La France (3)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

cait, sunt si hormaonii de vina, nu zic nu, dar sunt si multe adevaruri!
Am ramas in Franta datorit muncii sotului, nu datorita altui fapt si nici datorita sistemelor !
Uite in Spania cand am nascut eu, gravidele aveau totul gratis, eco, analize, chiar daca nu plateau nimic la stat, ba mai mult cand am nascut eu a venit si a nascut o romanca de 20 de ani, care ajunse dimineata in Spania si a rupt apa, a venit, a stat 2 zile in spital, meniul era pe alese, o primit tot din spital, si nu a platit absolut nimic. Copii pana la un an au medicamente gratis, indiferent de pret sau daca ai sau nu asigurari platite.
Nasterea este peste tot gratis, chiar daca esti asigurat sau nu.
Si asigurarile aici nu sunt mici , in conditiile in care al meu plateste vreo 2000 de euro impozite pe luna, deci daca beneficiem 3 nu vad problema, ca doar nu sunt gravida tot anul, 1.6 luini nu am fost la medic niciodata!Deci am platit degeaba mutuelul!Al meu in 2 ani si 4 luni nu a trecut niciodata la medic, sper sa nu ajunga!
Stiu ca nu exista sistem perfect de sanatate, dar ma deranjeaza ca se considera unul dintre cele mai bune din lume, si sincer chiar nu inteleg de ce!In Spania am facut o gramada de investigatii, mai ales ca am avut probleme cu stomacul si nu am platit nimic, am facut tomograf, radiografii, ecografii, multe dintre ele erau la clinici private cu trimitere de la medicul de familie, si plateam al stat vreo 100 de euro pe luna asigurare , eu cam 30 si firma 70 de euro.Ori aici un mutuell bun te costa mult mai mult de atat, pe langa sutele de euro ce le plateste firma pentru tine, ca sa iti duci scute si tampoane de acasa!Ma intreb totusi pe ce criterii este considerat ca sistem foarte bun, ca sincer chiar nu inteleg

cristinuka, contractiile nu au fost dureroase nici inainte si nici dupa epidurala, ci momentu cand mi-u rupt sacul , mi-au bagatun ac de vreo 30 de cm si au rasucit de cateva ori, alea au fost cele mai groaznice momente si dureri.Contractiile au fost ok, aparatul nici macar nu le inregistra asa intense erau, dar sunt obisnuita cu durerile la ciclu.Eu nici nu am vrut epidurala deloc, doar in momentul cand au decis sa imi rupa ei punga manual, atunci am acceptat, dar deja aveam contractii regulate !

gata, m-am mai linistit putin, am reusit sa schimb spitalul, ma accepta mai aproape de noi, plus ca voi avea camera privata, ma costa 38 de euro pe noapte, dar mutuelle imi acopera.Tot spital de stat este, doar ca e maternitate de grad 2, am luat si RDV in 1 februarie la moasa si obstretician.Le-am spus ca nu sunt multumita de CHU si au acceptat.Chiar daca dosarul este complicat, la ei am fost la urgenta de 2 ori si am facut si fier intravenos, cunosc cazul,si au spus ca pot sa ma duc linistita.


va si sper sa nu va fii suparat prea tare, dar chiar nu pot sa inteleg multe lucruri.
Stiu ca de exemplu cine vine din Romania , din sistemul de sanatate acolo, Franta este un paradis, din pacate eu nu pot sa fac aceasta comparatie, deoarece nu cunosc sistemul din tara, plus ca am stat 9 ani in Spania si este normal sa compar cu ce am trait acolo.Plus ca in Romania am stat mult la Cluj si la Targu Mures, ori un serviciile sanitare din Cluj si Smurd Targu Mures, nu se pot compara din pacate cu unul dintr-un orasel mic, deci incaodata chiar nu am nici o idee cum e in spitale mici.Tatal meu sta intr=un orasel in Maramures si noi nici macar sistem de ambulanta nu avem, ca l=au desfintatBine ca urgenta nua vem nici acolo si nici aici din pacate, chiar daca suntem 8000 de locuitori. si copii o gramada, avem un padiatru la toti!


