Pepenasi de iulie-august 2008 (170)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns diarux spune:

asa, bre, duamna, BIRIBOANTZA!!! de cand te astept.


am vb cu dr, ea zice ca pune de Cu, acu vb cu ea sambata cand m-oi duce. SENCHIUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maitreyi spune:

biri asa o fi da' de asta am cap si il pot sfatui si cu ce cred sufleteste ca e corect pt el si nu numai cu ce am citit din carti. si da, n-as avea nic impotriva sa ii recomand ceaiuri daca alea cred ca is mai safe decat un vaccin sau un mirena...ce invatam in facultate e mai mult ca sa ai o baza si sa iei un examen. mai departe fiecare face cum crede ca e mai bine pt pacient. eu nu as putea ca medic sa recomand o metoda contraceptiva care stiu ca induce avortul, nu as putea recomanda un vaccin cand stiu ca e de fapt o metoda de a mai scoate ceva bani din buzunar si ca poate face mai mult rau decat bine. ok...ii prezint alternativele dar ii spun si ce cred eu si el alege ce vrea. ca am sa imi ridic f multa lume in cap sunt constienta. ca sunt sanse sa nu termin rezi acolo unde l-oi incepe...si de asta sunt constienta. da' tot nu voi putea face ceva cu ce nu sunt de acord.

-----

Are mami o MINUNE DE LA DOAMNE-DOAMNE

-----

Ruby eekyaa.
Ehla xana, ehla xana kondamou
Ehla bruwee, maydeenabee
Seesu samee ahkeeraa
Ruby ruby kree

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iriss27 spune:

Printre atatea sterilete si opinii am si eu o urare de facut:
La multi ani Anna de BIRI! Sa fii fericita, sa ai o copilarie frumoasa si sa faci cat mai multe nazbatii


Asa si mai am si eu o intrebare, ma rog, acum probabil ca iar o sa fiu luata drept nebuna, dar ma gandesc sa intreb daca chiar sar calul sau nu. Eu ii las pe ai mei sa faca multe nazbatii ca ma gandesc ca asa experimenteaza si ei. Daca ar fi sa-l iau pe nu in brate cred ca n-ar mai face bietii copii nimic.
Deci, azi am iesit cu ei afara si cu ta-su si topaia Yvo in toate baltile, in delir. A vazut David, top si el si uite asa au topait amandoi in toate jegurile de balti cred ca vreo jumatate de ora. Spre disperarea lu' barbac-miu, care parea depasit de situatie si se uita foarte mirat la ce le permit sa faca.
Evident cand am venit acasa am bagat o masina de haine la spalat. Dar mie nu mi s-a parut ca am facut o chestie atat de grava ca s-au balacit in noroi :))) Sunt foarte dusa cu capul? Mai am sanse de supravietuire?
Si s-a mai oripilat ta-su cand la baia de seara ai lui copii au aruncat jumatate din apa din cada, unde? Prin baie Cu barcuta, stropitoarea si alte capacele din arsealul de baie. Ziceau ca ei arunca apa la canal (adek scurgerea de pardoseala).
Eu i-am lasat mereu sa se faca ca porcii la masa (asta nu inseamna ca acu Yvo nu mananca si frumos daca trebuie), dar se si prosteste mult pt ca il vede pe David ca se prosteste. Am o prietena care se oripileaza cand vede cum mananca ai mei. Ea nu-i lasa lu' fii-su (care are 1 an) nici macar castronul in fata (ca sa nu isi bage mana in el si sa murdareasca sau sa se murdareasca). Si cand a vazut ca ai mei fac firimituri si mizerie peste tot a ramas socata.
Asa sunt mereu in forma pt ca trebuie sa aspir, dau cu mopul mereu :))

Acum serios, voi pana unde mergeti cu libertaturile astea? Sunteti oripilate de ce le permit sa faca?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Iris, hai sa facem un club. Si eu fac la fel cu ai mei, nu stiu daca e o metoda buna, dar noi ne simtim ok asa. Nu as putea fi un parinte jandarm. Am fost la un party de famile si cumnata-miu era tot timpul cu gura pe sarbatoritul de 2 ani: nu sta in picioare pe canapea, nu te intinde pe jos, nu asa trebuie sa te joci cu mingea ... no, mie mi-ar fi greu sa cadrez in permanenta jocul copiiilor. That's me!



