Dovleceii sarbatoresc,6luni implinesc(sept-oct) 86

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ioanna81 spune:

uraaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! uite vesti super bune pe ziua de azi. Dragoselul si pe mamica lui.





Ioana mama lui Carol Ioan


Pataniile noastre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Buna dimineata la amiaz' fetelor!

Multumesc din suflet fetelor care mi-ati raspuns legat de situatia nasei mele cu toxoplasmoza:RALUK, ELENUTA, MADA, LILIAC. si sa ma scuze fetele pe care nu le-am nominalizat...

RALUKmultumesc de complimeteesti f draguta si abia astept sa ne vedem prin Cj.

MONIKUS multumesc de urarile de ziua mea.Scuze daca eu nu am raspuns intodeauna intrebarilor tale...dar de multe ori chiar nu stiam ce sa zic...sau dupa cum ati observat in ultimul timp nu prea am timp...

SELENmultumesc de urari!

Poze Kiki&Twins

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

Citat:
citat din mesajul lui septoct2009

Mada merci de raspuns....asa am facut si eu, am pus in frigider intr-o cutiuta ermetica, insa nu stiu daca mai e bun sau nu, cred ca o sa gust eu inainte.

Asaa...si acum noutatile de la noi: ieri am inceput sa papam diversificat, am inceput cu piureutz de mar copt, a fost un real succes...dupa ce la inceput sugea lingurita mai apoi s-a prins care e faza cu inghititul si a papat foarte bine...sa vedem si astazi. Sunt tare fericita si am avut mari emotii.

Si ca sa ne credeti pe cuvant iaca si exemplificarea

Si mai am si ceva poze noi!

V-am pupat, o zi minunata sa aveti.

Later edit: alex 25 sunt.


Alexmultumim de capitol. Ce draguta e Alessia cum papa!

Poze Kiki&Twins

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Citat:
citat din mesajul lui hepilica

Salutare dragele mele dragi!

Cat de mult mi-ati lipsit zilele astea. Am fost prinsa.Saptamana trecuta am avut vreo 2 zile musafiri, apoi de vineri pana azi a fost soacra la mine. Am mai citit asa pe sarite, dar nu am apucat sa citesc tot, dar o voi face azi sigur. Abia astept sa vad ce-ati mai facut.

Astazi Maia mea draga face 5 lunite. O ibesc cu toata fiinta mea si simt prin toti porii dragoste pentru ea.

Am fost vineri la doc. Maia are 6350 g si 65 cm. E usor sub greutate normala - doc ne-a spus ca greutatea normala pt o fetita la 5 luni e 6800g. Nu-mi fac griji pt ca Maia e ok, papa, e vesele, doarme bine.

Papam piureut de legume, cereale, lapte, mar. Suntem pe drumul cel bun, cred eu. Mi-a dat doc si o schema de diversificare. Mi-a zis ca ii pot da si banana (daca nu a avut pana acum vreo alergie) si para. Deocamdata papa 4 mese / zi astfel:

8-9 - lapte cu cereale din bibe (170 - 200 ml)
13-14 - piure de legume (morcov, albitura, telina, dovlecel) - ieri a papat 45g / alaltaieri nu a vrut deloc
- cereale amestecate cu mar in completare si dc doreste si laptic
17-18 - mar dat pe razatoarea de sticla in care pun si 2 masuri de cereale simple
- laptic in completare
22 - lapte

Ne-a zis sa luam calciu in continuare, nu stiu ce i se tot pare doctoritei ca are fruntea pre plata...hmm.. Mi-a dat un alt tip de calciu (natural...hmmm, mai vedem). Il incercam luna viitoare la inceput.
Vroiam sa mai spun mamicilor care se confrunta cu DA, ca pe schema de divesificare pe care am primit-o de la doc, scrie ca daca puiul are DA sa nu i se dea banana. Pornind de la asta si stiind probelemele de aici de pe forum vis-a-vis DA, am abordat cu doc si subiectul asta. Mi-a spus ca vin foarte multi copii in ultima vreme cu tot felul de alegii si dermatite. Era si ea speriata de amploarea acestor afectiuni in ultima vreme si este convinsa ca toate astea au la baza poluarea in care traim si alimentele "umflate" cu pompa pe care le mancam in ultimii ani. Mi-a spus de asemenea ca sunt multi puiuti cu alergie la o proteina din lapte...si ca lucrul asta nu se intalnea foarte des inainte. Din pacate insa nu avem ce face nici macar sa prevenim toate astea.

