Ce parere aveti despre violenta domestica?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea

rufus.... ce te-ai enervat asa. Auzi, ce pps....!!! Pai tu compari o palma de la nevasta cu o palma de la un barbat?



Nu m-am enervat...dar ma enervez imediat: facem acum comparatii intre palme??? Probabil ca o sa comparam, in curand, si lama cutitului tipei alea geloase care si-a injunghiat iubitul de cateva zeci de ori, cu lama unui criminal de sex masculin.
Ce conteaza comparatia intre sexe cand vorbim de violenta? Doar asa, sa respectam "traditia"?
Pai, eu zic asa: mai putine vorbe si mai multe fapte. Oamenii abuzati (barbati, femei, copii) si chiar animale sunt victime ale incompetentei unui sistem care are toate parghiile sa-i apere, dar n-o face. In loc sa continuam mituri cu barbati care cred ca-i musai sa-si croiasca nevasta (bazate pe exemplare declasate incurajate culmea! chiar de victime), mai bine ii intrebam pe aia care "vegheaza" ca aceste lucruri (ilegale) sa nu se intample, iar violentii de orice tip sa-si infraneze pornirile de frica, daca constiinta se modeleaza mai greu.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maeanu_alina spune:

Buna.
Un barbat care isi loveste o femeie e las clar!!!!...cand se pune vorba de agresiuni,ar trebui ca potentialul vatamat sa fie la acelasi nivel.Puterea unui barbat nu se poate compara cu cea a unei femei decat daca ea face box,judo:D deci un barbat care loveste o femeie e un om slab.Ca si cum eu vreau sa ma bat cu o fata fara maini...deci ..pe bune acuma...dar chiar daca toate avem aceeasi parere ei in niciun caz nu sunt de-acord cu noi(ma refer la cei care practica "sportul")

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

cand e violenta domestica, sunt doi vinovati: unul care loveste, si celalalt, care se lasa lovit.
Vina femeii (vorbim in general de femei abuzate) nu este ca a facut nush ce prostie pt care merita bataie. Vina ei adevarata este ca se lasa batuta si a doua, a treia oara...

Fiind o femeie abuzata psihic timp de 10 ani, am ajuns sa recunosc de mult, ca nu dau vina pe ex, ci numai pe mine, fiindca am permis sa se intample asta.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Rufus, corect. Mea culpa. Remarcasem ca te-ai ambalat nitel asa pe dinauntru si ca reactie superficiala din partea mea .... sorry.... am incercat sa te relaxez nitel in ideea ca regula este "afemeia este sexul slab" si e firava si victima si exceptia este o femeie isterica si cat un munte care-si ia barbatul la bataie. Ma gandeam din prisma violentei intre barbat si femeie, din prisma faptului ca eu sunt cat se poate de firava si o palma din partea mea ar fi ca un purice pe un catel, asupra barbatului. Raspunsul meu nu s-a vrut a fi o provocare la adresa ta, ci cred mai degraba ca raspunsul tau a fost evident interesant prin natura sarcasmului si a adevarului expus intr-un anume fel.

Ceea ce cred eu ca vrea autoarea subiectului este sa se indigne public si sa exprime faptul ca nu poate intelege cum pot oamenii avea matalitati atat de gresite. Considera ca societatea si felul in care suntem crescuti contribuie foarte mult la manifestarea violentei la indivizi.

S-a exprimat ideea de vina pentru violenta.

DECI: vinovati pentru vilenta domestica
-suntem toti ca societate care tolereaza mentalitati gresite si chiar le incurajeaza
- el sau ea ca agresor, ca abuzator de pozitia pe care o ocupa in viata victimei
- victima ca tolereaza si ca nu stie sa isi protejeze integritatea si demnitatea
- iar societatea prin faptul ca mecanismele coercitive sunt prost organizate sau dau prea putina importanta unei activitati ilegale, vorba lui rufus.

Pana la urma ceea ce trebuie sa intelegem este ca indiferent daca ne convine sau nu, violenta este parte din manifestarile prin care se ia atitudine, specificumana. Este modalitatea prin care cel violent isi pastreaza demnitatea si foloseste violenta ca arma in a-si apara ceea ce considera ca fiind de drept al sau.

Violenta este modalitate de rezolvare a conflictelor, de capatare a controlului asupra vietii. Dupa parerea mea tre sa fim invatati de mici ca viata nu se reduce la vise cu elene cosanzene si printi pe cai albi si castele pe taramuri fermecate. In loc de cai verzi pe pereti si de materiile despre ce ne inconjoara ar trebui puse in prim plan si stiinte despre viata cotidiana, rezolvarea problemelor si administrarea vietii, ca degeaba ai scoala daca nu te descurci in viata. De aici vin frustrarile, dinm ignoranta, din slabiciuni si frici justificate sau nu.

Profilul abuzatorului nu are sa descrie niciodata un om inteligent si supradotat intelectual, ci un mediocru care are complexe de inferioritate,care nu este capabil sa gaseasca solutii rezonabile la problemele care il framanta, nu se pricepe sa se tempereze si mai mult pierde echilibrul chimic. Abuzatorul domestic nu este capabil sa rationeze corect in administrarea problemelor, ci se foloseste de singurul avantaj pe care il are sa se simta puternic. Forta asupra celorlalti. Cu totii ne intrecem intre noi, in competitivitate descoperindu-ni-se valorile. Cei care nu poseda intelect, folosesc forta fizica, iar cei care nu sunt autosuficienti intelectual abuzeaza psihic pentru anularea competitorului.