Sibylle

http://aripicarecrescinnoi.blogspot.com/

Vladimir ***** ***** Anna

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">MULTUMIM PT CEEA CE ATI FACUT PT SONIA




www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank"> "Cine a vazut acel licurici nu-l va uita niciodata ... i-a intrat in suflet pentru vesnicie"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biribu spune:

Iriss hai ca mi-ai luat-o inainte... deci:

Yvo sa cresti mare sanatoasa si sa ai mult mult noroc!!
Si te felicit ca ai asa o mamica care ca si a lui Anna te lasa sa te balacesti in noroi si sa umplii baia de apa si sa faci dezastru la bucatarie Ale voastre mame or fi si ele gemene...


Ana Maria vezi tu, in medicina parerile personale nu-si prea au locul, ca e vorba de viata unor oameni. Ca medic datoria e sa il informezi pe om cit mai deplin si corect si sa-l lasi sa isi ia propriile decizii. Modelul de "frate mai mare" care iti si spune la final ce ar fi mai bine sa faci dupa standardele personale ale medicului e pagubos si chiar as spune contrar eticii medicale. ce e bine pt tine poate sa fie rau pt altul, nu te gindesti? stii tu totul despre un om pe care-l vezi citeva minute/ore in cabinet ca sa-ti permiti sa iti dai cu parerea, cind e viata lui in joc? uite asta pt mine e o responsabilitate uriasa pe care nu pot si nici nu am dreptul sa mi-o asum. Pai si daca pacienta iti cere vreo pastila pt avort tu zici nu ca nu-s eu de acord??
Cit despre sterilet, nu este abortiv, nu stii corect! Nu s-au depistat sarcini chimice la nici o purtatoare de sterilet, mai pe romaneste s-au facut studii si au masurat hcg-ul, care normal ar fi crescut de ar fi vreun ou fertilizat pe acolo si culmea ca nu s-a gasit sa fi crescut la vreo purtatoare de sterilet, asta studii cu greutate pe esantioane mari nu trei lulele. si au mai facut oamenii studii ca sa se convinga si mai bine, si nu s-au gasit nici oua fecundate si nici spermatozoizi la probe prelevate din spalaturi tubale (asta ca sa va imaginati un pic ce minutiosi sunt).

Cit despre vaccinuri, m-am abtinut sa zic dar acum totusi cred ca e cazul, ma gindesc in special la multele mamici care din cauza discutiilor astea absurde de pe vreun forum ajung sa nu-si vaccineze copii.

Care sunt beneficiile - stim cu totii.
E usor sa venim acum noi, cei din secolul asta minune si sa dam din gura ca vaccinurile nu-s asa si pe dincolo. dar ma gindesc citi oameni dinaintea noastra ar fi dat orice sa le fi avut si sa nu le fi murit copiii de difterie, tetanos, hepatita, poliomielita. uite eu am o matusa care a facut polio la 10 ani si a paralizat, e saraca vai de capul ei si o viata mai chinuita cu greu se poate imagina. deci cum ar fi sa stam cu morcovul de fiecare data cind face copiulul vreo enterita ( pt ca asta e poliomielita, o enteroviroza) ca poate paralizeaza???
mai sunt pareri de gen las ca noi am facut toate bolile copilariei si n-am patit nimic. da, e adevarat, putini sunt de ex copiii care de la oreion fac encefalita si mor. dar daca tocmai al meu e unul din ei? eu am vazut citeva cazuri la Gomoiu in studentie si nu vreau nici sa-mi reamintesc, era o fetita superba de 3 ani care din cauza asta s-a dus. si la fel cu varicela si altele. nu poti sa-i feresti de orice dar macar de ce-i pot apara eu, sa nu o fac, DE CE??
care sunt mult pomenitele efecte adverse, Ana Maria? ca face febra, cum de fapt e si normal, ca imunitatea lucreaza? ca mai face cite o alergie, o urticarie? pai astea-s chiar asa de temut in comparatie cu o paralizie? ce au a face banii pt vaccin cu eficienta lor? asa nu mai luam nici antibiotice sa nu profite industria farmaceutica, asa-i?

