Nascuti in suflet, crescuti in inima - cap.5

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

pogonici ai putintica rabdare, ia-le toate pe rand, ai sa vezi ca vei ajunge mamica mult mai repede decat iti inchipui. La mine asa a fost de cand am pornit pe drumul adoptiei ( ca daca iau si anii de tratamente medicale insumez vreo 5 ani...). De la primirea atestatului si pana cand ne-am cunoscut copilul au trecut doar 3 luni! Totul e sa nu fiti prea pretentiosi ( adica neaparat fetita,sub un an, blonda cu ochi verzi; am dat doar un exemplu...).Noi voiam un baiat pana la 3 ani (sanatos!) si uite ca "ne-am indragostit" de Marian care are in curand 5 ani si 6 luni. Nu spune "niciodata": "niciodata", nu refuza poze, amanunte despre orice copilas din tara si daca ceva, o cat de mica scanteie va spune sa mergeti sa vedeti copilul luati-va dupa acest prim impuls. Realitatea te asigur ca e muuuuult mai buna decat poza ( in cele mai multe cazuri). Noi am simtit din prima clipa cand am vazut/analizat pozele ( pe care le-am cerut desi asa cum am spus mai sus voiam un baietel mult mai mic) ca vream sa il vedem. Atat. Mai mult nu stiam ce va fi. Si de la prima intalnire, din primele momente pe care nu le voi uita toata viata , am stiut ca el este copilasul nostru, ca ne astepta si ca acum a fost momentul sa il gasim....Toate astea nu sunt intamplatoare, DD ne ajuta, ne da cate o sansa, dar si noi trebuie sa stim, sa observam cand EL incearca sa "ne spuna" ceva...Multa bafta!

Asi acum am vazut ca Razvan al tau e mai mare decat Marian cu un an si o zi! Sigur au firi asemanatoare daca ne luam dupa astologie...., insa si mai sigure sunt influentele familiei ( din cate stiu copiii iau obiceiurile parintilor, chiar imita gesticulatii, intonatii etc), ale cercului de prieteni , gradinita/scoala etc. Apropos, Razvan merge acum in clasa I sau deja e la scoala si trece intr-a II-a? Noi nu suntem inca hotarati cand sa il dam la scoala, vom vedea daca la anul sau peste 2 ani ( desi atunci va avea 7,6 ani si poate va fi prea mare...). Te rog, vrem si noi pe listuta, sau nu e voie pentru ca inca nu avem actele finalizate?

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danaionela spune:

Simo- noi ne-am dus si cu fetitele. le-a facut un control de rutina si apoi ne-a dat certificatele. Poate a contat si faptul ca inainte cu o luna le-am facut un set de analize care au fost OK, dar pe care nu le-am atasat.
Pogonici- o sa vezi ce repede trece timpul. Kora are dreptate nu da cu picioarele la nici o oportunitate.Nu se stie niciodata, si este bine sa scrii in cerere o varsta cat mai mare ca nu se stie niciodata
Fetelor am si eu o rugaminte la voi. Ma puteti ajuta cu detalii despre slujba. Unde ati facut-o, la ce biserica, si cum se numeste . Eu am intrebat la 2 preoti dar care mi-au spus ca nu au auzit de o asemenea slujba.Eu am incercat sa le explic ceea ce stiu eu..., dar ei au tinut sus si tare ca nu exista.
Va multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Pogonici hai curaj, depune intai actele si dupa ce obtii atestatul , abia atunci incepe cu adevarat "odiseea".

Kora puiul meu e in grupa pregatitoare.Intr-devar e importanta si influenta familiei si a mediului in care traieste dar personalitatea inglobeaza si temperamentul copilului, chestie cu care el se naste si nu se schimba.

Dana nici noua nu ne-a facut preotul o slujba speciala pentrua doptie ci o binecuvantare a familiei si o completare la botez.Maria era botezata romano-catolic si noi suntem greco-catolici si exista un pic de diferenta.





Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu iti inchide o usa , intotdeauna iti deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

danaionela- noi ne ducem luni si vedem atunci ce si cum.
Oricum ideea e ca ne indreptam cu pasi mari spre final si totul intr-un timp record.Asa a fost sa fie.Ce ne-am dorit s-a indeplinit.
Exact cand renuntasem la ideea ca vrem un copilas pana in 3 ani atunci a venit Alex.Frumos ,dragalas si extraordinar de destept.
Nu stim cand trece timpul insa fiecare clipa este mai frumoasa ca cealalta.
Sa speram ca mai vine si o fetita.Avem rabdare acum pentru ca e mai usoara asteptarea cu Alex acasa.
Nu pot exprima in cuvinte ce simt atunci cand il aud pe Alex ca ma striga-Mami,mamicuta mea!!Rasuna casa si inima mea de bucurie!!
Tati....ce sa va mai zic??? E extrem de fericit!
Toti imi spun ca nu ar fii crezut niciodata ca poate exista o asemanare atat de mare intre mine si Alex!
eu de cand l-am vazut prima oara (desi eram extrem de obosita dupa un drum lung ) am zis incet catre sotul meu ca el e copilul nostru.El s-a uitat la mine si nu credea ce spun pentru ca Alex era la bine de 40 m de noi si nu intelegea cum pot spune treaba asta cand nici macar nu-l aveam langa mine.
Cand s-a apropiat..a inteles imediat de ce spuneam asta-Alex semana cu mine izbitor ca pana si AS a ramas masca si cei de la DPC care nu-l mai vazusera pe Alex de ceva vreme!!
Asa ca nimic nu e intamplator pe lumea asta si acum ne inunda viata de bucurie si de fericire.
Le incurajez pe fetele care sunt la inceput sa drum sa nu-si piarda speranta ca undeva copilasul lor le asteapta!
Exista un DD care le aranjeaza pe toate !