Am intrebat-o ce parere are despre cereale, eu avand indoiala ca nu ar fi naturale 100%. Mi-a raspuns "greu mai gasesti ceva natural; asta e lumea in care traim". Doctorita mea are 2 baieti, unul de 9 ani si un pui mic de 1 an si 2 luni. Am intrebat-o daca a dat copiilor cereale si mi-a raspuns ca doar celui mic ii da Topfer.

Ne-a recomandat ca la 6 luni sa facem si analize de sange (o hemograma). Ne-a spus sa nu fortam sub nicio forma copilul sa pape mai mult decat doreste, sa nu introducem haotic alimentele numai de dragul de a vedea ca mananca de toate, sa avem rabdare si intelegere ca bebelul e la inceput de drum iar sistemul lor digestiv si rinichii sunt in plina dezvoltare si daca fortam lucrurile vom vedea repercursiuni nedorite in viitor. Nici doctorita mea nu recomanda inceperea diversificarii prea devreme. La Medlife diversificarea e recomandata la 5-6 luni, iar medicii de acolo incurajeaza daca copilului ii merge bine cu laptic de la mami, sa se continue asa pana la 6 luni.
Ne-a spus sa nu ii dam inca citrice. Mi-a zis ceva de genul "da, stiu ca unii recomanda de la 2 luni fara sa ia in calcul insa sensibilitatea copilului si urmarile ce pot aparea".

Tot pe schema de diversificare scrie ca la cateva zile de la introducerea supei de legume, se va adauga treptat ulei vegetal (germeni de porumb sau ulei de masline) - o lingurita.

La 6 luni se poate introduce carne - piept de pui / vita / curcan.

Maiei i-a aparut in aceasta dimineata o pata rosie sub barbie, sper sa nu fie nimic grav.

Cam atat despre noi. Ma bucur ca azi e frumos, vom iesi si noi afara.

Multumesc tare mult celor care ne-au felicitat pentru cele 5 lunite pe care le sarbatorim astazi.

Va pup pe toate si ma bucur sa "ne revedem".



h.

de minunata (22.09.2009).

Multumesc lui DD.


Calciu natural e cahhhh.... are gust de plastic topit..acu, eventual poti sa il amesteci in papitza ceva.. eu lui rares ii dau Calciu Kids de la Fitterman, e bunutz la gust...si calciu de la Pharco am auzit ca ar fi bun la gust, dar nu am gasit din ala...

Mie dr mi-a zis azi sa ii dau fier ca e cam palid....cam alb la fatza...el si asa e constipat din fire...oare sa ii dau??
Aaaaa,si pt constipatie mi-a recomandat Milzucker de la Humana...ok, numai ca nu se dizolva in nimic, am incercat si cu apa, si laptic de la mine si suc de morcov...si la inghiti parca papi nisip... stie cineva in ce se dizolva??

--------------------------------------------
Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happy_uka spune:

M-am deprimat...am ajuns sa caut costum de baie la PLUS SIZE la Macy's
Da nu ma depresurizez eu? da, dar cand? Voi v-ati propus o perioada anume pana veti contiua cu alaptatul?
Ma gandeam la 9-10 luni sa intrerup. Am I a bad mother?

Uka, cea mai fericita mamica de C a r i n a - 14 septembrie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Monikus multumesc mult

Imi pare tare tare rau ca piticul e mai rau. Oricum, in poze arata asa de cuminte si frumos si are o privire .

