprès de celle du département où se situe votre caisse de retraite. À défaut, vous pouvez vous adresser à la caisse d'Assurance Maladie de votre lieu de séjour. Vous bénéficiez de la prise en charge de vos soins médicaux selon la législation et les formalités en vigueur.
Si vous faites l'avance des frais médicaux, demandez le remboursement à la caisse d'Assurance Maladie désignée selon les modalités ci-dessus.

Olim, merci si scuze, am sarit fraza asta:) Te batui la cap pt ca am crezut ca e o cunostinta despre care am auzit de curand ca ar fi medic oftalmo la nantes dar acum m-am uitat pe pages jaunes si am constatat ca sunt mai multe romance medici de ochi pe acolo deci s-ar putea sa nici nu fi fost aceeasi la care ma gandeam io . (O cheama diana?:)
Si ia-i bucataria copilului daca asta vrea, stii si tu ca cei mai mari si mai celebri "chef"-i sunt barbati, nu-i irosi talentul:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

doruletz; la cabinetu asta erau 3 doctorite romance; iar in centru comercial la ikea era alta, pe doamna la care am mers noi o cheama onisim, dar mai era o mihaela,nu stiu daca si diana, imi suna a fii cea din centru comercial, dar nu sunt sigura
cat despre bucatarie, pana la urma l-am convins pe al meu sot, acum nu stiu ce sa luam, ca au niste preturibat spre 100 de euro cu totul

cred ca renuntam la casa, ca proprietaru vrea un topograf care sa masoare o parte din teren si sa puna o clausula sa nu fie deloc construibila partea respectiva, ori ma gandesc ca daca Alex intr-o zi vrea o casa langa noi, nu putem construiPlus ca ma gandesc ca daca dispare pretul 0 v-or scadea si pretul la casele vechi, iar criza ce se prevede, va ajusta inca mult piata imobiliara.
Am o stare asa aiurea, ca nu stim ce sa facem, suntem asa derutatidar ma gandesc la clausula respectiva, plus ca alta casa nu imi gasesc in asa perioada scurta de timp si sunt si foarte scumpe.

gasca si va doresc ca Mosul Nicolae sa va lase multe cadouri in ghetute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Olim multumesc mult de raspuns ...acum vad ca numai de istoriile mele nu ti ardea.Scuze!
Da de ce nu i spui proprietarului ca vrei sa mai construiesti o casa pe terenul ala....poate ajungeti la un compromis...am inteles ca el are problema doar cu vederea adica cu perspectiva.Vorbiti cu prop de toate lucrurile.... el vrea sa vinda nu?
Zic asta pt ca s ar putea sa pierdeti un tren nu? caci tu singura zici ca are multe avantaje(pozitia etc...)
Zic si eu!
Armonie si ginduri bune!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Doruletz...multumesc mult de raspuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

carmaw,imi pare rau ca nu am putu sa iti raspund la intrebarile legate de sistemul de asigurari, de aceea ziceam ca fetele poate au mai multa experienta decat mine.Noi suntem la MSA, regimul agricol, si ma gandesc ca poate tu esti la CAF si fetele care cunosc sistemul pot sa iti raspunda exact.Eu nici dupa 2 ani nu inteleg cum functioneaza acest sistem intortocheat al lor.Scuze din partea mea, daca raspunsul nu a fost cel asteptat de tine!


Cat despre casa, am renuntata de tot.Proprietarul e un avocat care a crezut ca face afaceri cu casa, a luat-o la o licitatie in 2008, doar sa nu o cumpere altcineva si sa isi construiasca casa pe ea.A renovat-o si a crezut ca o va vinde dublu, preturile nu sunt pe masura asteptarilor lui si acum are mai mult de 1 an de cand vrea sa o vanda, dar pune aceasi conditie.Fara constructie pe jumatate gradina!Asta este, alt tren vine, poate nu a fost trenul nostru.

o zi excelenta tuturor
ce ati primit de Mos Nicolae

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui olim

carmaw,imi pare rau ca nu am putu sa iti raspund la intrebarile legate de sistemul de asigurari, de aceea ziceam ca fetele poate au mai multa experienta decat mine.Noi suntem la MSA, regimul agricol, si ma gandesc ca poate tu esti la CAF si fetele care cunosc sistemul pot sa iti raspunda exact.Eu nici dupa 2 ani nu inteleg cum functioneaza acest sistem intortocheat al lor.Scuze din partea mea, daca raspunsul nu a fost cel asteptat de tine!



Nu face nimic...si eu am o pensie Cram si MSA(cei drept ei sunt....mai inceti)
Sigur trenul bun va oprii in gara voastra....poate l aduce mosu'...cine stie???
Sanatate,veselie si petrecere frumoasa tuturor!

Mergi la inceput