Intalniri ale Comunitatii familiilor adoptive

Intalniri ale Comunitatii familiilor adoptive | Autor: Mariaa

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti adoptivi sau in devenire,
Dragi copii mai mari care ati fost adoptati si care ne cititi,

In luna ce urmeaza vor avea loc primele doua intalniri offline ale Ador Copiii - Comunitatea Familiilor Adoptive, respectiv 11 noiembrie la Timisoara si pe 19 noiembrie la Bucuresti.

In cadrul acestor evenimente veti gasi raspunsuri la multe din framantarile, nelinistile, temerile unui parinte adoptiv.
Va invitam pe toti cei interesati sa participe la aceste evenimente sa o contacteze pe mesaj privat sau mail pe Dana Pluhovici alias dpluhovici presedinta filialei pe Bucuresti iar pentru Timisoara pe mine, a le putea comunica orele si locatiile. In prezent sunt inscrise un numar de 7 familii pentru Bucuresti si 6 pentru Timisoara. Intrarea este libera insa pe baza unei rezervari prealabile in limita locurilor disponibile.

Evenimentele din ambele orase vor fi coordonate de psihologi cu expertiza in terapia cu copiii adoptati, juristi dar si parinti adoptivi si se doresc a fi doar primele de acest gen dintr-o serie de intalniri cu scop bine determinat ce vor avea loc in mai multe orase din tara.

Va asteptam cu drag!
Pana la cea mai apropiata intalnire va dorim asteptare scurta si sa va iubiti mult comorile!



AdorCopiii - adoptia - taina unei iubiri divine

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

Se tot scrie si se tot vorbeste despre adoptie.....Pe 11.09.2011 s-au implinit 2 ani de cand viata mea s-a schimbat..... de cand fericirea, minunea mea are un nume...... Am avut ca fiecare, temeri.... am intampinat greutati, drumul a fost anevoios,...... dar sunt Invingatoare!
Toti ne dorim, mai devreme sau mai tarziu, sa fim INVINGATORI!....

ADOR COPIII -Comunitatea Familiilor Adoptive, impreuna cu avocati, psihologi cu experienta in lucru cu copii adoptati, si nu numai, te vor ajuta sa-ti invingi temerile, sa gasesti raspuns la fiecare intrebare, sa vezi ca poti depasi momentele de asteptare,momentele grele, depresive..........

Nu trebuie sa te ascunzi, fii curajoasa! Impreuna putem schimba mentalitatea oamenilor.....si lumea in care vor creste copiii nostri!

Va astept cu mult drag la prima intalnire reala !

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

rugam daca se poate sa se organizeze astfel de intalniri si la piatra neamt..suntem multi si aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

pogonici

Te rog contacteaza-i si fa o lista cu ei. Ma gasesti pe adresa de mail adorcopiii.office@gmail.com sa discutam despre cum putem sa ne adunam si la Piatra Neamt!
In functie de numarul familiilor interesate sa participe la eveniment, trebuie sa gasim o sala disponibila.

Ma bucur mult ca va stiti unii cu altii, ca va aveti alaturi!


Sunt peste 100 de vizualizari la subiect si doar un raspuns aici. Restul le avem pe privat sau mail :I
Nu trebuie sa va temeti. Sau n-ar trebui sa aveti de ce sa va temeti...

Intelegeti abordarea adoptiei acum din alt punct de vedere. Nu vrem sa ne luam de gatul nimanui, a nici unei autoritati. Vrem sa aveti parte de suportul necesar in fazele de pre si post adoptie. Vrem sa spargem zona de tabu despre adoptie. Vrem sa aratam povesti adevarate si de succes asa incat cei care inca mai au temeri despre adoptie sa si le invinga pas cu pas.

Aveti curaj





AdorCopiii - adoptia - taina unei iubiri divine

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

gata ma apuc de treaba..fac listuta si te contactez

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpluhovici spune:

Dragele mele,

Va multumesc pentru interesul acordat intalnirii, va multumesc ca vreti sa schimbam lumea in care vor creste copiii nostri.

Mesajele pe care le-am primit sunt dovada vie a luptei, a sperantei si a iubirii.


pogonici1977 BRAVO!!!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Mariaa-Eu va felicit si va multumesc pt.tot ceea ce faceti ,pt.timpul acordat si eforturile pe care le depuneti pt.a va ocupa de aceste evenimente si intilniri cu fam.care au adoptat copii si cu cei care isi doresc acest lucru.
Si iti multumesc in special tie Maria ,ai dreptate ,multe vizualizari ,poate ca multi dintre noi nu indraznim sa ne exspunem bucuria , cred ca pt.toti, ceea ce faceti voi este ceva nou.
Succes!

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

marumiha

N-am fi reusit nici pe jumatate sau oricum drumul ar fi fost mult mai lung daca nu am fi avut alaturi multi voluntari inimosi care sa se alature cauzei. marumiha, am anuntat parintii adoptivi din diferite zone, nu doar de aici si cine rezoneaza vine
Cei care vor confirma participarea vor primi pe mail programul de desfasurare a evenimentelor.

La ONG Fest (cel mai de anvergura eveniment al sectorului neguvernamental din Romania) unde am participat la inceputul lui octombrie, in stand se jucau copiii nostri si ai altora de la standurile alaturate si a venit o doamna si a intrebat ai cui sunt copiii si daca sunt de dat.
Da, exact cum ai citit. In Romania lui 2011.
Nu generalizez insa stiti bine cam care este nivelul de informare despre adoptie in Romania. Si si ala care este e in zona de tabu, in ceata, neclar si nedefinit.

