Sistem rooming la Filantropia?

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui monamour

Buna.

1.Acum vreau sa stiu si eu ce faci cu copilul in camera daca nu ai lapte.Da,ok il iei in camera intre mese.


2.Dar daca face copilul icter?Atunci trebuie sa-l lasi la ultraviolete.




1. Il pui la san de fiecare data cand se trezeste, tocmai in scopul de a declansa lactatia. Si eu am crezut ca nu am lapte si era deja a treia zi de la nastere. Si o asistenta m-a intrebat "Chiar vreti sa va demonstrez ca aveti?" Si mi-a demonstrat, a fost destul de dureros, dar aveam lapte si nimic nu imi dadea de banuit. In primele zile nu iti curg sanii, dar lapte este si bebelusul este mult mai eficient la supt decat poate fi mama incercand sa se mulga.

2. Fetita mea a avut icter si a stat la lampa cu mine in salon. Restul copiilor stateau in patut, al meu statea la lampa. In rest nicio diferenta, nu trebuia sa fac nimic special.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Aici nu se mai trateaza icterul cu ultraviolete ci e lasat sa treaca de la sine. Esti sfatuit sa mergi cu copilul afara si sa-l expui la soare dimineata.

A avut si fie-mea si a trecut.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Monamour, mie nu mi-a venit laptele decat in a 4-a zi de la nastere. Pana atunci, tot ce a iesit a fost doar colostru (care stiti si voi ca nu e mult). Totusi, il puneam mereu pe bebe la san 1)pentru a scoate colostrul atat de important pentru micut 2) pentru a declansa si stimula producerea lapticului. Bebe era monitorizat si cantarit zilnic de moase, a fost vazut si de medicul neo-natolog o data (aici daca nu-s probleme nu vine mereu medicul in control), formula nu a primit caci spusesem ca doresc sa-l alaptez. In a 4-a zi dimineata bebe pusese 10 gr, deci nu mai pierduse din greutate si deja simteam "ca vine si laptele" (sani grei si intariti pe laturi). Acum Mister are 13 luni si inca il alaptez.

2. Al meu jupan nu a facut icter, dar in salon cu mine era o mamica a carei fetite avea un pic de icter (se nascuse cu 5 saptamani mai devreme, si avea 2.6 kg). Nu au pus-o la ultra-violete (se pare ca icterul nu era iesit din comun, sau o forma mai "tare") si a plecat din spital in aceeasi zi cu mine ( off topic - fetita se nascuse cu 12 ore mai tarziu decat Mister, fusese de fapt "The New Year Baby" in Scotia - va dati seama ce pelerinaj de ziaristi si televiziune am avut in salon...dar doar in timpul orelor de vizita )

Dupa cum am mai scris acum cateva zile, eu am nascut prin cezariana cu tati langa mine (bineinteles tati fiind in tinuta sterila, botosei, cipilica etc) iar tati a fost primul care l-a tinut pe bebe in brate. Nu i s-ar fi permis sa asiste la nastere doar daca as fi nascut cu anestezie generala. Aici se incurajeaza ca in timpul travaliului si nasterii mamica sa aiba un partener la nastere care sa o ajute, sa o incurajeze, care sa poata comunica cu medicul la nevoie.De obicei partenerul e taticul lu' bebe, dar poate fi mama sau sora vitoarei mamici, o prietena. Bineinteles, daca mamica nu doreste "partener" la nastere, se face cum doreste ea






Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Eu n-am inteles faza asta cu "si daca n-ai lapte ce faci cu el in camera...."

Pai cum ce faci? Ai grija de copilul tau pe cat poti, ceri ajutor la nevoie, te acomodezi cu el, te holbezi la el si nu-ti vine sa crezi ca-i al tau, chestii d'astea inutile.

Dark ti-l lauda fetele la diaspora pe bebe, unde-l vad si eu?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Luna am pus un link la subiectul de la Diaspora, pe pagina 6



Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monamour spune:

La primul copil nu prea cred ca stii sa faci "chestii d-astea inutile" din prima zi,din primul moment.Mai ales ca la cezariana nu poti sa te duci imediat la alaptat,nu-l poti tine in brate imediat.
Eu am scris pe acest forum pentru ca am vazut-o pe Luna foarte pornita impotriva celor care nu ii dau dreptate.Fetele incearca sa-ti spuna ca nu totul este asa cum vrei tu dar tot degeaba.Nu am chef de cearta asa ca o las balta.Fii tu cea mai "mama" dintre toate.Stai linistita ca toate avem copii si nu am citit la nimeni ca ar avea probleme cu ei din cauza ca nu au stat in camera in spital.Si inca ceva,nu este o crima daca ii dai lapte praf(in cazul in care nu ai).
Dar am o intrebare la tine Luna si nu numai,la cele care vad ca au mii de postari pe site "cum reusiti sa aveti grija de copil,sa faceti curat,mancare spalat,calcat si sa mai scrieti si pe site?"
Oricum nu scrisul dureaza mult,ideea este ca trebuie sa citesti si din urma ca sa poti da raspunsuri.
Acum va las sa ma criticati sitot ce mai vreti voi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Monamour nu sunt pornita pe persoanele impotriva mea, ci sunt pornita pe persoane care incearca sa ma convinga ca, dupa nastere e mai bine sa citeasca linistite in salon si sa primeasca vizite in timp ce copilul SANATOS sta intr-o alta camera pe mana asistentelor. Sunt pornita impotriva persoanelor care doresc sa ma convinga ca e mai bine sa stea copilul SANATOS in mediu steril decat in salon langa mamica nesterila.

Sunt pornita pe persoane care se intepenesc intr-un sistem rigid care descurajeaza relatia mama copil si instincte primare.

Nu trebuie sa stii sa faci chestii inutile, dar poti fi incurajat, nu descurajat.

Referitor la postarile mele, sa-ti satisfac curiozitatea, acum fetita mea are 2 ani jumate, lucrez full time si raspund de la servici. Ce sa fac e o perioada mai moarta in activitate. Am stat cu ea acasa doi ani. Treaba o fac seara si in weekend desi recunosc, nu imi dau viata fiind sluga casei, prefer sa-mi petrec timpul cu copiii.

Si nu, nu sunt mai mama decat sunteti voi, insa mi-as dori in prostia mea, sa traiti si voi sentimentul apartenentei, sentimentul acela iesit din comun ca totul e natural si the baby belongs to you.

Dar ia zi, tu ai avut cezariana electiva sau de urgenta?

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Mona, hai sa nu ne certam Cred ca fiecare ne putem exprima opiniile frumos, fara sa ne dam in cap una la alta, fara sa ne criticam si sunt sigura ca fiecare invatam ceva nou din discutiile create

Da, de acord ca daca mamica nu are lapte si bebe primeste lapte praf e OK, atata timp cat asta e alegerea mamei si i s-au spus posibilele consecinte ( de exemplu, faptul ca bebe s-ar putea sa nu accepte sanul dupa aceea, sau ca "productia" de lapte s-ar putea diminua). De fapt si daca mamica are lapte si din anumite motive doreste sa-i dea la bebe lapte praf, alegerea ar trebui sa-i fie respectata. Este vorba de alegere informata, si de faptul ca esti tratat cu respect, ti se prezinta ce optiuni ai, avantaje, dezavantaje, iar alegerea, pe cat posibil, e a ta. Ce am inteles eu ca nu convine aici multora este atitudinea "taci ca eu stiu mai bine tu esti mica si habar nu ai" sau "ce tot imi spui tu de x sau y, io stiu cum e mai bine ca asa a fost mereu facut aici". Si bineinteles vechea problema a mamicilor care nu doresc sa dea la bebei lapte praf si se trezesc ca pana sa le fi adus bebele la san deja i s-a dat "portia" de formula, "ca asa e regula la noi". Dar se pare ca peste tot au inceput sa se schimbe lucrurile iar situatiile de genul acesta sunt din ce in ce mai putine.

Si apoi... nimeni nu s-a nascut invatat. Crede-ma, pana sa nasc mie imi era groaza nu de statul in spital cu bebe, ci de venitul acasa... cand as fi fost pe cont propriu fara ajutor (ma rog, cu tati care avea si el tot atata experieta ca si mine la copilasi ). Eu una am avut noroc, mama a venit din Romania sa ma ajute si a ajuns exact in ziua cand am venit eu acasa (tati ne-a adus acasa de la maternitate si s-a dus direct la aeroport sa o "culeaga") dar daca as fi nascut cu 1-2 zile mai repede...sau daca m-ar fi lasat ei acasa cu o zi mai repede (ceea ce ei de fapt intentionau, faptul ca bebe inca scadea in greutate i-a facut sa se razgandeasca) asta ar fi fost situatia. Deci timpul pentrecut cu cel mic in spital, tot ce am invatat in legatura cu ingrijirea lui (mi-au aratat inclusiv cum sa-i fac baie, cum sa-l fac sa ragaie, cum sa-l pun la san ca sa nu fac ragade - toate lucruri noi pentru mine)mi-au folosit foarte mult.

Cat despre timpul liber sa scriem pe forum... heh uite de exemplu al meu acum doarme (iar eu sunt in concediu, ca in mod normal lucrez 9-5/5 zile pe saptamana), iar pana sa vrea sa doarma se juca cu niste cuburi pe podea, langa mine. Prefer sa petrec timpul asta "linistit" pe forum, relaxandu-ma. Curatenia mare o fac in week-end, impreuna cu tati, iar curatenia "mica" + gatitul de obicei seara - tot impreuna. Mai si alternez. De exemplu ieri am spalat rufe, azi (sper) le calc. Daca nu, e timp maine . Cumparaturile mari le facem sambata. Cu un pic de organizare, impartire de sarcini (ca de una singura e mai greu si...frustrant) si fara sa ai pretentia sa fie totul 100% perfect se fac toate...pana la urma .

Na ca iarasi m-am intins


Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Luna, eu am avut cezariana de urgenta, bebe parea ca intrase in suferinta fetala (nivelul de oxigen din sange era la limita dintre normal si ingrijorator) si medicul a decis sa-l scoata imediat. Stii si tu cum e aici cu cezarienele elective (eu voiam sa nasc normal dar asta a fost)...dar ma rog, asta e alt subiect. Iti dai seama ce "zuza" as fi fost... sa-mi fi programat cezariana de "rebelion"
Uite aici povestea nasterii...asa cum am scris-o la cateva zile dupa ce am nascut (sau mai bine zis cum am plecat de acasa cu bebe fetita in burtica si am venit cu bebe baietel )
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=131434&whichpage=16



Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008)


"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

accept , ai fost la medic? ai vorbit cu el despre asta. sunt tare curioasa, pt ca la urmatorul bebe as vrea si eu sa raman cu el in camera. mare dreptate aveti ! ...cum de n-am fost asa informata la primii doi?

am vazut in link-ul dat de luna cateva nasteri...mi-au dat lacrimile. mi-a placut f mult atmosfera intima (doar medicul/moasa si taticul alaturi de mami care naste)...superb! ce frumos ar fi daca si la noi ar fi la fel... m-au impresionat taticii, care erau coplesiti de emotii...

Anamaria & Filip (06.03.2007) & Anastasia (03.08.2008)

Dragostea [...] toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda.
Dragostea nu cade niciodata...



IMPLINIRE

Mergi la inceput