M-am hotarat.............adoptie(74)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

BebeAnda, ai depus dosarul? in ce stadiu esti?

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

MYH, ti-am citit toate postarile, dar nu am avut timp sa si zic ceva. Felicitari si fie totul cum va doriti voi! Danaionela are dreptate: este posibil ca fetitele, dupa ce le aduceti acasa, sa pomeneasca de maternala mai des decat ti-ai dori tu, sau cu un dor care sa te faca putin geloasa sau chiar sa planuiasca sa se intoarca la ea. Fetele au dreptate ca nu e o idee buna sa postezi poze. Si eu sunt curioasa, dar mai bine folosesti mesajele private. Daca experienta mea iti ajuta, ma poti contacta in privat.

Dupa cum spuneam, fetita mea a fost atasata tare de maternala. Noi revenim maine acasa, dupa mai bine de o saptamana petrecuta in locurile unde s-a nascut. Au trecut cativa ani de cand nu a mai fost pe acolo, din simplul motiv ca nu am avut timp sa mai mergem, am avut alte destinatii. A fost tare fericita sa revina, era emotionata, a dormit cam iepureste in noaptea dinaintea plecarii, iar in tren ii citeam emotia pe fata. Surpriza insa: nu a mai recunoscut locurile. Deloc! In discutiile cu AS si-a amintit ca maternala avea ochelari, dar nici un alt amanunt. Nu a vrut sa mergem in oraselul in care a crescut (un orasel industrial, fara obiective turistice), nu a vrut sa o intalneasca pe maternala. A vrut insa sa vizitam locurile, statiunile din jur, sa petreaca timp cu AS si cu fetitele ei (cu care pare sa se inteleaga foarte bine si cu care planuieste sa vorbeasca la telefon de la Bucuresti). La un moment dat, intr-o piateta larga, stateam pe o banca si si-a amintit ca a mai stat cu mine pe banca aceea si cu o doamna care nu vorbea romaneste. Intr-adevar, in perioada vizitelor, am stat la un moment dat pe acea banca si o turista din Olanda mi-a cerut informatii in engleza.

In afara intalnirilor cu fetitele AS, am hoinarit, am vizitat, si-a luat notite, a facut poze. In calitate de bucuresteanca. Stie ca e nascuta acolo si ca nu este bucuresteanca get-beget (ca si mine, de altfel). Cred ca intalnirea cu AS i-a facut bine, pentru ca doamna i-a mai povestit din vremea cand locuia acolo si a tratat-o ca pe o veche prietena. Dar atat. A cumparat suveniruri pentru familia ramasa la Bucuresti, ca sa le arate pe unde s-a plimbat. Vrea sa mai venim aici 'cand sunt si prietenele ei in vacanta, ca sa se joace impreuna si sa mearga impreuna la rau'. Ma bucur ca si-a facut prieteni aici. Si vom reveni cu siguranta. Oricum nu voiam sa o rup definitiv de aceste locuri si sa ii interzic apartenenta la ele. E bine sa stie clar cine e si de unde a plecat.

A inceput sa se gandeasca si la scoala si la colegii ei. A citit o multime de carti in vacanta si se intreaba daca o fi intrecut-o careva din colegi. Probabil ca nu :). Dar e clar ca pentru ea Bucurestiul este casa ei, iar aceste locuri sunt cele unde s-a nascut si unde vine ocazional in vacanta. AS chiar a remarcat cat s-a schimbat (inclusiv la fizionomie; seamana destul de mult cu mine acum, desi initial nu prea aveam nimic in comun la acest capitol), cum gandeste si cat de relaxata isi traieste copilaria.

Eu nu sustin acum ca ar trebui pastrata relatia cu AS. La noi s-a intamplat sa ne simpatizam si sa mai vorbim. In acelasi timp, mi s-a recomandat sa nu raman prietena cu maternala, recomandare pe care am urmat-o instinctual. Cu siguranta fiecare copil e diferit si nu se poate aplica o metoda STAS. Dar cand se intampla 'marea intalnire' copilul - indiferent de varsta - isi va recunoaste cuibul in casa parintilor. Chiar si in cazul copiilor mai maricei. Imi amintesc ca multi din anturajul meu erau speriati ca fetita mea avea 5 ani si puteau sa bage mana in foc ca nu se va adapta niciodata si amintirile o vor bantui toata viata.

