PCOS (13)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

Asa ca vreu si eu pe lista cu care au invins PCOS si o intrebare ati intrerupt metfominul cat ati fost insarcinate? eu doar saptamana viitoare ma duc la medic pentru confirmare si pana atunci nu stiu ce sa fac sa mai iau sau nu metformin? Sper ca nu v-am obosit cu mesajele mele si va doresc tuturo sarbatori fericite si [<a href="http://pregnancy.baby-gaga.com/"><img src="http://tickers.baby-gaga.com/p/boa350pb_.png" alt="baby" border="0" /></a>][/code]

<a href="http://pregnancy.baby-gaga.com/"><img src="http://tickers.baby-gaga.com/p/boa350pb_.png" alt="baby" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Spiritul Sfant al Sarbatorilor de Paste sa va lumineze sufletele si casele!
Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va ocroteasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Biara

Felicitari!!!
Te-am trecut pe listuta.

Legat de intrebarea ta cu metforminul: depinde de medic! Unii medici cer intreruperea met-ului, in timp ce altii merg cu tratamentul si pe parcursul sarcinii.

Sfatul meu este sa incerci sa iei legatura cat mai repede cu medicul ginecolog pt a afla ce tip este cu sau fara met pe parcursul sarcinii. Apoi trebuie contactat si diabetologul pt a vedea cum iti modifica schema de tratament.

Si trebuie sa ajungi si la endocrinolog sa vezi cum mai stai cu tiroida. N-ai mentionat daca mai iei sau nu euthyrox, daca mai ai nodulii de la tiroida sau cum ai TSH-ul.
Daca ai probleme de tiroida acestea trebuie monitorizate cu atentie pe perioada sarcinii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Biara, felicitari!!! Si sarcina usoara, frumoasa si la termen!

Subscriu si eu la ce ti-a scris Gudinde.

Gudinde Tu cum mai esti? Daca imi amintesc eu bine, scriai la un moment dat ca voi nu incercati inca pt. bebe pana nu te stabilizezi cu niste valori legate de PCOS. Poate ne mai scrii despre cum vezi tu problema, cum vede medicul tau, cam ce parametri ar fi considerati ok pt. a lucra la proiectul bebe, ce alte potentiale probleme ar trebui eliminate, ce poti face pentru a pregati terenul propice pt. implantare, pentru a minimaliza riscul de pierdere a sarcinii.



Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Lai,

Eu nu as zice ca trebuie sa fie anumiti paramentrii ok, ci pur si simplu PCOS-ul sa fie tinut sub control, in sensul normalizarii anumitor valori hormonale pe care le tot mentionam.

Personal, dupa niste ani de tratament care au normalizat multe valori, problema cea mai mare o am cu hiperinsulinismul si lucrez mult la scaderea rezistentei la insulina.
De asemenea, iau antiandrogenici. Acest tratament ar trebui intrerupt cu cateva luni inainte de a incepe lucrul la proiectul bb.
Dar, factorii determinanti care ma plaseaza deocamdata doar in categoria "luptatoare cu PCOS" tin de anumite aspecte personale care nu au de-a face cu PCOS-ul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CrisaS spune:

Candva am scris si eu la acest subiect ..e adevarat ca nu am intrat de mult..insa azi vreau sa va urez un PASTE FERICIT, tuturor..si HRISTOS A INVIAT!
Crisa

http://tt.lilypie.com/E085m4.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Biara spune:

HRISTOS A INVIAT si multumesc pentru urari, aseara dupa ce am tot citit pe diferite site-uri mi-am luat inima in dinti si am sunat un medic la care m-am hotarat ca o sa ma duc sa imi monitorizeze sarcina, mi-a spus sa intrerup metforminul. Cu privire la tiroida, ieri in toiul scrisului uitasem sa termin povestea cu galanda mea tiroida, medicul endocrinilog care mi-a confirmat diagnosticul de PCOS a ramas saraca stupefiata ca am fost catalogata cu probleme de tiroida , s-a tot uitat pe ecograf dar se pare ca glanda mea nu are nici o problema, ce sa mai vb de noduli. Oricum acum sunt super fericita , marti o sa ma duc la un control la gine sa vedem cum e bebica. pana atunci sunt putin cam stresata sa fie totul ok, dar Doamne , Doamne ne va ajuta sunt increzatoare. De ce am scris povestea mea? pentru ca am vrut ca cele care uneori simt ca nu mai pot lupta cu nenorocitul acesta de sindrom sa stie ca se pot intampla si minuni. eu sincer deja imi facusem planuri de bataie, nici prin gand nu imi trecea ca de Sfintele Pasti, de Invierea Domnului voi primi cel mai frumos cadou, un sufletel care incet creste in mine si cu putin noroc si ajutor de la D-zeu de Craciun voi reusi sa imi tin in brate minunea. Va pup pe toate

