de ce trebuie sa omoram mistretii?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia


Peste inca 30 ani vanatoarea de placere ar trebui sa devina istorie, iar pentru vanatoarea de nevoie sa se gaseasca solutii mai putin sangeroase si hartuitoare.

Cand se ardeau "vrajitoarele" pe rug se aduna lumea la spectacol. Cu copii, cu mic cu mare, priveau cu placere la eveniment. V-ar face placere sa mai urmariti, acum, o astfel de demonstratie?


Wow.E o intrebare extraordinara... M-au marcat in multe filme/carti de istorie relatarile despre "distractia" multimii: torturi (scenele din "Braveheart" s.a mi-au strans stomacul pt. mult timp), decapitari, arderi pe rug...Cu cat era mai mare suferintza, cu atat se distra prostimea mai mult..Nu stiu daca e instinct primar, ca parca animalele nu se amuza sa chinuie...

Sper ca omenirea a evoluat cat de cat, sau va evolua, astfel incat amuzamentul sa se infaptuiasca si pe alte cai. Vad ca au mare succes , cum spunea cineva, jocurile counter-strike si paintball, si nu vad nimic rau in asta. Omu' simte un "urge" de violenta si si-l descarca virtual sau in poligon, altii distrug masini in cimitire de masini, fac sporturi violente, treaba lor...Personal admir mai mult 2 oameni care se bat pana se umplu de sange decat sa chinuie o fiintza nevinovata si care nu se poate apara.Pana la urma, cum spun cei de demult, totul este iluzie (maya) si, ca impusti unu' la counterstrike sau un mistretz in padure tot endorfinele alea se produc, dar e mai putina suferintza pe Pamant.

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Q, m-ai sedus si m-ai abandonat fara sa-mi raspunzi la intrebare...Dinu...de manutza...

V

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Un comentariu foarte pertinent din articolul de pe HotNews:

"Se ucid 1 data pe an, in 2 zile 100 de mistreti dintr-un total de peste 1000. Adica 1 din zece, In restul anului animalele traiesc fericite intr-un mediu natural de dimensiuni enorme (zeci de mii de hectare de padure) hranite si ingrijite. Asta e o barbarie. In schimb un combinat de crestere si sacrificare produce 100.000 de porci pe an. Ucisi toti (100%mortalitate) Tinuti cate 100 in boxe de 30 mp. Asta in schimb e normal ... "

Maria




Exista 2 diferente foarte mari intre situatiile de mai sus:

1. Cum o faci
2. De ce o faci



Mai e o mare deosebire: uneia i se cauta scuza, celeilalte - nu.

Si exista 2 asemanari profunde:

1. exista premeditarea si
2. exista intentia.

Asa cum in penal o crima se judeca dupa intentie (exista sau nu), la fel si in acest caz putem spune ca a ucide animalele pt. hrana are la baza aceeasi intentie ca si a ucide animalele in cadrul vanatorii.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Victoria, eu consider ca [] Q ti-a raspuns indirect :-).


Qsar, in afara de analogia cu Xeno* , ma consider multumita! Adica, daca zici ca te vei gandi la chestii la care nu te-ai mai gandit pana acum, io, uite, nu mai plang :)).


_

* Xeno** stie despre religii, dar nu stie despre Personajul principal al religiilor (religiile astea de le scarmanam noi pe-aicea in mod regulat ).
Tu, in schimb, stii si despre vanatoare si despre personajele principale ale vanatorii.



** Scuze, Xeno!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Am vrut sa spun ca 1. exista intentia si 2. exista scopul.

maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns qsar spune:

Citat:
citat din mesajul lui Victoria

O singura intrebare mai am( scuza-ma ca, fiind femeie, indraznesc): tu te vezi, candva, plimbandu-l pe Dinu de manutza printre cele 50 de hoituri insangerate si explicandu-i, la fiecare, maiestria loviturii si frumusetea coltilor-trofeu? ( asa cum era copilul ala surprins in poza acolo)

Citat:
]citat din mesajul lui Adina Iulia

Este o mare diferenta intre modul in care gandeam acum 30 de ani (cand striveam cu placere o gargarita pe strada, copii fiind) si modul in care gandim acum...