E doar o parere. Si nu e nimik de neinteles la natura umana. Astia suntem!!!! Unii mai buni, unii mai .... si unii mai suparati ca asa sta treaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emilia.m spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristoiu

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Citat:
citat din mesajul lui emilia.m
[Cred ca multe femei din tara asta ar putea avea de invatat din cartea "Numai cu fiica mea" scrisa de BETTY MAHMOODY si filmul cu acelasi nume regizat de Brian Gilbert.



Si ce-ar avea romancele de invatat din cartea aia???Cumva romancele abuzate din ro. sunt maritate toate cu posibili rapitori ,sechestratori ...de alte natii??
Intreb serios,ce lectie ar fi pt. romancele storonite cind vine "badea" de la carciuma cu experienta acelei femei?





Probabil ca lectia este "Nu exista NU POT".



Exact. Daca o femeie aflata intr-o situatie aparent fara iesire (intr-o tara straina, abuzata fizic si psihic, sechestrata, fara bani, fara a cunoaste limba si obiceiurile tarii respective) a reusit sa plece impreuna cu fiica ei si sa spuna stop abuzurilor, ce scuza au femeile care accepta abuzuri in propria lor casa, in propria lor tara? E nevoie de o schimbare de mentalitate. De putina emancipare, daca vreti.

Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns n/a spune:

Scuze se pot gasi multe si majoritatea pot fi cat se poate de indreptatite. Nu toate femeile sunt atat de puternice. E foarte greus a fi pe picioarele tale. O spun eu care am iesit greu si m-am tavalit pana am iesit la liman si eu sunt printre norocoase. M-am agatat de niste avantaje si un pic de ajutor ca altfel si acum eram in aceeasi situatie. Mai e un pic si se face un an de cand am plecat si departe in timp fata de ce s-a intamplat nu imi expllic ce mi s-a parut asa greu, dar a fost crunt. Dupa lupte multi viteji se arata. Dar schimbarea mentalitatii este ca un travaliu. Nimeni nu vrea sa-l parcurga si e pretul pe care il platesti ca sa te eliberezi, sa renasti. Nici nu contientizezi cat de important este sa ai ceea ce ti-ai dorit. Nu intelegi, ca femeie abuzata ce diferenta este intre un nou inceput de la 0 si universul in care te-ai obisnuit, chiar fiind el de abuz.
Esenta este, in principiu, ca daca esti destul de motivat, poti iesi din abuz. Poti sa mergi mai departe si poti gasi inauntrul tau forta necesara sa razbesti. tre sa treci peste rusine, peste toate cuvintele celor care te trag in jos, peste toata mentalitatea, peste toate cele motive care te tin inca in abuz sis a ai o vointa de fier, sa-ti urmezi drumul si sa fi de neclintit in deciziile radicale pe care esti nevoit sa le iei.

Daca familia nu te aproba o indepartezi. Daca prietenii te vorbesc de rau si te dezproba ii indepartezi, daca oamenii din jur te dezaproba ii indepartezi si mergi pe drumul tau, chiar daca asta insemna sa nu mai ai pe nimeni,s a fi dezamagit si sa te simti al nimanui, impotriva tuturor. Dupa ce vei fi reusit sa ajungi tinta descatusarii de abuz le vei recapata pe toate inapoi.

Iti vei recapata locul in familia ta, intre prietenii tai, in societate in general. Vei invata sa te descurci fara altii si vei fi mandru si demn in fata tuturor. Vei invata ca suntem cu totii singuri si ca tot ceea ce faci tu tu tragi nu altii si nu ai de ce sa te explici si sa cauti aprobarea celorlalti atat timp cat tu esti multumit de alegerea facuta. Vei descoperi cata forta ai tu de fapt in interiorul tau si cat de importanta este aceasta forta. Nu tre sa te iubeasca nimeni, nu tre sa te aprobe nimeni. tre sa te iubesti tu pe tine mai mult decat orice si daca ai copii pentru care esti responsabil reusesti sa te mobilizezi sis a te echilibrezi si mai bine.

Dar e greu. Nimeni nu trebuie sa bagatelizeze asta, sau sa minimalizeze asta. Si nici sa blameze pe cel care nu poate. Daca am trai intr-o societate in care toti facem CE TREBUIE, poate Isus nu mai murea pe cruce, dar realitatea e ca suntem slabi si gresim de cele mai multe ori in fata sortii.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui noideea
regula este "femeia este sexul slab"



Eu prefer "femeia e sexul frumos".
Si nu, nu e slaba de loc...asta-i un cliseu.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui noideea
regula este "femeia este sexul slab"



Eu prefer "femeia e sexul frumos".
Si nu, nu e slaba de loc...asta-i un cliseu.




Rufus,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

N-ai putea sa schimbi titlul, nu e prea ..inspirat. Adica ce e aia "ce parere aveti despre violenta domestica?". Ar putea cineva avea o "parere" buna??? E cumva o alegere asaaa, de parca ne intrebam ce parere avem despre o vacanta la Mamaia sau mai bine pe litoralul bulgaresc?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yasmine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Gabi_K

cand e violenta domestica, sunt doi vinovati: unul care loveste, si celalalt, care se lasa lovit.
Vina femeii (vorbim in general de femei abuzate) nu este ca a facut nush ce prostie pt care merita bataie. Vina ei adevarata este ca se lasa batuta si a doua, a treia oara...

Fiind o femeie abuzata psihic timp de 10 ani, am ajuns sa recunosc de mult, ca nu dau vina pe ex, ci numai pe mine, fiindca am permis sa se intample asta.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert


CORECT!

>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia

Mergi la inceput