Strumfi de iulie-august 2007 (64)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Vivela, multumim pentru urari, l-a admirat si Saby pe Davidush cu dintisor. Poate ne vedem in parc intr-o zi...
Lavi, multumim mult, ne bucuram amandoua de cadouri . E super ca va pupa printesa voastra, abia astept si eu.
Nikole, sa iasa botezul exact cum iti doresti.
Dana, sanatate multa, sper sa treaca repede.
Valen, si mie-mi spune Saby "baba" si mamei mele "babaie",m ea se supara, eu nu, fiindca nu ma simt.

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

quote:
Originally posted by nikole
...
parerile sunt oricum impartite, insa m-am simtit cumva prost vis-a vis de dicutiile de aici,mai ales ca sunt probabil singura care a optat ptr regimul asta "tiranic" asa cum il considerati unele dintre voi, astfel ca am tinut sa adaug cateva cuvinte.
...




Eu cu scrisul la odisee nu prea apuc, dar va citesc in mod regulat si citind desptre discutiile recente, intru sa povestesc si eu de Dora mea. Poate unele va mai amintiti ca si noi acum vreo 2 luni de zile eram disperati ca nu adoarme copilul decat la san si cu mine in pat, si ajunsesem sa ma trezesc din ora in ora sau mai des sa ii dau sa pape, si aveam si impresia ca tot obosita e, oricat ar dormi. Ee, si am tot citit eu pe web despre diverse metode, unele mai drastice, altele mai putin drastice, dar pana la urma am fost convinsa de opinia unei doctorite (nu mai stiu pagina web) care explica clar ca un copil de la 4 luni are suficiente rezerve sa doarma macar 5 ore legate noaptea, deci nu se trezeste de foame, si ca metoda cu lasatul sa planga (cate 10 minute, apoi mangaiat/a, si tot asa pana adoarme) e o metoda care da rezultate rapide in peste 90% din cazuri si e spre binele copilului, ca e o etapa de maturizare sa invete sa adoarma singur, fara san. Concluzia e ca inceputul a fost foarte greu si pentru noi, cateva nopti de cosmar, ca nu e usor sa-ti auzi copilul plangand, dar dupa 2 sau 3 nopti s-a invatat sa adoarma singurica si in patutul ei, fara san si fara proteste mari (uneori chiar deloc, depinde de gradul de oboseala). Inca se mai trezeste noaptea de 1-3 ori sa pape; cateodata o las sa planga si adoarme la loc in maxim 10 minute, dar alteori o pun la san si asa re-adoarme aproape instant.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maria1111 spune:

Si legat de parerile cu olita, ca am vazut ca si asta se discuta; eu pana sa va citesc nu prea imi pusesem problema cu olita, ma gandeam ca oricum pan anu stie bebe sa stea ca lumea in fundulet, daca nu chiar mai tarziu, nici vorba de olita. Dar citind parerile impartite, m-am mai documentat pe web si am mai intrebat in stanga si in dreapta (in special mamici cu mai multi copii, care au experiente mai variate) si am citit un lucru care m-a pus pe ganduri, cum ca toate ideile care se vehiculeaza acuma despre controlul sfincterelor la copii si ca sub 1.5 ani sau chiar mai mare copilul nu e in stare sa se controleze si sa faca constient la olita sunt in mare parte introduse si propagate de companiile de facut scutece de unica folosinta (care din asta traiesc).

Si acuma care din noi isi mai aminteste ce stia ea/el la 1.5 ani sa faca ca sa confirme/infirme teoriile de mai sus? Asa ca eu zic ca ar trebui sa dam mai multa credibilitate capacitatilor copiilor nostri si sa nu pornim de la premiza ca el/ea e mic/mica si ca oricum nu stie sa faca asta; totul se invata, mai usor sau mai greu, si treaba cu olita cred eu acuma ca e depinde mult de antrenament si ca nu strica inceput cat mai din timp cu antrenamentul asta (chiar daca pentru noi mamicile e mai dificil). Nu zic sa fortam copilul de 6-7 luni sa faca numai la olita, dar cred eu ca inceputul din timp (sa fie pus de exemplu o data pe zi cateva minute si incercat sa i se explice zilnic scopul olitei) nu poate decat sa dea roade in timp. Stiu copii care si la 3 ani fac inca in scutec, pentru ca antrenamentul de care vorbeam a inceput dupa 1.5 ani; si copii care la 1.5-2 ani deja nu mai foloseau scutece, pentru ca mamicile lor i-au antrenat de la sub un an pe olita. Totul depinde intr-adevar de copil, dar trebuie sa ne gandim cumva daca in luarea deciziilor despre ce e mai bine pentru copil, nu ne lasam ghidati un pic mai mult cumva de confortul nostru.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Fetelor, voi stiti ce minunat este Matei sl Fiannei? M-am indragostit pe loc. Are niste ochisori albastri superbi si ochelari de soare smecheri si sta perfect in picioruse. Iar cand pune buzita de plans iti vine sa-l papi tot. Pana azi n-am crezut ca poate fi atat de dragalas un baietel, gata, vreau si eu unul !
Saby este destul de interesata sa socializeze cu un baietel atat de frumos, dar nu indraznesete sa o supere pe Alma .