Eeeei, asta-i alta discutie. De exemplu eu, copil fiind, n-am strivit niciodata vre-un gandac sub pantofior. Niciodata! Ce-i drept, mai prindeam uneori greieri (vii) intr-o cutie sau licurici (tot vii) in borcan... ca sa-i studiez mai indeaproape. Si omizi paroase prindeam. Si carabusi de mai si radasca, coropisnite si cosasi sau lacuste verzi. Le dadeam drumul dupa aceea. Unii "subiecti" supravietuiau "studiului", altii nu. Dar insectar cu gaze moarte n-am avut... Si am chiulit de la ora de biologie cand trebuia sa facem disectie pe broaste. In schimb, am prins broaste, brotacei, mormoloci, rame, melci, tritoni si o salamandra. A! si un guster. Astea, mai evoluate fiind, au trecut cu bine de faza experimentala si-au trait fericite pan' la adanci batranete. M-au preocupat fiecare gaura de ganganie, fiecare planta, fiecare cuib de pasare, orice scorbura... Adormeam "citind" pozele din Marele Atlas Ornitologic si Lumea animalelor, dupa Brehm Stiam care-i treaba cu regnul, increngatura, clasa, ordinul si-alte "chinezarii" d'astea. Denumirile latinesti nu le-am invatat niciodata, ca stau prost cu memoria. Pe la 14-15 ani citeam deja Cinegetica Romaniei si Economia vanatului.
Buuuun! V-am spus toate astea numai asa, ca sa ma dau mare! =))

Daca va vrea, (si vrea!) Dinu va primi de la mine toate chestiile astea, si multe altele, cat m-oi pricepe sa-l invat. Va sti, asa cum am stiut si eu care-i mersul vietii in natura. Si-al mortii. Nu va intoarce capul scarbit cand va vedea la televizor cum hienele prind puiutul de gazela. Si daca seamana cu mine (si seamana) nu va privi asta nici cu ura, nici cu scarba si nici cu placere. Cand va creste si va fi destul de mare ca sa inteleaga, poate ca-i voi vorbi si despre vanatoare. Daca va fi curios si va vrea sa vada cu ochii lui, poate ca va merge la o vanatoare adevarata. Daca va "avea stomac" pentru asta...





Honi soit qui mal y pense...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Eu am strivit. Atunci nu-mi parea rau. Dar acum imi pare rau de modul cum gandeam atunci si stiu ca n-as mai omori vreun animal "for fun", fie ca e vierme, fie ca e mistret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eliza5 spune:

Qsar, esti sigura ca despre stomac este vorba? Sigur sigur nu e vorba despre inima?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Q,nu trebuia sa te intreb.Scuze. E prea personal, si, oricum, copilul va urma/imita pasiunile parintilor, fie ele vanatoare, fotbal sau altceva...

Ce-mi pare rau e ca " a avea stomac" sau " a fi barbat" la tine e egal cu vanatoarea...Sotul meu a avut o meserie f. periculoasa, in care-si risca viatza in fiecare zi..Deci, avea/are "stomac". Dar nu asta il face barbat adevarat. Si nu, nu m-as fi casatorit cu el daca i-ar fi placut sa ucida.

Si nu e teama de sange...As privi fara sa clipesc o operatie...sau daca mi-as urma instinctele si reprimatele porniri violente, as impusca cu alice/sare pe cei care chinuie animale, fara sa-mi para rau nici o secunda, si fara sa-mi fie mila..Am "guts"? Poate...Dar nu o fac...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Qsar, iar m-ai pus pe jar :)).
Ce legatura este intre puiutul de gazela macelarit de o hiena (circle of life, chestie care, da, nu ar trebui sa dea nastere la comentarii) si gazela impuscata de om, nu pentru ca omul moare de foame, ci fiindca vrea sa-si dovedeasca [] ca poate castiga in lupta cu o gazela???????

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !


Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput