Strumfi de iulie-august 2007 (79)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

quote:
Originally posted by monicabo

Fetele, spuneti-misi mie, va rog, cum postez si eu povestea nasterii cu link? Adica banuiesc ca o postez la Nesterea unei stele, dar pe urma cum fac sa pun link, cum aveti unele din voi?
Deocamdata parte din poveste e scrisa in word
Merci anticipat!

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze



Monica, link-ul poti sa-l pui "mascat" la semnatura, exact la fel cum ai facut si cu link-ul spre poze. De-abia astept sa te citesc!

Cristina, esti draguta. Dar la urma urmei ce atata somn, oamenii mari au facut fape maretze cat au fost treji, nu dormind! (Nu stiu cat de comica is azi, la cate cafele imaginare imi zbarnaie prin sistem...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Gata, am scris-o E o poveste care are si o parte trista (o parte a sarcinii), asa a fost sa fie, eu am scris povestea si cu bune si cu rele..cine stie, poate o mai ajuta pe cineva vreodata. Oricum, totul s-a terminat cu bine
Mi-am modificat si semnatura...

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007) poze
Povestea sarcinii si a nasterii


si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:



Mamii eu stiu ca tot o ora e valbil laptele daca il tii in biberon si 24 de ore daca e la frigider biberonul. Eu cand ii dadeam Adelisei pe timp de noapte cand era nou nascuta le puneam pe toate in 3 biberoane la frigi si doar le incalzeam pe loc.

Xerexe imi pare rau ca bebe al tau are iar rosu in gat, eu n-as sari cu antibioticul decat daca faci un exudat si e nevoie. Spun asta pt ca aici nu m-a inebunit nimeni cu rosu in gat desi fie-mea a mai tusit insa in Romania pediatra lui Cosmin una doua "rosu in gat-antibiotic".

Oti imi pare rau ca si voi treceti prin "distractii" noaptea, eu ce sa zic, o las in patut insa noi avem timpul nostru de calitate dupa masa de lapte de dim devreme 5-6, cand Adelise ramane la mine in pat si dormim imbratisate. Asta e balanta noastra intre nevoia de dragalit si nevoia de intimitate.

Lia sa stii ca probabil Una va sta in tricicleta caci Adelise e fascinata ca s-a facut fetita mare si are motorizata. In plus merge pana la 3 ani.

Sunflower da Cosmin m-a inebunit un an de zile ca vrea cercel si acum 2 luni a primit cercel. Am crezut ca ii va fi frica acolo si se va razgandi dar n-a mers. Cat despre cat de shmecheras e iti doresc succes de pe acuma caci Denis e nascut in aceeasi zi cu Cosmin. Cat despre bani de rate si cheltuieli nu ma plang insa sa stii ca si noi avem rata 1200 lire/luna la casa. Asa ca nu e distractie nici aici insa e adevarat e mai usor pentru ca macar prin munca faci banii respectivi, in Romania inca se mai plateste barbar de putin. In plus sa stii ca noi pentru a ne descurca avem buget la toate, la cheltuieli de mancare/saptamana, la cheltuieli de intretinere si facturi (de ex tel meu nu trebuie sa fie mai scump de 25 lire altfel platesc din banii de distractie ceea ce inseamna ca am mai putin la shopping) si buget la distractii in care intra tot ce e cheltuiala de placere inclusiv haine. Astfel avem oarecum control asupra finantelor ca daca era dupa mine muream de foame.

Paunul era liber (erau vreo 5 de fapt) in plus aici nu exista restrictii la calcatul pe iarba dimpotriva este tocmai pentru a sta pe ea, pt a face picnic, pt a juca fotbal etc. Peste tot chair si in parcuri. Asa e , este o tara frumoasa, ingrijita si civilizata.

Noi azi am mers sa cheltuim bugetul de distractii , adica aici a venit vara rau 26 grade la umbra azi, asa ca m-am dus sa-mi iau cateva carpe ca anul trecut eram gravida si pentru ca am slabit putin de atunci (doar putin) nu imi mai vin hainele. Si cum nu puteam merge in oras fara sa iau ceva copiilor am mers la Clarks si ne-am luat prima pereche de pantofi mergareti, adica acolo iti masoara lungimea si latimea piciorului copilului si iti aduc marimea exacta. Astfel ca desi scumpi Adelise are prima pereche de pantofiori de mers. In plus mi-au dat putin lacrimile ca i-au facut un polaroid pe care scrie "primii mei pantofi" si mi-au dat un record card unde vor scrie ei mereu varsta si marimea piciorului ei sa le avem amintire. Ce mai adevarati profesionisti.

Mamii Cosmin nu prea sta la pozat iar cu bicicleta chair nu l-am alergat sa-i fac poza. Incerc azi.

Va pup merg sa-l iau de la scoala.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

Hai salut mamici!
Uite ca am mai lasat si eu treburile si am mai venit la voi in vizita.
Lorina cum te-ai prins ca Iris e cea care inchide ochii la blitz? Si... mda am fost blonda si roscata intr-o singura luna pornind de la negru dar acum sunt iar saten inchis. N-am eu timp sa merg lunar la coafor si sa vopsesc radacinile si in afara de asta nici nu imi prea placea cum imi sta.

Cafera tipa care ma ajuta cu fetitele este bona lor. E cu fetitele de cand aveau ele 3 saptamani (iar eu am venit cu ele acasa cand aveau doua saptamani) deci practic de la inceput. E cu 2 ani mai tanara decat mine, are doua fetite mari 14 si 17 ani, s-a atasat foarte tare de fetitele mele. Nu sta la mine in permanenta, vine dimineata pe la 9,30 si sta pana pe la 20 desi am negociat programul pana la ora 19. Vine si sambata cateva ore si duminica dar acum ma gandesc sa ii dau liber duminicile ca s-o fi saturat si ea non-stop cu plozii mei.

Fetelor voi credeti ca e mult daca le dau cate doua masuri (de lapte) de cereale in laptele de seara? Din cauza greutatii, mai ales a lui Iris, m-am gandit sa renunt si la acele doua masuri de cereale in speranta ca nu se va mai ingrasa. Iris saraca, are deja 11,200 kg (80 cm lungime). Imbracata arata bine, dar ieri am tinut-o in casa in pantaloni scurti si m-am speriat: zici ca e un pui de sumo. are niste pulpeee...


Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Lachi, esti fericita daca ai asa o bona. Credeam ca e cineva din familie, pentru ca imi pare tare afectuasa cu fetele. Te chinui acum, dar o sa ai o dubla fericire. Sa-ti traiasca grasunelele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

Lachi, vroiam sa-ti mai spun ca seamana si totusi...nu seamana. Una e fata memei alta fata tatei?
Noi avem in familie o matusica cu trei baietei(1+2), la diferenta de un an. Poti jura ca primul baiat e geaman cu unul dintre "dubleti". Dat gemenii intre ei...neeeeeeee, seamana si...nu seamana. Ca la tine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

pentru cine doreste, am incarcat cateva poze cu fetele.

http://picasaweb.google.ro/alina.cibea/AnyaLa2AniSiJumatateSiArinaLa10Luni

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kariris spune:

cafera, nu seamana deloc. Una e mare si tolomaca si bunuta ca mine (Iris) si alta e mai micuta si negruta si afurisita ca taica'su si seamana leit cu el (Karina). Tatal nu e micut, dar cred ca seamana cu femeile din familia lui, care nu au fost prea inalte. Cand ne vede lumea pe afara spun: 'uite! gemeni!" dupa care "ba nu, ca nu seamana deloc." si cand ma gandesc ca Iris a fost cea mica la nastere si acum a luat-o pe sora ei cu 700 de grame si 3 cm lungime.

Da, bona le iubeste mult de tot pe amandoua dar o prefera pe Karina, cred ca din cauza ca au aceeasi culoare!

Azi dimineata m-am trezit intr-un mod foooarte placut: Iris ma tragea de par cat putea si cand am intors capul mi-a bagat un smile seducator dupa care mi-a infipt suzeta ei in gura!

Lachi mamica deKarina si Iris
http://www.dropshots.com/lachione#albums/a%20treia%20luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monicabo spune:

