O intrebare stupida... :)

O intrebare stupida... :) | Autor: Madrugada

Link direct la acest mesaj

Buna fetelor,

As avea nevoie de un mic sfat. Pt ca sunt iritata si nu mai suport prezervativul (momentan) iar contraceptivele imi "taie" pofta de mancare, eu ajungand sa slabesc cam mult din cauza lor, ginecologul mi-a recomandat de curand, sa-mi fac spalaturi vaginale cu irigatorul folosind ceai de musetel si putin bicarbonat de sodiu dupa fiecare contact sexual, subliniind ca e o metoda buna de a nu ramane insarcinata. Probl e ca eu am putut sa fac asta abia la 4 ore dupa contactul sexual.
As vrea sa stiu daca este sau nu o metoda eficienta, chiar daca o voi folosi temporar. Este eficienta si la cateva ore dupa contactul sexual? Multumesc anticipat! As dori raspuns strict la intrebarea mea.
Multa sanatate si numai bine tuturor !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Spalaturile vaginale NU te feresc de sarcina.
Ginecologul ar fi trebuit sa-ti recomande alte metode contraceptive, sunt destule!
E pentru prima oara cand aud o asa enormitate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Lady,nu e chiar enormitate,e o metoda mai veche de a te proteja!

Mey intzeleg ca esti iritata de la prezervativ,insa nu pot sa nu ma intreb cum pisici ai putut avea contact sexual?Nu stiu cit de sanatos este sa ai contact cind tu esti...iritata!de indispozitzie nici nu mai spun!De asta nici n-ai putut sa folosesti irigatorul decit dupa 4 ore!

Insa din medicina traditzionalairigatorul e ok!

Dana

editez sa spun ca nici folosirea prea desa a irigatorului nu e tocmai indicata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Lady,nu e chiar enormitate,e o metoda mai veche de a te proteja!



Voi vorbiti serios???

Si care e explicatia?Am impresia ca tocmai am aterizat de pe marte, pe bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

si pana intra irigatorul si bicarbonatul nu va ganditi ca poate exista un castigator care a trecut linia de sosire (pe care irigatorul nu o trece), iar cum irigatorul nu e Kraher (aparat de spalare cu super presiune) ma gandesc iar ca ar putea ramane pe acolo un vitezoman mic...cred ca si eu am picat de pe Marte pt ca nu cred in metoda asta (mai bine il pui pe dansul sa-si fiarba ooole - metoda chinezeasca, cica sigura)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Explicatia cred ca e apropo de pH, spermatozoizii sunt viabili in jur de pH neutru, poate ff putin alcalin (putin peste 7). Teoretic orice solutie care schimba pH-ul in afara zonei de viabilitate functioneaza ca spermicid. Totusi. pH-ul bicarbonatului nu e chiar asa bazic, in sol diluate e destul de aproape de 8. Ar merge mai bine otet
Madrugada, sa iasa cum vrei tu iti urez.

Edit: corect. Rectific: ar merge teoretic mai bine, dar practic la fel de rau

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Mersi Laura.
Nu mai pomeni si tu de otet ca maine poimaine ne trezim cu subiect aici: ´´la cat timp se administreaza otetul-lamaia-portocala


Totusi, gasesc absolut aiurea recomandarea medicului ginecolog, nu credeam ca se mai poate asa ceva, azi cand sunt atatea metode la indemana. ( testate, evident)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

si pe mine ma mira recomandarea ginecologului.

atentie la folosirea prea deasa a irigatorului in general. sper ca articolul de mai jos sa ajute.



Intrebare : Ce sunt spalarile vaginale ? Ca sa le faci, ai nevoie neaparat de recomandarea medicului sau e recomandat pt orice femeie sa le faca din cand in cand ? Care sunt beneficiile ? Exista riscuri?

