M-am hotarat.............adoptie(75)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

acum am vazut si articolul.....sa speram ca poate de data asta se misca ceva...din 2009 se chinuie...si iarasi mai trece un an si inca nimic concret,intram in 2012..........

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

simo, de asta imi este foarte frica, ca o sa cedez emotional
numai cand ma gandesc imi vine sa plang, plang de fericire.
stau si imi inchipui cum o sa reactionez cand am sa ma duc sa vad un copil
chiar stau cu sotul de vorba si el imi zice sa fiu eu tare, ca lui o sa ii tremure tot corpul
sper din toata inima sa imi revin si imi propun sa fiu foarte tare, de fapt sa fim amandoi tari
doamne ajuta

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Simo 73, o sa tot treci prin emotii, nu e bine sa incepi de acum. Atestatul se obtine in termen maxim de 60 de zile, si sa fii sigura ca nu se grabeste nimeni sa ti-l elibereze inainte de aceasta perioada.
Referitor la schimbarea legii, nu cred ca eu una o sa beneficiez de ea, poate doar de faptul ca scrie pe undeva ca nu mai trebuie sa-ti reinnoiesti atestatul in anumite conditii.
Cat despre povestea cu gasitul unei gravidute... asta a fost una dintre discutiile de la DPC, asa cum spun si fetele, este ilegal sa iti cauti tu copilul. Cu atat mai mult, ni s-a spus foarte clar ca daca facem asa ceva, o sa pierdem atestatul si dreptul ca vreodata sa mai adoptam. Asa ca noi nu am fost dispusi sa riscam.
Rabdare tuturor si clipe frumoase alaturi de pitici celor care deja ii au acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura-s spune:

Buna fetelor,
multumesc danaionela, irina_g pentru sfaturi. Dupa ce am citit tot subiectul de la prima pana la ultima pagina am vazut ce se poate face si ce nu. Nu era vorba nicio clipa sa fac ceva ilegal, tocmai asta am specificat de la bun inceput.
Nu vreau sa risc nimic. Problema este ca sotul incepe sa aiba indoieli, imi spune ca avem deja un copil, ca ar trebui sa avem grija de el, sa nu se simta el oarecum abandonat; oricum cel mic cred ca ne-a auzit vorbind si m-a intrebat daca el nu mai este frumos acum ca nu mai e bebelus....si tocmai asta discutam cu sotul ca as prefera un bebelus ca e dragut si mi-e dor de perioada cand poti sa-l tii in brate...
Sincer nu stiu ce vreau: sa ne canalizam toata atentia si dragostea pe copilul care deja il avem, sa-i facem lui toate poftele, sa nu-i lipseasca nimic la fel ca pana acum, sau sa impartim tot ce avem la doi copii. Probabil daca ii vom explica piticului ca el este si va ramene mereu dragostea noastra, poate va intelege; doar ca inca lui nu i-am spus nimic, e pred devreme, de fapt nici nu avem ce sa-i spunem: ca mami si tati ar vrea sa apote o fetita si ca acum tati incepe sa aiba indoieli, ba ca avem 3 camere (2 dormitoare si o sufragerie si restul) si ca nu va avea fiecare dormitorul lui, eu i-am propus sa ne mutam noi in sufragerie, dar atunci ce facem cu musafirii cand vin la noi....
Cum v-ati convins sotul ca adoptia e o alegere buna?
Merci si va pup,
Laura


http://pg.photos.yahoo.com/ph/pitilau2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Laura, decizia de a adopta nu este una usoara, dar atunci cand va veni momentul, vei simti cu toti porii ca aceasta e calea pe care trebuie sa o urmezi. Inainte de a porni pe acest drum, trebuie sa nu aveti indoieli, sa fiti siguri ca acest lucru va doriti atat voi, parintii, cat si baietelul pe care il aveti, asa incat copilasul care va veni prin adoptie sa simta ca a venit intr-o familie in care e iubit si dorit.
In al doilea rand, gasirea unei mame care sa iti dea tie copilul, este o modalitate ilegala de a adopta si iti poti pierde atestatul, iar acel copil sa ajunga la o alta familie.Trebuie sa-ti asumi riscul de a merge pe varianta ilegala, ca acel copil sa ajunga la o alta familie. Conform legii, doar angajatii DPC iti pot prezenta copii cu o situatie juridica clarificata, copii care sunt adoptabili.
Ganditi-va bine inainte de a adopta, discutati pe indelete si cu micutul vostru, si luati in calcul ca adoptarea unui bebelus este un lucru aproape imposibil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Simo_73, incearca sa te linistesti, sa-ti gasesti calmul si pacea interioara, sa te pregatesti psihic pt ceea ce va urma. Nu e bine sa stai in tensiune, nici pt tine, nici pt copilasul pe care il vei adopta. Iti spun din experienta, pt ca si eu am fost la un pas de depresie, si mi-am dat seama ca nu-mi faceam niciun bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

laura-s
De multe ori copii sint atenti la discutiile care au luc in casa incit ne fac sa raminem stupiti la intrebarile lor.
Din cite am vazut eu, la multe familii cu un singur copil ,care urmeaza sa -si "mareasca" familia ,e un lucru firesc si normal ca primul copil sa aiba astfel de manifestari ,de gelozie ,de agitatie ,nervozitate sau mai stiu eu ce alte manifestari.Si cred ca e normal ca parintii sa-si puna intrebari ,la cum va reactiona copilul cind o sa vada fratiorul sau surioara acasa ,cit timp ii va lua copilului pina o sa accepte si o sa se obisnuiasca cu ideea ca nu este singur pe lume.Asta depinde de noi adultii ,cum reusim sa-l facem pe copil sa inteleaga ca dragostea si iubirea pt.el o sa fie la fel ca inainte .
Imi aduc aminte cind o prietena de-a mea imi spunea ca atunci cind trebuia sa nasca mamica ei ,sa-l aduca pe fratior acasa,ea era f.geloasa ,atunci mamica ei a fost atit de inspirata si cind a intrat pe usa cu copilul in brate , i-a pus in minuta o cutiuta cu un inel pt.surioara lui si i-a spus ...uite fratiorul tau sa nascut cu un cadou pt.tine. Din acea clipa ea la iubit pe fratior si a participat mult la cresterea lui ,impreuna cu mama ,la protejat si toata viata a fost mindra de fratior , inelul l-a pierdut intr-o discoteca dupa 20 de ani ,dar mereu la avut cu ea.
Sotul tau nefiind convins si sigur ca vrea sa faca acest pas ,probabil ca inventeaza aceste scuze cu spatiul ,cu camera fiecaruia ,cu oaspetii.Poate ca-i lipseste curajul sa-ti spuna ca nu e pregatit pt.un alt copil sau ii este frica de aceasta schimbare .
Asta depinde de tine daca reusesti sa afli care este teama lui ,sti cum sint barbatii ,de multe ori mult mai fricosi si nehotariti decit noi.
-Toate fetele.
simo_73
Rabdare ,emotiile fac parte din noi ,e prea devreme sa te gindesti de pe acum ,sotul meu 50km.nu a scos nici un cuvint ,cind a vazut copilul aproape ca era sa cada jos din picioare cit era de emotionat si de fiecare data cind isi aduce aminte, retraiese momentele cu lacrimi in ochi.Sint intr-adevar momente unice.
Erato-imi pare rau pt.voi ,nu era copilul vostru ,cu siguranta va asteapta in alta parte.
O zi buna!

Mami di Marco

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amy2007 spune:

Marumiha, chiar ma gandeam ca nu ai mai scris de mult.
Am o problemuta cu linkul tau de la semnatura, de cate ori apas pe el sa vad pozele imi da eroare. Exista alta posibilitate de a le vedea? :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

amy2007La noi inca mai este vremea frumoasa ,pina duminica am putut sa mergem inca la mare pt.ca apa era calda si vremea ok.,am inceput serviciul si gradinita ,din cauza asta nu prea am avut timp sa stam in casa ,la calculator.
De citit insa am reusit sa va citesc postarile.
Daca nu reusesti sa vezi pozele iti trimit linkul pe p.m.
Eu reusesc sa intru dar nu stiu de ce trebuie sa astept putin ,imi apare o pagina cu alte foto care nu sint ale mele ca apoi sa apara ale mele.

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen_ch_12 spune:

Buna, fetelor…ma primiti si pe mine in randul celor care doresc sa adopte?
De o saptamana, de cand am aflat ca am sanse f. mici sa raman insarcinata doar prin FIV cu donator, ne-am hotarat spre adoptie…Am tot citit de pe la cap.72 si am plans odata cu voi…
Daca inainte citeam subforumurile de la aspirante si FIV, acum va citesc pe voi.
Problemele, ca sunt 2, sunt urmatoarele: noi stam intr-un ap. cu o camera, din cate am citit si am mai discutat cu cele care au luat copii in plasament sau adoptie, trebuie sa ai spatiu pt.copil(camera lui)…sa inteleg ca noi nu avem nicio sansa, daca nu avem cel putin 2 camere?
A doua problema ar fi ca sotul meu are hepatita C, vad ca doar Anda (parca) a zis ca i-a dat sa faca si analizele pt. hepatite, din ce citisem eu intelesesem ca vor doar VDRL, HIV, ex. pulmonar si psihiatric…

Ma puteti lamuri, si pe mine, va rog?
Daca nu ar fi o problema cu analizele(sa presupun ca nu vor cere si hep., desi la ce noroc avem noi,nici nu mai indraznesc sa sper) am mai ramane cu spatiul…
Ne-am gandit sa-l vindem pe asta cu o camera si sa facem un imprumut pt. diferenta de bani pt. un ap. cu 2 camere.
Cei de DPC intreaba cumva si daca ai imprumuturi, sa vada daca ai cu ce creste copilul?




MTHFR A1298C heterozigot,mutatia V34L heterozigot, gena PAI-675 heterozigot, nicio sarcina, 3 IA nereusite, sotul- OATS

Mergi la inceput