La France (3)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
lidia, oficial incep de miercuri 11 ianuarie si tin pana in 14 februarie, insa depinde de fiecare regiune.
oricum am vazut deja o gramada de reduceri intre Craciun si Revelion, si acum la fel, eu cel putin la Carrefour, Kiabi si altele au deja reduceri de 50 la suta.
Por la cumparaturi va doresc tuturor

eu anul asta mai putin pe la magazine, urmaresc pe net, asa nu trebuie sa stau in aglomeratiile alea mari, plus ca nu trebuie sa probez la magazine sa stau la cozile alea kilometrice.Si oricum daca nu iti convine ce cumperi pe net poti returna
o zi faina tuturor va doresc!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

LA MULTI ANI si un an cat mai bun!
Nu stiu daca mi se pare doar mie dar de la an la an scade interesul tuturor pentru Revelion.Pe aici daca acum 2-3ani mai erau cateva artificii, sirene in port anul asta am vazut fix 3 artificii si Corsica Ferries care a dat "drumu"la sirena cateva secunde la 00:15.In rest nimic, liniste si pace.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

nici la noi nu a fost nimic interesant, adica vreo 2 artificii si nimic mai mult.Cred ca lumea prefera revelioanele in familie cu prietenii, mai putin iesirile in oras.In 2000 cand am venit la Paris prima data era mare nebunie, in 2010 insa cand am repetat, parca era o seara normala, nimic extraordinar!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

Buna, nici noi nu am vazut anul asta artificii, dar eu de cand sunt in zona pariziana nu am vazut niciodata de revelion.
De ziua Frantei sunt mereu petreceri, artificii, nebunie mare...
Anul asta nu mai astept deloc reducerile, nu prea am nevoie de nimic, dar am vazut azi ca la C&A deja sunt pre-reduceri.
Ce ati facut de Revelion?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
noi acasa, in pat cu contractii, asa ca pe ultima suta de metrii, am facut zaping pe digi, ca neufboxul nu l-am pornit deo saptamana
nimic interesant nici la romani, am vazut 2 filme si cam atat.
iar duminica somn de voie, am dat o tura pe la casa, ne pregatim listele pentru mobile, vopsele, parchet si din astea, mai mult pe net, ca la magazine nu prea mai pot sa ma plimb mult ca obosesc.

gasca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare tuturor
tot mai dezamagita de asa zisul super sitem de sanatate frantuzesc cred ca in comparatie cu cel din Afganistan sau din Nepal
am fost azi la obstretician, nu vrea omu nici in ruptul capului cezariana, a spus ca daca nu iese singura Sophia clar forceps sau spatule cred ca nici in Nepal nu se mai folosesc asemenea tehnici, daramite in CHU, care se presupune ca este maternitate rang 3.
Plus ca mi=a spus de bagaj, trebuie sa ii duc terometru de baie, bluzite de lana, ca cica temperatura este de 19 grade si poate o sa ii fie frig, apoi 10 scutece pentru fiecare zi, mie tampoane, scutece din acelea pentru adulti,6 camasi de noapte, asta la stat.
Cred ca nici intr-o tara europeana nu duci asa ceva la spital. sau eu una nu am auzit.In Spania in 2007 am lasathainele in garderoba de la parter si am avut tot pus la dispozitie de spital, in conditiile in care am nascut intr-un spital de provincie fara amri pretentii.
Al meu sot nu poate sa ramana peste noapte cu noi, decat pana la ora 21 si dimineata dupa ora 9!
Trebuie sa imi duc pix si carnetel sa imi notez cand papa Sofhia sa stie puericultrisa in caz ca vine si eu dorm.
NU IMI VINE SA CRED CA SE INTAMPLA IN ANUL 20122 IN FRANTA ASTA!!!

Sunt cu moralul l-a pamant, vreau sa incerc sa imi caut alt spital, nu stiu daca ma primeste cineva acum in 8 luni, darma gandesc ca daca ma ducla urgenta la un spital mai aproape doar nu o sama refuze, cel putin sper.
Ma bate gandul sa ma duc la Cluj sa nasc,la particular, dar mi-e frica ca nu ma lasa wizzul in avion!

Spuneti-mi va rog frumos cum a fost la voi, caci mie sincer nu mi se pare normal aceasta situatie!!
va pe toate


intre toate mai am si o veste buna, pe 24 semnam actele de vanzare cumparare, intr-o luna de cand am semnat compromisul suntem vo fii proprietari
insa sa o amenajam, avem niste devize12.000 de euro doar izolatia exterioara, centrala pe peleti 22.000 de euro, in conditiile in care centrala costa vreo 5000 de euro
va astept si aici cu idei!
lidia, firma la care lucreaza sotul tau e din Franta sau din Romania?Ma gandesc sa caut vreo firma dau baieti din Romania caci sigur ies mai ieftin la final.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Olim,ia lucrurile cu calm!! e normal ca nu vor cezariana daca sarcina ta e fara probleme (costa f f scump o cezariana pe linga o nastere normala,si ramii mai mult in spital,deci iarasi costa mult)!!
Aici forcepsul e ceva normal,se utilizeaza peste tot si nu sperie pe nimeni(asa li se pare lor!).
Eu am nascut in maternitate de stat,sarcina fara probleme,dar cu cezariana in urgenta! Daca va fi vreo problema ,iti vor face cezariana ,nu te lasa asa,stai linistita!!
Se da cam peste tot lista cu obiectele necesare!! iti trebuie hainuta de lina si caciulita pt bebe in primele zile,caci bebeii nu isi regleaza singuri temperatura si in primele zile le este frig(eu am nascut in august si a mea a avut lina pe ea!!) In schimb mie nu mi-au cerut scutece pt bebe si nici tampoane pt mine!!
Voila,si incearca sa fii zen,nu mai compara cu Spania sau Romania, o sa fii bine tratata ai sa vezi!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