multumesc de sfaturi tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

hai ca va mai stresez cu casa acuma, ca de nascut tot oi naste undeva, in burta nu ramane Sophia, asa mi-a zis o moasa cand l-am nascut pe Alex si ma stresam cum va fi!

nu stiu ce sistem de chaufage sa alegem, adica sa fie rentabil pana la urma , dar sa avem si caldura in casa
ne uitam dupa pompe a challeur dar devizul este undeva la 22.ooo, si sincer mi se pare tare mult, adica ma gandesc cat curent platesc de acesti bani, in conditiile in care casa e izolata exterior si geamurile sunt dublu vitrage!Ce sistem de incalzirte aveti voi si cat platiti pe luna.Noi platim acum pentru 70 de m2, la o casa neizolata, dar dublu vitrage 150 de euro pe luna acum iarna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

M-am gandit ca aici (si nu la turism) ar fi locul potrivit sa pun niste intrebari.

De pe un forum de turism am inteles ca pe aeroportul Beauvais exista echivalentul "pietarilor" din Romania, adica taximetristi neautorizati. Exista sau nu? (Adica exista in Franta asa ceva?)

Ar fi periculos sa apelez la o asemenea persoana? Si in ce sens? Adica risc doar ca la destinatie sa-mi ceara mai mult decat am stabilit sau risc mai mult?

(Stiu ca nu e o solutie fericita dar am tot felul de motive; am incercat sa rezolv lucrurile si "oficial" dar au intervenit diferite probleme; de fapt, unele din firmele de pe net mi s-au parut incorecte, de exemplu cereau plata anticipat si nu se angajau sa astepte mai mult de o ora la aeroport.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Formalhauti,da intr-adevar exista pietari ca in Ro la Beauvais. Si da, poti sa risti, dar poti foarte bine sa se intample sa fie bine. Eu in 2008 am rezervat pe net un nene care sa ma astepte la Orly si sa ma duca la CDG. Cand am plecat de la toulouse, am aflat ca are intarziere avionul, si cum aveam nr. de tel al soferului am sunat si l-am anuntzat. Eu eram singura si cu copii si cu bagaje, un munte. Plecam in Djibouti atunci, iti imaginezi. Ce vreau sa spun, e ca omul ala, cred ca era ceva pakistanez, indian, nu stiu ce, si-a meritat fiecare leut, cred ca am dat 60€. M-a asteptat la bagaje cu carut si a pus fiecare bagaj pe carutz, apoi in masina, eu doar am vazut de copii. Bref, eu am fost multzumita. cauta pana gasesti o firma care nu-ti cere plata in avans. Eu am platit cash si fara chitantza si omul a fost super incantat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Despre restul subiectului de discutie, eu am ajuns sa cred ca tu nu stii sa te faci intzeleasa, cred ca franceza ta are un nivel scazut si tu nici nu intzelegi ce ti se explica si nici nu stii sa exprimi cerintzele tale, OLIMP. E greu de acceptat asta!

Uite, eu am o idee, cum ati fost la cumparaturi in Spania, de ce nu te duci sa nasti in Spania. O saptamana la hotel pt. sotul tau, ca sa stea cu copilul si te duci si nasti in Spania, caci e nul in FR.
Toate am nascut aici si pt. toate a fost bine, cum D-zeu numai tie ti se intampla toate astea?
Cand erai la inceputul sarcinii , ti-am dat niste sfaturi cum sa te duci sa ceri cezariana. N-ai vrut sa auzi nimic. Tin sa-ti spun ca aici am avut 2 cezariene, una in urgentza si una pr si simplu la cerere,, caci am stiut sa-mi pledez cauza. Prima, am nascut intr-un spital mic, ce urma sa se inchida, si da, am avut lista de nastere, insa nu esti obligata sa duci chiar totul. Lista e just informativa. Duci ce ai si ce poti, atata tot.
Acum zici ca ai o clinica aproape de casa, ce ai asteptat pana acum sa mergi sa te interesezi cum si in ce conditii se naste? sa vb cu un ginecolog. Nimic nu te opreste sa fii inscrisa la 5 spitale, atat timp cat ai dosarul cu tine??
Cred ca e momentul sa cauti buba la tine in curte nu in curtea altora.
Nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

