Copiluti de mai-iunie 2005 (68)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gtexro spune:

La multi ani de 8 Martie va spun si eu cun intarziere!!!

La multi ani Alexandru!!! Sa cresti mare, frumos si sanatos!!!

Anca, nu la traininguri tot plec eu pe teren (din pacate sau din fericire, nici nu stiu) ci la munca, sunt geolog. Da, a fost un pic mai lunga tura asta...Diana mi-a sarit in brate de cum m-a vazut. Cred ca s-a obisnuit cu plecarile mele, se comporta absolut normal si stie ca plec/vin de la serviciu. Plus ca a inceput sa vorbeasca din ce in ce mai mult la telefon din proprie initiativa, fara sa i se sopteasca ce sa spuna. E un copil bun. Compensam (sau cel putin incerc sa o fac) in saptamanile cat stau acasa. Nu am avut ture regulate de teren decat iarna pana acum si iarna asta am inceput tarziu...acum mai am una si gata. Pentru ai mei am aplicat sa le prelungesc vizele dar inca nu ne-a venit raspunsul (habar nu aveam ca dureaza asa de mult). Daca li se aproba si reusesc sa le schimb biletele de avion o sa plece candva in mai, daca nu trebuie sa se intoarca in Ro acum, pe 28 martie. Eu tot mai sper sa vina raspunsul ala odata...

Sanatate multa la bolnaviori!!!

Dana si www.dropshots.com/gtexro" target="_blank">Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Monule stai linistita ca nu se intimpla nimic, eu maninc cu sare ca altfel nu pot si... da, ma umflu la stomac, dar dupa ceva timp dispare umflatura. Nu-i nici un pericol. Prednisonul retine sarea in organism.

Oana cica febra la copii incepe sa fie ingrijoratoare dupa 38,5, eu abia atunci ii bag un supozitor pentru febra. Incearca cu sosetele inmuiate in otet, dar sa nu o infofolesti sa-i fie prea cald, ii lasi piciorutele afara din plapuma, se vor raci dupa citeva minute si-i va scade febra. Medicamente aici nu se dau, nici macar pentru febra de 40 de grade . Sanatate multa.

Andra sanatate multa lui Dragos.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andutzy spune:

Danelutza, multumim frumos! La voi nu se da nimic pt febra, la noi se dau prea multe pt orice! Si noi uram sanatate la toti puiutii cu probleme!
Nu stiu inca cum stam, muceshte si nu prea, deci nu stiu daca maine ajungem sau nu la gradinita. O sa-l killeresc sa-i pun si niste picaturi. Sa vedem ce o urma!


Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru

HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Andra pune-i picaturile cind adoarme, poate ai mai mult succes. Sanatate si sa dea Doamne-Doamne, sa nu aiba nimic miine dimineata, asa nu o sa trebuiasca sa intrerupeti gradinita.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmuletze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ce rau imi pare ca sint atitia copilasi bolnaviori! Le doresc sanatate multa, sa se faca repede bine si sa se bucure de primavara... La voi, ca la noi, primavara va veni la vara!

