Que sera, sera.

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

aylenne, cheltuielile sunt asha:
-chirie 300 euro (poti gasi si mai eftin- acu 2 sapt mi-am inchiriat -gars. cu 250 euro la metrou C. Georgian)
-cheltuieli de intretinere (curent, intretinerea iarna e mai scumpa, cablu, net, telefon )maxim 100 euro (poti sa reduci din ele daca esti cumpatata)
-mancare -esti fata si iti gatesti - sub 100 euro lunar
Maxim 500 euro. Daca iti raman din salariu si ceva banuti cu care sa iti iei o haina, un ruj etc. - atunci poti sa zic ca te vei descurca SUPER.

E un pret. Acela al linishtii tale. E greu sa te muti singura. Cunosc persoane care nu pot sta singure, prefera o relatie distructiva decat singura....

Mi-e mila de el. Pt ca nu a cunoscut o altfel de viatsa. Sa nu uite mama lui ca ea moare prima . Asta e familia lui, atat timp cat el accepta sa vina mama sa ii aleaga chilotii... din pacate nu a cunoscut o altfel de viata. E greu sa taci si sa induri, ca el a trait toata viata asha, dar mai greu e de tine care ai cunoscut si viata mai buna.

Dar mai mila mi-e de tine. Ca ai suflet, ca esti constienta ca nu e sanatos, nu e natural. Ca vrei, ca poti sa fii mai senina.

O solutie care o aplic in situatii critice: iau o hartie, cu o dunga mare, verticala, si scriu Pro/Contra.


Io am o vorba, daca o relatie se duce la vale, e greu sa o opresti din rostogolire. Se mai intampla si drame care unesc pe cei 2 si ii aduc in momente frumoase si invata sa le aprecieze... dar astea sunt drame.

Ash vrea sa privesti in viitor. Daca acum iti face rau, daca erau si copii... ce putea sa se intample? Am o fetita de 1 an. Nu ash vrea sa treaca prin ce treci tu, si nici intr-un caz sa vada asta la parintii ei.



Acum, dupa ce am fetitza, sunt f. drastica: ash fi in stare sa pun fata in fata pe toti 3- tremurand de nervi, bineinteles, si sa zic: cocoana, io nu ma bag intre tine si barbatu tu, daca te mai prind c a pui mana pe chilotii lui / pe aici iti pun cianura in mancare. NU vin la tine, nu te prind ca vii la mine in casa . Noi stam dezbracati, facem sex, vin prieteni pe la noi, tot ce fac oamenii tineri si fericiti, nu mi-ar place sa dam ochii in situatia asta.
Ca nu ma placi, asta e, nu cu mine o sa stai toata viata, ci cu el. Daca tu esti fericita certandu-te, eu nu . Noi doi suntem oameni impliniti, nu ne-am certat din motivele noastre niciodata, singurele discutii dintre noi au fo numai cand te-ai bagat tu intre noi - si Dumnezeu e mare.

Ceva de genul.
Mult curaj, cu linishte ins uflet si seninatate, mergi inainte pe decizia care ai luat-o. Intodeauna in viata avem de ales.










o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui ayleen
M-a inmuiat foarte tare reactia prietenului meu. El ma intelege bine si il vad ca solidarizeaza cu mine.


ayleen, ayleen, nici trei saptamani inainte povesteai cu totul altceva despre prietenul tau...gandeste-te bine daca asa vrei tu sa ti se desfasoare viata - cu o femeie isterica si cu fiul sau slab...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

eu zic sa-l pui pe primul plan pe prietenul tau si sa-i acorzi increderea ta si votul tau.
nu pe maica-sa.
dar sa nu faci asta din comoditate si compromis, ca n-ai chef sa stai in chirie. ci pt ca il consideri pe el bun pt tine.
dar tu zici la un mom dat ca relatia a pornit greu si ati avut mult de tras pana sa ajungeti la o intelegere...mare grija.

inca ceva, nebunia se cam mosteneste.........................................

_

Babyblue va pupa pe toti!!