Vacanta placuta tuturor in continuare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns erato spune:

Myhmamicama bucur nespus de mult pt tine. Cu cata dragoste si emotie vorbesti despre fetele tale. Din pacate, eu n-am putut intra pe internet, am avut niste probleme personale, si de-abia asteptam sa vad ce ai facut. Dar aveam o presimtire ca fetele vor fi ale tale. Ma bucur din suflet pt familia voastra marita, sa aveti parte de fericire, liniste si dragoste nemasurata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marumiha spune:

Si noi am fost plecati si nu am avut timp sa citesc noutatile de la MYH.Ce bine si ce frumos este cind totul se termina cu bine ,ca sinteti asa de fericiti.
Zona aia o cunosc ,e frumoasa ,la Rinca am fost in ultimi ani de citeva ori ,se construia mult .
Noi am intrat in vacanta ,am fost la alta gradinita pe perioada estiva ,Marco sa acomodat f.bine si acolo,educatoarele ne-au spus ca e un copil cuminte ,linistit ,vorbaret si educat bine.Eram curiosi sa vedem daca pt.el este bine sau nu schimbarea si daca reuseste sa socializeze cu alti copii.
Pare un copil timid dar noi incercam sa-l incurajam mereu ,merge singur si vorbeste cu oricine.Intr-o seara am mers la restaurant si lui ii era fomica ,l-am trimis la doamna de la bucatarie sa intrebe de ce nu mai vine pizza lui ,sa dus si a intrebat si imediat a venit doamna cu pizza.Era asa de bucuros.
Miine e ziua lui de nastere si azi pregatim totul pt.miine ,e prima zi de nastere pe care o sarbatorim aici si e atita de nerabdator sa-i cintam "Auguri Marco"si sa sufle in luminari.
MYH-SI eu sint curioasa sa va vad fetitele dar cum au spus majoritatea fetelor nu cred ca e bine sa le pui aici sa le vada toata lume .
As vrea sa va intreb si eu ceva in legatura cu doamnele maternale.
De ce nu este bine sa tii legatura cu doamna,noi sintem mereu in contact cu doamna ,este o persoana speciala pt.noi si nu vad de ce sa nu o facem in continuare mai ales ca ne spune totul despre cum era Marco ,si tot ce sa petrecut cu el inainte sa fie copilul nostru.Si pt.ca la iubit si il iubeste atit de mult vrea sa stie cum e ,ce mai face ,sa vada cum creste.

