2011-2012 : Clasa I

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Lala, sar`na de raspuns.
Asa ar fi foarte bine

Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LoraG76 spune:

Fetelor cu experienta, sunteti o mina de aur! Sa mai treceti pe la noi!
Brusc, m-a apucat disperarea - oare o sa ma descurc in clasa I?! Eu, nu fie-mea...ea sigur o sa se descurce! Sper...

Eu cu inscrisul asta am emotii, adica nu cu inscrisul, cu rezultatul final, ca daca sunt doar 3 clase I si 181 de inscrisi...am mari-mari emotii! Si de la secretariat ne tot spune ca abia la sf. lui august se va sti ceva. Sper sa prindem si scoala respectiva, ca-i aproape de serviciul meu, gradinita la care e face parte din cele arondate scolii si e si langa cresa la care va merge cea mica peste 1 an jumate...dar sper sa prindem si invatatorul pentru care am optat.

Lora, mami de Iustina (31.10.2004) si Adelina (02.09.2010)

Carti personalizate - www.carteacopilariei.ro/" target="_blank">Cartea copilariei
Lucrusoare la bazar umanitar

(Niciodata sa nu spui niciodata!)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Soleil spune:

Roxana, noi ne-am mutat deja vacanta in iunie - de la o extrema la alta

Din ce am auzit la scoala noastra, listele se vor afisa dupa 31 mai. Si mai trebuie sa duc fisa psihopedagogica si nush ce fisa medicala de la gradi pana in 15 iunie.
Noua ne-a spus invatatoarea sa stam linistiti ca suntem pe lista, dar parca tot am asa, o oarecare neliniste pana n-oi vedea lista aia. Invatatoarea noastra avea initial o lista de 60 de cereri, in conditiile in care clasa are maxim 30 de copii . Asa ca pana nu vad cu ochii mei lista oficiala, tot stau ca pe ghimpi.
Ce-mi pare rau tare e ca se pare ca niciunul din colegii de gradinita mai apropiati de noi nu au intrat in clasa respectiva, asa ca e posibil sa nu aiba prieteni in clasa la inceput. Acuma, asta e, am zis ca prieteni si-o mai face, invatatoarea-i importanta.

Am oarece emotii legate de cum va trata domnisoara temele pentru acasa - sincer, eu nu prea am de gand sa stau sa le fac cu ea. Daca are nevoie de ajutor, da, ok, dar altfel e problema ei - ea trebe sa stie ca atata treaba are. Par mama denaturata?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Citat:
citat din mesajul lui Soleil

Roxana, noi ne-am mutat deja vacanta in iunie - de la o extrema la alta



Am oarece emotii legate de cum va trata domnisoara temele pentru acasa - sincer, eu nu prea am de gand sa stau sa le fac cu ea. Daca are nevoie de ajutor, da, ok, dar altfel e problema ei - ea trebe sa stie ca atata treaba are. Par mama denaturata?

Flaviana si Tiana Maria (20.03.2004)

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face. Ca nu toata lumea are aceleasi gusturi.



Eu asa am procedat din prima zi de clasa I asa ca nu ma consider denaturata
Nici macar in aceiasi camera cu el nu am stat. Treceam pe la el din 15 in 15 minute sa vad cat a progresat, sa nu stea sa se uite pe pereti, avea ceas in camera si stia ca la ora "X" trebuie sa fim imbracati sa plecam la antrenament ( facea sport deja de 3 ani) si daca nu e totul gata pentru scoala nu mergem. Ori el vroia musai sa mearga.
Asta l-a motivat si responsabilizat.

In 5 ani de scoala nu cred ca a facut lectii in aceiasi camera cu mine mai mult de 10-15 ori in conditiile in care in datile alea eu lucram altceva in camera sau citeam, dormeam ...

Insa cand a cerut ajutor la ceva l-a primit imediat, a avut toate explicatiile si tot suportul.
Dar si atunci ii ceream inainte sa imi arate ce a gandit el, ce a incercat sa faca singur,fie partial corect sau total gresit, nu am mers pe varianta "il iau pe nu stiu in brate si imi spune mama".