Eu am sperat ca acum, daca e pe lapte praf, ori sa fie el mai bine (desi recunosc ca deja ma gandeam daca e mai bine pe lapte praf ca poate ar trebui sa incerc si eu, dar am alungat gandul, ca doar nu plang din aceleasi motive, chiar daca sunt nascuti in aceeasi zi...), ori sa reusesti tu sa te odihnesti mai bine. Daca tot e pe lapte praf, incearca sa lipsesti putin de acasa! Il lasi la altcineva. Eu cand am mers sa ma tund am lipsit doar doua ore si cand am venit acasa eram fresh si imi era dor de el, chiar daca fusese plangocit! Si pentru el vei fi mult mai buna ca mama asa! Stiu ca sfaturi da toata lumea si nu te poti tine departe de el daca el plange. Si mie imi spunea lumea la fel, si eu zburam pe scari daca il auzeam plangand la altcineva. Pana cand mi-am dat seama ca de fapt si la mine plange!!! Nu sunt o mama denaturata care doar eu sa-l pot calma si eu sa nu fug la el! Si mami il calmeaza la fel de bine ca mine, si Relu. Acuma tati meu recunosc ca doar se joaca cu el, si daca plange e disperat . Dar daca mami meu nu-l poate calma, e clar ca nici eu nu-l pot calma, si atunci de ce sa imi termin eu creierii? Au fost zeci de dimineti cand la 5, la 6, la 7, dupa ce papa, vedeam ca nu adoarme, il pasam la ai mei si eu trageam o tura de somn pana la cealalta masa. E foarte important, chiar daca acum tu nu mai alaptezi, dar starea ta de spirit il influenteaza. Si ai scris ca si daca are altcineva grija de el nu poti dormi. Aici te inteleg, pentru ca sunteti intr-un apartament, eu puteam sa ma baricadez sa nu-l aud. Daca il aud plangand, nici sa mananc nu puteam, era groaznic, si eram lesinata de foame, dar imi statea mancarea in gat. Incearca sa mergi de acasa, poate chiar sa dormi in alta parte o noapte, acum ca sunteti pe lapte praf. Ai incredere ca si ceilalti il vor ingriji la fel de bine ca tine.

Alex e vizibil mai bine din 16 februarie. Dar, ca sa vezi ce repede se pot schimba, in 14 imi crapa capul de urletele lui, urla in orice pozitie, la orice persoana. A fost groaznic. De asta parca mi-e si frica sa sper ca e mai bine acum, tot ma astept sa inceapa iar circul. De asta sper si la voi, in mod miraculos, cat de repede sa isi revina.

In legatura cu forumul, si eu de doua ori am simtit ce ai zis tu, si poate ai citit ca am spus si eu aici o data ca nu ma voi mai plange ca plictisesc. Alta data pur si simplu nu am mai putut scrie, chiar daca mai citeam cate ceva. Dar sa stii ca din momentul in care am scris o propozitie, chiar daca eram hotarata sa nu mai raspund la fiecare, deja m-am simtit mai bine, discutand cu fetele. Nu-s asa importante recuperarile alea. Uite cate fete sunt care intra doar saluta, se distreaza, povestesc. Si se simt bine. Eu sunt asa, mai sfatoasa, si nici asta nu e tot timpul bine, ca doar nu le stiu eu pe toate, dar de multe ori ma ia pasiunea si nu ma pot abtine sa nu raspund la anumite chestiuni. Cand ai timp data viitoare lasa recuperarile, intra sa ne spui cum esti, si asa nici nu vei fi frustrata ca lumea nu iti raspunde, vorba Mihaelei, ai impresia ca tu investesti si nu primesti inapoi. Forumul asta e facut sa ne simtim bine, nu e o obligatie. Ma supar pe tine daca te mai vad ca recuperezi . Intri si daca ai impresia ca nu intelegi ce se discuta, dar o pagina in urma sau intrebi o fata. Tu ai nevoie de un chef din ala de-al nostru . Fetele o sa-ti ridice moralul mai bine daca glumim aici decat daca o sa te compatimeasca.

Te astept cu drag sa facem chef . Si apoi sa vezi ca poate ii dai din starea ta puiutului. Eu m-am tot intrebat oare ce am facut de s-a schimbat, mi-am notat ce am mancat, ce n-am mancat. Desi colici inca are, pe el acuma l-au apucat doar, de vreo luna, si se screme si urla cand papa la tzitzi... dar e mai cuminte in rest. Si uite, acuma m-a palit o idee. Eu doar de putin timp il adorm dansand in loc sa-l tot plimb si sa-l tot leagan. Si eu ma simt foaaartttteee bine dansand. Facand o comparatie de placere a corpului, ma simt aproape de orgasm . Poate ma simte puiul ca nu sunt anxioasa sa-l adorm, ca imi vad de dansul meu, si adoarme foarte repede. Vezi, tehnica asta o aplic doar acum, poate de vreo saptamana, si poate asta e! Incearca si tu! Sau daca zici ca adoarme la plimbare, plimba-l si in casa cu caruciorul. Daca imi mai vin in minte idei care au functionat la noi, ti le spun . Aaa, nici la noi nu a mers leagan din ala fata-spate, aveam primit second de la finutzul nostru unul de la bertoni, ca si utzutzele din parc. Dar in fisher price ii place, ca il leagana stanga dreapta. Chiar a adormit de vreo 4 ori in el. Dar si acolo, si in carucior adoarme NUMAI daca povestim tare pe langa el. Daca e liniste, sau doar tv nu. Nici daca incerc eu sa-i cant nu prea mai adoarme. Parca se enerveaza ca vrem sa-l adormim. A incercat o data mami sa-l adoarma si el tot plangea. Si vine mami cu el pe verticala in brate, asa, cu capul pe umarul ei, si ne povesteste cate a incercat sa-l adoarma. Si dupa 3 minute de povesti piciulinul a adormit acolo, neleganat, doar pentru ca o auzea povestind.