Bobita despre vacinul de Hep A: eu in locul tau l-as face fara sa stau pe ginduri. Mada are dreptate, pe acolo prin vest (si in SUA) e optional, pt ca boala e extrem de rara. e chestie de conditii generale de igiena, ca boala asa se transmite. aici am auzit o singura data de un caz si era mare zarva, un mexican care lucra intr-un resto avea si a infectat vreo 20j de persoane, miini murdare evident. si de acolo s-au testat si unii care nu mincasera acolo vreodata, era o isterie ... dar stim cu totii ca in romania boala e endemica si mai ales copiii in colectivitati sunt extrem de expusi. repet, eu nu as risca. eu le-am facut alor mei in ideea ca vom calatori si vom veni si in tara si sa nu am probleme.

hai ca ma doare gura ca am vorbit cam mult. ma pregatesc de party cu copilul si am emotii cu carul. nu pot sa cred ce mare s-a facut

Mami de doi mici

"If you believe everything that you read, better not read"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sursula spune:


IRISS-venim si noi in club!Si lui Tudor ii permite mamica lui libertate totala de exprimare si descoperire,asumandu-si impacata consecintele de pe covor,pereti si haine !De fapt timpul nostru e impartit asa:prima parte a zilei- pt explorat,a doua parte-pt aranjat . Ambele impreuna,ca sa invatam prin joc si nebunii sa fim si ordonati!

SURSULA+Bebe TUDOR MILAN(29.07.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

LA MULTI ANI Anna (Biribu) si Yvonne (iriss27)! Distractie placuta!

iriss si eu o las pe Ralu sa faca ce vrea doar cand simt ca ceva i-ar pune viata in pericol ii atrag atentia spre altceva.

Imi pun de o si revin,doreste cineva?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moni_or spune:

[b]LA MULTI ANI, ANNA DE BIRI SI YVO DE IRISS!!! Sa fiti sanatoase, sa cresteti mari si fericite si sa va bucurati mereu de viata!

Wow, ce discutii faine pe aici.

Multumesc de ponturile legate cu cremele de maini, mda, deci oricum ideea e sa ma tin de ea, insa eu nu prea pot, mereu sunt cu mainile in apa si uit sa ma creia o pauzasc de 100 ori pe zi.

ANKA, la noi la orl clar e mai ieftin, in general toate consultatiile sunt mai ieftine decat la Buc., dar na, nu era vorba de tariful pe minut, insa in 5 min. sunt curioasa cat de bine poate sa consulte, ca nici nu apuci sa ii dai jos fasul la copil, sa-i zici la doctor ce problema are, sa ii pui o intrebare, ca te-ai si trezit ca vezi spatele usii, pe coridor. Ca totusi daca e la privat te astepti la alt tratament, la mai multa atentie decat daca stai pe holurile preafrumoaselor policlinici de stat.

MONA, ma bucur ca ti-a dat vesti bune pediatrul!

ANKA, super tari pozele, ai niste fete minunate, imi place in special cea cu Erika incruntata, parca e o Anka in miniatura atunci cand nu e multumita de cum merg treburile in tara asta

RUX, sanatate si sa treaca mucii Andreiutului!

BIRI, foarte fain ai explicat, multumim mult! Vreau sa te intreb ceva: daca cumva faci o infectie la dansa dupa ce ti s-a montat steriletul (nu de la sterilet, ci asa, pur si simplu), ca sa te tratezi (pus ovule etc) trebuie sa-l dai jos??? Sau poti face tratament cu steriletul pus?

IRISS, eu sunt convinsa ca astia sunt copiii cei mai fericiti, carora li se permite sa se balaceasca in voie. Din pacate eu nu pot fi asa, si pe bune ca imi pare rau, dar ma simt rau fizic cand vad ca se face ca porcul ba cu mancarea ba cu noroaie si de astea. E mostenire de la maica-mea, dar la varsta asta n-am cum sa-mi treaca. Adica na, nu fac scandal ca a cazut intr-o balta din greseala sau ca are chef sa mai plescaie intr-una mica si se murdareste pe haine, dar chiar sa ii curga noroiul pe fata de ex. n-as putea sa-l las. Sau la mancare la fel, daca vad ca si mananca il las sa se porceasca, dar daca numai baga de distractie mainile in farfurie si murdareste totul atunci nu il las, pur si simplu nu pot. Nu zic ca e bine, dimpotriva, as vrea sa fiu mai relaxata, dar asta e firea mea si gata.

VACCINURI - eu in general sunt pro, adica na, depinzand evident de gravitatea bolii pe care ar putea-o lua si de probabilitatea de a o lua. Nu as face toate vaccinurile de pe lume numai pentru ca s-au inventat si se zice ca sunt bune, dar nici nu mi se pare ca il otravesc pe copil daca aleg sa ii fac cate unul din schema optionala. De ex. Rotarixul n-am vrut sa i-l fac pt. ca oricum tine efectul doar vreo 2-3 ani parca si in plus mi-era frica sa nu iau si eu virusul cand il schimb de scutec, pe aici am citit ca trebuie mare-mare grija avuta cateva zile dupa ce i-l faci. Pe de alta parte, Varilixul i l-am facut acum vreo luna pentru ca mi=a fost teama nu cumva sa faca varicela mai ales acum cand sunt eu gravida (si eu n-am avut niciodata)plus ca varicela e asa o boala pacatoasa, am vazut si la sot si am mai vazut si pe aici cat au suferit copilasii. Dar eu nu suport sa mi se bage ceva pe gat, sau cand cineva incearca cu tot dinadinsul sa ma convinga sa fac ceva. De asta sunt asa pornita impotriva faimosului vaccin Cantgrip sau cum ii spune, pe care autoritatile nu mai stiu cum sa ni-l bage pe gat si care e si nou si testele facute sunt cum sunt...

Mda, coerenta zero, dar tre' sa fug, ca face sotul spume la gura ca eu ma relaxez si el sta cu Luca, iar avem o perioada de asta in care we don't see eye to eye si imi vine sa-l bat de multe ori (pe sot, nu pe Luca).

Monica, mami de Luca Andrei (17.07.2008) si 23+ cu Alexandru Matei
Doamne, ai grija de minunea din burtica mea!

"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate: dragostea nu pizmu ieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie, nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau, nu se bucura de neleguire, ci se bucura de adevar, acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul. Dragostea nu va pieri niciodata." (1 Corinteni 13)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Deci BIRI - stai ca ma pui pe ganduri... Deci daca "le libido" nu e afectat de Mirena... INSEAMNA CA NU MAI AM SCUZA???? Vai de mine! Sa ma caut mai sus????
Anyway, macar m-ai linistit, nu ma pot trezi cu sarma in plex, cu mirena-le asta...

