Vaccinurile ??

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

Citat:
citat din mesajul lui Raza de soare

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

vaccinurile obligatorii sunt gratuite.

costa 300-500 de lei, iar cand ceri chitanta, esti refuzat categoric.
banuiala ca banii tai au ajuns de fapt, in buzunarul medicului si ca vaccinul frantuz e exact ala made in Romania, dar nu ai cum sa verifici?

Daca nu primesti chitanta si vrei, poti sa cumperi din alta parte si sa reclami la OPC.

Si sa schimbi medicul, bineinteles. Dar eu cred ca sunt aprovizionati constant cu vaccinuri.

Tocmai pediatra fetitei a facut acest lucru!!! A motivat ca nu are chitantier si nu o data si nu doar mie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

nu numai in Rom se cere carnetul, peste tot..
raza de soare este vina ta ca l-ai acceptat fara chitanta, orice medic are chitantier....mai ales unul care mai si 'comercializeaza'

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raza de soare spune:

Citat:
citat din mesajul lui emanouela

raza de soare este vina ta ca l-ai acceptat fara chitanta, orice medic are chitantier....mai ales unul care mai si 'comercializeaza'

Nu am spus ca nu am gresit acceptand situatia, dar am accentuat faptul ca la momentul respectiv, aveam de ales intre a-i face fetitei vaccinul la timp sau a pierde timp pretios, cautand alt pediatru.

In momentul de fata, fisa medicala a piticutei mele se afla tot la respectiva, pentru ca este f aproape de casa si in cazul in care am nevoie de o reteta gratis, apelez la ea. Insa de cate ori am nevoie, apelez la un anumit pediatru din Budimex, care nu are voie sa fie medic de familie (politica spitalului); apoi, daca este o reteta scumpa, merg la med de fam. Dar doar pt reteta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns virginia333 spune:

Va recomand sa cititi cartea doamnei doctor Christa Todea Gross, medic cu competente in pediatrie, carte care trateaza tema vaccinurilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eumada spune:

Iar incepe?Pro si contra vaccinare?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saskia spune:

Citat:

nu numai in Rom se cere carnetul, peste tot..

Nu peste tot in Europa, eu nu stiu in ce tara stii tu ca se cere. De exemplu in Olanda le e paralel daca iti vaccinezi copilul sau nu. La cresa sau la scoala nu ii intereseaza fisa lor medicala, pe care o ai doar tu si pediatrul, respectiv mai tarziu medicul de familie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Orice medic de familie are facturier si chitantier. Cand a fost perioada de pauza la DSP privind achizitia de vaccinuri am indrumat parintii spre farmacii/depozite etc. Nu-i treaba mea sa ma aprovizionez cu vaccinuri, plus ca se ridica si suspiciuni (vezi Raza de soare) si chiar nu am chef/timp de drumuri/explicatii. Parintele are de ales: asteapta 4-6 luni pana se reglementeaza situatia la DSP, fie isi cumpara pe cont propriu vaccinul din farmacie (asta dupa ce ii prezint toate variantele disponibile de pe piata).

Iar cele optionale le prezint doar parintilor interesati, ca doar imi dau seama si eu ca mama care-si creste singura 3 copii nu are cum sa mai achizitineze si asa ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

saskia...am pretentia, de la mine, ca m-am exprimat destul de clar....chiar si acum 2 ani...n-are importanta in ce tari, si nu vb din carti sau auzite. Nu le e paralel, ei stiu daca ti-ai vaccinat copilul ori ba, pt ca au o fisa medicala si ei...ca nu te intreaba pe tine ca si parinte, asta e altceva.

Mergi la inceput

Citat:

saskia...am pretentia, de la mine, ca m-am exprimat destul de clar....chiar si acum 2 ani...n-are importanta in ce tari, si nu vb din carti sau auzite. Nu le e paralel, ei stiu daca ti-ai vaccinat copilul ori ba, pt ca au o fisa medicala si ei...ca nu te intreaba pe tine ca si parinte, asta e altceva.

Prea des noi ne bucuram de confortul unei opinii fara disconfortul cugetarii. John F. Kennedy

Adica? deci nu spui despre ce tara e vorba da tu stii sigur. Aici nu este obligatoriu sa vaccinezi copilul si nu-i intereseaza daca l-ai vaccinat sau nu, vad ca trebuie sa ma repet. Le e foarte paralel pentru ca legea e clara, nu sunt obligatorii. Deci nu au nici o relevanta in ceea ce priveste scoala.

Mergi la inceput

Ba mai mult eu le-am refuzat, adica de fapt i-am anuntat ca noi nu vom veni la nu stiu ce chemare d-asta in grup pentru rapelul de la 9 ani simplu cu un email, nu la scoala ci la GGD (daca tot stii atat de bine).

Edit: si pentru asta nu te urmareste nimeni cu KGB-ul sau iti da copiii afara de la scoala, sau te da la gazeta de perete.

In Olanda nici un fel de vaccin nu este obligatoriu(Deelname aan het Rijksvaccinatieprogramma is niet verplicht), e la latitudinea parintelui daca vrea sa-l faca sau nu. Punct. Daca vrei link, zi-mi si-ti dau.

link in olandeza:http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/R/Rijksvaccinatieprogramma

Si tu esti aia care te-ai exprimat prost, gen: "Nu numai in Romania ti secere carnetul, peste tot."

Mergi la inceput