La France (3)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Citat:
citat din mesajul lui chatonel
Fetelor care sint contra celor care fac cite 7 copii pt ca au beneficiu mare de alocatii le propun sa faca si ele la fel, sa vedem daca reusesc ele sa creasca convenabil copiii numai din alocatii.


Pai eu nu am vrut sa sune neaparat peiorativ, plus ca nu am zis ca daca fac atatea, traiesc in lux din alocatii. In plus fiecare face cati copii vrea, pe mine nu ma intereseaza, nici cati are, nici cu ce ii hraneste, atat timp cat nu ii tine la mine acasa
7 nu o sa fac eu, ca deja e cam batrana gaina , dar cine stie... nu stim de unde sare echipa de fotbal.
Oricum, Olim, mi-a zis azi ceva si imi permit sa o citez, ca se aplica si la ea si la cele care fac cate 7+: "Fac copii, care o sa va plateasca voua pensia cand o sa fiti batrani"
Oricum ai fost tare, sotul meu a zis ca ai gasit solutia la criza
Ah si chiar daca pare, Olim, mai haotica asa, e de la hormoni, ca ea e fata de treaba...dar cu burta... nu te pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Noi nici nu ne-am apucat inca de facut activ dosarul si eu deja ma plang ca e mult de umblat si tot il rog pe al meu sa amanam pana in aprilie, cand mi se termina CDD-ul, ca acum sunt obosita

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

Cand am avut noi nevoie de traduceri(acum ceva ani), nu aveau traducator la ambasada. Sper, sa fii adus adus intre timp, altfel esti nevoita sa cauti traducatori. Gasesti lista pe net sau ceri la ambasada.
Noi i-am supus povestea cu certificatele persoanei cu care am avut interviul si a lipit de dosar un post-it cu doleantele noastre. Cand am primit dosarul cu decretul de naturalizare, am gasit, printre alte actele, si un plic, care continea certificatele si post-it-ul initial.

ana

alexandre (17.02.2006) si anastasia (14.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

buna kiss ti am trimis pm



eu traduc doar la traducatorul autorizat din nice am auzit ca la consulat sunt niste preturi la traduceri duble

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Fara sa fiu "Gigi contra" dar asta cu copii care o sa ne plateasca pensia sorry dar nu prea mai e asa de actualitate in conditiile economice din zilele noastre.
La consulat traducerile sunt cam 50 e foaia.Pentru cetatenie am vazut ca marit perioada in cazul persoanelor caastorite cu francezi de la 2 la 4 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinuk@ spune:

Eu platesc 20 foaia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
gaby, multam de remarca, is haotica in aceasta perioada, recunosc, si cu hormonii in pioneze, dar nebuna nu sunt!
si nici nu sunt roman atotstiutor, si nici nu imi place cuvantul prost, mai degraba incompetenti,mai ales ca am deja 12 ani de cand traiesc in Europa de vest, si am pornit de jos si in cariera si financira, si multumesc lui DD ca am realizat ceva in viata si am facut cateceva prin locurile in care am trecut!
Desi am terminat filologie franceza, scrisul nu a fost niciodata punctul meu forte, prefer sa vorbesc, stiu ca mult uneori, dar reusesc sa ma fac inteleasa mai bine.
chato, multumesc de aprecieri, adevarul ca au fost 2 ani grei pentru noi, am venit fff increzatori, am spus de la icneput ca daca in Spania am plecat in 2000 de la zero si am realizat cat avem, aici va fi mai usor, fiind deja cetateni europeni,Marius cu o meserie ff cautata.Din exterior Franta pare raiul pe pamant, totul parea ff usor, sincer,niciodata nu m=am gandit ca administratia e asa greoaie.E adevarat ca am tendinta sa compar cu Spania tot, dar e normal dupa 9 ani de stat acolo, am zis ca sigur aici e totul mult mai avansat, fiind totusi de atatia ani in UE si cei drept ca putinii francezi pe care i-am cunoscut inainte sa ne instalam aici, sunt cu mult peste media lor, am gandit ca asa sunt toti!In conditiile in care acesti oameni sunt agricultori!
Cat despre descurcatul in Franta, sunt bataioasa rau tare, ca doar sunt din Maramures!
In Spania in 2002 aveam apartamentul meu, luat cu credit bancar, si asta ca am avut ambitie si am luptat.Si se pare ca se repeta situatia, aici dupa 2 ani am reusit sa luam casuta noastra si asta cu un salar si un contract in CDD.Deci clar o reusita, si multumesc lui DD.Cei drept ca sunt pretentioasala proprietati, si asta ca nu am stat in casute mici, cei drept ca nici in domenii de sute de hectare, dar este si defect profesional, ca de am vazut multe case la viata mea de agent imobiliar!
Oricum am fost luata peste picior ca sunt romanul cu vise la gradinile Toulerie ca viitoar proprietate, si ca imi dau nr de cont pe net, dar am zis pas, mi-am cerut iertare daca am gresit sau suparat pe cineva, dar uite ca se poate.Ba chiar notarul sa mirat si mi-a zis ca in 25 de ani de cariera a semnat fff multe acte, dar niciodata un precontract si un contract de vanzare cumparare in 30 de zile, asa ca nu am macait degeaba!.Deja am oferte de la 2 agentii imobiliare sa ma duc oricand sa lucrezi la ei, cu CDI pe masa si un salar corespunzator!
Poate ca ecranul si mesajele mele lasa sa se creada altceva, dar sincer am o singura maaare problema in viata!Nu suport oamenii care vor sa fie ceea ce nu sunt!Si nici nu inteleg invidioasii, rautaciosii si mai mult oamenii care nu isi recunosc greselile, si sar doar sa arunce cu noroi in altii.La noi la maramu este o vorba, daca nu poti ajuta un om, da-i buna ziua si lasa-l in pace, da nu arunca cu noroi in el ca te stropesti tu mai tare!

Si da imi este fff greu, pentru ca vorbesc doar cu voi despre Franta, si doar la voi mai apelez la sfaturi, idei,romani nu sunt deloc aici, si cum ne-am tot mutat e greu sa pastrezi relatiile la fel la distante de sute de km!

gata, destul am scris fug la ca azi am fost la curs de engleza la Greta, nu mai zic nimic de ala.
maine mergem la biserica la Nantes, cu niste romani pe care i-am cunoscut in Lidl in Cholet!Ma bucur sa stiu ca este biserica asa aproape de noi, si sigur vom mai cunoaste roamni prin zona!


Sa nu uit, va multumesc pentru sfatul cu Credit Longemente, ne-au acceptat cererea si nu mai avem ipoteca pe casa, plus ca o are parte din cheltuielile aferente ne sunt rambursate dupa ce platim creditul, asa la notar nu platim nimic.Ipoteca ne costa vreo 1500 de euro, bani pe care ii pierdeam!Ma gandeam ca nu o sa accepte, avand contract in CDD, dar au fost ok.
Multumesc tuturor de sfaturi!

si promit ca am sa fiu ZEN asa cum a mi-a zis azi Gaby
distracti faina duminica la botez, ca nu stiu cand ajungem maine acasa, am sa profit de situatie ca suntem la Nantes sa mai dau un ochi la reduceri.

va doresc un wek excelent tuturor, la noi este un vant

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

La multi ani si 2012 cat mai fericit la frantzuzoaice; mai ales ca e an de alegeri si avem nevoie de urari de bine
Apropos, stie careva daca esti radiat automat de pe listele electorale in caz de mutare si daca nu te-ai inscris la noua primarie? sau poti sa votezi la vechea locatie?

noi staturam de craciun pe acasa si de anu nou fuseram in corsica unde nu se folosesc artificii in schimb se trage cu pusca la miezul noptii:)) Ne-a apucat si uraganul pe acolo dar ieri reusiram sa ne intoarcem acasa cu chef de munca (si de scoala).

olim, eficienta unui sistem de sanatate se masoara dupa alte criterii nu dupa posibilitatea ca pacientul sa decida el ce act medical vrea, ce analize ii sunt necesare (asta numai medicul decide) sau dupa nr tampoanelor gratuite oferite in spitale. Criteriile sunt in primul rand rezultatele obtinute, tratamentele utilizate, timpul de asteptare, calitatea ingrijirilor medicale etc. Asta explica de ce sistemul francez e considerat mai bun decat cel spaniol (dar nu mai bun decat cel olandez de ex, unde e si mai "afganistan" pentru pacientii care vor sa decida ei ce analize le trebuie, la ce spital si in ce fel sa fie nasca:)
Nu stiu cum e in spania dar faptul ca acum statul spaniol e in mare criza de bani (mult mai mare decat in fr) se datoreaza probabil si cheltuielilor aiuristice din sanatate (daca e asa cum spui si iti ofereau o intreaga garderoba la internarea in spital + trusou pentru nou nascut; ce legatura au astea cu serviciul medical? asta e cel mai clar exemplu de cheltuiala absolut inutila pt sanatate pe banii contribuabililor, nu e de mirare ca aproape au dat faliment).

Credite se dadeau si aici cu mai multa usurinta acum cativa ani, azi e criza si bancile sunt mai atente. (dealtfel, daca tot compari cu spania, uite-te cum merg lucrurile azi acolo si nu compoara cu acum 10 ani, sectorul imobiliar spaniol e in cadere libera de la inceputul crizei, preturile la case au scazut si cu 50% in timp ce aici au tot continuat sa creasca.

Fetele ti-au spus bine, nu te mai agita ca nu face bine la bebe, o sa vezi ca veti fi bine ingrijiti din punct de vedere medical si uman si asta e cel mai important, nu nr de tampoane gratis si culoarea camasii de noapte, (pe astea poti sa le ai si in afganistan dar nu iti garanteaza calitatea actului medical:)



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Doruletz, se poate sa fii radiat in mod automat, daca te cunosc bine la primarie si stiu exact unde te-ai mutat. In realitate, se intimpla lucrul asta foarte, foarte, foarte rar. Asa ca eu zic ca poti vota linistita unde votai si inainte.Da-le un telefon ca sa fii sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

merci marox, aia de la service scolaire stiu ca ne-am mutat (ca doar facuram derogatia), dar nu am idee cat de mult comunica serviciile astea intre ele.
Pai si daca sun sa ii intreb nu ma radiaza instantaneu daca le spun de ce ma intereseaza?:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

n-au ei treaba unii cu altii, asa ca poti merge linistita sa votezi.

Mergi la inceput