Te pup si te astept cu vesti bune si scuze de mesajul haotic, dar tot imi mai aminteam cate ceva.


Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kawaichan spune:

revin

bravo Monica & Dragoselul yeeeei!!! tare ma bucur,tare tare!

mai,mi-e inboxul plin de mailuri de multumire care mai de care,cu pupici,cu floricele,cu inimioare,nu ca m-as fi asteptat dar arata tare dragutz:)) sunteti niste scumpe,mi-ati mers la suflet

Raluk mama sper ca nu te-ai suparat ca mi-am luat libertatea sa dau cu parola in dreapta si-n stanga fara sa-ti mai zic nimic dar la cat de fericita eram ca adormise piciul am uitat

Cristina multu' pentru aprecieri,as minti sa nu zic ca mi-au mers la inimioara:) si apropo de ce apreciem una la alta-ma termini cu sinceritatea asta a ta,nici nu stii ce mult apreciez asta la o persoana

Andra multa sanatate tatalui tau !

Uka te pup si pe tine ca tare mi-ai fost draga cum m-ai pupat,desi noi nu prea ne-am intersectat deloc S astii ca-s cu ochii pe Carinuta tot timpul

io-s intr-o mare stare de fericire ca am adormit una bucata copil care azi m-a capiat pur si simplu.ma tot gandesc ca poate ii dau dintii ,dar inca nu se vede nimic nimic.


Mihaela,mami de Joshua 09.09.'09


"Babies can't be spoiled...only nurtured."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina_ana spune:

Techila, ce faine sunt pozele de la nunta!! Si voi doi, imbracati in rosu, wooowwwwwwwww!!!!!!!!! Mi-au placut mult de tot!
Uka, daca vrei sa slabesti fara a afecta calitatea laptelui poti tine si tu Montignac. Oricum, dupa ce incepi diversificarea nu o sa mai alaptezi asa de mult, asa ca eu zic ca merge si o cura de slabire mai drastica. Eventual completezi cu lapte praf. Eu cred ca o sa alaptez cat am lapte, ca e pe gratis, laptele praf e scump!

Cristina, mamica de Andrei Eric (26.07.2007) si Emma Ioana (05.09.2009) )
POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns x_ggg spune:

Citat:
citat din mesajul lui happy_uka

M-am deprimat...am ajuns sa caut costum de baie la PLUS SIZE la Macy's
Da nu ma depresurizez eu? da, dar cand? Voi v-ati propus o perioada anume pana veti contiua cu alaptatul?
Ma gandeam la 9-10 luni sa intrerup. Am I a bad mother?

Uka, cea mai fericita mamica de C a r i n a - 14 septembrie 2009




Esti o mamica foarte buna, cea mai buna mamica din lume..ia intreaba Carinushul
Eu am inceput sa tin dieta daneza,dar cu conditia sa nu scada productia de laptic...stiu ca e o dieta f restrictiva, dar ma apropii de 80 de kg, in conditiile in care am iesit din maternitate cu putin peste 70...asa ca vreau sa dau cateva kg repede, slabisem 2 kg cu monti acu vreo 2 sapt, dar se deschisese o covrigarie noua in oras...
Poti incerca sa papi carne, oua , peste si maxim 2-3 fructe pe zi..lapticul va fi bunutz, si kg se vor topi...la mine dulciurile si pastele sunt moartea

--------------------------------------------
Am scos capul in lume!!
Mamica mandra de Rares-Costin : 4 oct 2009
Poze RARES
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiki_cri spune:

FRAGUTA si fetele care mi-au raspuns, asa am citit si eu ca e daunatoare si pt fat ca poate sa se nasca cu malformatii...Doamne cat sunt de neacjita pt ei...ea nu stie ce hotarare sa ia....din pacate si medicul i-a zis sa faca avort...of...

Poze Kiki&Twins

Mergi la inceput