Strumfi de iulie-august 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by valen

Ma bucur ca ati mai scris despre olita. Vivela si eu ma gandesc la marile descoperiri din viitor si abia o astept pe aia de-o sa spuna cat de daunator e sa alaptezi. Nici eu nu stiu cum e bine sa cresti un copil ci doar pot sa ma informez cum e bine sa-i cresc pe ai mei (intre noi fie vorba, tinand cont ca fi-mea are 2 ani jumate si cere la toaleta doar daca este dezbracata, incepusem sa ma simt iresponsabila de cate ori citeam exemple de genul: "...si uite ca face in pampers si la 2 ani"...)




www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie



Da, si eu vreau sa o aud pe asta.
Dar si mai tare astept sa se gaseasca leacuri la boli grave precum cancerul sau SIDA. In cazuri extreme de genul asta ne indreptam toate sperantele catre stiinta si cercetare si nu ne mai gandim ca-si primesc banii degeaba si nici sfaturile bunicii sau amintirile din copilarie de pe olita nu ne mai folosesc.
Si unde am fi fara cercetare permanenta, am mai sta tot timpul cu celularul la ureche, cu ochii in plasme si LCD-uri, in avion si nu in caruta ?
Poate suna vehement ce scriu eu, dar cand este vorba de munca unor oameni a caror rasplata (in bani ma refer) este infima fata de beneficiile aduse umanitatii (nu in toate cazurile bineinteles), sunt revoltata de usurinta cu care este tratata.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

Si ca sa nu arunc o piatra si apoi sa plec va propun spre analiza si dezbatere urmatorul citat din lucrarea "Ce sa spunem copiilor" a autoarei Francoise Dolto (lectura mi-a fost facilitata de valen care la randul ei a primit cartile de la anya).

"Un baietel are in medie sapte erectii pe noapte, si se intampla ca in timpul acestor erectii sa simta si nevoia sa urineze, aceasta situatie fiind valabila pana la cel putin treizeci de luni, varsta cand penisul in erectie nu mai comunica cu vezica, cu cu veziculele seminale. Cand au intre douazeci si una si treizeci si una de luni, la baieti se dezvolta un organ fiziologic, astfel incat ei nu mai pot urina cand sunt in erectie, asa cum faceau de cand s-au nascut. Prin acest organ va iesi candva sperma, insa pana atunci nu mai iese nimic, desi pana la acea varsta, de fiecare data cand era in erectie, baiatul avea libertatea placerii de a urina.
Caracteristica masculina de a avea jet urinar atunci cand sexul este in erectie are o importanta fundamentala; asa se face ca atat timp cat un baietel este valorizat daca face pipi atunci cand vrea mama - si nu cand vrea el -, acesta va continua sa faca pipi noaptea in pat deoarece, fiind noapte, nu este raspunzator de erectiile lui. Pentru ca nu trebuie sa faca pipi in pat, iar mama ii spune ca nu este nici frumos, nici bine sa puna mana pe sex, deci sa fie in erectie, copilul este obligat sa urineze, oprindu-se la jumatatea erectiei si evitand astfel placerea unei erectii depline, complete.

... fetele nu mai fac pe ele mult mai devreme, deoarece in cazul lor nu exista nici o legatura intre placerea produsa de nevoie si pulsiunile sexuale. ..

...In cazul baietilor, la care aparatul genital este in stransa legatura cu aparatul urinar, orice pierdere a ritmului si culpabilizare a functionarii urinare vor afecta libertatea viitoare a genitalitatii. Nu asa se face educatia sexuala a unui baiat; scopul acesteia este pregatirea lui in spiritul propriului sex. ca si al celuilalt, pentru relatia de dragoste si pentru relatia prin care se urmareste contactul direct al corpurilor, placerea impartasita prin satisfacerea dorintei, deci in nici un caz nu trebuie culpabilizata erectia ! Or, tocmai acest lucru se intampla atunci cand baietelului i se spune, indata ce isi pune mana pe sex sau se bataie:"du-te si fa pipi", desi de cele mai multe ori cand se bataie sau pune mana, de fapt el are o erectie si este firesc si "normal" sa puna mana ca sa opreasca erectia. Este datoria lui sfanta de barbatus, din momentul in care descopera ca are acest rol si erectiile nu sunt voluntare, dar ca le poate totusi influenta in sensul opririi lor. Pentru ca e limpede ca atunci cand esti ocupat cu altceva nu este placut sa ai o erectie, acest lucru te impiedica sa iti concentrezi atentia.
Puteti acum sa intelegeti cat de importante sunt aceste lucruri pentru viitorul copilului"

Va rog sa notati ca pe tot parcursul acestui text nu exista termenul "traumatizat", autoare prezinta riscurile punerii copilului la olita cat mai devreme si pledeaza pentru o abordare cat mai naturala a acestui subiect, respectiv asteptarea momentului cand copilul va fi pregatit din punct de vedere fiziologic.

Si daca tot am inceput cu citate, am sa mai scriu unul, legat de alimentatia bebelusilor pusa in legatura cu subiectul de mai sus (din aceeasi carte):
"... suntem in continuare educati in ideea ca este bine ca un copil sa aiba control sfincterian cat mai devreme, lucru care nu a preocupat pe nimeni timp de secole. Functioneaza inca un limbaj in care apare ideea de "a face placere" mamei atunci cand copilul face caca: "Ah ! nu a facut pe el, ah, a mancat bine !..." A mancat, pur si simplu, nici bine, nici prost. Fiecare mananca cat ii este foame. Uneori mancam mai mult, alteori putin, dar "bine" ce inseamna ? De multe ori le auzim pe mame ca intreaba: "A mancat <<bine>>? Sau: "Nu <<si>>-a mancat friptura ?" Cand de fapt, a mancat atat cat ii trebuia, asta e tot."

Si inca un citat apropo de oamenii de stiinta, din aceeasi lucrare:

"De cand lumea este lume, exista tot felul de nebuni care vor luna, dar daca nu ar fi existat nebuni care sa vrea sa ajunga pe luna, oamenii nu ar mai fi ajuns niciodata acolo"

Sper ca v-am incitat spiritul de lectura si de cunoastere, pentru cine este interesat de lucrare, cred ca Anya ne poate spune de unde a luat cartea.

Noapte buna





Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Si daca tot continuam discutia despre olita, va rog sa nu-mi uitati intrebarea la care nu am inca nici un raspuns (hai ca e ca si cum ma citez pe mine insami...nu credeam s-apuc ziua )de ce trebuie antrenat un copil mic sa faca la olita de la 10-12 luni? cu ce il ajuta pe el ca-l punem la oala atunci cand vedem ca se screme si ca-i facem din asta o rutina?(ca tot vorbim de interesul copilului si confortul mamei)www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Buna dimineata.
Valen,eu "nu pot"raspunde intrebarii tale,vreau sa spun -si cu asta inchei discutia despre olita-ca fiecare mama va face cum va crede de cuviinta ca em mai bine pt. copilul ei-cred ca acest lucru il doreste fiecare mama-si daca tu consideri pt.fetitele tale ca e bine sa le asezi la olita dupa 2 ani,eu cred ca e mai bine pt Aaron,sa-l asez la olita de pe acum,pt ca am observat ca el face mai bine asa...si nu pot sa-ti explic cu ce il ajuta.
LA primul copil am facut multe greseli,ca pe atunci nu stiam de forum,alergie la gluten...si-mi vine sa folosesc zidul,pt ca la sfatul multora,i-am dat mar cu biscuite la trei luni jumatate,banana si altele de care nu mai vreau sa-mi aduc aminte.
Acum ca stiu atat de multe,si pentru asta pt Anya si Alina,incerc sa fac totul cum nu se poate mai bine,si nu cred ca il traumatizez daca il asez un minut doua pe olita.
Parerea mea,nu vreau sa supar pe nimeni,tot ce fac e in interesul copilului si nu pentru comoditatea mea.
Am incheiat,nu stiu daca am fost explicita dupa n-spe treziri...va doresc o zi buna.


Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi


"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Antoanela23 spune:

Neata,

Ofer o calda, ca sa incepeti bine saptamana.

Pupaturi,

Anto, mamica de Sonia ( 22iunie 2007) siwww.flickr.com/photos/10611598@N04/sets/72157601053655009/" target="_blank">Victor (8 octombrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

quote:
Originally posted by Diana2007

Da, si eu vreau sa o aud pe asta.
Dar si mai tare astept sa se gaseasca leacuri la boli grave precum cancerul sau SIDA. In cazuri extreme de genul asta ne indreptam toate sperantele catre stiinta si cercetare si nu ne mai gandim ca-si primesc banii degeaba si nici sfaturile bunicii sau amintirile din copilarie de pe olita nu ne mai folosesc.Si unde am fi fara cercetare permanenta, am mai sta tot timpul cu celularul la ureche, cu ochii in plasme si LCD-uri, in avion si nu in caruta ?
Poate suna vehement ce scriu eu, dar cand este vorba de munca unor oameni a caror rasplata (in bani ma refer) este infima fata de beneficiile aduse umanitatii (nu in toate cazurile bineinteles), sunt revoltata de usurinta cu care este tratata.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !



Nu stiu daca la afirmatiile mele se refera remarcile tale. Daca da, atunci ori eu m-am exprimat insuficient de clar, ori este o neintelegere. Respect munca de cercetare si sunt ferm convinsa de beneficiile acesteia. Eu insami fac munca de cercetare, asa ca n-as putea sa-mi dau singura cu piatra in cap (e drept, nu in domeniul medical, insa multi ani am fost convinsa ca o sa fac cercetare in acest domeniu).
Ceea ce sustineam prin afirmatiile mele era faptul ca - asa cum e firesc - in fiecare zi se fac noi descoperiri (gratie acestor cercetatori), si nu ar fi imposibil ca intr-o buna zi sa se ajunga la concluzii contrare a ceea ce noi acum consideram corect.
In plus, nu trebuie sa-i punem in aceeasi oala pe toti cercetatorii si mai ales, nu trebuie sa fim atat de inocenti in a considera ca sanatatea oamenilor (chiar si a copiilor, din pacate) se pune mai presus de interesele financiare ale unor mega-companii. Daca ar fi fost asa, nu am avea astazi poluare in asa mare masura si nu am avea alimente pline de chimicale.
Nu vreau sa sustin acum teoria conspiratiei, dar nu cred ca e cazul sa devenim scalvii informatiilor care ni se servesc pe tava.
Am spus si repet: munca de cercetare si informarea noastra sunt vitale, iar beneficiile sunt incontestabile, in toate domeniile. In felul acesta insa s-a deschis si posibilitatea manipularii noastre in directii impuse de interese financiare enorme.

Revenind la oile noastre, olita , eu o sa-l pun pe David atunci cand imi va cere el acest lucru (in lipsa mea de modestie, apreciez ca voi fi capabila sa-mi dau seama cand mi-o va cere, verbal sau non-verbal), indiferent ca acest lucru se va intampla peste o luna sau peste 3 ani.





www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF

“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Si acum, buna dimineata , ca asa e civilizat.

Anto, multumim de cafea, e tare buna.



www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF

“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oaana spune:

Diana,este tare interesant ce ai scris tu cu citatele date,m-ar interesa si pe mine cartea,tinand cont de faptul ca am doi baietei.


Oana,mami celor doi nazdravani: Iosua si Aaron.

www.flickr.com/photos/14066329@N04" target="_blank">poze noi


"fiecare rasarit de soare e o noua speranta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

Buna dimineata!
valen, hai sa incerc si eu un raspuns: nu stiu ce e in capul unui copil de 10 luni pus pe olita, dar cred ca in capul mamei ar putea fi ideea ca, in felul acesta, copilul se familiarizeaza cu olita, se obisnuieste cu ea si n-o percepe ca pe un obiect amenintator/traumatizant. Banuiesc ca urmatorul pas pe care mama vrea sa-l faca e sa-l determine pe copil sa asocieze olita cu pipi/kk. Pentru asta copilul ar trebui 1. sa fie constient de propriile nevoi, 2. sa le poata controla si 3. sa vrea efectiv sa foloseasca olita, sa se simta confortabil folosind-o. Cand se intampla toate chestiile astea, se cheama ca bebe face la olita si se incepe trainingu' pentru pasul urmator: acomodarea cu wc-ul.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liadorian spune:

... si sa nu uit: sa nu care cumva sa va luati de cercetare, ca ati incurcat-o cu mine! D. cerceteaza si aduce bani acasa din chestia asta!.

Mergi la inceput