Carla, mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Sincer nici eu nu luasem in considerare olita pana sa citesc discutiile de pe forum. Mi se parea un moment foarte indepartat si nici nu imi trecea prin cap sa o pun la olita de acum. Numai ca am observat de vreo saptamana ca Denisa incepe sa se streama si de cele mai multe ori face kk atunci cand o asez in scaunelul de masa. Si-a facut un obicei din asta, si m-a facut sa imi pun serios problema olitei, nu pentru ca as fi atat de grabita sa renunte la pampers (oricum cred ca mai e mult pana la momentul ala), dar nu vad ce rau i-ar face daca in loc sa faca in scaunul de masa face la olita. Cred ca o sa ma duc sa ii iau totusi o olita sa vad daca o tenteaza.

mamik de Denisa Maria (20.07.2007)


www.flickr.com/photos/brazuca22/2149302612/" target="_blank">poze cu gogoshik noastra

M-am facut fata mare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanaiub spune:

tocmai ne-am intors de la petrecere, ne-am cam facut de cap zilele astea spre bucuria bunicilor care au avut multa treaba cu nepotii... de maine intram in program normal si poate revine si Mara la sentimente mai bune si se impaca cu tzitzi ...

noapte buna!

noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valen spune:

Maria, unde ai citit ca marile companii producatoare de scutece de unica folosinta fac propaganda ideii conform careia copiii isi controleaza sfincterele in jurul varstei de doi ani? Nu te intreb ironic ci chiar vreau sa stiu daca s-au facut studii in sensul asta sau este doar presupunerea cuiva. Eu stiu ca aceste idei pe care le luam de noi nu sunt noi deloc ci exista in forma asta de ani de zile. Noi insa abia acum le descoperim, medicii din Romania abia acum incep sa le incurajeze dar asta nu inseamna ca abia s-au inventat. Ideile acestea sunt propuse de psihologi si psihanalisti (poti citi "intre parinte si copil" de Haim Ginott)dupa indelungi cercetari si dupa ani de lucru "cu publicul". ce nu inteleg eu este urmatorul lucru: de ce trebuie sa faca un copil de 10 luni neaparat la olita? Am tot discutat despre faptul ca cei care sunt lasati in pampers pana la 3 ani au mame care tin prea mult la confortul lor si care se lasa manipulate de companiile producatoare de pampersi. Eu am ales sa-mi las fetele in pampers pana vor fi suficient de pregatite sa ceara singure pipi si caca la toaleta (nu la olita) iar motivele le-am insirat intr-un capitol trecut. As dori sa stiu de ce trebuie antrenat un copil mic sa faca la olita de la 10-12 luni. cu ce il ajuta pe el ca-l punem la oala atunci cand vedem ca se screme si ca-i facem din asta o rutina.(ca tot vorbim de interesul copilului si confortul mamei) Inteleg ca noi, acum 20-30 de ani nu aveam pampersi iar parintilor le era greu sa mearga intr-o vizita cu un copil de 1 an care facea caca pe el; sau sa-l lase sa mearga in 4 labe prin casa si sa faca pipi pe unde apuca. Pai daca ai 2,3 copii mici care fac pe rand caca si pipi prin casa...nu e tocmai placut si atunci trebuie sa faci ceva, cu binisoru', cu forta, tre' sa-l inveti la oala. (nici nu vreau sa-mi imaginez cum era sa speli de mana, ani la rand, scutece murdare de caca) Va rog sa nu-mi interpretati mesajul ca o jignire pt. ca nu am intentia sa comentez alegerile nimanui insa as dori un raspuns la intrebarea de mai sus;www.flickr.com/photos/10388560@N04/?saved=1" target="_blank">Ines Nicole si Sarah Marie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Salutare am intrat sa va urez si eu cu intarziere insa din toata inima La multi ani mamicilor de ziua voastra!

Imi aduc aminte cum faceam pozici de ziua mamei la scoala si apoi scriam pe spate mesaj. Comunist dar frumos.

Nu am citit din urma si imi cer scuze ca am disparut subit insa am avut internetul stricat cateva zile apoi n-am mai gasit timp si energie sa recuperez si sa scriu. Promit sa revin in forta.

Adelise a ramas cu obiceiuri urate dupa boala si anume ziua doarme numai in brate (cate 2 ore de imi rupe mainile si daca o pun jos se trezeste) noaptea adoarme cu concert, iar la ora 3 noaptea fix se trezeste si urla sa o iau in pat. Daca nu o iau urla de zici ca o tai. Asa ca o iau sa nu imi cheme vecinii politia. Insa la noapte e training: a zbierat seara fara succes vreo 10 min si a adormit si sper sa pot sa o linsitesc si la noapte fara sa o iau in pat.