La noi a functionat perfect acest mod de a proceda.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Eu nu mai emotii privitoare la inceperea clasei I, inscrierea la scoala mi le-a "sters".
La prima scoala, a fost respins dosarul copilului, pe motiv ca nu suntem arondati acesteia. Trebe sa mergem tocmai hat departe la o scoala de care apartinem, dupa noua "imparteala". Halal capete intelepte avem la conducerea invatamantului; anul trecut, strada noastra figura pe net ca apartinand acelei scoli, anul asta, nu se mai gaseste nicio lista, care sa ii ajute pe parinti in alegerea unei scoli, sa nu ne mai plimbe de colo-colo, cu toate ca scoala este obligatorie.



allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Allinta, ce surpriza urata :(

Voi vorbiti de teme, ma apuca toate alea
Eu inca ma gandesc la sfarsitul gradinitei, la serbarea cu multe lacrimi , apoi la vacanta si la cursul de inot.
Va zic eu, nu sunt pregatita deloc de teme, trezit devreme, intratul in jungla
Fi`mea cand se intalneste cu careva pe afara se intereseaza imediat la ce scoala e si si ea spune tare mandra unde va fi.
Va avea si colegi din grupa de la gradi, pana acum o fetita si un baietel, dar prietenele mai apropiate vor fi in clasele paralele; le-am explicat ca se vor vedea in pauze si au fost multumite



Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lala_D spune:

Daria noi am primit niste sfaturi de la d-na invatatoare la prima sedinta cu parintii, in prima zi de scoala. Pe principiul cine are urechi sa auda

Astfel ni s-a explicat ca rutina unui scolar mic este la fel de importanta ca a unui bebelus. Ce se incetateneste ca regula din prima zi ramane fixat pe toata perioada scolara.
Si a avut mare dreptate!

Printre sfaturi au fost:

- verificati impreuna cu scolarul ce au facut in clasa, rasfoiti caietele cartile, intrebati-l daca a inteles ce s-a predat, daca stie ce teme a primit, daca intelege cerintele lor.
-stabiliti o ora de incepere a temelor, un moment fix al zilei, o ordine in care acestea se fac.

La inceputul clasei I temele sunt relativ putine, cunostintele predate sunt deja facute prin gradinita deci dificultatea este redusa astfel incat e usor sa verificati, fixati un mod de lucru si sa parasiti camera revenind pe parcurs sa verificati cum progreseaza.

De asemenea o alta regula ce foloseste mult daca e fixata din primul moment pentru clasele mai mari, mai incolo este :
- temele se fac in ziua in care sunt primite indiferent daca e nevoie de ele a doua zi sau peste o saptamana !

Regula asta fixata inca din clasa I intra in reflexul scolarului si foloseste extrem de mult in clase mai mari cand se evita aglomerarea restantelor in weekend sau chiar uitarea temelor.

Al meu si acum, in cl a 5 a isi face absolut toate temele primite in ziua respectiva astfel incat sambata si duminica sa-i ramana libere !
Sau cel mult sa lucreze suplimentar o ora in weekend.

Scolarul mic nu stie decat daca i se arata ca poate exista varianta "mama face cu mine temele, sta in spatele meu, ma pazeste, ma indeamna etc. "

E mult mai usor sa aplici un mod de invatare din prima zi decat sa inlaturi obisnuinte defectoase pe parcurs.

E greu sa ii explici de ce un an de zile, o luna, o saptamana ai stat cu el minut de minut la teme si dintr-o data e mare si acest lucru nu mai e necesar, nu il mai aplici.

In general dupa cum pleci la drum in scoala asa mergi cam 4 ani, obisnuintele se schimba greu si urmatorul nivel de schimb este in gimnaziu, cand apar alte cerinte.
Ori e mult mai eficace sa porneasca la drum cu un set clar de responsabilitati.