Raspuns: Spalaturile vaginale (se mai numesc si irigatii) sunt ceea ce le spune numele : spalari ale vaginului, cu ajutorul unui dispozitiv numit irigator. Irigatorul "stil vechi" este compus dintr-un recipient si un furtun care are in capat o canula, irigatorul "de ultima generatie" (i se spune "irigator intim") este compus dintr-un burduf de plastic cu canula. In recipient sau burduf se introduce lichidul cu care se face spalarea vaginului. Acest lichid este de cele mai multe ori apa distilata + o substanta medicamentoasa. De asemenea, poate fi un ceai de plante. Dar se folosesc si "leacuri babesti", "reteta vecinei" sau "chestii ciudate" ... in functie de lipsa de informatii a femeii.

Unul din cele doua motive principale ale folosirii spalaturilor vaginale este "curatenia". Multe femei au ideea fixa "acolo jos miroase ciudat", la altele chiar exista unui miros neplacut pe care incearca sa-l indeparteze prin aceste spalaturi vaginale iar multe femei pun egal intre spalaturile vaginale si curatenie (igiena) facand din spalaturile vaginale un fel de reflex precum spalatul pe dinti. Mai exista si femei care incearca sa faca din spalaturile vaginale un fel de "metoda anticonceptionala", spanandu-se imediat dupa contactul sexual neprotejat.

Ce "spune" vaginul despre toate acestea ? Vaginul "striga" cat poate "lasati-ma in pace" ! Vaginul nu are nevoie de astfel de interventii. Vaginul isi "poata singur de grija", el are un sistem de auto-curatare prin eliminarea secretiilor vaginale. Nu are nevoie sa i se dea "o mana de ajutor". Mai ales ca acest "ajutor" nu face decat sa faca rau. In flora vaginala exista microorganisme "bune", cu rol de protectie dar si microorganisme "rele", potential patogene. Microorganismele "bune" (Lactobacillus Doderlein) creeaza un mediu acid, care impiedica inmultirea microorganismelor "rele" (Candida Albicans, Gardnerella Vaginalis, E.coli, etc.). Spalaturile vaginale nu fac altceva decat sa distruga aciditatea vaginala (pH-ul) Scaderea aciditatii vaginale da posibilitatea microorganismelor "rele" sa scape de sub control, inmultindu-se peste masura. Aceasta inmultire necontrolata duce la aparitia infectiilor vaginale. Mai mult, daca dispozitivul pentru irigatii (irigatorul) nu este tinut intr-o stare de curatenie perfecta iar lichidul nu este pregatit corespunzator, prin aceste irigatiilor se pot introduce noi bacterii in vagin. Asa ca, in loc sa faca bine, spalaturile vaginale dese fac mai mult rau.

In cazul contactului sexual neprotejat, folosirea spalaturilor vaginale pe post de "metoda anticonceptionala" este cat se poate de ineficienta. In primul rand, spermatozoizii nu stau "la taclale" dupa ejaculare ci pornesc "ca din pusca" catre colul uterin, uter si mai departe catre trompele uterine. Si mai ales ca ejacularea are loc foarte aproape de colul uterin, nu le ia prea mult timp ca sa treaca "dincolo" (in uter) unde nu mai pot fi ajunsi de nici o irigatie. Mai mult, jetul de apa poate sa le dea o "mana de ajutor", impingand sperma spre interior. Nu era mai simplu sa se foloseasca un prezervativ ? Ba da, dar ...

Al doilea motiv principal al folosirii spalaturilor vaginale este tratarea unei afectiuni vaginale. Din pacate multe femei se trateaza "dupa ureche", fiindca "asa a facut si vecina" sau bazandu-se pe "diagnosticul" pus de prietena - "face bine, draga". In cazul existentei unei afectiuni vaginale NUMAI medicul specialist trebuie sa fie cel care face recomandarea acestui timp de tratament. Medicul recomanda tratamentul, substanta folosita si numarul de spalari. In acest fel se asigura ca acest tratament va face bine si nu va duce la apartitia altor probleme.

