Ne rugam pt VICTORIA - M&M mai-iunie 2008 (185)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Buna scumpele

Magne sa fiti sanatosi si fericiti. Sa te refaci rapid si sa va acomodati usor!
Si eu imi amintesc ca a spus cum o va chema pe fetitza, dar nu mai stiu cum
Doloress nasol stresul cu ajunsul la spital. la voi nu se practica inducerea travaliului, nu?? Asta ar simplifica lucrurile.

Belgienele noastre se tin de petreceri, ce frumos! Bogdan m-a pus sa caut excursii, am gasit vreo 20 de variante, dar doar de dragul de a le cauta. Nu pot sa intarc fata la 9 luni pentru o amarata de excursie de 3 zile. lasa, o fi timp pentru asta. sa ne bucuram si daca iesim la vara la greci sau la turci in formatie completa.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

LAURA - pai se practica, nu stiu daca v-am zis ca eu tot scriu pe la 3 subiecte si nu mai stiu daca v-am zis si voua, daca nu se intampla nimic pana saptamana viitoare, pe 9 februarie ma induce. Ca nu am voie sa depasesc termenul cu diabet. Data a fost alegerea noastra, puteam alege si saptamana asta, insa mi-am zis sa-l mai las la caldurica, pentru ca si asa parea mic la ecografia trecuta.
Am sa dau faliment in februarie : la inceput Kevin (poate pe 9), pe 10 soacra, pe 11 Gabi, Sf Valentin, pe 15 bunica-mea, pe 18 nasul meu si pe 27 cumnatul.

DESIREE - si noi avem vecini draguti, adica prorpietarul nostru, daca se trezeste el inainte, da zapada, sau daca vine inaintea lui Gabi. Si uite asa mai desfiintam un mit conform caruia in Occident nu-ti da nimeni o cana cu zahar cand ai nevoie, cum am mai auzit. Ba cred ca daca ii cer proprietarului meu imi da toata punga, la cum il cunosc asa. Vand casa la anul si s-au oferit sa ne faca contract pe 2-3 ani, pentru ca proprietarul urmator sa nu ne poata mari chiria, ca platim o chirie foarte mica, in comparatie cu cat au crescut preturile in ultima vreme. De trei ani nu au marit-o nici cu un cent, desi toate preturile au crescut.

BELGIENCELE - distractie placuta! Si eu va invidiez la greu!
Al meu cupil e cel mai cuminte in societate, ba chiar ma calca pe nervi ca nu se joaca cu nimeni, sta intr-un colt, speriat de bombe, langa fusta mea. Am fost la centrul de joaca, la ziua unui copil, parintii stateau pe margine, piticii toti la masa - a refuzat sa stea cu ei, lipit de noi, continuu. Of, si cand era mai mic era asa de sociabil! Nu-i place galagia, agitatia, il calca pe nervi cand vede ca alti copii arunca cu jucarii sau tipa, vine plangand langa mine. Sper sa-l schimb la o gradinita mare si poate, poate se va mai schimba, daca nu... asta e el si-l las, nu i-am facut niciodata observatie din cauza asta. Din ce in ce, seamana cu al meu sot la personalitate.



Mami de Patrick(29.04.2008) si 38+ Kevin
Victoria, fetita frumoasa si curoajoasa, te iubim!
Time is priceless, yet it costs us nothing; you can do anything you want with it, but you can't own it, you can spend it, but you can't keep it. And once you've lost it, there is no getting back, it's just gone!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaH spune:

Citat:
citat din mesajul lui Doloress

Am sa dau faliment in februarie : la inceput Kevin (poate pe 9), pe 10 soacra, pe 11 Gabi, Sf Valentin, pe 15 bunica-mea, pe 18 nasul meu si pe 27 cumnatul.


haha, eu cred ca te iau, dar in martie:
pe 4 era unchiul sotului, pe care l-am iubit ca pe propriul unchi, dar a murit saracul; pe 5 cumnata, pe 11: cumnatul si baiatul nasilor; pe 12 eu si un alt unnchi de al meu; pe 15 Alex; pe 19 soacra, pe 25 finutza
sa mai adaug 1 si 8 martie?
"noroc" ca acum stam maid eparte de multi dintre ei, asa ca scapam cu un telefon. dar tot sunt cativa pe langa.

deci, asa, belgiencelor, v-ati hotarat pt pre-valentine. ok, pai sa vorbesc cu al meu sotz. oricum ,ce pot sa spun acum: bine ca nu e sambata, pe 12, ca atunci stiam sigur ca nu putem: al meu are de arbitrat. va dau de stire curand.

