Fulguleti de noiembrie decembrie 2006 (157)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

he, he, ruxandra, tu zici ca a innebunit lupuul? sa imi vezi prietenele toate socate cum adica..tu gatesti? zilnic? mai multe feluri? (tot ce nu e sandwich intra la gatit ) auzi, daca tot m-ai pornit...stii cat de bun e zaharul brun nerafinat? buuuun buuun. nu am mai folosit deloc alt fel. plus ca nici nu face asa rau la dintisori. recomand cu drag. plus ca atunci cand am citit eticheta si am vazut cate nu are, am realizat si cate are celalalt si m-am ingrozit...


diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

Ruxandra nu e al nostru iepuru ala...da intreb eu de pe unde il au... imi miroase a Ungaria, ca am o matusa p'acolo care toate le cumpara in Ungaria...si da, Dani l-a calarit mult si bine, dar dup'aia tot mai fain era iedutzu...
DianaV bine ai venit printre noi...cu tema laptelui nu prea te pot ajuta, ca aici sunt marci diferite de lapte..pediatrul mi-a spus sa-i dau lapte special pt copii de crestere imbunatatit cu vitamine si minerale pana la 3 ani. Cand am fost in Romania i-am dat si lapte de vaca de la laptareasa satului...bine fiert si amestecat cu cerealele lui...baut litrii intregi. Bea cam 3 biberoane de 240 pe zi. Maine iti spun cate kg are Dani, ca avem revizie si vaccin.

Danutz...sa intelegem ca tu esti cea care taie si spanzura...cineva tre sa faca si sarcinile astea...si al meu barbat mai trebuia sa ia decizii d'astea din cand in cand si mai si trebuia sa le spuna colegilor ceva de genul:mai ai 15 zile...incepe si cauta alt servici, se simtea foarte prost, mai ales cand se reintalneau pe strada...

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianav spune:

Raluca u vad ca si voi serviti dupa amiaza gustari cam la 2 ore. La fel si noi si ma gandeam ca o indop. Vreau sa va spun ca sunt in parc cateva fetite de 10 si 11 luni care depasesc lejer 11 kg, de aceea am spus ca a mea are doar vreo 10 kg si putin.

Danutz
Deci 9,5 mil ar fi oarecum ok zic eu, in conditiile in care nu face absolut nimic pentru copil, ma refer la mancare (prefer sa fac eu decat sa o las pe ea si sa nu stiu ce pune sau prajeste sau mai stiu eu ce idei o avea). Cadouri ii fac pt. ca are o nepotica de aceeasi varsta, culmea, si nu pot sa ii iau Oanei ceva fara ca, uneori, sa ii cumpar si ei.Problema mea e ca o bona nu trebuie sa aiba ca responsabilitate exclusiva nevoile primare ale copilului, adica mancat, spalat si grija de a nu se lovi. Mi se pare din ce in ce mai importanta latura cealalta, a modului in care se ocupa de copil. Si tocmai asta nu prea face. Adica sa o invete cate ceva, sa nu fie n ore de joaca haotica, ci sa fie si momente de joaca constructiva. Asta in conditiile in care eu vin tarziu si copilul nu mai e receptiv ca si in cursul zilei. Plus ca eu simt o ffff mare frustrare deoarece seara ii fac mancare pt a doua zi, lucru care imi ia timp, timp pe care l-as putea petrece cu ea. Si uite asa se face 9 si o pregatesc de baie si trece ziua.Nu stiu cum sa impac lucrurile astea.
Ma apuca groaza cand ma gandesc ca vine vara, trebuie sa iesim afara, de la 6 cand vin eu macar pana la 8 si mancare si curatenie cand? Ca nici nu ma pot culca la 12 noaptea in conditiile in care ma trezesc la 5 jumate zilnic.
Voi cum impacati timpul din afara serviciului intre copil si treburile casnice necesare tot ingrijirii copilului, ca pe celelalte sa zicem ca le amanam.
Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Raluca_u spune:

Diana, adina merge la cresa si la 4 mananca inca acolo. fructe la mine inseamna, un mar sau o para, uneori banana - dar nu le termina aproape niciodata. pana acum cateva luni Adina era cea mai grasuta fetita de la fulguleti, acum s-a mai oprit dar tot are 12,300 cam. la 6 luni avea 9.600, la 10 luni cam 12 kg apoi a slabit ca a fost bolnavioara.