Mami di Marco

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Marumiha, nu cred ca e bine sa generalizam in privinta maternalelor. Mie mi s-a recomandat sa nu tin legatura cu maternala in cazul fetitei mele, pentru ca era o persoana cu idei prea personale, cu care directia cam avusese probleme si influentase copiii pe care ii avusese in grija. Unora (si fiicei mele) le-a dezvoltat diferite frici - de foc, lilieci, intuneric etc. Dupa aproape 2 ani petrecuti la dansa, fetita nu stia aproape nimic, in schimb era 'specialista' in traditii la nunti. Din pacate am inteles ca e cam criza de maternale si nu puteau sa o 'elibereze'. Nu cred ca exista o reteta general valabila pentru fiecare copil: sfaturile pe care le-am primit eu cand am plecat cu fetita acasa au fost strict pentru ea. Eu cred ca fiecare AS stie cel mai bine ce i se potriveste copilului vizitat si sfatuieste parintii in acest sens.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Analias ma bucur ca a fost frumoasa vacanta. Si noi planuim sa mergem zilele astea in locul unde au copilarit, ca ele s-au nascut in alt oras. Ele vor sa mearga putin in vizita si la maternala ca sa ducem cadouri si la ceilalti copilasi care au ramasa, acolo si care nu au atatea dulciuri si jucarii cite au ele. Lor le este frica sa nu le las acolo, si imi spun mereu " Mergem cu voi, dam cadourile si plecam". Cred ca in inconstient ele vor sa ne verifice, daca intradevar le luam sau le lasam acolo. De fapt asta este o teama a lor, sa nu le parasim.
MYH cred ca astepti cu nerbadare urmatoarea intilnire, daca deja sunteti hotariti vorbiti cu cei de la Tg Jiu sa urgenteze actele la tribunal si sa deschida un proces pentru amindoua. Eu am avut surpriza sa am doua procese si in cazul meu au fost doua termene diferite, dar la Bucuresti am avut un singur dosar pentru amandoua si un singur termen, ceea ce a fost mult mai bine si pentru noi. Am scapat de emotii mai repede.
in legatura cu scoala eu ti-as recomanda sa nu o dai acuma la scoala, sa mai astepti un an.. Este destul de greu, pentru ca pe linga mutarea de la un loc la altul va mai fi si mutarea cu scoala. Emotional pentru copil este greu, si nu poti sa-l trimiti a doua zi de cind l-ai adus acasa la scoala.
In rest ne pregatim si noi de concediu. La sfarsitul lui august plecam in vacanta si asteptam cu nerbadare aceasta clipa. Pe de o parte imi este frica, ca este prima data cind plecam pe o distanta mai mare, dar pe de alta parte sunt curioasa si cum o sa reactioneze la nou.
marumiha - parerile sunt imparite. Depinde foarte mult de AM , sunt cazuri in care asistenta maternala i-a bagat numai prostii copilului si atunci nu are ce sa mai discuti cu ea. In alte cazuri se spune ca nu este bine sa mentii legatura cu AM pentru ca sa nu-i trezeti amintiri neplacute copilului, sau ca ea poata sa tina legatura cu familia biologica si sa le ofere informatii despre copil.
LA MULTI ANI pentru MARCO, sa fie sanatos, sa va bucarati de el si el de voi.
va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BebeAnda spune:

Simo 73- Inca nu am depus dosarul ptr ca de abia vineri am reusit sa fac psihologicul si acum astept rezultatele la care trebuie sa le fac o copie si sa merg cu ele la psihiatrie ptr evaluare(dupa cum am zis nu pot sa merg la particular ptr ca au consulatii doar dupa amiaza si eu nu pot ajunge astfel ca sunt nevoita sa merg la spital si acolo imi cer evaluarea psihologica...de ce??....nu stiu).Cand o sa termin cu analizele mai am de scos cazierele ptr mine si familie si gata...sunt gata ptr "cursa cea lunga"...:))...Va mai tin la curent cand sunt gata si dupa ce imi depun dosarul!

Anda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analias spune:

Citat:
citat din mesajul lui danaionela

Analias ma bucur ca a fost frumoasa vacanta. Si noi planuim sa mergem zilele astea in locul unde au copilarit, ca ele s-au nascut in alt oras. Ele vor sa mearga putin in vizita si la maternala ca sa ducem cadouri si la ceilalti copilasi care au ramasa, acolo si care nu au atatea dulciuri si jucarii cite au ele. Lor le este frica sa nu le las acolo, si imi spun mereu " Mergem cu voi, dam cadourile si plecam". Cred ca in inconstient ele vor sa ne verifice, daca intradevar le luam sau le lasam acolo. De fapt asta este o teama a lor, sa nu le parasim.
MYH cred ca astepti cu nerbadare urmatoarea intilnire, daca deja sunteti hotariti vorbiti cu cei de la Tg Jiu sa urgenteze actele la tribunal si sa deschida un proces pentru amindoua. Eu am avut surpriza sa am doua procese si in cazul meu au fost doua termene diferite, dar la Bucuresti am avut un singur dosar pentru amandoua si un singur termen, ceea ce a fost mult mai bine si pentru noi. Am scapat de emotii mai repede.
in legatura cu scoala eu ti-as recomanda sa nu o dai acuma la scoala, sa mai astepti un an.. Este destul de greu, pentru ca pe linga mutarea de la un loc la altul va mai fi si mutarea cu scoala. Emotional pentru copil este greu, si nu poti sa-l trimiti a doua zi de cind l-ai adus acasa la scoala.
In rest ne pregatim si noi de concediu. La sfarsitul lui august plecam in vacanta si asteptam cu nerbadare aceasta clipa. Pe de o parte imi este frica, ca este prima data cind plecam pe o distanta mai mare, dar pe de alta parte sunt curioasa si cum o sa reactioneze la nou.
marumiha - parerile sunt imparite. Depinde foarte mult de AM , sunt cazuri in care asistenta maternala i-a bagat numai prostii copilului si atunci nu are ce sa mai discuti cu ea. In alte cazuri se spune ca nu este bine sa mentii legatura cu AM pentru ca sa nu-i trezeti amintiri neplacute copilului, sau ca ea poata sa tina legatura cu familia biologica si sa le ofere informatii despre copil.
LA MULTI ANI pentru MARCO, sa fie sanatos, sa va bucarati de el si el de voi.
va pup