Cu humerusu' - deci domne, inainte de vacanta, ma durea nitel, suparator ce-i drept, dar ca si cum as fi dormit pe mana mai mult timp. Mi-am dat eu cu niste Fastum sau Voltaren, nu'sh cu ce, mi-am "polarizat o lumina polarizanta" la locul cu pricina, nu mai stiu daca n-oi fi inghitit si vreo 2-3 aflamile.
Ei, plecam noi in vacanta, si ma trezesc nene cu o durere intr-o zi cu soare (dar frig), bai de am zis ca imi taie cineva mana din umar, sau ca imi bate un cui acolo. Anyway, am stat deci anchilozata si in imposibilitatea de a-mi ridica chilotii vreo 3-4 zile, timp in care am ajuns la urgenta, mi-au intepat aia popul cu Diclofenac si Metamizol, am inghitit si oralmente aceleasi chestii, ulterior, si usurel s-a potolit durerea, apoi si-a dat drumul si mana. Ei, alea 3-4 zile au fost cele mai de cosmar zile din viata mea, nasterea naturala a fost plimbare pe faleza, ca sa o parafrazez pe Diaruxa.
Ei au zis artrita nu-stiu-cum. Eu mai am si cu spatele niste chetii suparatoare, pe la articulatia soldului (sacro-iliaca au denumit-o oamenii de stiinta, eu le zic "shale"), iar in perioada cu durerea de umar m-a apucat si la cot si la incheietura mainii, dar mai timid. Azi am la genunchiul drept oarecare suparare.
Problema mea e ca am mai luat antiinflamatorii, ba am facut si proceduri (niste ultrasunete, chestii, plus masaj). Si totul a fost ok pe perioada cu pricina. Terminat antiinflamatoriile, gata "za pein iz bec"...

Auzi, mie sa imi mai zici un lucru - cum trec io granita pana la matale, ca decat sa stau la aia 8 luni sa imi vian randul la consultatie, io vin la Boston! Sa iti aduc ceva de acasa? O slana? O tuica? Vreun ceaun ceva? Am auzit ca America n-are asa chestii de lux, le aduc eu!!

Irina - ce sa zic, eu le dau libertati, dar le mai si ingradesc. De ex, cum e acuma frig afara, nu le las sa tropaie prin toate baltile ca daca stam doua ceasuri afara, nu mi se pare ok sa stea cu picioarele ude si flesocaind a noroi/zapada topita. Pe Eliza am scos-o in blugi ieri, si nu am lasat=o sa se tavaleasca, pentru ca am probat pe mine si imediat mi-am simtit fundul ud. Asta nu mi se pare ok. Cand am iesit in salopeta, am lasat-o. Ce e drept, nu avem iste cizme mai inalte sua niste ghete mai inalte, asa ca nu imi place sa le intre zapada pe langa. Atunci cand au avut salopetele cu dublura aia cu elastic, au inotat in zapada pana la gat.
Cu mancatul, pe Erika o las sa manance singura cand e mai solida mancarea. Daca mananca biscuite sau cozonac, se plimba prin casa, nu o leg de scaun sa nu faca frimituri. Dar supa nu ii dau sa manance singura, n-ar avea sens sa si-o toarne pe ea si in gura sa n-ajunga nimic, numai asa, de placerea de a experimenta. Mi se pare ca a tine lingura cu supa si a o duce la gura corect, nu e un gest pe care sa il exersezi la un an juma'.
Cu porceala... nu'sh ce sa zic, a mea ia imediat servetelul sa se stearga, nu ii place sa fie murdara pe maini, pe la gura...
Deci eu sunt pentru varianta "si asa, si asa, dar cu masura". Nici sa imi arunce cu ciorba in tavan nu mi se pare ok, si eu sa stau numa' cu mopu' si aspiratoru' in mana, dar nici sa ii capiez pentru fiecare frimitura...
Uite, eu ii mai dau Erikai carioci, dar o pun pe jos, n-are decat sa coloreze pe mocheta inchisa la culoare, daca nu nimereste coala. Dar pe canapeaua de piele bej... ntzntzntz... no way, ca ar insemna chiar sa imi bat joc de mine in avantajul libertatii de exprimare a copilului...







Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

LA MULTI ANI ANNA
LA MULTI ANI YVONNE
Sa fiti sanatoase si fericite!

Mergi la inceput