Sper sa va foloseasca sfaturile doamnei noastre, mie clar mi-au folosit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Bune sfaturile

la noi nasol e ca eu ajung home la 18,30.
imi pun mari sperante in after-ul cu doamna
probabil eu voi verifica totul seara inainte de culcare sau dimineata, in maxim juma` de ora.
va trebui sa caut oricum ceva extra-scolare tot in scoala, daca e posibil dupa after, ca recreere, dupa care sa ne relaxam impreuna.


Daria & felina fioroasaGIULIA(2004 08 16) cu Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LindaZ spune:

De cand asteptam asa un subiect ... A mai fost unul lung anul trecut cu tot ce trebuie cumparat pentru clasa I, l-am citit atunci pe sarite, dar acum nu l-am mai gasit.
Ioana mea va ramane inscrisa la o scoala de cartier, la vreo 15 minute de mers pe jos de unde stam acum unde nu va avea nici un fost coleg de la gradinita. Insa am cunoscut-o pe doamna care a luat-o de mana, i-a aratat clasa, i-a dat sa isi aleaga un martisor de pe un panou - ceea ce a incantat-o foarte tare. Atunci i-am aratat si unde e cancelaria, toaleta, secretariatul, sala de olarit si pictura si terenul de sport. Iar saptamana trecuta a fost iar la ziua scolii, adica am lasat-o acolo 2 ore cu invatatoarea si alti copii sa faca obiecte artistice din hartie si sa vada in curtea scolii un dans al copiilor mai mari. I-a placut si asta.
Pe mine ma streseaza insa trezitul de dimineata fiindca acum ne trezim la 8 si nu e mare graba spre gradi, desi le-am luat calendar de perete si radio cu ceas si acum se mai orienteaza in timp cat de cat.
Ioana stie literele, sa citeasca pe silabe doar si sa faca adunari si scaderi pana la 10, dar de multe ori le face pe degete.
Stilou are, am luat 4 pana acum, fiindca unul ii trebuie la gradi si unul a vrut acasa, dar 2 s-au stricat si a trebuit sa mai iau 2.
Ghiozdam ma gandeam ca ii luam la vara, ea ar vrea troller, mai ales ca va avea de mers pe jos, dar ... sala de clasa e la etajul 2. Vom vedea.
Bun sfatul cu facutul lectiilor in ziua in care se dau, nu ma gandisem la asa ceva ca noi am trait mereu cu ideea "fa-ti temele pentru a doua zi", nu fa-ti temele care ti s-au dat azi la scoala. Si sa o las singura ... din prima zi sa si le faca ... daca pot.
Pe langa teme, am emotii legate de independenta si siguranta ei - va fi mult mai mult doar pe picioarele ei decat a fost pana acum la gradi si va trebui sa o invat ce sa faca daca ... e lovita de vreun coleg sau se raneste ea, i se vorbeste urat, i se fura lucruri, isi pierde haine sau i se vorbesc/propun chestii legate de sex de catre alti copii sau se pierde - lucruri care nu i s-au intamplat niciodata pana acum. Dar ... inca ma pregatesc. Acum citesc Protecting the Gift, Keeping Children and Teenagers Safe, noroc ca am primit-o, ca imi prinde tare bine: http://www.amazon.com/Protecting-Gift-Keeping-Children-Teenagers/dp/0440509009
Incep sa simt pe pielea mea vorba aceea cu "copil mic, griji mici, copil mare, griji mari" - pana acum n-am constientizat-o ca a fost mereu intr-un mediu protejat la maxim, insa scoala mie mi se pare ca nu mai e asa, chiar daca ... are un bodyguard.

Mihaela Zaharia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana_G spune:

Super sfaturile despre teme, multumim mult. Cred ca asa vor face la progrsmul de teme. Eu una nici sa vreau nu o sa apuc sa ma ocup de asta. Dar de verificat e important si daca sta la after. Am fost avertizata ca pentru copil este importsnta aceasta parte, asa iti arati interesul pentru ce face si poti identifica eventuale probleme din timp.

Mergi la inceput