corina, multumesc de raspuns
din pacate la mine a cerut medicul oftalmolog cezariana, dar obstreticianul tot nu este decis in privinta asta.Am o marire a dioptriilor plus astigmatism in urma unui travaliu lung de 48 de ore cu Alex, iar acum in sarcina astigmatismul a crescut cu aproape inca o dioptrie.Inteleg ca cezariana ii costa bani mai multi, dar mi se pare stupid sa pui intereseleeconomice pe primul loc si apoi riscurile pentru mama.
Plus ca anemia mea e7.3 cand normal e undeva la 12, deci riscul unei hemoraii fff mare, cu Alex am facut la 12 ore dupa nastere.Am facut si fier intravenos si tot nu a crescut mult din pacate.
Poate trebuia sa aleg o clinica privata, dar mi=a fost frica penru anemie, ca daca apar complicatii tot la CHU ma trimit, asa ca am zis mai bine ma duc direct la ei!

Sper sa fie bine pana la urma si sa fim bine amandoua!
va si va doresc o zi excelenta tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabyv spune:

olim, si eu zic sa nu te mai stresezi. Eu nu am nascut, dar am fost prin spitale si mi s-au parut f ok.
Fina mea a nacut in nov, la clinica priva si ei i-am cerut sa aiba haine de acasa si tampoane si chiloti de aia de unica folosinta si pampers pt bebe, plus diverse in caz de episiotomie.
Forceps si episio a avut "dreptul" la fiecare dintre nasteri.
Acum cu sotul nu poate sta cu tine, e normal, e CHU, eu credeam ca stii asta, numai la clinica se poate. De asemenea poti avea "norocul" ca in ziua aia sa nu aiba camere private dispo si sa mai ai o colega de camera.
Am o prietena care a facut cezariana si a avut colega de camera, desi regula spune ca nu e voie.
Cat despre cezariana, din cate am vazut eu la Tv, nu se face decat in caz extrem, plus ca e mai bine, ca nefacand des, nici nu se stie peste cine dai.
Hai ca poate imi fac timp si vb sapt asta candva, ca eu cu munca mea... parca nici pe acasa nu mai dau.
+ ca am botez duminica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

gaby, mie nu mi se pare normal sa nu il laxe pe Marius sa stea cu mine la o nastere normala,cam in toate tarile civilizate se intampla asta.
Cat despre cezariana, nu fac din comoditatea medicilor, nu doar din motive economice.Cum dracu sa iti duci scutece de acasa si tampoane, chiar nu pot sa realizezi acest lucru, la ce impozite si complementaire sante platim aici.Chiar nu se justifica aceste costuri suplimentare.
Pai e mai usor cu forceps si taieturi, ca doar e mai usoar decat sa faca o cezariana, meseriasii de obstreticieniBine ca iau de ordinul miilor de euro salarii.Cezariana a recomandat oftalmologul, eu nu sunt oricum foarte mult pentru cezariana, dar retina mea estedestul de afectata dupa prima nastere si ar fii solutia ideala sa nu mai degenereze.Oricum si inainte sa il nasc pe Alex mi s=a recomandat cezariana de catre oftalmolo, dar nu am vrut, mi-a fost tare frica!Dar am castigat dioptrii in plus, astigmatism si o retina debila, care risca sa nu poata fii operata!
o zi de spitalizare la CHU este 700 de euro, chiar nu inteleg de ce, daca tot nu iti ofera nimic!
Plus ca am un dosar de acte pe care trebuie sa le port cu mine, ca nu se stie unde nasc si sa fie dosarul complet.Asita nu o auzit de carduri electronice de sanatate, in Spania aveam in 2002.
Bine ca urca impozite si contributii sa isi plateasca semianalfabetii de functionari publici si personalu de stat care din 35 de ore lucreaza 5
Of, si mai spun ca sunt cei mai meseriasi

La privat nu ma mai primesc acum, am sa incerc la o clinica mai micuta la stat si mai aproape langa noi sa vad daca reusesc sa iau un RDV. dar trebuie cu cateva luni inainte, desi ieri la ginecolog a avut 5 consultatii intr-o zi intreaga, si era plain si terminat la ora 15 cand am ajuns eu!
Poate ca sunt cu hormonii in aer, dar sincer mi se pare un sistem de sanatate super=rudimentar,Plus ca nu poti sa nasti la privat chiar daca ai bani
Stau si ma intreb daca nu este mai bine sa nasti acasa cu moasa sau cu pompierii decat cu niste meseriasi de acest gen in spitale


Gaby, am schimbat telefonul si am pierdut toate numerele de telefon din memorie.Trimite-mi cand ai vreme un pm cu numerele voastre!

Mergi la inceput