In plus nu mai mananca solide aproape deloc decat iaurt, fructe (cateva nu toate) si biscuiti.

De la noapte instalez tirania caci deja arat ca un cadavru umblator caci eu nu pot dormi cu ea in pat de frica, in plus ma dor toate oasele.

Va pup si sper ca sunt toti puisorii bine.

Luna, mamica de www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3960" target="_blank">Adelise Cezara(11.08.2007) si www.alina-jaime.co.uk/main.php?g2_itemId=3882" target="_blank">Cosmin (30.07.2001)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cafera spune:

quote:
Originally posted by l
Cafera pupam si noi 3 fete frumoase colea in regatul ala special Imi place termenul pe care l-ai folosit - "dodoluta" Felicitari pt "mama papa", se pare ca e precoce rau strumfita ta, vorbeste deja in propozitii





Lavi si Lorina Maria(5 iulie 2007)
www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52208" target="_blank">am jurnal



Nu cred ca e precocitate, a fost o intamplare. La fel ca surioara ei mai mare, vorbeste destul de devreme, adica pe langa lalaiala de rigoare, spune: mama, papa, baba, ghiga, tata, ta-tia (asa o sa-i ramana numele sotului, pt ca ne place mult), cahhhhhhhhh. E ca o tata, bodogane toata ziua.
In schimb, cu sportul stsam prost. Adica ii place sa stea doar in fundulet, se intinde dupa jucarii si revine la loc, dar nu da semne ca ar vrea sa o ia in 4 labe. Pe burta daca o pui e jale mare... si nici cu rostogolirile nu e in elementul ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Neata. Vrea cineva ?

Luna, bine ai revenit, fetele si-au facut griji pentru tine.
Imi pare rau ca Adelise nu papa asa cum vrei tu . Din pacate, nici nu sunt in situatia sa pot sa-ti dau sfaturi si oricum, copiii sunt diferiti, ce merge la D s-ar putea sa nu mearga si la Adelise...
Crizele de zbierat or fi de la dinti, eu acum imi dau seama cand mai urmeaza unul dupa cat de tare zbiara si cat de mult se vrea in brate.

Maria, nu stiu ce sa zic despre teoria ref la companiile producatoare de scutece, pare plauzibil, dar ideea e speculativa (oricum, n-ar recunoaste nimeni asa ceva).
Despre cat de traumatizant este sa pui copilul pe olita mai devreme de 2 ani...sunt rezervata in a sustine asa ceva. Ar insemna ca majoritatea dintre noi avem traume, cu mine in frunte. Ai mei m-au dat la cresa la 1 an si jumatate si la varsta aia faceam la olita ca altfel nu ne primeau la cresa.

Probabil pareri pro si contra ar fi destule, eu continui sa cred ca moderatia si adaptarea la nevoile si capacitatile copilului reprezinta solutia.
Eu personal m-am ferit si o sa ma feresc sa-mi incadrez copilul in categorii stricte, pentru ca mi se pare imposibil sa categorisesti strict ceva atat de variabil. Copiii nu sunt identici si cred eu ca nici macar asemanatori in dezvoltare.
Motiv pentru care nici n-o sa ader la ideea ca nu trebuie pus copilul pe olita inainte de 2 ani pentru ca nu si-ar putea controla sfincterele, nici n-o sa insist sa faca de la 7 luni. Pur si simplu o sa observ semnalele pe care mi le da copilul meu. Prefer sa dau mai mult credit copilului si semnalelor lui decat cercetatorilor de la universitatea X.

Si apropo de studii si cercetari, nu cred ca cineva isi face iluzii ca peste 3-4-10 ani n-o sa auzim despre "studii recente" care or sa ne arate ca tot ce se credea in 2008 e total gresit! Ca de fapt diversificarea tarzie (peste 4 luni) ar cauza nu-stiu-ce... (e un exemplu de fictiune!) sau ca morcovii ar contine X substanta si nu sunt indicati pana la 5 ani... etc. Ce naiba, cercetatorii trebuie sa scoata mereu ceva nou, altfel nu se justifica munca lor si sumele mari de bani alocate acestui domeniu (nu in Ro, evident).

Concluzie: nu vreau sa desconsider munca de cercetare, studiile si concluziile la care au ajuns oameni cu pregatire in domeniu, voi citi si ma voi informa, DAR inainte de a lua decizii, ma voi uita in ograda mea si voi vedea ce se potriveste.

Gata, am scris destul.

O duminica frumoasa va doresc .





www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52049" target="_blank">JURNAL DE STRUMF

“Toata lumea stie ca anumite lucruri sunt irealizabile, pana cand vine cineva care nu stie acest lucru si le realizeaza.” (A. Einstein)


Mergi la inceput