in ceea ce priveste timpul... povestea e lunga tare. eu am ajuns cu sotul la impartirea sarcinilor. el face mancare si spala vasele eu fac ordine in casa, rufe puse la spalat. pe primul loc este intotdeauna Adina asta chiar uneori in detrimentul terminarii in timpul saptamanii a tot ce ar trebui facut prin casa. samabata dimineata ne mobilizam si terminam si restantele. cam asta e solutia noastra, unde amandoi avem programul incarcat, adina la cresa ziua. singurele momente cand ne poate simti langa ea sunt seara si atunci suntem in totalitate ai ei, doar dupa ce adoarme ea, daca mai putem mai facem restul.

pupici

Raluca cu www.totsites.com/tot/adinaungureanu" target="_blank">Adina Andreea (12 nov 2006)

Copiii sunt cei care ne arata încotro merge lumea, fiindca pentru asta au venit aici, ca sa faca lumea sa mearga mai departe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Dianav, parerea mea, dupa 10-11 ore de servici, e imposibil ca ajunsa acasa sa te apuci sa faci mancare si curatenie!!!
Eu una le fac in wk, adica impart cu consortul treburile casei in wk, in asa fel incat sa facem si cumparaturi si spalat si curatenie si mancare pt 5 zile cel putin si calcat si tot ce mai e de facut prin casa.
In timpul saptamanii nu mai ramane de facut decat ordine si eventual un dat cu aspiratorul. E adevarat ca pe joi frigiderul e cam gol, dar ne descurcam cu mancare mai la minut.
Iar pe bona trebuie musai sa o instruiesti tu cum anume sa se joace cu copilul. Adica sa-i cante, sa-l invete una alta, sa se joace, cu ce sa se joace...asta in afara faptului ca-l spala, ii face mancare, calca lucrusoarele, il culca si-l plimba. daca e o femeie in care tu nu ai incredere ca-i face mancare dupa cum spui tu...sfatul meu...cauta alta!
Ca sa te apuci sa-i gatesti tu seara...iti complici viata foarte tare...timpul ala poti sa ti-l petreci cu copilul jucandu-va sau plimbandu-va (apropo de venit vara).
Cam asta am vrut eu sa-ti zic...
Acum chiar ca trebuie sa fug la munca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salutare,

danutz, am poze cu ghio ! :) pupici

donia : mi se pare mie sau ... mai rarutz pe aici ? impachetezi ? ce faci ?

a_deju: pupam motanul !

desiree : pup pe tine pe puiul O

chris : ce fa domle ? ai termiant magne b6 ?

pupici cu lipici

D


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anateo2004 spune:

buna fetelor!
dupa atata timp intru si eu,dar am motive serioase,sotul e plecat in germania abia duminica vine si is singura cu amandoi....acu dorm ca altfel trag fiecare de mine in alta directieteo are rinifaringita,de sambata a inceput asa ca nu serveste gradi,eu speram sa o duc azi ca nu mai facea febra,dar a inceput sa muceasca rau
,mai tuseste,asa ca sta acasasi azi era o zi speciala la gradi,mamicile erau invitate sa petreaca 2 ore in cadrul gradinitiei sa facem ceva impreunami-ar fi placut,dar asta e...
vineri am fost .a venit teo cu martisoare facute de ea trei la numar erau din lut,cand m-am gandit cat au lucrat manutele ei mici la ele mi-au dat lacrimile.si mi-a cantat in avanpremiera-nu stia ca nu va mai merge la grai-si cantelele noi,dintre care unul era"de ziua ta mamico" si iar mi-au dat lacrimile ca pe asta il cantam si eu la varsta ei
seba e un dulce pe zi ce trece,nu mai pot dupa fata lui zambitoare,perisorul lui galben,parca e un puisor de gaina si gurita lui mica care ma striga intruna.intr-o zi ma dat pe spate.ii pregateam masa,lui ii era foame rau cred,ca si-a scos o bavetica din setar,mi-a intins-o,iar dupa ce i-am pus-o s-a dus la scaunul de masa si tragea de el.i-am dat sa pape,dar a fost putin asa ca la tentativa mea de-al scate a protesta si i-am dat si o banana,abia dupa m-a lasat sa-l dau jos.
as mai fi avut,dar dau semne de sculare....teo trease vreo doua reprize de tuse urata
flore felicitari!sa ai o sarcina usoara!
dianociaa iesit bun pandispanuldata viitoare pun mai multe fructe.unde ai gasit forme de silicon?nu spune ikea ca nu cred ca voi ajunge cincinalul asta
dia noi papam in general fructe bucatele sau galbenus cu paine,masline cu paine,mai nou pandispan cu fructe si 100-150 ml suc de poto.
la restul intrebarilor:suge deci nu stiu cat lapte,cam 4 mese solide,bona n-avem.
pupici acu chiar trebuie sa plec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lavinia_P spune:

Dianocica
"la somnurile de peste zi, insa, vine, si-o ia pe tzi , suge n pic, apoi ma pune sa i-o arat si pe cealalta si radeeee, rade la ele..in hohote. apoi ia cate o gura de colo una de colo si iar rade. mai dar cu asa o pofta...asta se intampla undeva prin sufragerie, de obicei. apoi ma cheama in dormitor unde se pune in pat, eu vin cu 'fetele', si in maxim 2 min doarme dus."

