Sa ajutam trandafirasul sa infloreasca - Raisa

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavinia.p spune:

Katy sunteti la Oradea deja? trimite-mi te rog nr tau de telefon. Va si va doresc ssnatate si sa dea rezultatele cele mai bune tratamentul

Baietelul meu scump 23.mai.2009

Ajutiati-l va rog pe Andrei sa traiasca!!

AMR 2 zile si ma intorc la lucru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari_paun spune:

pupam mica innotatoare si va dorim progrese multeee
sanatate multa katy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mianna spune:

Raisa, floare mica si dulce, multa sanatate si progrese cat mai mari! cei 2% ai mei au plecat azi spre tine, si vor mai pleca si de la colegele mele in urmatoarele zile.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Am depus si eu azi formularele ( al meu si al sotului ) pt redirectionarea celor 2%
Multa, multa sanatate trandafirasului dulce !
Sper sa citesc vesti bune dupa intoarcerea de la Oradea, si nu peste multa vreme despre plecarea voastra la operatie si reusita ei. Doamne ajuta !

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna seara!
Mianna, Luy multumim din suflet pentru ajutorul vostru!

Noi suntem acasa de duminica seara, ieri Raisa a fost foarte obosita si maraita dupa drum, nu-i mai intram in voie cu nimic, astazi a fost mai bine, iar de maine reincepem gimnastica. Sunt foarte multumita de tratamentul de la Oradea, chiar se vad rezultate, i-a scazut din spasticitate, acum a inceput sa tina mai mult obiectele in manuta ( doar pe dreapta o foloseste, la stanga mai avem mult de lucrat) tinuta de manute, se ridica mai bine in fundulet iar capul si-l tine mai bine. Am reusit sa ne programam din nou pe 4 iunie si cu ajutorul lui Dumnezeu, sper sa reusim sa mentinem progresele si sa facem cat mai multe.
Mii de scuze pentru intarzierea cu raportul lunar al banutilor din bazar, in luna aprilie s-au strans 425 lei din bazar. Banutii sunt toti in cont, am reusit luna aceasta sa ne descurcam fara sa intram in banii stransi pana acum, insa probabil ca la internarea viitoare vom fi nevoiti sa apelam la ei. Totalul din cont este de 34267,84 lei banuti pentru care va multumesc tuturor celor care ne-ati ajutat si care v-ati rugat pentru sanatatea puiului meu! Am primit mail de la clinica XCell Center prin care ne anunta ca pana la data de 1 iulie sunt in pauza de transplanturi si programari pentru transplanturi. Nu stiu motivul si parca nici n-as vrea sa-l stiu... Sper sa fie bine si sa revina cu mail de programare,asa cum au specificat.
Va doresc o noapte linistita si tot binele din lume!

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna tuturor!
Doresc multa sanatate tuturor copilasilor de ziua lor, sa creasca mari si sa aduca multe bucurii parintilor!
Noi astazi plecam din nou la Oradea la recuperare. Am un pic inima stransa caci Raisa a facut febra ieri, cred ca de la dintisori si sper sa nu avem probleme.
Va multumim tuturor pentru ajutor, am strans din bazar 501 lei in luna mai!
Am citit zilele trecute un articol scris de un medic cu suflet de mama si as vrea sa postez cateva fragmente caci cuvintele ei mi-au ajuns la inima:


"Marturia mea de medic crestin si de mama a unui copil cu dizabilitati



Experienta vietii face mai mult decât teoria. Si în cazul meu, experienta a contrazis teoriile medicinii moderne. Am un copil bolnav dar îl iubesc la fel de mult ca si pe cei sanatosi. Acelasi lucru l-am observat si la alti parinti care au copii cu dizabilitati. Înca nu am vazut o mama care sa nu-si iubeasca copilul bolnav si sa doreasca sa nu se fi nascut. Înca nu am vazut copil cu dizabilitati, inclusiv sindromul Down, care sa nu se bucure de viata cel putin la fel de mult ca si un copil sanatos. Diferenta este ca ei se bucura în alt mod! Un interviu luat la 150 de adolsecenti cu “spina bifida” (malformatie minora de cele mai multe ori, când este recomandat avortul terapeutic) în care le-au fost puse întrebari precum: te bucuri de viata, te bucuri ca parintii ti-au dat viata si nu au ales sa te avorteze pentru a nu suferi, etc., raspunsul lor unanim a fost ferm: doreau sa traiasca! De fapt, ei au considerat întrebarea total absurda.

Medicina moderna, desacralizata, pleaca de la o premiza gresita: nu considera ca omul are si suflet, ci doar trup, tratându-l ca atare. Sufletul acestor copii nevinovati este sanatos! Sufletul lor nu cunoaste rautatea, invidia, egoismul si alte patimi, motiv pentru care se bucura mereu de viata! Ei simt mai mult vesnicia ca si noi. Ei sunt mai aproape de ea fiindca prin nevinovatia lor, ei sunt asemenea unor îngeri si traiesc raiul înca de pe pamânt. Ei nu cunosc si nu traiesc iadul pe pamânt asa cum adeseori oamenii sanatosi (trupeste) îl traiesc, din cauza pacatelor lor. (...)

Copilul cu dizabilitati este oglinda sufletului meu. În aceasta oglinda, îmi vad (prin comparatie) toate greselile si neputintele sufletesti, îmi vad murdaria sufletului. Copilul meu ma învata sa ma schimb, sa îmi curat sufletul, sa am mai multa rabdare. Ma învata sa am mai multa mila cu cei suferinzi, indiferent de boala sau de vârsta. În acelasi timp, ma mir de veselia lui aproape permanenta. Ma mir de bucuria mare pe care i-o provoaca si cel mai mic si neinsemnat gest de iubire sau un mic cadou. Ma mir ca se bucura atât de mult de viata, desi aceasta îi ofera atât de putin…Pot deduce de aici ca putinul acesta este de fapt viata cu preocuparile ei materiale, trupesti, ori el si le doreste mai mult pe cele sufletesti. De ce anume are nevoie sufletul lui ca sa fie multumit si fericit? De putina iubire. Atât! El nu îsi doreste un viitor stralucit (copilul nici nu întelege ce înseamna asta, noi suntem cei care i-l dorim), sufletul lui doreste doar vesnicia. Greseala este ca îi raportam pe acesti copii mereu la noi, care ducem o cu totul alta viata, plina de responsabilitati, dar si de greseli si de pacate. Ori noi trebuie sa tindem sa devenim cu sufletul ca ei, prunci nevinovati…

Un preot spunea ca “acest copil este o cruce pe care ti-o da Dumnezeu direct din mâna iar daca o porti cu multumire, vei avea nadejdea mântuirii”. Prea multe mame însa (unele îsi spun “crestine”) întorc spatele la o astfel de cruce, alegând drumul larg si placut, comod si fara griji. De fapt ele nu se sperie atât de boala copilului cât se sperie de greutatile pe care le vor avea. La început este greu sa accepti boala copilului, dar, primind toate cu multumire, suferinta se transforma în bucurie. Si nu ne întrebam “de ce?”, caci toate au un scop. Nu vom simti nicio marginalizare a acestor copii, ci vom vedea ca ei se bucura si se simt cel mai bine când sunt în familie, alaturi de fratii lor. Se bucura de asemenea când sunt înconjurati de alti copii bolnavi, asemenea lor, dar si alaturi de cei sanatosi. Ei nu aleg, primesc totul cu bucurie neconditionata. Ei stârnesc deseori mila celor din jur, dar asta nu-i un lucru rau. Ideile preconcepute din tara noastra sunt înca reminescente ale vremurilor comuniste. Spre exemplu, în Occident, deseori astfel de copii sunt adoptati de catre o familie care are deja unul sau mai multi copii sanatosi, fara a stârni mirare. Noi românii, fiind dintr-o tara crestina, majoritar ortodoxa, ar trebui sa luam exemplu […] sau macar sa-i nastem pe ai nostrii. Doar daruind vei dobândi.