Spuneam ca vaginul "striga" sa fie lasat in pace. Acest "strigat" inseamna aparitia unor secretii anormale, abundente, apoase sau branzoase, aparitia unui miros neplacut, aparitia unor inflamatii, mancarimi sau usturimi vaginale si vulvare. Si apare cercul vicios, care din rau duce in mai rau - daca apare mirosul neplacut femeia se spala mai des ca sa "dispara" mirosul, se accentueaza dezechilibrul, se agraveaza infectia, mirorul este si mai neplacut, femeia se spala si mai des, dezechilibrul este si mai pronuntat, se agraveaza infectia ... si asa, ca un bulgare de zapada care se rostogoleste si este din ce in ce mai mare, pana cand femeia disperata nu mai stie ce sa faca si, intr-un tarziu, apeleaza la medicul specialist. Nu era mai simplu si mai sigur sa nu isi "bage nasul" (de fapt canula) ? Ba da, dar ...

Concluzia : cel mai bine este sa nu intervii in echilibrul vaginal natural. Spalaturile vaginale trebuie facute numai in cazul in care medicul specialist recomanda in mod expres acest tip de tratament. Spalaturile nu trebuie sa fie vaginale (in interiorul vaginului) ci vulvare (in exteriorul vaginului, spalandu-se numai vulva), fara sapunuri dure (cand se foloseste trebuie sa fie un sapun cu pH neutru), fara geluri intime, folosindu-se numai apa.

Canula
tub de sticla sau de ebonita, folosit in medicina in diferite operatii chirurgicale sau pentru spalaturi interne.
pH vaginal
aciditatea mediului vaginal.

Atentie : In cazul in care se recomanda spalaturi vaginale, irigatorul trebuie folosit de o singura persoana ! Irigatorul NU se imprumuta.

sursa: prezervativ.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Cand eram eu pustoaica, am gasit prin casa o carte in care erau pomenite spalaturile vaginale ca metoda contraceptiva.
Numai ca era vorba de solutie de otet (mediu acid), nicidecum de solutie de bicarbonat!!!
Tin minte exact ca era otet, fiindca eu urasc mirosul de otet si ma gandeam cu oroare cum ar fi sa miros a otet .


Madrugada, eu n-as avea incredere intr-un ginecolog ca al tau.
Pe langa faptul ca iti ofera o metoda contraceptiva ineficienta, nu a aflat inca despre cat de mult le place spermatozoizilor mediul usor alcalin.


Pentru parinti, de dragul copiilor


"Omul care a inventat distractia a fost copilul" - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Spalaturile sunt o metoda contraceptiva 100% sigure, dar nu dupa, ci in loc de .

Da, s-a folosit pe vremuri spalatura cu otet, ca metoda contraceptiva, dar nu era sigura deloc.

Spalaturile cu bicarbonat si musetel ti-au fost prescrise probabil sa-ti calmeze iritatiile.


Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cllaudia spune:

Eu mor cand aud unele persoane ca se "irita" de la prezervativ iar pilulele contraceptive nu le suporta. Ba ca se ingrasa de la ele, ba ca le taie apetitul pt sex , ba ca le iese par si pe unghii, etc , etc. Si mai mor si cand aud persoane carora le este " frica" de pilula de a doua zi.In multe astfel de cazuri sarcina apare, iar persoanele astea nu mai au pic de frica sa ia in calcul o intrerupere de sarcina. Ba chiar o pun si in practica

On topic ! Madrugada, sa nu te superi pe mine, dar eu te sfatuiesc sa faci o pauza pana iti trece iritatia, iar dupa acea sa nu va mai fie asa frica sa folositi prezervativul. Daca ai viata sexuala activa, ai un singur partener, deci riscul de a contacta boli este mic, iti sugerez sa folosesti cu incredere si pilulele contraceptive. Te asigur eu ca dupa ce organismul se va obisnui cu ele nu vei mai avea nici o reactie adversa. Asta daca ai avut, pt ca ma gandesc ca se poate sa te fi si infometat putin , cu gandul ca daca iei pilule te vei ingrasa.... Si inca o chestie, nu se poate cumva ca acea iritatie sa fie produsa si din cauza faptului ca dupa ce ai contactele sexuale, neavand la indemana o toaleta ceva, pt un minim de igiena, stai asa ore in sir, pana cand probabil ajungi acasa si poti face un dus ceva ? Ma gandesc si eu, nu stiu, nu am fost in situatia asta....

Mergi la inceput