cleo, asta ma omoara pe mine in romania: lipsa de respect fata de cel de langa tine. nu ca sunt strzile murdare, nu ca sunt gropi sau caini, ca blocurile alea comuniste arata jalnic. nu. acum nici pe aici nu se omoara ei sa te respecte total, dar, totushi, ai niste garantzii. aaa, am uitat: nesiguranta zilei de maine. vorbeam mai deunazi si cu soru-mea, cum isi fac ei planuri pe niste chestii nesigure, si mi-a zis ca oricum nu este nimic sigur si ca ce e azi, maine (nu este un an!) poate sa nu mai fie. asta m-ar dobora psihic.

mai vroiam sa zic: odo e bine, intoarsa la copii la gradi, dar cu rasfat cat carul. mai bine rasfatata decat bolnava.
eu am treaba cu duiumul, nici nu stiu de ce sa ma apuc. dar tocami de aceea va scriu voua intai.
mai vroiam sa zic ceva, dar am uitat. mai viu eu. pana atunci va pup pt toate.



Poze
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Reallaura spune:

Ilincutza mea a inceput sa faca primii pasi. Face 5-6 pasi spre noi daca o fixez in picioare la o oarecare distanta.Inca nu se ridica de jos singura, dar sper luna asta sa o porniiim!
Doloress la noi e multa agitatie pe ianuarie, noi, si muuulti prieteni: 9, 10, 11,12, 18,30 ian- 3 cunostinte. Pe 9 februarie e soacramea! SI Mirci face la fel, face figuri in public, se cam lipeste de noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Wow!! felicitari Ilinca scumpete mica!!! Bravo!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008 si galusca Ana Isabela din 14.01.2011

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Bravo Ilincuta mergareata! Acusica o sa se alerge cu Mirci de nu o sa stii incotro sa o iei, Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MAGNE-Felicitari !!!!!!!!11 sa veniti sanatoase acasa !!!

REALLAURA felicitari Ilinca pt primii pasi !! ce repede !!!!!!!!!bravooo!!!

FECIAN normal ca nu esti bolnava si ar fi super daca ai gasi ,mai ales ca nu aveti concediu de maternitate decat 3 luni,cam ca aici...
Dar aici nu te angajeaza gravida .pt ca ei stiu ca peste vreo 6 luni sau cat mai are fiecare,vine nasterea,si apoi trebuie sa bage inlocuitor,sa stea sa il invete,inlocuitor doar pe cele 3 luni ca apoi tu te intorci si sunt obligati ,si nu stiu daca or mai plati ceva.In afara de asta,concediile medicale pot fi nenumarate zile,saptamani,chiar luni,timp in care ei sunt descoperiti .plus vizitele la medic,libere ,azi ma simt rau nu mai vin sau la 7 luni e sarcina de risc si stau 2 luni acasa..ei pt asta mai bine nu angajeaza.
asa ca ,femeiea e discriminata dublu,din pacate.


da,si aici sunt tot 16 saptamani,si nu se mai ia o luna inainte,nici nu te obliga sa iei inainte,practic se munceste pana ii iese capul
daca iei concediu inainte,reduci din cele 16 saptamani,asa ca daca stai sa zicem de la 8 luni acasa,mai ramai cu bebe acasa doar 2 luni...si il lasi intarcat...
asa ca toata lumea sta pana iese.
daca e sarcina de risc,complicatii,etc,se da concediu medical in timpul sarcinii,care e diferit de cel de maternitate,si banuiesc ca e alta plata.

oricum tu inca nu ai burta,dar aici daca s-ar vedea burta nu te-ar angaja in 90% din cazuri.poate asaaaa o firma super super mare care isi permite sa inlocuiasca repede,o firma in care tu nu ai totul pe mana si automat o colega poate face munca ta.
la birouri mai e cum mai e,daca toata lumea din departament face acelasi lucru,dar la o munca fizica,nici atat nu vor primi o gravida ! ca stiu clar ca sta numai in medical.
deci nu e vorba de mentalitatea romaneasca,si prin alte tari discrimineaza,si mult !
si aici tot fac campanii,camere ascunse,degeaba !!

probabil la voi e ca la Simonix,tari mai de treaba:))))
sau poate vorbiti de companii mari,si acolo oricum le e frica sa faca scandal cu discriminarile..

