Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania

Nasterea naturala fara epiziotomie in Romania | Autor: noce

Link direct la acest mesaj

Deschid acest subiect in speranta ca vom afla care sunt doctorii si maternitatile in care se poate naste natural, fara teama ca oricand se poate gasi un motiv minor pentru cezariana si fara epiziotomie. As adauga si fara injectii cu oxitocina si alte medicamente care grabesc nasterea, de multe ori in mod inutil, dar mi-e teama ca nu-mi va mai raspunde nimeni.

Am auzit ca se poate,desi sunt foarte rare cazurile.

De asemenea, daca a nascut vreuna din voi fara epiziotomie, v-as ruga sa ne scrieti si cat de mare a fost bebelusul la nastere, pentru ca acesta e motivul cel mai des invocat pentru taieturi.




35+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie

AMR 5 sapt!!!

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

epiziotomia nu se practica doar in romania plus ca mi se pare absurd ca cineva sa taie doar de dragul de-a taia. stiu ca se practica nu doar daca bebe e marisor ci si daca mama nu e suficient de elastica. or mai fi si alte cauze, nu m-am informat insa. cat despre nasterile naturale in Romaniaaaa....cam grelut cu toate caam inteles ca cezariana ar fi fost bagata la cazuri exceptionale insa medicii din comoditate o recomanda...ca de, programare, taie, scoate bebe, coase si pleaca...cam aste e cliseul.
mai ai putintel.....5 sapt....wow, iti doresc toate cele bune si sarcina usoara in coninuare
30

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

N-am spus ca epiziotomia se practica numai in Romania, stiu ca se practica peste tot, numai ca la noi sunt doctori care taie absolut la fiecare nastere. Eu am intrebat dr in luna a 4a (cand inca bb era mic)daca se poate fara epiziotomie si mi-a zis ca nu, ca se face la toate nasterile.

Dar ma gandesc si sper ca exista si doctori capabili sa ajute o femeie sa nasca natural, fara taietura.

35+ Filip
Minunea Sfantului Nectarie

AMR 5 sapt!!!

http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

La topicul cu nasterea in apa se laudau fetele ca dr. B. nu face epiziotomie decat daca-i musai. Amu' n-am incercat, dar tocmai din acest motiv ma tenta si pe mine o nastere in apa.

Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)

CAND 1+1=3

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emanouela spune:

ala care ti-a zis tie asa ceva, in luna a 4 a fiind sa se mai informeze sau sa se faca chirurg
eu nu pot intelege....medicii au contract cu bisturiul??????
normal ca se poate naste si fara epiziotomie, am auzit cazuri....mai rare ce-i drept dar am auzit.
cat despre dr. B de la Eva.....citete despre ultimele Nasteri in apa, o alternativa un miracol si vezi care e ultima "moda".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noce spune:

Emanouela, inteleg ca la Iasi sunt ginecologi care fac nasteri fara epiziotomie. Poate ar fi util pentru alte gravidute sa scrii numele lor.

Eu pe parcursul sarcinii am aflat ca se poate naste fara epiziotomie in urmatoarele locuri:
- spitalul CF2 - dna dr Corina Echim
- clinica privata Isis din Constanta (~1000 euro)
- maternitatea privata Regina Maria din Bucuresti (~2000 euro) - dr Niculescu

Am auzit si despre Eva, dar din pacate acolo se fac multe cezariene. Cunosc personal 3 fete care s-au dus sa nasca in apa acolo si in ultima clipa au fost anuntate ca li se face cezariana, desi ele nu sunt convinse ca motivele erau intemeiate.

Pentru mine e destul de tarziu acum sa-mi schimb doctorul, dar daca as fi stiut in primele doua trimestre ca exista doctori care nu taie neaparat, m-as fi reorientat.

Cum la fel n-am stiut ca majoritatea doctorilor injecteaza oxitocina la fiecare nastere, pentru ca asa se face pur si simplu. Nu e ceva ce se decide in functie de evolutia travaliului. (iar noi invatam la cursurile lamaze din trimestrele 2-3 ca e preferabil sa cerem sa nu si se faca oxitocina, sa lasam nasterea sa decurga natural)

Cu riscul de a parea ridicole, cred ca ar fi util sa intrebam lucrurile astea chiar de la primul control, din trimestrul 1.