Vai, Anya, ce fete frumoase ai! Sa-ti traiasca!!
Ce mare s-a facut si Arina..., e cu vreo 3 saptamani mai mare decat Andreea...
Vreau sa te intreb cateceva:
- Vad in poze un patut...pe Anya ai trecut-o la patut normal? Adica fara un perete lateral?
- Ce ii mai dai Arinei sa pape? si ca mancarica si de ex daca ii dai sucuri de fructe, daca da, ce anume?
- Arina inteleg ca mai suge la san...Andreea usor usor a inceput sa nu prea...bine eu am ramas si insarcinata, dar a mai si scazut laptele...eu i-am mai dat sa suga si gravida fiind...sper ca nu am facut vreo greseala (bine, oricum, o luna - o luna si ceva nu am stiut ca am ramas)
- Cum se inteleg fetele? Anya s-a acomodat cu Arina? Ce reactie avea Anya cand ii dadeai Arinei sa suga? Era intelegatoare?
- Arina sta singura in picioruse, merge singura, nesustinuta? Andreea inca nu...incearca in patut sa stea singura, sta cateva secunde, dar pica. De mers merge sustinuta de mine, sau tinandu-se de ceva sii i place. Merge si de-a busilea bine de tot. Premergator nu i-am luat de nici un fel, am citit pe aici ca nue bun, la fel a zis si medicul ei.
Si nu in ultimul rand, merci de felicitari!!
Aaaa, si ce mai face Valen, inteleg ca v-ati vazut...a plecat? SI ca o intrebare personala (de curiozitate pura, sper sa nu te superi) te stii de mult cu ea? E frumos sa pastrazi o prietenie asa, in timp, si la distanta...de aia si intebam de fapt...

Inca o data, frumoase poze. Si eu am poze cu Andreea la semnatura, si chiar trebuie sa mai adaug cateva mai noi.

Pupici si ai grija de fete

Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)poze
Povestea sarcinii si a nasterii


si 13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

multumesc, monica. am sa incerc sa-ti raspund la intrebari:
- anya doarme in patut normal de la 1 an si jumatate si s-a adaptat f bine. nu s-a intamplat sa cada din el. am gasit-o, ce-i drept, de cateva ori, dormind direct pe parchet asta vara...cred ca a "migrat" singura, din cauza caldurii;
- arinei nu ii dau sucuri de fructe, decat f rar; ii dau piure de fructe crude, date pe razatoarea de sticla, sa nu se piarda din vitamine. in rest...o masa de piure din diverse legume cu carne sau ou la pranz si iaurt cu cereale seara. o singura data i-am dat mamaliguta cu iaurt si branzica, dar, din comoditate (dar si pt faptul ca branzica nu este asa de importanta pe cat se crede - calciul din compozitia ei nu se prea absoarbe, fiind importanta mai mult ca sursa de proteine), am renuntat. ea mananca bine ce ii dau acum, asa ca nu am de ce sa-i fac alte meniuri.
- nu-ti face probleme pentru ca i-ai dat andreei san, desi esti insarcinata; nu exista o astfel de contraindicatie. si eu am facut la fel cu anya.
- fetele se inteleg f bine. la inceput le-am "pazit" mai atent, pentru ca anya nu intelegea ca bb nu are voie sa manance din mancarea ei si ca nu avem voie sa ne urcam peste ea in patut . acum e mai simplu, ca au mai crescut. uneori este geloasa pe arina, dar ma bucur ca exteriorizeaza aceste porniri, pentru ca sunt absolut normale si n-as vrea sa aibe frustrari mai tarziu. la inceput, cand o alaptam pe arina, era si anya langa mine, foarte atenta si ma intreba ce fac si vroia si ea. apoi a invatat ca ea a crescut acum si nu mai papa lapte de la mine, doar bebelusii fac asta.
- arina se ridica singurica, face pasi doar sustinuta si inca nu merge singura. despre premergator nu vreau nici sa mai aud. pentru mine e un subiect tabu: este o inventie periculoasa si cine doreste sa riste - e problema lui! nu te ingrijora, ca are timp sa mearga singura si o va face doar cand va fi pregatita. nu trebuie fortata sub nici o forma.

valen a venit pentru doar 9 zile in tara...au trecut imediat, nici nu stiu cand. ne-am vazut aproape zilnic, dar nu ne-am saturat de vorba...din contra . este prietena mea cea mai buna, desi ne stim doar de 5 ani. am suferit f mult cand a plecat...fetele stiu ca m-am tot plans pe aici. eu am multe prietene, le iubesc pe fiecare pentru ceea ce sunt si ma simt onorata pentru ca imi ofera increderea si prietenia lor...de ea m-am atasat in mod deosebit pentru ca avem multe in comun si ne intelegem excelent, iar distanta dintre noi este pur...geografica!

P.S. si pozele voastre sunt superbe.

comorile mele: anya ioana (19.10.05) si arina ilinca (20.06.07)
arina s-a nascut...a doua oara!

Mergi la inceput