Vaccinurile ??

Vaccinurile ?? | Autor: LORI

Link direct la acest mesaj

dragi mamici am o nelamurire si am nevoie de un raspuns.
Stiu ca exista o lista de vaccinuri pentru copiii (am vazut si pe DC), intrebarea mea este: sunt optionale sau obligatorii?

va multumesc pentru atentie si va rog sa ma luminati!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bpaula spune:

Eu nu stiu exact lista de vaccinuri dar cred ca medicul copilului e cel care te poate lamuri mai bine, ce e obligatoriu si ce nu e obligatoriu dar e recomandat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

o serie obligatorii, o serie obtionale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns JuliaSM spune:

Obligatorii pentru cadrele medicale(adica daca cineva solicita un vaccin,cadrele medicale nu pot opri acest serviciu),totusi optionale pentru parinti.Nimeni nu obliga pe nimeni cu cutitul la gat sa isi vaccineze copilul,chiar daca se vehiculeaza ca vaccinurile ar fi obligatorii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Cadrele medicale sunt obligate sa programeze copiii care le sunt arondati la vaccinare conform schemei de vaccinare obligatorii de la un moment dat iar vaccinurile obligatorii sunt gratuite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

vaccinurile obligatorii sunt gratuite.

Se poate intampla ca vaccinul gratuit sa nu "existe in stoc" fix in momentul acela si esti indrumat, desigur, optional, catre unul din Franta, de ex, care oricum, e mai bun decat cel neaos si care, a, o nimica toata, costa 300-500 de lei, iar cand ceri chitanta, esti refuzat categoric.
Si atunci, ce faci? Amani vaccinul? Schimbi medicul, care duce oricum tot la intarzierea vaccinului? Faci reclamatie-aceeasi intarziere, in plus, clar nu mai mergi la acelasi medic, ca poate inteapa copilul altfel? Sau "merge si asa, fara chitanta" si cu banuiala ca banii tai au ajuns de fapt, in buzunarul medicului si ca vaccinul frantuz e exact ala made in Romania, dar nu ai cum sa verifici?

Si da, sunt vaccinuri obligatorii si optionale! Sau mai bine...

Mergi la inceput

Eu stiu ca pana si vaccinurile de pe lista obligatorie nu sunt obligatorii,ci mai degraba "strongly recommended".Depinde ce se impune prin "obligatoriu" in ceea ce priveste vaccinurile.Au fost mai multe topicuri pe DC unde s-a dezbatut mult pe tema asta si in final fiecare a inteles tot ce-a vrut si a facut aidoma.Inclusiv eu.

Mergi la inceput

Cat despre vaccinurile optionale,acelea sunt ori vaccinuri suplimentare,ori alternative ale celor de pe lista asa-zis obligatorie.De regula sunt contra-cost,casa de asigurari acopera doar vaccinurile de pe lista,care nu sunt necum gratuite,ci sunt cumparate cu fondul de la bugetul de sanatate si distribuite gratuit contribuabililor(ak oameni care contribuie,in mod normal,cu procent din salarizare,vestitul CAS).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

obligatoriu e ft mult spus....toate sunt recomandate: recomandate gratuite (asa zisele obligatorii) si recomandate ce se platesc, nimeni nu-ti pune lama la gat sa le faci...ramane la latitudinea ta de parinte daca i le faci

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

vaccinurile obligatorii sunt gratuite.

Se poate intampla ca vaccinul gratuit sa nu "existe in stoc" fix in momentul acela si esti indrumat, desigur, optional, catre unul din Franta, de ex, care oricum, e mai bun decat cel neaos si care, a, o nimica toata, costa 300-500 de lei, iar cand ceri chitanta, esti refuzat categoric.
Si atunci, ce faci? Amani vaccinul? Schimbi medicul, care duce oricum tot la intarzierea vaccinului? Faci reclamatie-aceeasi intarziere, in plus, clar nu mai mergi la acelasi medic, ca poate inteapa copilul altfel? Sau "merge si asa, fara chitanta" si cu banuiala ca banii tai au ajuns de fapt, in buzunarul medicului si ca vaccinul frantuz e exact ala made in Romania, dar nu ai cum sa verifici?

Si da, sunt vaccinuri obligatorii si optionale! Sau mai bine...

Daca nu primesti chitanta si vrei, poti sa cumperi din alta parte si sa reclami la OPC.

Si sa schimbi medicul, bineinteles. Dar eu cred ca sunt aprovizionati constant cu vaccinuri.

Mergi la inceput

Pe aici peste tot se cere carnetul de vaccinuri, la gradinita si la scoala. Cu motiv, as zice eu. Vaccinarea e un lucru bun.

Mergi la inceput