Danaionela, ce stupid sa ai 2 procese intr-un caz ca acesta, ca doar nu te certai cu vecinul de la 7 pentru ceva si cu cel din blocul de alaturi pentru altceva. Mare ti-e gradina, Doamne!

Ai dreptate cu maternalele: eu uitasem, dar si maternala fiicei mele cunostea familia biologica si incerca mereu sa ma asigure ca ea nu va da niciodata datele mele sau ale fetitei. Ea zicea ca nu se cunosc personal (biologica vine dintr-o familie fff saraca si locuieste la marginea oraselului intr-o cocioaba), ii stie doar din vedere, dar mie nu mi-a suras deloc ideea de a lasa usa intredeschisa. In plus, 3 psihologi (unul de la DGP si 2 independenti) mi-au spus ca, pe termen lung, relatia cu maternala nu este intotdeauna benefica: mai tarziu, cand constientizeaza faptele, dupa ce ca are 2 mame - una biologica si una adoptiva - copilul mai are in viata lui si un intermediar, un fel de semi-mama. Altcineva mi-a spus ca mentinerea relatiei cu maternala e benifica tocmai pentru ca ii asigura continuitate, incredere etc. Eu nu indraznesc sa imi dau cu parerea, dar cu siguranta depinde de la caz la caz. Fetita mea ii spunea maternalei 'mami', apoi mi-a spus mie asa si o perioada ar fi putut sa fie derutata din cauza asta.

Marumiha, cred ca esti norocoasa ca ai putut afla lucruri din trecutul lui Marco de la maternala. Eu tot ce am aflat, stiu de la AS. Maternala mi-a indrugat verzi si uscate, ba a contestat chiar si fisa medicala si ii dadea fetitei tot felul de ceaiuri pentru niste afectiuni inchipuite. Noroc ca erau ceaiuri de plante si nu au facut rau. La multi ani pentru Marco! Sa fie sanatos si fericit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_73 spune:

BebeAnda, eu sper din tot sufletul sa termin saptamana asta si sa depun dosarul vineri sau cel tarziu marti. Nu stiu ce sa zic este o coiencidenta sau nu ca vreau sa depun dosarul in jurul datei de 15 august, pe tatal meu l-a chemat Marin, iar eu i-am promis ca am sa-i pun numele copilului Marin sau Maria. Poate e un semn, nu stiu ce sa zic.

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."
(Will Rogers)


simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BebeAnda spune:

Simo 73- Iti marturisesc ca si mie imi place numele Marina si m-am gandit la un moment dat sa il pun pe lista(nu foarte lunga de altfel) de nume care imi plac.Iti urez succes si sa imi mai povestesti ce ai facut...uite si tu noi suntem cele mai noi ....adica "bobocii"...insa mamicile cu experienta sunt sigura ca ne vor purta noroc!

Pupici,
Anda

Mergi la inceput