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

Asi cand ai putin timp te rog povesteste-mi cum a fost cu binecuvantarea familiei si completarea la botez ( pe asta nu o prea inteleg). Si eu sunt greco-catolica si preotul meu a spus ca daca e botezat ortodox e in regula, e tot crestin asa ca nu se mai face botez, se fac doar niste rugaciuni, o slujba la care vom participa cu toti si ne va binecuvanta familia...

simo ma bucur sa "te vad" fericita! Tu erai cea mai necajita dintre toate aspirantele si uite cum le-a aranjat DD pe toate!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

korapop- multumesc insa te asigur ca nu eram eu cea mai necajita.Crede-ma ca sunt fete care sunt deja cu moralul la pamant ca sunt la al doilea sau chiar la al treilea atestat si inca nu au reusit insa nu mai au putere si chef sa-si scrie ofurile aici.
Vorbesc cu ele in particular si sunt daramate de sistem.
Noi am avut noroc datorita faptului ca mi-am scris oful si cine a trebuit a vazut!Deci pana la urma fiecare are ingerul ei!Eu l-am si cunoscut!



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

simo da, sunt convinsa ca sunt fete la al doilea sau chiar al treilea atestat. Mi-a spus si AS mea acest lucru, dar de exemplu la noi in sectorul 5 o familie care e la al doilea atestat a fost categorica: numai fetita micuta,sub 2-3 ani parca, sanatoasa si sa nu fie de etnie rroma. Nu au vrut sub nici o forma sa cedeze si ei un pic. Dupa cate am observat lucrurile merg foarte greu pana un copil devine adoptabil ( de exemplu Marian care nu are nici o ruda pe lumea asta pana la gradul 4 si mama lui e decedata , a fost declarat adoptabil doar in acest an cand el avea deja 5 anisori!) si daca nu ai nici o pila ( nici eu nu am avut) atunci trebuie sa fii mai maleabil, sa vezi si copii care nu intra neaparat in standardele fixate. Chiar si asa e greu de gasit un copilas. Si eu recunosc ca am avut noroc, dar daca voiam numai baietel sub 3 ani asa ca si la inceput nu il cunosteam niciodata pe micutul nostru....si nu stii de cate ori ma felicit ca am avut inspiratia de a cere detalii si poze despre el desi in raspunsul la cererea mea era o lista de cativa copii toti marisori, in afara de un copilas de cca 1 an care era de etnie rroma. Daca pe cunostintele tale le intereseaza spune-mi si le pun in legatura cu AS micutului meu. Toti erau sanatosi, dezvoltati fizic si psihic normal, conform varstei, doar ca unii erau rromi. Deci mai exista copilasi...Toate cele bune!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_75 spune:

fetelor am fost cu alex la analize si ce credeti?
Era o familie cu 2 gemeni de doua luni pe care i-au adoptat.Cum se poate asa ceva????La 2 luni sa ii adopte???Erau nascuti prematur si i-au luat din spital cand aveau doar 1 zi!!
ca sa vedeti ca merge si altfel adoptia!!
si sa nu mai spun ca ei chiar si-au dorit gemeni!uite na! ca au reusit!
asa ca poti avea si pretentii si sa se indeplineasca.....si noi am fost la fel..ne-am dorit sub 3 ani si am reusit!asa ca nimic nu e imposibil insa astazi la spital mi-a spus AS de acolo ca in Bucuresti e jale mare in adoptii....deci un om din sistem care stie despre ce vorbeste!
Cat despre copilasii de care stii nu trebuie sa le spun ca ele citesc oricum aici...acum fiecare cu dorinta lui.
va doresc multa sanatae si fericire..
noi deja mai avem un pas si suntem la sfarsit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns KoraPop spune:

simo mda, cu super pile!

Kora

CARPE DIEM!(Traieste clipa!)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jasmine30 spune:

Simo, la ce te referi ca e jale mare in adoptii la Bucuresti? Ca si eu sunt din Buc si vreau sa aflu cat mai multe. Sunt multi copii abandonati sau din contra sunt foarte putini adoptabili?

Pogonici ti-ai depus dosarul sau inca nu?

Toate cele bune !

Mergi la inceput