La Beauvais ai o obtiune de la ei cu shuttle, care nu vine de nicaieri, pt ca sunt de acolo, biroul este chiar acolo unde iti iei bagajele. Dar depinde unde vrei sa te duci, ca daca vii in vacanta si ai nevoie sa ajungi la Paris, autocarul este ok.
Ai cateva firme de inchiriere de masini, dar preturile pornesc de la 150 eur. (cel putin pana la mine acasa, atat costa, cam 80km)
Daca vrei sigur sa iei taxi, intri pe situl aeroportului si suni la nr de tel afisate si plus ca ai si preturile indicative.
Sau vorbesti cu cineva de pe aici ca sa te ia de la aeroport

Citat:
citat din mesajul lui Fomalhauti

M-am gandit ca aici (si nu la turism) ar fi locul potrivit sa pun niste intrebari.

De pe un forum de turism am inteles ca pe aeroportul Beauvais exista echivalentul "pietarilor" din Romania, adica taximetristi neautorizati. Exista sau nu? (Adica exista in Franta asa ceva?)

Ar fi periculos sa apelez la o asemenea persoana? Si in ce sens? Adica risc doar ca la destinatie sa-mi ceara mai mult decat am stabilit sau risc mai mult?

(Stiu ca nu e o solutie fericita dar am tot felul de motive; am incercat sa rezolv lucrurile si "oficial" dar au intervenit diferite probleme; de fapt, unele din firmele de pe net mi s-au parut incorecte, de exemplu cereau plata anticipat si nu se angajau sa astepte mai mult de o ora la aeroport.)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Si acum, daca tot vorbim de asigurari medicale, spitale si ce nu ne place in Franta o sa zic si eu
Pe mine ma enerveaza cei care nu muncesc si fac cate 7 copii si stau in chirii aproape platite de stat, se servesc de sistemul medical fara rusine, pe care nu il platesc...
Iar eu si sotul, cum spunea si Cait, care nu avem copii, platim mai bine de venitul nostru pe o luna, impozit si tot auzim sfaturi de genul, pai voi de ce nu faceti cativa, ca apoi poti cere caf si aide logement si altele...
Dar astea nu are legatura cu tine, Olim, dar am vrut si eu sa ma fac auzita
Acum eu am fost multumita de spitalul de stat, a fost calduros, mancarea era la alegere din meniu, era curat si asistentele dispo imediat ce apasam pe buton.Sotul a putut sta cu mine peste noapte si chiar i s-a propus sa manance cu mine. Dar eu nu am stat la maternitate
Este cineva dintre voi care si-a depus de curand dosarul de cetatenie? Certificatul de nastere de tip nou, cel trilingv, trebuie tradus? Eu ma tot uit pe el, dar ma deranjeaza cuvantul "femeiesc" se intelege ca e feminin?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Multumesc pentru raspunsuri.

Am studiat variantele de pe net (atatea cate am reusit ca sunt zeci de pagini de oferte). Cele mai multe firme imi cer mai mult decat mi-am propus sa platesc. Exista si firme care cer 100 (am gasit si 96)euro, 110, 120 euro dar acelea fie imi cer plata in avans, fie scriu ca nu ma vor astepta mai mult de o ora ("in cazul in care intarziati mai mult de o ora vom face tot posibilul sa va asiguram transferul" - mie asta nu-mi suna bine!).

