Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici21

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Avem poze noi!

Despre calciu Mihaela nu stiu ce sa spun....cred ca se poate da dar dupa ce ii faci analize si la indicatia pediatrului. Prea mult calciu poate duce la afectiuni renale.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cami_bld spune:

Ce au mai crescut copilasii,am vazut pozele noi.Ayla,tare frumoasa Luana si ce par frumos si mare are.Jo,ce mai,m-au dat gata ochii si in special genele Karlei.Noi la categoria par stam prost..dar avem timp sa recuperam.Suntem cam suparate ca s-a racit vremea si nu mai putem sa alergam toata ziua prin curte.Imi zicea Mirela ca primul lucru pe care il facea dimineata cand se trezea,se uita pe fereastra sa vada daca e zi,sa iasa mai repede afara...va dati seama ce dezamagire pe ea.Are si ea niste treaba cu pisoii,saracii cand ii prindenu le mai da drumul.In rest,aceleasi lucruri,eu sper ca acum cand vine iarna sa avem mai mult timp sa povestim,mi-e dor sa povestiti ce au mai facut copilasii vostrii.
Cat despre Mirela,se bucurase ca are internet,dar in aceiasi zi in care si-a luat modem,i s-a stricat calculatorul,nu are deloc noroc...
Va pup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns c.valy spune:

Buna ziua...admirat poze cu 2 domnisoare superbe(Karla si Luana)....doamne ce mai trece timpul asta parca mai ieri se zbateau pentru viata si acuma....nu-mi gasesc cuvintele am un nod in gat numai cat ma gandesc prin cate am trecut toate la randul nostru,Doamne iti multumesc zilnic pentru minunea din viata mea.
Voi ce mai faceti?ce va mai fac copii sper din toata inima ca sunteti bine va trimit la toate un mare si am retrag ca am o gramada de treaba de facut (nitica ordine generala,varuit,vopsit).


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

salutare.
Treceti-ne si pe noi pe listuta.
Sebastian Nicolae,31de sapt(sarcina33), dismatur, prematur, 1.800kg,42 de cm,scor Apgar 6, la 4 aug 2010.
hemoragie cerebrala de gr I - II,intubat, ventilatie, perfuzii cu sange, pana cand mami, dupa 2 sapt dechin l-a pus la san si de atunci suntem nedespartiti.a fost cezariana facuta dupa 18 ore de travaliu faralchid si dpa 5 zile de membrane rupte.
am scazut la1.550, iar in prima luna de stat in spital nu am luat de cat 180 de gr.de 6 sapt sunte acasasia vem deja 3100 kg si 48 de cm.sugem de la mami si sunem o minune de la Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikaela2009 spune:

Histamina,sa-ti traiasca minunatia de copil, sa creasca mare si sanatos.

Ma bucur ca e bine, ca a luat in greutate,ai sa vezi ca, cu dragoste si rabdare totul va fi bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crislo spune:

Buna fetelor,

va pup pe voi si strumfii vostri.

Am lipsit ceva timp pe forum ptr ca de cand am inceput serviciul e mai greu. Ajung acasa pe la 7 si apoi ma ia Alex in primire.

ALex este bine, are la 15 luni v.c. 8.2 kg si 74 de cm.
La fel ca Mihaela m-am stresat foarte tare cu greutatea lui, de ce a luat doar 2-3 sute de grame in jumatate de an.

AM fost la mai multi medici, neonatologi, pediatri, chiar mai recent si la un bioterapeut. Raspunsul la toti a fost ca Alex este sanatos, si ca trebuie sa ne raportam tot timpul la greutatea de la care a pornit. 890 gr.

SUntem fff bucurosi ca de pe 17 sept a inceput sa mearga singur. Alearga prin casa, nu are stare o secunda. Pana acum mergea tinut de o manuta. Ii era frica sa ne dea drumul.

A fost kinoterapeuta in control si i-a facut un test ptr 17-20 de luni. Mai trebuie sa lucram la suprapunerea cuburilor, ea vrea ca in 2 luni sa puna 6 cuburi unul peste altul, ceea ce mi se pare f greu. La fel, sa deseneze pe hartie o linie, pornind de sus si pana jos. El deseneaza acasa pe un perete din dormitor, face linii si puncte, dar ea vrea pe hartie. Lucram si in acest sens. Sa recunoasca minim 3 parti ale corpului. Asta le face. Sa recunoasca macar 5 animale pe carti. Dar diferite carti, ca sa nu le memoreze locul daca se uita pe aceiasi carte. Cat de cat imi arata catelul, pisica, calul, porcul, gainja, iepurasul. Dar numai cand vrea el. Daca nu are chef imi arunca cartea. A trebuit sa scoata o bila dintr-o sticla mica. A scos-o scuturand bine sticla. Zice mama, tata, caca, linga-linga , nu stiu ce inseamna si multe in pasareasca lui. Ea e foarte multumita de evolutia lui.