36+ Filip
Luna a 9a
Minunea Sfantului Nectarie


http://bd.lilypie.com/Oy3Kp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns birth_reborn spune:

Epiziotomia practicata de rutina este intalnita in Bucuresti la 99% dintre medici, in 100% dintre nasterile normale cu ei. Procentul dovedit ca necesar este cam 15%.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns s_ellia25 spune:

fetelor uneori e buna si epiziotomia spre ex cumnata mea a nascut la maternitatea din pantelimon si nu i-au facut taietura si saraca sa rupt efectiv si in adevaratul sens ...a suferit groaznic dupa aia saraca..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Inaintea mea a nascut o mamica fara epiziotomie. Nu am retinut cu cine dar se intampla la Municipal. La mine oricum se impunea epiziotomia si s-a asteptat pana in ultimul moment.
Cat despre medicamente ce ajuta dilatarea nici nu au vrut sa auda. Mi s-a facut putina dilatatie manuala si atat.

Mamica Sarei Maria (22.11.2006) si 8+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Din pacate la noi chiar se taie ca pe banda, fie cezariene sau epiziotomii.
Eu stiu asa, epiziotomia se face cand este copilul prea mare, ca sa ajute vaginul sa-i faca loc copilului, pentru a preveni o rutura "dezorganizata" tot in caz de copil mare, etc. Dar daca v-as zice ca am fost taiata totalmente fara nici un scop, ce ar mai fi? Am facut exercitii Kegel, cateva de Yoga sa ajut bazinul sa fie flexibil, sport moderat pana la 7 luni, plimbari lungi prin parc, zilnice. Eram tanara si ferice, copila iesea ca pe tobogan, dilatatie maxima si... copila micutza. Am fost taiata fix automat Doctorita tanara, totusi a preferat metoda asta invechita deoarece nu vroia sa riste o eventuala ruptura necontrolata. Din cate am inteles se vindeca mai greu, se cos mai greu, etc. chiar daca sunt mai mici. De aia taie, cam tot timpul spre piciorul drept, in functie de marimea copilului. A fost dureroasa coaserea pe viu, desi imi facuse cateva Xiline si apoi cand am eliminat firele, m-a durut si usturat inca vreo saptamana dupa nastere (nici nu puteam sta in varful patului, fiind cu fetita singura acasa...). M-am vindecat perfect, nu ma pot plange dar totusi mergea si fara taietura, clar, in cazul meu. Apropo, durerile de vindecare a epiziotomiei trec cu supozitoare gen Ketonal, deci sunt mai eficiente decat pastilele si actioneaza local si mai rapid.
Oxitocina e buna ca grabeste nasterea, doar sa fie aplicata cu cap, cand trebuie. Eu am petrecut mare parte din travaliu, acasa si mi-au pus oxitocina la dilatatie 6, dupa ce mi-a rupt membranele. A durat putin si am ajuns la 8 cu 2-3 contractii mai puternice si apoi m-a dilatat doctorita pana la 10 (a durat putin si chestia asta si a fost dureros, normal). Una peste alta nu regret nici oxitocina si nici dilatarea, doar epiziotomia. Daca primele au fost facute ca sa scap si eu si fetita mai repede, taietura a fost facuta pentru comoditatea doctoritei (a iesit mai repede copilul si a cusut mai usor taietura, fiind dreapta).
Daca puteti sa evitati, e de evitat, dar oricum e mai usoara decat o cezariana. Clar!

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)
My workshop

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Noce, ma stii , am nascut de 2 ori complet natural si fara epiziotomie, injectii, oxitocina, epidurala, perfuzii, medicamente etc., adica natural si gata.
Prima data a fost cu dr. Echim, a 2-a oara cu Claudia Bider Heim, moasa care lucreaza la Regina Maria cu dr. Niculescu, ambele experiente au fost extraordinare, m-am refacut imediat.
Despre dr. Echim nu bag mana in foc ca acum nu face diverse lucruri pentru a grabi nasterea, inclusiv oxitocina si epiziotomie, acum 2 ani nu facea decat in cazuri foarte rare.

In legatura cu "beneficiile" epiziotomiei versus ruptura de perineu, ganditi-va ca o taietura este o rana de grad 4, pe cand ruptura tesuturilor poate fi de grad 1, 2 sau 3, nu se rupe perineul complet, ci se fisureaza straturile superficiale. Plus ca ruptura poate fi gestionata de un medic cu putina rabdare, problema lor este ca se grabesc sa iasa copilul, plus ca le este mult mai usor sa coasa o taietura dreapta decat sa brodeze o ruptura.
Sunt multe de spus, odata ce m-am pornit pot sa scriu continuu despre asta, dar am un bebe de 8 zile care vrea atentie .

Birth_reborn, mare dreptate ai!



Carla, mama Larisei din 15/06/09 si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07

Saby in burtica *******mare2009 *******mare(2)2009 *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput