La France (3)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

chato, tot nu inteleg cum sta treaba cu cautiunea
cand ai vreme, scrie 2 randuri, ca io nu prea inteleg cum functioneaza
multam mult

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

olim, in loc de ipoteca iei cautiune de la unul dintre organismele listate in linkul anterior. Trebuie sa contactezi organismul (spui si bancii) si in 48 de ore ai acordul, daca dosarul e complet (si neriscant, de obicei :) ).

ai doua avantaje daca iei cautiune:
- in caz de probleme financiare nu te obliga sa vinzi, ci ei iti platesc imprumutul si apoi tu ii rambursezi
- e mai ieftina cautiunea decit ipoteca







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

chato, multam mult de info si de ajutor
am sa intreb maine la banca sa vad ce zic si ei.

gasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Eu stiam ca de obicei banca reuneste tot dosarul pentru organismul de caution , apoi trimite totul informatic si apoi ai acordul sau nu.Cel putin noi asa facem in banca unde lucram inainte.(cu credit logement).Un alt avantaj fata de ipoteca este ca la sfarsitul imprumutului iti recuperezi banii pe care i-ai dat pt acest organism.Acum trebuie sa ai si un dosar bun ca sa-l accepte.
In rest taxele notariale in "ancien" sunt de 7-8% si est obligat sa le platesti, nu prea ai incotro.
Voila cateva info.
Dar ce preturi sunt la voi acolo la case..pai aici cu banii aia iti iei vreo 40 maximm 50m 2 intr-o zona mai bunicica, nici macar buna.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

cait, multumesc de info
mie mi se pare oricum scumpe, ma mgandesc ca in Bretagne, plein campagne cumperi case cu 60.000 de euro, gradina minim cateva mii de m2.Dar asta este, ne conformam, media este undeva la 1400 de euro pe m2, oricum casa e ok, dar necesita inca multi bani pentru renovare totala,e locuibila, dar pana la un conform optim mai este de lucrat!

multumesc tuturor pentru info!
deci la noi la pretul de 145.000 platim 10250 acte notar, din care 7551 Hypotheque si restul frais notaire.Totusi 2800 de euro mi se pare cam mult pentru notar, nu? Emoluments, oare ce inseamna, e 1600 de euro, un forfait de 400 si formalitati de 300 de euro.
Multam se sprijin fetelor.
Pai dosarul este complet, adica ma gandesc ca dca banca accepta sa ne dea banii, si cautinunea ar trebui, mai ales ca avem o treime din ei.Sau acolo nu conteaza acest lucru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

olim, nu cred ca platesti in suma pentru notar ipoteca, ci in plus!!!

aia 7000 cred ca sint taxa pt stat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
am fost la Credite Agricole si sunt tare dezamagita, pretu este la aproape 5 la suta, mi se pare enorm de mult, plus ca ei insista sa paltim casa in 25 de ani, ori mie mi se pare absurd sa iau 100.000 pe 25 de ani si au niste asigurari de viataaproape de 70 de euro pe luna pentru amandoi.
Sa vad ce zice si Mutuelle, ca CIC nu mai acepta dosare noi decat la clientii lor, si alta banca nu cred ca am mai vazut aici la noi.Mi se pare totuis mult, cand acum o luna imi oferau credit la 4.26 si acum la aproape 5.
Si cica cautiunea nu o accepta, fiind pret zero trebuie musai ipoteca.

mai vedem , oricum diseara avem RDV cu proprietarii sa vedem ce iese.
Azi la banca am priceput de ce trebuie sa astepti 3 luni sa intri in casa, mi se pare stupid ca ai cele 11 zile de la banca, ca doar daca ceri un crdit la banca il si vrei, nu mai stai 11 zile si trimiti prin posta raspunsul, ca daca nu este nulPlus ca banii raman blocati in banca, dar tu platesti asigurarea de viata
Dar ma rog, important e sa ne inteleg cu proprietarul casei si casa sa fie ok, apoi mai vedem noi

pe toate

va astept la o poveste fetelor, pe unde ati disparut toate?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

olim, cum adica sa insiste banca sa faci tu imprumut pe citi ani vrea ea? pai e dupa vrerea ei sau dupa puterea ta de rambursare?

pune mina pe telefon si suna la meilleurtaux.com, o sa-ti dea un courtier care-ti va propune ceva interesant, sint sigura!

ps
nu cred ca e adevarat ca la "zero%" e musai ipoteca. Eu nu am trecut prin asta pt ca am facut "credit à la conso" pentru a cumpara casa, am iesit mai ieftin asa, dar e adevarat ca am imprumutat doar 37000.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Nu este adevarat ca daca ai un PTZ (taux zero)nu ai dreptul la caution.Uite deja ce acopera Credit logement (cu care multe banci lucreaza):
LES TYPES DE PRÊTS QUE CRÉDIT LOGEMENT PEUT GARANTIR

•Prêt à taux fixe


•Prêt à taux variable


•Prêt relais, avec paiement des intérêts mensuels ou à la fin du prêt


•Prêt Épargne Logement (PEL) et Compte Epargne Logement (CEL)


•Prêt conventionné (PC)


•Prêt à Taux Zéro (PTZ) avec ou sans franchise.
Si le PTZ est associé à un PAS de plus de 15 000 €, il est obligatoirement assorti d'une garantie hypothécaire


•Prêt Éco PTZ.


•Prêt à l'Accession Sociale (PAS) : le montant du prêt garanti est limité à 15 000 euros, car au-delà, il est obligatoirement hypothécaire.


•Prêts avec Période d'Anticipation : la période est limitée à 36 mois


•Prêt in Fine et Prêt de Capitalisation : la garantie partielle du prêt est possible

Iar faptul ca CIC nua ccepta clienti noi, scuze dar asta e doar o chestie sa va expedieze.Toate bancile cauta clienti noi si SOLVABILI mai ales.
Asigurarea de viata de 70 e este in limita normala si in pretul pietii(trebuie sa tii cont de faptul ca la voi riscul este destul de mare deoarece doar sotul tau lucreaza, veti avea 2 copii, iar daca se intampla ceva cu locul lui de munca,cum veti acoperi rata?).Ca sa nu mai spun ca sunteti straini si chiar daca nu o spun direct, au anumite reticente.Cele 11 zile sunt legale, ca nu poti stii niciodata ce se intampla in viata.
In rest asa cum a zis si Chato cel mai bine vezi meilleurtaux sau un courtier en pret si ei negociaza si monteaza super bine dosarele.
Daca banca ti-a propus 25 de ani inseamna ca nu prea va incadrati la mensualitate si poate nici la rest a vivre (se iau in calcul amandoua) doar cu salariul sotului.

www.biomonde.ecosapiens.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor va multumesc de ajutor.
cait, pai tocmai asta ma enerveaza la cr4edit agricole, cale-am zis ca vreau sa platsc cam cat chiria, nu cu mult mai mult si ei mi-au oferit 4.3 si sa platesc 530 de ani, iar chiria este de 550. asta inseamana 20. 6 la suta din salarul sotului, deci nu este mare lucruru zic eu.
La mutuele am pret zero aproape 30.000 cu 8000 mai mult decat la mutuelle, plus ca dobanda e mai mica, si asigurarile la fel.
Luam pret zero, PCP DE 15000 DE euro si restul pret normal.
Fug la RDV si va povestesc cum a fost

Mergi la inceput