<a href="http://pregnancy.baby-gaga.com/"><img src="http://tickers.baby-gaga.com/p/boa350pb_.png" alt="baby" border="0" /></a>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeeaNogy spune:

Va multumesc foarte mult Gudinde si Lai..Sunteti adevarate prietene...Dumnezeu sa va dea multa sanatate si bebei frumosi si sanatosi...Sper ca in curand sa va scriu din nou vesti bune dar care sa dureze 9 luni de zile si dupa aceea o viata de om...Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

Citat:
citat din mesajul lui AndreeeaNogy

Va multumesc foarte mult Gudinde si Lai..Sunteti adevarate prietene...Dumnezeu sa va dea multa sanatate si bebei frumosi si sanatosi...Sper ca in curand sa va scriu din nou vesti bune dar care sa dureze 9 luni de zile si dupa aceea o viata de om...Va pup!

Anda


Anda

E foarte greu sa dai sfaturi in astfel de momente. Fiecare are problemele ei de sanatate, o anumita evolutie a PCOS, anumite probleme personale extra-PCOS mai mici sau mai mari, plus ca fiecare om gandeste si reactioneaza intr-un mod unic conform sentimentelor si prioritatilor ei.

Eu personal, fac tratament cu metformin de multi ani pt ca la mine chiar e o problema mare rezistenta la insulina si cu antiandrogenici de, inca un pic si se fac 2 ani. Anul asta voi "aniversa" 15 ani de cand am calcat pt prima oara in Institutul Parhon.

Sincer au fost unele momente tare grele, unele momente au fost facute si mai grele de persoanele dragi mie si care ma asteptam sa fie primii care sa ma inteleaga. Unele relatii se destrama, altele se consolideaza.

E foarte usor sa zici trebuie sa ai rabdare cu acest sindrom, mai ales cand zici ca ai reusit sa-l echilibrezi pe o parte si apar in alta parte probleme.
Cand apar pierderi de sarcina, chiar ca nici nu mai sti ce sa zici.

Eu insa, in ultimii ani, am incercat sa ma axez foarte mult pe ce am. Si incet, incet am descoperit ca viata mi-a dat o multime de lucruri frumoase, de realizari si de oameni minunati. Incerc sa ma axez pe asta, sa-mi bucur sufletul si sa-mi mentin optimismul ridicat in acest fel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cori_mic spune:

Buna seara dragelor si Hristos a inviat!
Revin si eu dupa o mini vacanta fara acces la internet si am citit rapid cam tot ce ati scris in acest timp. Biara, felicitari pentru bebe mic , Andreea Nogy imi pare tare rau, dar sa ai credinta ca in curand se va intampla din nou minunea. Gudinde, cuvintele tale pot inspira pe oricine, ai mare dreptate si voi incerca si eu sa ma bucur de ceea ce am .

Despre mine, in prmul rand sa raspund la o intrebare: nu am facut test de sarcina pentru ca m-am protejat in tot acest timp deci no chance

In al doilea rand azi am fost la doamna doctor Bajenaru si nu stiu ce sa zic, clar ceva nu e in regula, asta am inteles. Mi-a dat sa fac 4 eco: una la tiroida si trei monitorizare la ovare. In plus din nou Estradiol si Progesteron si ceva ce pe mine m-a cam speriat... CA125, care din cate am citit reprezinta markerii cancerigeni ptr cancerul ovarian . Ce sa mai spun... m-am cam pleostit pentru ca am observat analiza tarziu si nu am intrebat nimic de asta. Urmeaza sa ne vedem dupa ce le fac pe toate...
Va pup ..

http://mt.lilypie.com/6zF4p3.png

Doneaza si tu 2 euro copiilor bolnavi de inima de la spitalul Marie Curie. Trimite un SMS la 858. Este nevoie de 250.000 de mesaje !!! Detalii: www.inimacopiilor.ro

Mergi la inceput