Eu am mai fost la Beauvais, cunosc "modalitatea standard" de transfer, dar acum ma grabesc un pic. Pana la urma cred ca si eu vreau prea multe: si rapid si sa ma astepte daca nu ajung la timp si ieftin.

De fapt intrebarea este: daca pe aeroport ma abordeaza "un nene" si-mi zice ca imi ia 100 euro pana la Disneyland, ma urc sau nu in masina lui?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
delp, am incercat
la clinica aproape de mine, dar este rang 2, ori eu am la activ o nastere de un bebe mare, 4350, plus o hemoragie.Cand am fost la consult la medicul de familie mi-a spus ca cel mai bine si indicat este CHU deoarece este un spital rang 3, si daca se complica nastera ma trimit direct acolo, asa este politica spitalului.De aceea am preferat sa ma duc direct la ei, stiind prin ce am trecut cu Alex, si se pare ca se repetaistoria, bebe mare, anemia foarte mare, chiar daca iau fier , totusi este 7,5 si valoarea minima normala este 12.2.
Cand am fost la ei la urgenta ,m=au trimis tot la CHU pentru investigatii!
Chiar am tinut cont de sfaturile voastre despre cezariana. am scris pe hartie de catre medicul oftalolog ca recomanda cezariana, cei drept ca nu o impune, si totusi medicul este pentru nastere normala, doar in caz ca se complica facem cezariana.Nu stiu cum sa ii spun clar omului, daca el insista ca nu!
Despre clinica privata, au spus clar ca nu accepta sa nasc la ei, daca nu fac si consultatiile tot la ei, dar cand le-am spus istoricul la prima intalnire, au spus clar pas, si tot CHU au recomandat!
Cat despre nivelul de franceza, nu as zice ca e asa slab, intelg destul de bine, am terminat filologie, am dat bac din franceza. e drept ca e greu cu vorbitul, dar ma descurc totusi, zic eu.Plus de asta la toate consultatiile vine Marius cu mine, asa ca nu punem problema ca nu intelegem sau nu ne facem intelesi, zic eu!
Cat despre nascutul in Spania, ne-am gandit si noi la asta. dar este complicat acum, mai ales daca se impune cezariana.Nu am cum sa stiu exact data cand nasc sa imi pot face planuri ca stau acolo doar o saptamana, plus ca Almeria este destul de departe, si ce fac daca rup apa la Bordeaux!
Nu e vorba ca nu am lucruri sau ca nu pot sa imi duc de acasa, dar sincer mi se pare aiurea sa duci scutece la spital si tampoane pentru mine in 2012 in Franta!Daca era in alta tara , ok!

Gata, ca nu are rost, cum ziceati si voi trebuie sa iau FRANTA cum este cu bune si rele!


gaby, si eu am fost internata cu Alex in spital, aici langa noi, si sau purtat exemplar cu el, la fel la urgenta la ginecologie. dar se [pare ca maternitatea se pare ca e diferita!

cat despre CAF si asigurarile lor, si unii care profita, asa este peste tot.Si ca tot bate apropo cineva aici, stau acasa pentru ca am schimbat locatia de cateva ori in 2 ani din cauza sotului, si nu am avut cum sa imi caut de munca pentru 3=4 luni, plus ca acum insarcinata nu ma ia nimeni, caci am fost la 2 oferte!Deci nu stau acasa si nici nu fac copii pentru ajutoare, dar daca tot beneficiez de ele, clar nu le refuz!


o zi faina tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allisi spune:

va salut si eugabi cine te_a suparat?ziceai ca se fac cate 7 copii?cine fac atatea?nu romancele nu?ai dreptate nu e corect cum se face plata dar ce sa facem nicaeri nu e dreptate pe lumea asta. Fomalhauti cum de nu iei autobuzul (autocarul) din aeroport fara sa te complici? o zi superba

Mergi la inceput