acum vad ca te-ai dus la cea mai mare firma angajatoare eeeei,la astea se schimba problema ,au multi angajati,au inlocuitori oricand,e normal sa accepte pana la urma si femei gravide,nu si-ar permite un scandal !
dar la firmele mici,dumnezeu cu mila !!!!in plus,daca tu ai o pregatire super super si mai rar vor gasi ca tine,te ia si cu tripleti ,chiar si aici ar face-o !
dar aici la o munca unde se prezinta o suta,cu aceeasi pregatire aparenta,nu o iau pe aia gravida.

aici au dat si legea ca sa dea afara din prima zi,chiar si cu contract indefinit.pana acum era cu aviz de doua saptamani .acum nu mai e nici un aviz.afara si la revedere.

se vede diferenta de tari,totusi,la voi au luptat mai mult pt drepturile femeii !

probabil in ideea asta a intrebat si Adriana,stiind ca in general e foarte greu sa obtii un post.

bafta sa gasesti repede ceva sa iti placa !!



va intalniti fetele belgiene???????????'


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

si io repede pana fugimla munca: felicitari la Ilinca mergareatza!!



Gofrele belgiene se intalnesc, ok, dar noi cand? A? facem si noi o intalneala pe 13 febr?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Buna dimineataaaaaa,

Azi a plans Vlady ca nu vrea la gradi, ca vrea cu mami acasa, deci, clar am creat un precedent in ziua cand am cedat. De-acum cand il tin acasa o sa-i spun alt motiv, gen ca e gradinita inchisa sau ca plecam undeva si nu mai putem ajunge la gradi. Nu ca daca n-are el chef nu se duce ca uite, nu mai vrea acum (si ieri a plans)

Magnestism, felicitari
pt fifi! Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ea!

Adriana, bravo, ce interviu, pt ce post? Bafta in continuare!

Simonix, super Robertelul in filmulte, dl dr ce grijuliu este :) Observ un accent francez chiar dc vb in romana. (vezi ca ai un mesaj si mai jos)

Doloress, da, si eu sper sa-mi placa Gordon...vedem, deocamdata notez si oricum nu apuc sa citesc mai mult de cateva pagini pe zi. Sunt la "Ascultarea activa" si e greu sa-ti invingi vechile idei si atunci cand vine copilul tau si-ti spune "mami, m-a batut x, m-am certat cu el, il urasc", tu in loc sa-i spui: "pai de ce nu i-ai tras si tu 2 pumni in gura" (glumesc acum, chiar n-as spune asa....dar l-as ghida putin despre cum si ce tre' sa faca").....sa-i spui "mda, iti inteleg sentimentele fata de copilul x" ...si atat! Pai va trebui sa lucrez mult la mine sa ajung la nivelul asta. :)
Sa inteleg ca am prezis bine, ha? Vrei sa schimb prezicerea pt 38-39 saptamani?

Simonix, wow, felicitari pt interviu! Mie mi se pare o chestie extraordinara , mai ales ca e visul vietii mele sa lucrez intr-o institutie europeana. Poate daca iti ajunge pe la urechi de vreun post legat de Romania (secretariat, orice) ma anunti si pe mine. Desi am impresia ca sansele mele ar fi extrem de mici.

Cleo, despre ce firma franceza vorbesti? Ca eu sunt la capitolul adunat informatii si vazut ce e pe piata ca si companii fr :)

Fecian, bafta pe 28 februarie!

Laurita, felicitari pt primii pasi, wow! Parca ieri ma sunai sa-mi spui ca ai in burta o fifi si acum face primii pasi, draga de ea!! Daa, ne vedem saptamana viitoare, cum sa nu! Abia astept!

Pup, fug la interviu, desi nu am nici un chef...



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adriana_78 spune:

Aelita, merci, esti draguta -- da, aceastea au fost si gandurile mele legate de sarcina si job.
Probabil ca e si o chestie de mentalitate - in Austria, mama poate sta pana la 2 ani jumatate acasa cu copilasul - eu asociez sarcina si bebe cu statul acasa .

2 luni de stat cu un nou nascut mi se pare fff putin si pt. niciunul nu prea bine, dp meu de vedere -- nu are rost o discutie mai detaliata, se porneste iar vreo polemica.

Da probabil ca exista statistici unde mamele se intorc fara probleme imediat la servici si totul e Ok, altfel nu ar fi atatea tari civilizate care adopta acest sistem si din ce-au pov. fetele din Bel-Olanda, firmele sunt "open-mind" si pare sa nu fie nici o prob. in angajarea unei gravide.

Alysh, era un post de secretariat, o firma mica.
Succes!
Tot la firma de call-center mergi? sau la o alta?

Laura, felicitari pt. primii pasi. Parca si Mirci a fost asa precoce, nu?

Adriana

Mergi la inceput