In afara de ce a spus Gtexro, as vrea sa va mai spun cite ceva de pe aici, nu neaparat ca asa e bine sau ca asa fac eu, desi recunosc ca m-am ca dat dupa moda canadiana ca am vazut ca da rezultate, ci ca sa faceti o comparatie si sa gasiti solutiile cele mai bune pentru copilasii vostri:
- intr-adevar, febra aici e considerata de la 38.5 luata in fundulet sau in ureche (sint niste termometre speciale) si abia atunci se dau antitermice; febra periculoasa este cea de 37.5 care persista dupa citeva zile de febra mai mare si nu scade la antitermice, pentru mine cel putin e clar ca este vorba despre o infectie si e nevoie de antibiotic;
- copiii mici sau mai mari, dar chiar si adultii se duc la gradinita/scoala/servici si bolnavi, numai daca au febra mare stau acasa cei mici - ei, cu asta nu sint de acord, de aceea se si raspindesc atit de repede virusii.
- se scot afara tot timpul si aici voiam sa va spun ca am adoptat moda canadiana. Imi aduc aminte de cind eram copil si apoi de la colegii si prietenii cu copii, ca daca era racit statea in casa. Aici se recomanda sa-l tii in casa doar pe perioada cit are febra mare, daca nu are febra, chiar daca e racit cobza, afara la aer, 15-30 de minute, bine imbracat. In primul an cind a racit Agata am zis ca sint nebuni, cum sa scoti un copil racit afara. M-am mai dus si la spital, cu Agata avind gitul in pioneze si i-a dat un baton de suc inghetat sa-l linga... am zis ca mor! La a doua raceala la fel, la a treia la fel, o tineam in casa dupa moda romaneasca, mai ales ca aici iarna e iarna grea aproape in fiecare an. Raceala dura mult, apareau complicatii si treceam dintr-una in alta, asa cum povesteste acum OlgaM despre Maya. La un moment dat, am zis sa incerc si metoda lor (problema Agatei fiind gitul intotdeauna si de acolo pornea totul de ajungeam cu ea coapta de racita ce era), i-am dat batoane de suc inghetat de portocale facut de mine in casa, cum ii scadea febra o scoteam afara la aer macar pentru jumatate de ora si daca erau sub -20 de grade, in casa statea in chilotei si un tricou, ca eu o infofoleam ca de, era racita, am coborit temperatura din apartament de la 25 la 22... Si va spun, cu mina pe suflet, ca virozele au inceput sa dureze din ce in ce mai putin, in 4-5 zile erau gata, fata de 2 saptamini si mai mult cit durau inainte. Si de atunci, scot copiii afara in fiecare zi (si nu numai eu, toti de aici procedeaza la fel si la gradinite la fel), indiferent de vreme, in medie pe an, cred ca au 3-4 zile de stat in casa, cind e vintul foarte puternic, daca ploua foarte tare si e rece, daca sint sub -30 de grade (au fost si -40, deci atunci nu iesim nici noi). Numai la gradinita sau scoala nu-i trimit bolnavi si nici nu o voi face, de aceea nici nu am servici, dar chiar daca as avea tot as gasi o metoda sa-i tin acasa. Nici in parcuri nu ma duc cind sint bolnavi, ca sa nu imbolnaveasca si alti copilasi, dar ne invirtim prin cartier, stam in curte, ne plimbam un pic ca sa luam aer.

Acum s-a potolit furtuna de zapada, ieri a fost inca frumos, dar seara a batut atit de tare vintul si ningea atit de tare incit nu mai vedea la 3m in fata ta. Groznic! Ca sa nu spun cum se auzea vintul din casa, ziceai ca acum smulge blocul cu totul. Sint -19 cu tot cu vin, dar e soare si nu mai ninge. Scrie ca zapada e de 40.4mm, dar cum a batut vintul sint portiuni unde zapada e de doua ori cit Agata. Bucuria ei, ca miine, cind pare sa fie mai cald si nu bate vintul, abia asteapta sa se joace pe dealul de zapada din parcare. Pina si Tudorei a inceput sa-i placa in zapada, canadience adevarate, eu acum o urasc din tot sufletul, la Sezatoare din kkat alb nu o mai scoatem.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

pai da Nelia...acum asteptam si noi vantul care va bate de maine dimineata pana la pranz cu 80 mile la ora.Si chiar acum am auzit la stiri ca vine din Canada.Am vazut filmuletele....cu zapada.Foarte frumos!!!Acum Alex are 36.8 a scazut de la 38.6.
Multumesc pt sfaturi.Alex imi face foarte rar febra si daca face ii tece repede.Cea mai lunga a fost o noapte cand a ajuns la 39.9.Eu ii mai dau paracetamol si nurofen in continuare sa vedem cum merge.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna seara!

Multa sanatate copilasilor bolnaviori! Si noi cu muci, tuse ...dar doar atat. Le-a mers mai bine anul asta, nu au mai facut forme urate si in afara de episodul urat cu febra mare a Mariei, in rest am apelat doar la siropele de tuse si spray de nasuc. Sa vedem daca trecem perioada asta cu bine.

Aurasa, sa iti traiasca Alexandru! La multi ani!