Dr Christa Todea-Gross

17.04.2011. Duminica Floriilor, Cluj-Napoca"

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_iulia spune:

Azi am avut fericita ocazie s-o reintalnesc pe Raisa.E asa de dulce dovlecica asta mica! Iar parintii pur si simplu o sorbeau.Am fost prea emotioanata si am uitat de aparatul foto pus cu grija in geanta pt marea intalnire dintre amorezi(Nu v-am spus ca Raisa-i nora mea?!),dar cu siguranta Katy va va demonstra ca am dreptare.
Te iubim, Trandafirasule!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katteryna spune:

Buna tuturor!
Am revenit acasa joi noapte si abia ne-a dezmeticit, Raisa a dormit foarte mult, caci o ajunsese oboseala dupa 3 saptamani de terapii.
Sunt foarte fericita caci ne-a mangaiat Dumnezeu si am vazut si de data asta progrese la Raisa pe perioada internarii s-a rostogolit singurica de 2 ori, o data de pe spate pe burta si data data invers. Nu stiu cum a reusit...caci in timpul gimnasticii nu vrea sa faca asta singura, dar important e pentru noi ca a facut-o iar acum ne rugam sa vina si alte rostogoliri
La intoarcere l-am vizitat pe scumpul Tudorita si da, de emotii am uitat si eu si Moni sa le facem poze.Tudor a fost atat de dulce, i-a oferit un balon colorat Raisei i l-a dus la gurita si ii arata ca pe acolo se umfla
De cateva saptamani clinica Xcell Center e inchisa, si site-ul le-a fost suspendat si am aflat ca s-ar redeschide in august...Cateodata ma gandesc ca avem ghinion, ca am reusit sa strangem suma necesara pentru o interventie si activitatea clinicii se suspenda, dar poate Dumnezeu asaza lucrurile pentru noi cum e mai bine, asa ca asteptam. La spital am stat in camera cu o fetita minunata de trei anisori, Miriam, care in urma cu un an a reusit sa faca transplantul iar mamica mi-a povestit cate progrese a facut intr-un an si cat de multumita e!
Va pupam si va multumim din nou pentru toate dragostea si gandurile bune pe care ni le transmiteti si care ne dau atata putere!

RAISA MARIA
BLOGUL NOSTRU
POFTITI IN BAZAR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luy spune:

Ce bucurie sa citim vesti despre progresele Raisei !
Sa va ajute Dumnezeu sa faceti transplantul cat mai curand . Numai la clinica aceea se poate face ?

Luy, mamica de Maria Teodora ( 25 aug 2007 ) si Irina Alexandra ( 21 sept 2010 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cosminiq spune:

Raisa, multa sanatate!

katteryna, aveti o printesa tare mumoasa!Sa de-a DD sa reusiti sa ajungeti la linica cat mai repede pentru transplant.Gimnastica recuperatorie,kinetoterapia, fizioterapia sunt foarte importante pentru dezvoltarea motorie.Impachetarile cu parafina sunt extraordinare pentru relaxarea muschiului.
Stii ce vreau sa te intreb: tonotil,encefabol,actovegin stiu ca se dau in cazurile de spasticitate(asta tine de partea neuromotorie!)... voi ati incercat ???
Va doresc toate cele bune!
Te apreciez foarte mult pentru puterea de care dai dovada...eu stiu cat este de greu sa ai copilul bolnavior!


Mihaela,mami de ingeras Cosminiq
Ridurile nu fac decat sa arate unde au fost zambetele" (Mark Twain)



http://bazar.desprecopii.com/browse.asp

Mergi la inceput