Intre timp am fost si la controlul la inimioara, si dl. profesor mi-a recomandat pe perioada cu luni friguroase cacliu ( 10 zile pe luna, cate 5 ml) si o picatura de vit A + vigantol. Pana acum nu i-am dat prea mult Ca ptr ca tot timpul la analiza iesea la limita maxima, si mai ales ca are 16 dinti. Dar m-am consultat cu pediatra si ii vom da lunile urmatoare aceasta schema.

Mihaela ai inceput sa-i dai lui Denis viusid? AM cumparat si eu, dar mai intai sa ma consult cu neonatologul, mergem saot viitoare la un control la ea.

V-am zis ca am fost si la un bioterapeut, acum o sapt.
Mi-a spus ca singura lui problema este digestia, sa avem grija la ce mananca si sa-i rezolvam obligatoriu problema de constipatie. ALex facea caca la 2-3 zile, si cu niste dureri.... Asa ca am inceput sa-i dau din nou lass baby si vad ca acum face in fiecare zi. Mi-a recomandat sa pun un banut de argint in bidonul lui de apa, am inteles ca se incarca cu ioni negativi si ii face bine . Plus sa pun in apa lui de lapte si mancare cimbrisor de camp si sanzaiane. Cica acestea ii curata sangele si intestinul.

Concluzia este ca daca copilul este vesel, merge, si evolueaza bine motric si cognitiv, sa nu ne facem probleme ca va creste si in greutate.

Va pup, si sper sa pun poze cu Alex de la mare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Fetelor,

asa cum va ziceam saptamana asta am fost si noi la control. A fost ultimul nostru control (macar la neonatologie si neurologie). Ambii medici sunt mai mult decat multumti de evolutia noastra si ne-au spus ca nu mai au ce sa ne faca. Daca mai vrem sa mergem asa in vizita suntem bneveniti .
Karla e in toate punctele (mai putin greutate si inaltime) la un nivel de cca. 2,5 ani adica mai mult decat varsta ei. Vorbeste fluid in propozitii, stie foarte bine ce vrea si ce nu, are o memorie umitoare. Merge, alearga, se catara. Indcatia medicilor a fost cat mai repede la gradinita.
Mai avem de mers anul viitor la oftalmolog si cardiolog.

Crislo eu i-am dat Karlei viusid si am fost multumita. La 15 luni e mult sa i se ceara sa deseneze o linie dintr-un capat in altul al hartiei. La noi lumea e multumita ca mazgalim orce si oricum. Cuburile osa se realizeze mai repede decat crezi.

Mihaela mai asteptam vesti de la voi.

Monica voi ce mai faceti?

Mai multumesc tuturor pentru aprecierea pozelor si bun venit esentelor noi.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns histamina spune:

cam cand sa il scot in colectivitate?parerile sunt impartite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joklk spune:

Histamina, nu stu ce intelegi tu prin scoaterea in colectivitate. Avand in vedere ca si minunea ta a trecut prin atatea eu nu l-as expune. Noi am iest afara prima data la aproape o luna dupa ce am ajuns acasa, dar doar pe 10 minute. Zilnic dupa aceea cresteam perioada de stat afara.
Vizite in prima luna am refuzat si asa a fost doar cu noi familia si s-a putut adapta la noul mediu. Dar si cat am stat doar in casa ii aerisiam camera de 2-3 ori pe zi cu ea in camera ca sa ne obisnuim si cu aerul de afara.



Johanna mami de strengarita Karla Luiza (14.09.2008)
pozele noastre
Povestea piticului nostru drag Karla-Luiza
universul meu de copil - poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Buna!

O sa va rog sa ne primiti si pe noi in grup, desi Nadia nu a fost prematura ci dismatura.

Am mai tras eu cu ochiul pe aici dar nu am scris.

Asadar: Nadia - Ana nascuta pe 29 decembrie 2008, 37 saptamani dupa UM, 34 saptamani varsta reala, 2,500 gr si 46 cm, APGAR 9.
La 1 an si 9 luni este inca foarte mica, 9,200 gr si 76 cm. In rest e insa dezvoltata perfect, conform varstei, ba chiar in multe privinte e foarte inaintata.


Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)

NOI

Asa a venit pe lume Ioana


Mergi la inceput