De fapt intrasem sa va spun povestesc "Moartea caprioarei" in varianta noastra. E de ras si plans. A primit mama un ied (taiat) si copiii mei s-au pus pe plans. Maria: "saracul iedut!!!" Stefan: "ce a patit???", Maria: "l-a impuscat vanatorul!!!", Stefan: "De ce nu a fugit mai tare???", "Daca era Mira (catelul) cu el, il apara!", Maria: "De ce l-a omorat pe el si nu pe mamica lui??? ", Stefan: "Mai bine il facem la loc!". Asta dupa ce acum cateva zile, la raionul de carne, Maria gonea cumparatorii : "de ce au omorat puii? Carnea asta e toata de la animalute omorate! Sa nu mai omoare nici un pui!" Cred ca or sa devina vegetarieni



Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Pina la urma a plecat Octav cu fetele la Disney on Ice. Desi imi pare rau ca nu vad si eu spectacolul, am ales aceasta varianta pentru ca acolo e mare nebunie, mult zgomot, multe lumini si sunetul este foarte tare. La teatru a fost placut si pentru el, ca s-a uitat pe scena, la copii, dar de data asta ar fi fost prea mult pentru el. Acum doarme in patutul lui, linistit... Numai ca eu nu sint foarte linistita, ca e prima data cind fetele amindoua merg cu tati sau mai degraba tati singur cu ele... Si eu le stiu si pe ele si starea de excitare pe care ti-o da un asemenea spectacol, ca eu am mai fost, acolo vin astia de la Disney cu tot felul de fleacuri si le vind, fetele vad si vor, tu le spui ca e prea scump totul, le iei cit iti permiti, dar ele vor mai mult si de aici Sper ca nu va fi prea rau, i-am dat niste banuti lui Octav, pentru orice eventualitate... ca il stiu si pe Octav si rabdarea lui la chestii de genul acesta lasa de dorit. L-am sfatuit sa incerce sa vada totul cu ochii lor, de copil, nu cu ai lui, el nici personajele nu le stie foarte bine, eu le stiu pe de rost ca le citesc mult si vad desenele cot la cot cu ele... Sper sa fie bine, el rabdator si nici fetele sa nu faca prea multe mofturi. Acasa a stat cu amindoua, in parc a iesit cu amindoua, dar undeva, in public cu amindoua inca nu a fost si tare mi-e teama ca nu e pregatit. Noi stim de ce! Sa vezi cind o iesi cu trei... Numai dezbracatul, imbracatul, daca vor la toaleta... mi-e rau! Ma rog, decit sa ma mai gindesc, mai bine imi mai fac o cafelutza si incerc sa ma bucur de cele doua ore si ceva de liniste! Va invit si pe voi daca vreti, am si mucenici moldovenesti, insiropati si unsi cu miere si presarati cu nuca...

Ah, si mi-au spus fetele de la Sezatoare la intilnire ca nici la Santana nu ma pot duce cu el, nici nu primesc copii sub 5 ani, dar si zgomotul ar fi mult prea puternic pentru el, chiar daca Santana e preferatul lui. Asa ca, se vor duce Octav cu Agata, spre bucuria Agatei, va fi primul ei concert la care merge!

De fapt, intrasem sa-i spun La multi ani lui Alexandru! Sa cresti mare, sa fii sanatos si sa ai o viata frumoasa! Aurasa sa-ti traiasca minunea mica si cea mai mare un pic pe linga el! Sa fiti si voi sanatosi si sa va bucurati de ei!
Cornelia, bine ca stiu de unde vin puii, ca Agata mi-a spus pina sa o duc la ferma, avea deja vreo patru ani, ca puii cresc in magazin... de-am ramas cu gura cascata, mai ales ca tocmai ii explicasem unde cresc strugurii, ca ea era sigura ca intr-un copac. Si i-am cautat pe net si i-am arata vita-de-vie si casa cu pui in curte... Acum stie, si Tudora la fel, ca am fost pe la ferme pe-aici si apoi in Romania la tara. Dar cind mi-a spus prima data asa am ramas socata si nu-mi venea sa cred ca fata mea nu stie niste lucruri atit de simple, dar apoi mi-am dat seama ca eu am crescut cu ele, erau linga mine cind m-am nascut, dar ea de unde sa stie, daca nu vazuse niciodata in viata ei si nici eu nu m-am gindit sa-i explic niste lucruri atit de vizibile si usor de inteles. Oricum, e trist ca pun problema atit de profund, dar vor intelege ei cum stau lucrurile... Si daca ar deveni vegetarieni, nici asta nu ar fi chiar rau, de fapt lacto-vegetarieni, ca e mai sanatos.

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/Aurice#date/2008-02-23/18:30:04" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/Aurice#date/2007-12-02/10:49:08" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/Aurice#date/2008-01-20/18:33:43" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Salutare! Ca de obicei week-end-ul e infernal la noi, iar acum mai tare ca oricand ca de, ieri a fost ziua femeii (La multi ANi cu intarziere si sper ca ati sarbatorit frumos), iar azi e ziua barbatului. Drept pentru care si ieri si azi am stat de dimineata pana seara in parc si pe rand in: Ikea, Carrefour, Hornbach (un magazin de materiale de contructii/amenajari interioare) si Auchan. Suntem un pic dusi cu pluta, ce sa zic, nici macar n-am cumparat multe lucruri, dar ne-a placut ca am mancat, Ana a fost la bile (dupa vreo 3 saptamani de pauza ca a prins un fel de fobie, nu stiu de ce).
In fine, acum am reusit sa intru si sa citesc, tati culca fata si apoi poate apucam si noi vreun program romantic. A, iata ca tocmai a adormit-o. Ma duc sa fac o baie, sa vedem ce iese. Atata mai voiam sa zic:

OlgaM - pai tu crezi ca de placere o lasam pe Ana in baie? Ma rog, sa stea cu mine nu ma deranjeaza si probabil va intra peste mine si eu peste ea pana la adanci batranete, dar cu tac'su e altceva. Din pacate nu mai gasim cheia de la baie, iar ea poate intra nestavilita. Cand face el baie incerc sa o atrag cu alte activitati, dar nu-mi iese mereu si de aceea mai scapa. In orice caz, am zic ca incepand de la toamna (presupunand ca vara asta va sta mai mult pe la bunici) ii vom interzice si vom face cumva sa rezolvam si impedimentul material cu cheia.

In rest, sanatate multa la bolnaviori ca vad ca tare multi sunt. Multumesc lui Dumnezeu, noi am trecut usor prin iarna asta (in afara de tati care a facut o viroza din aia rea), dar ma gandesc cu grooaza la anul pe vremea asta cand va fi ea la gradi, prin ce-om mai trece si noi...
Sa aveti o saptamana buna si poate vor reveni si fetele care au disparut de ceva vreme: Loreen, Elisor, Mercedes, Fran, Lucas etc.

A, si sa nu uita: La Multi Ani pentru Alexandru de Aurasa! Doamne, parca ieri alaltaieri ne ziceai ca mai vine un bebe si acum a facut un an. Este incredibil cum trece timpul si cum eu pe zi ce trece imi dau seama ca al doilea nu va mai veni.
Si asta ma face sa imi amintesc altceva: Babygirl? Vreo veste, ceva? Ca si dupa parerea mea sansele sunt mici fata de datele propuse de tine, dar poti sa stii? Cu buba pe care o rupe Ema nu stiu ce sa zic, stiu ca pe vremuri se gaseau niste cicatrizante rapide, poate cu asa ceva sa o dai sa nu mai apuce sa le rupa.
Hai ca din amintire in amintire ma apuca dimineata pe aici. Seara buna!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna dimineata!

Multumim mult de urari !

Dupa distractia in aer liber de la tara, piticii mei atomici s-au culcat la 8 aseara, imediat dupa baite. La 6 erau in picioare, odihniti si cu chef de joaca.Alexandru e cu un incastro de la Fisher, se chinuie sa puna "sta"(stea) la locul ei, singura care ii da de furca, iar Catalin cara niste masini intr-o punga imensa si inearca sa afle cate incap in ea. Asa ca strange prin casa jucariile.

Eu-s cu cafeaua , o savurez cum nu am savurat-o de multa vreme.

Nu mai tusesc, nu mai sunt mucioasi!!! Azi Catalin va avea parte de o plimbare completa cu tramvaiul cu tati, pana la Romexpo si inapoi, ca de mult isi doreste, iar Alex in parculet.

O zi minunata!


Mergi la inceput