Dincolo de asta cum ti s-ar parea ca exact dupa conceptul Scolii Mamei sa ai parte de informatii pertinente despre primii pasi in rolul de mama adoptiva ? Daca astepti copilul ani de zile nu te face cu nimic mai pregatita pentru primele saptamani sau chiar luni de dupa intregirea familiei. Si e perfect normal sa fie asa. Si nimeni nu cere sa fii o mama perfecta. Insa nu se vorbeste despre asta deloc decat poate la modul 'te vei obisnui; o sa fie bine' dar pana vine binele cum stii prin ce treci ? Sunt valide comparatiile cu situatiile prin care trece o familie naturala cand vine un copil in viata ei (a familiei)? Nu. Cursul pentru obtinerea atestatului este suficient in informatii si prezentare de situatii reale in care esti pus imediat din prima clipa cand ai in responsabilitatea puiul tau de om?! Nu.

Cum ar fi sa stii ca exista programe de educare in gradinite si scoli primare pentru educarea copiilor dar si a cadrelor didactice asa incat colectivul in care intra copilul tau intelege ce inseamna adoptia, cum se formeaza familiile adoptive si cum pot fi acceptati mai usor copiii adoptati? Cati dintre voi intampinati probleme la gradinita sau scoala din cauza neintelegerii a ceea ce inseamna adoptia?! Din cauza neintelegerii copilului vostru?

Cum ar fi sa existe programe muzicale terapeutice pentru copiii adoptati? S-a dovedit ca acest fel de terapie (ca si altele) ajuta foarte mult copiii adoptati sa se detensioneze si sa capete mai multa siguranta si incredere in ei, in cei din jurul lor.

Cum ar fi ca cei ce pornesc acum pe acest minunat drum sa poata participa alaturi de parintii adoptivi cu experienta la aceste evenimente periodice, fara sa se mai simta ca si cum ar singuri muntii din loc?

Si cum ar fi ca adolescentii, copiii care sunt adoptati si au aflat despre asta in diferite momente ale vietii sa poata impartasi experienta si altora ca ei?

Tot la evenimentul de care spuneam mai sus a venit o domnisoara, creata, roscovana, frumoasa foc.
A luat materialele de prezentare, le-a citit, s-a uitat lung la mine si mi-a spus asa:

- Ma cheama I., am 16 ani, sunt adoptata si stiu de mica asta (numele ei era exact ca al fetitei mele).
Recunosc ca m-am uitat la ea si aveam senzatia ca imi aud copila vorbind peste 10 ani...
- imi caut parintii naturali impreuna cu familia mea. Vreau sa vin si eu la voi!

Restul discutiei a fost prea personala ca s-o pot reda aici insa ce vreau sa constientizati este ca timpul zboara iar daca ne facem ca nu vedem nu inseamna ca lucrurile nu exista.

Acesti copiii absolut minunati au nevoie de tot suportul nostru in toate formele si in toate fazele prin care trec.
Si avem multe planuri pentru ei si impreuna cu ei


AdorCopiii - adoptia - taina unei iubiri divine

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

MariaaAi fost atit de clara in ceea ce ai scris aici si sper ca o sa citeasca multa ,multa lume cu atentie .

Cum ar fi sa existe programe muzicale terapeutice pentru copiii adoptati? S-a dovedit ca acest fel de terapie (ca si altele) ajuta foarte mult copiii adoptati sa se detensioneze si sa capete mai multa siguranta si incredere in ei, in cei din jurul lor

Ideea asta mi-a placut f.mult ,increderea si siguranta te fac sa fi mai puternic in orice moment si in oricare situatie si copii adoptati cred ca au multa nevoie de aceste lucruri.
Eu iti multumesc inca odata pt.tot si sint sigura ca o sa schimbati mentalitatea unor oameni care au alte idei si alte conceptii despre adoptie.Sinteti minunate!





Mami di MARCO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

marumiha,

Ce am expus aici este doar o parte din lucrurile frumoase pe care le facem. Si am facut-o din dorinta de a va lasa sa intelegeti mai bine abordarea si proiectele noastre de viitor care vor avea impact asupra multor copilasi minunati.

Celor care ne-au contactat deja pentru a solicita suport le spunem ca le vom fi de acum inainte alaturi.
Pentru cei ce de acum inainte aveti nevoie de sprijin, pentru ca nu vom mai posta aici noutati legate de ADOR COPIII - Comunitatea familiilor adoptive, va stam cu toata bunavointa la dispozitie pe adresa web adorcopiii.com sau pe contul nostru de facebook sau e-mail.

Cu vointa, daruire, suflet si pasiune asezonate cu oameni senzationali implicati se pot face multe lucruri absolut speciale

Sa nu uitati, sunteti cu totii niste parinti extraordinari!



AdorCopiii - adoptia - taina unei iubiri divine

AlesBiz-touch by magic moments * kidsmania-just for kids

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_t1971 spune:

Felicitari fetelor si mii de multumiri pentru ceea ce faceti pentru noi toti, parinti si copii !
Dana, Maria + toti cei implicati in proiectul Ador Copii

Mergi la inceput