Nu credem pana nu vedem.
Voiam sa iti mai spun: tot respectul pt ca ccc cunosti asa bine teoriile educatiei desi ai terminat arhitectura.
Dbunny,
ceai de menta -bleah pt el.
cascavalul? orice produs lactat e interzis si nu ma risc.Probabil functioneaza la Dani,dar eu nu am curaj.
Multumim pentru sfaturi.
Ruxandra,
Moaaama ce protap!Si asa mi s-a facut o foame citindu-te...
Donia,
A venit furtuna?Sau primavara?Vad ca sunt si in Canada "babe".
Danutz,
Asa ii zice si sotul, si mi-e ciuda ca eu am pierdut orice speranta.ma gandesc ca daca era sa evolueze spre bine,evolua pana acum

minunea mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

lavinia, stai , bre, ca m-am rusinat toata . nu stiu mare lucru dar lucrez la asta dar da, am avut oaresce noroc pt ca la diploma am facut o gradinita si pt licenta am facut o lucrare despre asta. deci am avut cumva un punct de plecare. dar mai mult...dupa d. pupam tare inimioarra scumpa.

sunt 3 grade afara? cu real feel -3. ieri au fost 20


diana si david 03.12.06

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

dianav, eu zic ca ar trebui sa-i lasi lista bonei, pt fiecare zi ce anume si cum vrei sa se joace cu bb. si explicat si detaliat. poate nu ca nu ar vrea, dar nu stie cum sa se joace altfel cu ea, s-o stimuleze. e f importanta stimularea si ce achizitii face la varsta asta, de aia rolul bonei e esential. si tu cand ajungi acasa seara poate ar fi bine sa ignori casa vraiste si sa faci mancare pe mai multe zile... si asa aia avea quality time cu fetita ta, timp in care sa te ocupi efectiv de ea fara sa fugi la aragaz, masina de spalat si aspirator. eu zic ca merita incercat. eu toata ziua nu fac numic cu oana decat ii acord toot timpul . mancare fac noaptea, curatenie am femeie care vine o data pe sapt (si nu e suficient), de strans totul prin casa pe la 1 noaptea facem eu si sotul. sotul ajunge acasa pe la 9 seara si nici nu se dezbraca pana nu se joaca cu oana, o imbaiem si o culcam.. i se pare ca iroseste din timpul lor impreuna :)

cu mesele treaba sta asa:
dim 6 - lapte cam 150-180 ml (milumil 3)
11- ou cu rosii si paine, branza cu sana sau iaurt, cereale cu lapte , etc
15:30-16 - pranz: legume + carne, supa, o bucata de fruct in mana
uneori la ora 19 mai mananca un iaurt de 100 ml sau niste fructe, dar nu intotdeauna are masa asta, cam 3 zile din 7 ..eu i-o ofer intodeauna, dar ea n-o vrea in fiecare zi
20:30-21 - mamaliguta cu branza si smantana, papanasi, paste cu peste, paste cu branza, etc .. asta inainte de baita, iar dupa baite mai ii dau un bibe cu lapte, dar il bea numai de sete, maxim 100-150 ml, depinde cat de mult a mancat inainte
pt ca bea destul de putin lapte (250-max. 350 ml/zi)incerc la masa de dimineata sa-i ofer intotdeauna lactate.. peste zi dc ii dau sa rontaie ceva, ii dau fructe, nu biscuiti (pe care oricum numai ii plimba dintr-o mana in alta si in final mi-i indeasa mie in gura )


multumesc de ideile cu masa
dianocica, nu prea pot sa-i dau clatite, briose, etc, ca ia maxim 2 guri ( a se citi firmituri) ca nu ii place sa mestece.. eu tb sa-i dau chestii gata zdrobite ca sa fiu sigura ca mananca ceva.. acum ar putea fi si din cauza ca are toate gingiile umflate si nu are chef sa roada pe ele... vedem mai incolo..


Mergi la inceput