"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Multumesc pentru raspunsuri, fetelor.
Cleo, mi-am facut calcule peste calcule si concluzia e ca, mai restransa, m-as descurca. Mi-ar mai ramane vreo opt-zece milioane pentru rata la banca, benzina si alte chestii. M-am tot gandit si, probabil, m-as descurca cu toate cele, desi am cumva o senzatie de panica, numai la gandul ca mi s-ar sparge o teava in miez de noapte sau n-as sti sa umblu la centrala.
Cand raman singura, ma simt vulnerabila si expusa... Probabil as hiberna o vreme si mi-as chema ceva prietene pe la mine, pana m-as obisnui. Am avut perioade lungi din viata mea cand ma cuprindea depresia daca ramaneam singura. Dar am fost la niste cursuri si la mare singura, ca sa ma confrunt cu teama de singuratate. Si n-am murit. E drept ca stateam la telefon cu orele.
Mi-ar fi, desigur, mult mai usor daca s-ar produce o cearta sau ceva cu prietenul meu. As ridica din umeri si mi-as spune ca...cu el sau fara el...totuna. Insa ma tot gandec ca el a reprezentat de 4 ani incoace siguranta mea financiara si nu numai.
In plus, de cand am schimbat placa si am luat atitudine, vad ca maica-sa m-a lasat in boii mei. Vine, isi face de lucru prin curte, lasa ceva legume sau mancare pe trepte si pleaca acasa. Astazi s-a oferit sa participe la montarea cortului in curte, insa iubitul meu a refuzat ajutorul ei.
Am fost blanduta cu ea, am fost politicoasa si plina de cumsecadenie, i-am rabdat manifestarile si i-am ascultat parerile incercand sa-mi pastrez umorul si proportiile. Si tot m-a acuzat de toate porcariile. Acum sunt insa...fiarta. Atata m-a innebunit de cap, ca nu ii mai sufar nici vocea, nici numele! Culmea e ca n-aveam nimica cu ea. Intotdeauna m-am inteles de minune cu mamele prietenilor. Si chiar si cu ea o vreme pana s-a pus ea sa se in capul meu. I-am spus in fata ca s-a obisnuit prost, ca toata lumea sa se sperie de ea si sa se ascunda schelalaind de frica ei. Nu e obisnuita ca cineva sa o infrunte si sa-i spuna in fata parerea proasta. E adevarat ca reactioneaza ca un nebun caruia ii spui ca e urat. Dar intelegere de la mine nu o sa mai aiba, cat timp fiu-sau sta cu mine. Daca as avea copil? Tigrul ar o biata pisicuta in comparatie cu mine. N-am facut ca toti dracii niciodata, dar probabil ca e timpul sa o fac si pe-asta Mai vedem noi care pe care... Numai ca vad ca de atunci nu m-a mai sunat si nici nu a mai comentat nimic... Am acum o stare...sunt ca un pistol cu capsa pusa. Un zvac! si am tulit-o.
Baby, nu-i vorba, ca si prietenul meu a avut momentele lui de glorie, cand merita parasit fara drept de apel. Abia acum, cand nu ma mai retin langa el temerile financiare, relatia se decanteaza si incerc sa vad daca, in urma acestui proces, ramane ceva valoros.
Pacat, pentru ca nu merita asa o mama. El nu si-a ales-o. Eu insa pot sa refuz sa am de a face cu ea. In fond, e o straina care mi-a facut rau, deci fata de care nu mai am nici o obligatie. Din partea mea, n-are decat sa se spanzure!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

hm...
- depinzi financiar de el
- depinzi locativ de el
- maica-sa nu-ti place, e nebuna, greu de comunicat cu ea
- cu el ai avut prb in trecut, aparent s-au mai rezolvat.
- nu ai nici chef, nici curaj, nici indemn sa te muti singura, urasti singuratatea
- ai rate si nu te-ar avantaja sa=ti arunci banii pe chirii, cand taman acum te=ai remontat financiar (asa am inteles eu, sa ma corectezi dc gresesc)
- aparent el totusi iti ia apararea in fata maica-sii, raul nu e chiar asa negru

intrebari:
- il iubesti?
- vrea sa se casatoreasca cu tine?tu il vrei pe el de sot?
- te simti confortabil cu el, pe termen lung?

daca raspunzi cu da, poate ca totusi o familie si un copil ar schimba putin lucrurile.
dc e doar spaima ta de a o lua de la capat si de a ramane singura si a te chinui financiar, ar trebui atunci sa ramai cu el, dar sa te impaci cu acest compromis. si pana la urma, sa gasesti modalitati de a o tolera pe maica-sa.
dc situatia e neagra rau, ia-ti bagajele si pleaca.cu singuratatea te obisnuiesti in cateva saptamani.


_

Babyblue va pupa pe toti!!

"Dorintele neimplinite sunt sursa dramatismului interior. (Cioran)" -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furculitz spune:

curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Baby, ai dreptate cu tot, mai putin cu faptul ca depind de el financiar si locativ. Sigur ca mi-as mai restrange cheltuielile, insa as fi stapana pe viata mea.
Ce e ciudat insa: toata viata mi-a placut relatia de cuplu gen casatorie. Asta mi-a placut, asta am cautat, asta am avut. Imi descopar de la o vreme incoace asa un dor de duca secret... Parca imi e mai ciuda ca oricand ca ma marit. Nu vreau copii inca, vreau... sa ma indragostesc Vreau sa mai traiesc o poveste de dragoste, vreau sa fac sex cu nabadai... Vreau sa fiu iubita, sa fiu sunata, vreau sa aud declaratii de dragoste si sa primesc trandafiri! Poate e exuberanta verii...nu stiu. N-am fost niciodata asa. Am o ciuda secreta ca imbatranesc, ma uratesc si ... Eh, poate sunt prostii, probabil ca as regreta sa-mi stric relatia cu prietenul meu.
E urat ca sunt atat de confuza si, probabil, nici nu-mi mai sta bine deja sa incep acum sa haimanalesc. Tot o aud pe mama ca ea avea copil de 10 ani la varsta mea
La mine toate au venit tarziu. M-am realizat greu si tarziu. Ma uit la prietenele maritate, cu copii, si ma simt ca o matracuca. Sigur ca nu-s toate fericite. Unele traiesc drame, pt ca au regrete. Nu-si mai iubesc barbatul nici un pic, sau sunt indragostite si...nu mai pot face nimic pt ca au doi copii.
Stiu foarte bine ca si prietenul meu simte la fel. Intre noi nu a fost niciodata o mare pasiune. A fost o prietenie simpla, o compatibilitate intelectuala si de simtiri, sex reusit si ...un soi de delegare catre celalalt a responsabilitatilor care nu ne fac placere. Mie nu-mi place sa platesc facturi, de exemplu, sau cosul cu mancare de la supermarket El... nu ridica un pai de jos. M-am obisnuit asa: el cu mania lui pt jocurile pe computer, iar eu... fara batai de cap. E o relatie calduta, comoda, confortabila. Cand maica-sa se transforma intr-o bataie de cap, imi vine a pleca! Eram, probabil, plecata acum, daca prietenul meu nu isi insusea atitudinea potrivita! Si mai e ceva: are inteligenta sa ma accepte exact cum sunt. Nu are exigente mari, nu ma pisalogeste si nu incearca sa ma schimbe. Daca vreau sa stau in cap in mijlocul casei, zambeste indulgent si ma lasa in pace. Da, iubesc asta la el si as putea trai cu el toata viata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrath spune:

ayleen, iarta-ma, dar e asa trist ce spui...
ai doar 32 ani!
Daca nu esti fericita ACUM, mai tarziu...
Dragostea e sau nu e, nu poti " rotunji colturile". Te rog, nu te multumi cu o relatie calduta, daca nu esti fericita!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Si uite asa am ajuns iar la crengutele de mar care se leeana peste banca din parc.

ayleen, cum ai descrie pasiunea nebuna pe care o visezi? Ai trait vreodata o pasiune nebuna? Cum se intampla sexul reusit fara pasiune?




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayleen spune:

Sigur ca da, Clover, am trait-o, si nu o data. Si da, stiu ca se stinge si stiu ca putini sunt norocosii care raman impreuna cu marile lor iubiri Dar nu insist pe subiectul asta. Era, daca vrei, un mic secret pe care l-am spus.
Era legat de faptul ca as pleca singura pe un drum nou. As vrea doar sa pot sa fiu sigura ca nu din frivolitate plec. Sunt pe punctul de a realiza ceea ce mi-am dorit: o familie, un copil, o viata confortabila si ma pomenesc ca incerc sa reduc la tacere o voce din mine care striga: NU!
Incerc sa imi dau seama daca striga "nu cu acest barbat" sau "nu esti pregatita sa te dedici copiilor" sau "nu-ti inabusi feminitatea pentru maternitate".
E mai lung-a lu` Toderica... Dar promit sa va scriu cand voi cunoaste implinirea.
Multumesc pentru raspunsuri

Mergi la inceput